Özgür Okçuoğlu 2 Kasım 2006 Paylaş 2 Kasım 2006 Merhaba,geceucusu.com sürekli takip ediyordum ama foruma daha yeni üye olabildim. Buradaki uygulamaları görünce de hayretler içerisinde kaldım. Çok güzel yaratıcı çalışmalar olmuş.Benim 2006 C4 ile 2001 Omega B aracım var. Citroene xenon bulmuştum ama merceksiz verimli olmadı ve ona da Şzmirde mercek uygulaması yapacak yetenekli bir usta bulamadım, angeleye zaten hiç üretilmemiş bile. Omegada ise şanslıyım xenonu orjinal var ona da bu sefer angeleye takmak çok istiyorum ama yine fk sayfalarında baktım üretilmemiş.Sizden tavsiyem bu iki araç için nasıl bir sistem düşünmeliyim ki angeleye ve xenon kitli hale getireyim.Şimdiden çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Kasım 2006 Paylaş 3 Kasım 2006 Angel eye konusunda bişey diyemiyorum, sıkça modifiye edilen araçlar olmadığından çıkması bence zor.C4'ün orjinal xenon farı var zaten, ama sen orjinal olsa bile angel eye taktırmak istediğinden her durumda iyi bir ustaya işin düşüyor. Yorum bağlantısı
Özgür Okçuoğlu 4 Kasım 2006 Yazar Paylaş 4 Kasım 2006 Angel eye konusunda bişey diyemiyorum, sıkça modifiye edilen araçlar olmadığından çıkması bence zor.C4'ün orjinal xenon farı var zaten, ama sen orjinal olsa bile angel eye taktırmak istediğinden her durumda iyi bir ustaya işin düşüyor.teşekkür ederim voltron, angeleye dan vazgeçebilirim citroen için ama merceksiz xenon takınca çok verim alamadım. yüksek voltajlı takınca karşı taraf rahatsız oldu, düşük takınca da çok estetik durmadı. orjinal vtslerde mercekli far var. bakalım artık onların çıkmasından Yorum bağlantısı
Mertol Kip 8 Kasım 2006 Paylaş 8 Kasım 2006 Biz C4 için şöyle bir far getirdik. Her bi tarafı dönen cinsinden.. Çifti 370$ civarında bir paraya mal oldu..http://cgi.ebay.de/Citroen-C4-Bi-Xenon-Kur...1QQcmdZViewItem Yorum bağlantısı
Hidayet Derinöz 8 Kasım 2006 Paylaş 8 Kasım 2006 angel eyelar tuning shoplarda çeşitli ebatlarda satılıyor..yada forumda el yapımı nasıl angel eye yapılacağı var..bu 2 seçenekten birini seçip daha sonrada bir ustaya taktırmalısın yada kendinde takabilirsin.. Yorum bağlantısı
Özgür Okçuoğlu 13 Kasım 2006 Yazar Paylaş 13 Kasım 2006 Biz C4 için şöyle bir far getirdik. Her bi tarafı dönen cinsinden.. Çifti 370$ civarında bir paraya mal oldu..http://cgi.ebay.de/Citroen-C4-Bi-Xenon-Kur...1QQcmdZViewItemhepinize tekrar teşekkür ederim. merruse bu link iyi oldu. biraz inceleyeyim bende getirteyim. fiyat çok değil. ikisi de sağlam bir şekilde geldi mi sana? ampulleri, balastları falan dahil mi ?(farın arkasında beyinler dahili diye biliyorum çünkü) kusura bakma çok soru sormuş olabilirim.angel eye için de izmirde iyi bir usta bulabilirsem omegaya yaptırmaya çalışacağım. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 16 Kasım 2006 Paylaş 16 Kasım 2006 Şkiside sorunsuz şekilde geldi.. Ampul balast falanda var. Soketi uymadı sadece onuda servisten sipariş ile getirttik. Yorum bağlantısı
Özgür Okçuoğlu 16 Kasım 2006 Yazar Paylaş 16 Kasım 2006 Şkiside sorunsuz şekilde geldi.. Ampul balast falanda var. Soketi uymadı sadece onuda servisten sipariş ile getirttik.güle güle kullanın. gerçekten çok şanslısınız. ben de başladım artık aramaya internette. inşallah bana da denk gelir bir takım far Yorum bağlantısı
