İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 (2005-2012) için xenon ve mercek uygulaması

Tuğkan Keçecioğlu

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Farın çok güzelmiş..

Sana tavsiye edebileceğim mercek ve mercek halkası bunlar.. Bu mercek ve halka Mercedese ait..

dsc003192al6.jpg

Ben en son bu mercekleri kullandım ve çok memnunum..

Bundan önce H1 marea merceği kullandım, beğenmedim.. Arada D2S Valeo Megane merceği kullandım. güzeldi ama bu mercek bi-zenon ve ışığıda bence Megane merceğinden iyi..

Senin sorunun elinde H7 xenon kit olması, elinde H7 kitin olduğu için gidip H7 mercek aramanı veya takmanı tavsiye etmiyorum..

H tipi mercekler hakkında çok fazla bir bilgim yok açıkçası dediğim gibi sadece H1 kullandım ama sevmedim..

Bence sen, senin kiti sat.. Bu mercekten ve uygun halkayı al.. Bu merceğe bu halka veya astra halkası da sorunsuz uyacaktır.. Bu mercek D2S tipi ampul kullanır.. D2S bir kit al.. D2S kit; Türkiye'de pahalı gelirse ebay'den al.. Çinli amcalar ucuz satıyor.. Kalitesi mutlaka düşük olacaktır belki bir sene sonra bozulacaktır, bilemezsin belkide 5-10 yıl sorunsuz kullanacaksındır..

Montaj kısmına gelince.. Malesef Nevşehir'deyim, Şstanbul'da olsam seve seve yardımcı olurdum..

Araba olmadan merceği fara düzgünce sabitlemenin de mümkün olacağını zannetmiyorum.. Ha yapılır mı yapılır olur mu olur ama % 100 bir başarı elde etmek bence çok zor..

Benim uygulamamı şurada görebilirsin.. Fikir verecektir.. Kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Farın çok güzelmiş..

Sana tavsiye edebileceğim mercek ve mercek halkası bunlar.. Bu mercek ve halka Mercedese ait..

dsc003192al6.jpg

Ben en son bu mercekleri kullandım ve çok memnunum..

Bundan önce H1 marea merceği kullandım, beğenmedim.. Arada D2S Valeo Megane merceği kullandım. güzeldi ama bu mercek bi-zenon ve ışığıda bence Megane merceğinden iyi..

Senin sorunun elinde H7 xenon kit olması, elinde H7 kitin olduğu için gidip H7 mercek aramanı veya takmanı tavsiye etmiyorum..

H tipi mercekler hakkında çok fazla bir bilgim yok açıkçası dediğim gibi sadece H1 kullandım ama sevmedim..

Bence sen, senin kiti sat.. Bu mercekten ve uygun halkayı al.. Bu merceğe bu halka veya astra halkası da sorunsuz uyacaktır.. Bu mercek D2S tipi ampul kullanır.. D2S bir kit al.. D2S kit; Türkiye'de pahalı gelirse ebay'den al.. Çinli amcalar ucuz satıyor.. Kalitesi mutlaka düşük olacaktır belki bir sene sonra bozulacaktır, bilemezsin belkide 5-10 yıl sorunsuz kullanacaksındır..

Montaj kısmına gelince.. Malesef Nevşehir'deyim, İstanbul'da olsam seve seve yardımcı olurdum..

Araba olmadan merceği fara düzgünce sabitlemenin de mümkün olacağını zannetmiyorum.. Ha yapılır mı yapılır olur mu olur ama % 100 bir başarı elde etmek bence çok zor..

Benim uygulamamı şurada görebilirsin.. Fikir verecektir.. Kolay gelsin..

tek tek ilgilenip çok gzel anlatmişsiniz...

açikçasi benim bixenon sevdam fazla yok..yani sadece xenonum yolu düzgün aydinlatsin yeter...selektör ile öndekini tokatlamak istemiyorum =)

bu bahsettiğimiz mercek + halka + d2s leri 2.el olarak da alabilirim çinlilerden almaktansa onu da düşünüyorum...

montaj ile ilgili kafamda bir soru daha var...bu mercekleri taktiğim zaman far yükseklik ayari motoru da iptal olacak sanirim değil mi???

esasen 2. el olarak mercek + halka ve d2s üçlüsünü 2.elde uygun fiyatlara halledebilirsem ve montaj işini ayarlayabilirsem bu şekilde yapmak isterim..ancak cüzzi olmasini istediğim için h7 mercek ile yapmayi ön planda düşünüyorum...ancak en önemlisii montaj???? nerede yaptiracağim...maslakta murat diye biri ve göztepe sanayinde stopçu ibrahimden başka bulabildiğim isim yok bunu yapacak....

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=820 mesela bu ilandaki fiyat beni aşiyor....çikma/sifir far 100-150 ytl + montaj 100 ytl + ilandakiler 270 YTL ....500 ytl bu iş için düşündüğüm bir mebla değil açikçasi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
açikçasi benim bixenon sevdam fazla yok..yani sadece xenonum yolu düzgün aydinlatsin yeter...selektör ile öndekini tokatlamak istemiyorum =)

Ama mercek kaliteli.. Şstersen bobinini bağlamasın sadece kısa yanar..

bu bahsettiğimiz mercek + halka + d2s leri 2.el olarak da alabilirim çinlilerden almaktansa onu da düşünüyorum...

mercek ve halka için alternatifin yok.. sadece çıkma bulma şansın var.. Bunları da romeoilker'de bulabilirsin..

D2S kit için alternatifin var sadece. bunuda ister markalı bişey al istersen çinden al..

montaj ile ilgili kafamda bir soru daha var...bu mercekleri taktiğim zaman far yükseklik ayari motoru da iptal olacak sanirim değil mi???

Benimki iptal olmadı.. Bu biraz da farının yapısına bağlı.. mercek takılacak yer müsait ise yani far yükseklik ayar motorunun takıldığı yere zarar vermeden takabileceksen çalışır..

esasen 2. el olarak mercek + halka ve d2s üçlüsünü 2.elde uygun fiyatlara halledebilirsem ve montaj işini ayarlayabilirsem bu şekilde yapmak isterim..

Yukarda açıkladım zaten. D2S ampul ve balastı ikinci elde de bulabilirsin.. Ebay'den de alabilirsin..

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Ama mercek kaliteli.. Şstersen bobinini bağlamasın sadece kısa yanar..

mercek ve halka için alternatifin yok.. sadece çıkma bulma şansın var.. Bunları da romeoilker'de bulabilirsin..

D2S kit için alternatifin var sadece. bunuda ister markalı bişey al istersen çinden al..

Benimki iptal olmadı.. Bu biraz da farının yapısına bağlı.. mercek takılacak yer müsait ise yani far yükseklik ayar motorunun takıldığı yere zarar vermeden takabileceksen çalışır..

Yukarda açıkladım zaten. D2S ampul ve balastı ikinci elde de bulabilirsin.. Ebay'den de alabilirsin..

bakalim montaji yapacak yeri kesinleştirebilirsem bu işe girişeceğim...

avatar resminizdeki merceklere baktikça ben de arabamin gözleri olsun istiyorum...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Leon farlarının ana üreticisi Valeo. Xenon versiyonunda D1S ampul kullanıyormuş. Valeo parçacılarından xenon orjinal farın fiyatını da öğren bence. Gerçi bu pahalı çözüm olacak ama en kaliteli ve ömürlü sonucu almış olacaksın.

Mehmet'e ben de katılıyorum, elindeki xenon kit ile düzgün sonuç alman zor, o kiti elden çıkarıp D2S orjinal mercek kullanman lazım kesinlikle.

Farının içi siyah olduğundan halkaların yanlarının da siyaha boyanması güzel durur. Ama öncelikle kısa farın dış çapını ölçmek lazım büyük bir halka gerekebilir.

Değişik bir far yapısı, seviye motoruyla hareket eden ve reflektörleri tutan platform içte sanıyorum, montaj bu sayede kolaylaşabilir belki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orjinal bulma şansın varsa, çakma mercekle falan uğraşma derim.. Bi araştır bakalım..

Ama yan sanayi değil.. Oem sor servislerden..

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Orjinal bulma şansın varsa, çakma mercekle falan uğraşma derim.. Bi araştır bakalım..

Ama yan sanayi değil.. Oem sor servislerden..

valeonun neredeyse tüm bayilerini aradim , parça kodu var ancak ana listede gözükmüyor yani bugüne kadar hiç satilmamiş diyorlar ve satişa sunulmamiş..sadece servislere satildiğini söylüyorlar...

valeo parça kodlari 88985 88986 ..bulabilene 100 altın verilecektir:P

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

hella marka mercekli xenon buldum... komple set halinde 1570 YTL...

biraz tuzlu gözüküyor...

sanirim el yapimi mercekli yapacağim...

gerçi fabrika üretimi ile el yapimi arasindaki farki düşününce hellalari alsam mi diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
hella marka mercekli xenon buldum... komple set halinde 1570 YTL...

biraz tuzlu gözüküyor...

sanirim el yapimi mercekli yapacağim...

gerçi fabrika üretimi ile el yapimi arasindaki farki düşününce hellalari alsam mi diye düşünüyorum...

Bulduğun orjinal xenon far mı ? Nerede buldun ?

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Bulduğun orjinal xenon far mı ? Nerede buldun ?

evet orjinal xenon farlar..(hatta sanirim bixenon ve AFS olmasi gerekiyor.orjinal farlari böyle çünkü ancak satici çok detayli bilmiyor) .aksarayda bir aksesuarcidan buldum...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hella kataloğuna bakmıştım, xenon farlar Valeo üretimi sadece diye biliyorum.

Parça kodlarını alırsan kontrol edebilirim. Ballast + ampuller fiyata dahil ise anormal yüksek bir fiyat değil.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Hella kataloğuna bakmıştım, xenon farlar Valeo üretimi sadece diye biliyorum.

Parça kodlarını alırsan kontrol edebilirim. Ballast + ampuller fiyata dahil ise anormal yüksek bir fiyat değil.

balast ve xenonlar fiyata dahil...tek bir takım getirmiş...almak da istiyorum ama o fiyata düşündüğüm tamponu da takabilirim....biraz fazla geldi fiyat...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Taksit falan olabiliyorsa orjinal far için değer. Ancak kablolama kısmını da düşünmek lazım, soketleri farklı olur genelde, hele bir de seviye motoru kısmına hiç girmiycem emaneten yapıp bırakmak zorunda kalabilirsin.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Taksit falan olabiliyorsa orjinal far için değer. Ancak kablolama kısmını da düşünmek lazım, soketleri farklı olur genelde, hele bir de seviye motoru kısmına hiç girmiycem emaneten yapıp bırakmak zorunda kalabilirsin.

işte o yüzden sanirim çikma far alip h7 mercek ile montaji yaptirip güle güle kullanacağim ama hala montaj ile ilgili tek bir ipucum bile yok...

Yorum bağlantısı
Ömer Yılmaz1679652572
herkese selamlar;

2007 model seat leon almak üzereyim...almadan önce birkaç sorum olacak...far tipim H7 , merceksiz

1.HID kit olarak MTEC H7 6000K almayi düşünüyorum...ancak dişardan aldiğim takdirde servis montajini yapmayacağini söylüyor...araçta follow me home ve otomatik yanan far özelliği var , dolayisiyla xenonlarin montajini yaparken AKÜ'den direk bağlanti yapmalimiyim yapmamalimiyim bilmiyorum?? konu ile ilgili forum başliğini okudum ama açikçasi çok fazla birşey anlayamadim , elektronik konusunda cahilim =)

2.MTEC'in 2 üretimi olduğu söyleniyor..biri kore biri de japon olarak geçiyor..gerçekten böyle birşey varsa siz hangisini tavsiye edersiniz?? aradaki farki nasil anlariz??

3.Benim sadece mtec h7 kit için aldiğim en düşük rakam 400 YTL , montajini nerede yaptirmami tavsiye edersiniz ve aşaği yukari ne kadar tutar.... autoshop ya da autostop (ismini tam hatirlayamadim) 450 YTL ye montaj DAHŞL olarak satiliyor mtec...

4.bu sorudaki cahilliğimden dolayi beni hoş görün ama merak ettiğimden soruyorum

-- http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2357318 şöyle bir şey alsam yani HELLA BALLAST + H7 ampül alsam nasil bir verimlilik olur

- sitede http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=624 bu ilandaki ürünü alsam OSRAM D2S ampül benim H7 farima uyum sağlar mi??

şimdilik sorularim bu kadar...

yanitlariniz doğrultusunda bir xenon kit alacağim ve araç geldiğinde montaj sonrasi resimlerini koyacağim...

herkese teşekkürler...

ya şimdi yazarsam çok uzun olcak onun için varsa msn adresinizi alabilirmiyim.yada omer_yilmaz4@hotmail.com eklerseniz konuşabilirs

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
ya şimdi yazarsam çok uzun olcak onun için varsa msn adresinizi alabilirmiyim.yada omer_yilmaz4@hotmail.com eklerseniz konuşabilirs

sorun halledildi...mtec h7 6000 k xenon taktirdim.sorunsuz kullaniyorum..update etmeyi unutmuşum topici...

ilginize teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Volkan Karaosmanoğlu

Herkese selamlar;

Şlk sorum;

Forumdan romeoilker nickli arkadaşimiz tarafindan aracima bi-xenon mercek uygulamasi yapildi,geriye takılması ve ayarlanması kaldı.Ancak kafamı kurcalayan bir soru var.

Benim ve ilker'in de bildiği gibi duvar deseni sadece sağ tarafin biraz daha yukari kalkik olmasi şeklinde;

sadecesatarafkalkikyr0.jpg

Ancak dün yolda özellikle dikkat ettim,bir bmw z4'ün aydinlatma desen dümdüzdü..

Bir de yabanci iki forumda ,sağ tarafin kalkık olmasının öndeki sürücüyü kötü etkileyeceğini söylüyordu.Ancak bu sitelerden biri USA biri de Şspanyol sitesiydi.Belki onlarin yasaları gereği dümdüz olması gerekiyordur,emin olamadım.

retronight5zr6.jpg

6000mercekug9.jpg

1223299042fj7.jpg

zbeamwallpatternac4.jpg

Benim gözüme dümdüz olması daha hoş geliyor,ancak aydınlatma alanı da düşüyor gibi geliyor.

Bir diğer sorum da şu;

Bi-xenon mercek işine ,piyasada neredeyse tüm araçlarin hatta dolmuş ve minibüslerin sislerinde bile merceksiz şekilde 6000K-8000K kullanması çok rahatsiz etti,artık bir üst aydınlatmaya geçmeliyim diyerek bi-xenon için ilkere başvurdum.Ancak son aşamaya geldiğimizde kaç kelvinlik ampul kullanacağima karar veremiyorum.

Şki alternatifim var; OSRAM XENARC 4300 K - ÇŞN MALI 6000K D2S

Sorun şu ki;

1 Mercek'in içine 4300K ,başka bir merceğe deneme amaçlı 8000K taktığımızda ampuller tam ısılarına ulaştıklarında; Osram daha önce kullanılmamış olması (colorshift yaşamaması sebebiyle) sebebiyle bildiğimiz halojen far gibi sapsarı yanarken,mercek içinde 8000K ,merceksiz şekilde h7 farlarımda kullandiğim 6000K'lar gibi yandı.Bu düşünceye göre mercek içinde 6000K,merceksiz 4500-5000K gibi duracak diye düşünmekteyim henüz denemedik,bugün deneyeceğiz.

Osram'ların da colorshif yaşadıktan sonra (yaklaşık 100 saat yandıktan sonra) dışardan bakıldığında renginin beyaza döndüğü söyleniyor.Ama koskoca merceği takıp da,hiç işlem yapılmamış standart bir arabayla aynı renk aydınlatmaya sahip olmak istemiyorum açikçasi.Yapilan mercek ve mercek kapaği biraz iddiali bir model oldu ve bu modeli halojen gibi sapsarı ışıkla boğmak istemiyorum;(mercedes C serisi kapakları kullanıldı,yandaki şeffaf boşluktan homojen şekilde xenon ışığı dağılıyor,fotolarda çok çok kuvvetli çıkmış ve patlamış,ancak normalde kesinlikle böyle durmuyor,dursa ilker yapmazdi zaten=),resimlerde mercekin üstünde bir boşluk var o boşluk kapatilacak. )

2411200823798121536ux7.jpg

2411200823788105481md5.jpg

251120088349727si9.jpg

251120080028364699ey0.jpg

251120080048393205pr7.jpg

son resimde içinde halojen ampul var;

251120080058336561rr8.jpg

Sizce Osram Xenarc ile Çin malı ampul arasında bariz bir aydınlatma performansı farkı olur mu?Lümen düşeceği için mutlaka biraz fark olacaktir aydınlatma kuvvetinde ancak aydınlatma mesafesi/alanı çok farkeder mi diye düşünüyorum

Çin malı kötüdür diye bir olgu var kafalarımızda ama farında ve sisinde çin malı xenon kullanan bir çok arkadaşım aydınlatmadan memnunlardı,gördüğüm kadarı ile benim için de tatmin ediciydi.

Karar vermemde yardım ederseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu desen.. trafik levhalarını ve sağdaki yayaları daha erken görmek içindir... Öndeki sürücüyü de rahatsız etmez... Şçiniz rahat olsun...

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

6000K da karar verdik,çünkü yan tarafı şeffaf mercek kapağinin içinden 4300ler sapsari halojen gibi yaniyordu,karşidan bakinca beyaz,yandan sarı vs. falan derken o mercek kapağına haksızlık etmiş olacaktık.

6000K 'lik d2s ler , reflektörlü h7 de 5000'likler ile ayni yandı..

Kesilme çizgisini düz yaptırmamın herhangi bi sakıncası olur mu? biraz simetri takıntım var da =)

ya da en kötü ihtimalle böyle düşünüyorum;

zbeamwallpatternac4.jpg

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Şlker yine döktürmüş :) sağ tarafın aydınlatmasını yok edeceksin.sağ körelecektir.sende farının bu sefer seviyesini kaldırıcan.karşı tarafı zora sokucan.illaki yapacaksan resimdeki gibi dik çıkışlı yapta ne şiş yansın nede kebap :)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Şlker yine döktürmüş :) sağ tarafın aydınlatmasını yok edeceksin.sağ körelecektir.sende farının bu sefer seviyesini kaldırıcan.karşı tarafı zora sokucan.illaki yapacaksan resimdeki gibi dik çıkışlı yapta ne şiş yansın nede kebap :)

baya döktürdü ya , çok güzel oldu.hatta bence yaptiği standart dışı başarılı çalışmalar arasına gircek kadar güzel oldu.

ben sonunda bu şekilde yapicam o halde kesim çizgisini

2001-e39-low-beam-pattern.jpg

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

bu resimdeki normal kesilme çizgisi rengide 85122+ veya 6000k gibi

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu başlığa uygunmudur bilmiyorum ama benim dikkatimi başka bişey çekmeye başladı.kesilme çizgisini yakaladım.merceğim var ampülüm var düzgün ayarlanmış kesilme çizgim var ama AUDİ'lerde en çok dikkatimi çeken ışığın arabanın hemen önünde oluşturduğu yere vuran desen.aracın genişliğiyle paralel çıkıyor ve keskin bi şekilde aracın ön tekerlerine doğru devam ediyor.Bekli tam tarif edemedim ama görenler anlamıştır.nasıl olduğunu çözemedim.Merceğe yakından baktım hani mercek kapağındamı bi dümen var diye bişey gözükmüyor.bilen varsa çıksın ortaya. :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...