Akif Özkan1679652610 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 Arkadaşlar biraz armut piş ağzıma düş gibi görünecek mesajım ama bir türlü almıyor kafam verileri birleştirip mantık yürütemiyorum.O sebeple aranızda mantık yürüten cevherlerden akıl talep ediyorum 2001 model opel omega B Facelift kasa aracımın mercekleri orginal ve Ds2 diye biliyorum. Ama aydınlatmalar yetersiz. Sorularım şunlar:ds2 mercekli modelinin orginali xenon mu dur?Eğer öyleyse aydınlatmanın yetersiz olmasına sebep olan şey nedir?Aracımın üzerinde şuan night breakerlar var ve çok çok kötü Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 2001 den beri 12 sene olmuş ve merceğin kararma ihtimali söz konusu.D2S xenon ampülünün ve merceğin tipidir. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 Omega Eski düz Hella diye biliyorum.Evet xenon oluyor.Aydınlatmanız tamamen islenme ile alakalı ve eger mercek reflektörü isten yanmadıysa temizlenince yeniye çok yakın olur.Reflektçr temizlenemez ise değişmesi gerek.Bu fara ehil ellerin bakması şart. 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan1679652610 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 Peki yanan ya da islenen yansıtıcıları kimyasal yollarla veya başka yollarla kaplamamız mümkünmüdür?D2s tipi mercekler standart ölçülerde midir? Yeni monte edeceğim merceği ararken dikkat etmem gerekenler nelerdir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Evet, hella, D2S. Mercekleri temizlemeniz veya kaplamanız imkansız gibi. Yapsanız da kendinizi kandırmış olursunuz. Öncelikle farların orjinal ve yenilerini bulmaya çalışın en düzgün metod bu. 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan1679652610 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Aslında uzun farlardan memnunum.Rahatsız eden sadece mercekten kaynaklandığını düşündüğüm kısa hüzme aydınlatması. Farların kaplanmasını anladım ama merceklerin temizlenmesi imkansız kılan etken nedir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Aslında uzun farlardan memnunum.Rahatsız eden sadece mercekten kaynaklandığını düşündüğüm kısa hüzme aydınlatması.Farların kaplanmasını anladım ama merceklerin temizlenmesi imkansız kılan etken nedir?Merceğin içindeki kaplama özeldir, oluşan kararma temizlenebilecek türden olmuyor ve o bölgenin yansıtıcılığını tamamen bozduğu için aynı sağlıklı kaplamayı sonradan elde edemezsiniz. Farın iç hacmini bilemiyorum, temizleme için açtığınızda bununla uğraşmak yerine (ör. megane'dan çıkma) başka temiz bir merceği oraya yerleştirmenin yollarını düşünmek daha mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan1679652610 23 Aralık 2013 Paylaş 23 Aralık 2013 Xenon merceklerinin camdan yapıldığını düşündüğüm için, mercek içinde kararma olmayacağını düşünmüştüm.Cevap için teşekkür ederim.Şimdi merceğin ölçülerine uygun bir çıkma mercek arayışına gireceğim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Hella D2s bi-xenon mercek her şeyiyle aynı ölçülerde alıp rahatça yerine takabilirsin.Arka kapak geniş ise zor olmaz ama cam açmak gerekirse biraz uğraşırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan1679652610 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Forumdaki bir mesajda aşağıda vereceğim linkteki ürünün ucuz olmasıyla ilgili mercekleri büyük olduğu için tercih edilmiyor denilmişti. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-xenon-mercek-hella-bi-xenon-d2s-d1s-113764349/detay Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Halojen farlar için denmiştir diye düşünüyorum.Sizin araçta orjinal :Hella var ve bu modelde ise ki öyle diye düşünüyorum aynen uyar.Farın arka kapagından resim çekip eklerseniz net cevap yazabiliriz.En azından siz baktığınızdada anlarsınız. Yorum bağlantısı
Akif Özkan1679652610 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Araç hala ustada tamirde olduğu için fotolarını çekemedim.Ancak ustası farların açılması gerektiğini söyledi.D2s lerde uzunlar perdeli mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 D2S ampul tipidir, merceğin tipiyle bağlantısı yok. Mercek perdeli ya da perdesiz olabilir, içinde D1S ya da D2S olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts