Berker Aslan 14 Mart 2009 Paylaş 14 Mart 2009 Özyürek yazdı: Sen, bu işi yapan herkesin bir seferde yaptığınımı sanıyorsun.. :D Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mart 2009 Paylaş 14 Mart 2009 Özyürek yazdı: Sen, bu işi yapan herkesin bir seferde yaptığınımı sanıyorsun.. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2009 Paylaş 15 Mart 2009 Benim focustaki ilk merceklerim H1 marea merceği idi.. (Ölü bir mercektir)Şkinci uygulamadaki merceğim, Valeo D2S Megane merceği idi, (güzel mercektir ama bi-xenon değil)Son uygulamadaki mercekler hella bi xenondu, bunun üstüne tanımadım ben.. Üçüncüyü yapana kadar da piştik işte.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mart 2009 Paylaş 15 Mart 2009 Özyürek yazdı: Benim focustaki ilk merceklerim H1 marea merceği idi.. (Ölü bir mercektir)Şkinci uygulamadaki merceğim, Valeo D2S Megane merceği idi, (güzel mercektir ama bi-xenon değil)Son uygulamadaki mercekler hella bi xenondu, bunun üstüne tanımadım ben.. Üçüncüyü yapana kadar da piştik işte..Sen yine farklı şeyler yapmışsın ben aynı montajın ayarlarını beğenmediğimden söküp taktığımın haddi hesabı yok. Çeşitli durumlarda kullanmadıkça "şimdi oldu" diyemiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2009 Paylaş 15 Mart 2009 Valeo mercekleri ters taktığımı hatırlıyorum.. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 sizce bu kesilme çizgileri nasil?bana kalirsa sağ taraf aşırı yüksek ve bir otobanda giderken sağda kalan sürücülerin gözlerini kör edecek nitelikte...bu kesilme çizgileri şu leonlar için gelen ledli farlardan çekilmiştir,h1 halojen merceğe,çok yanlış bir uygulama olan xenon takılması sonucudur.aslında yeterli aydınlatması ama sağ taraf çok kalkik olduğu için trafiği riske sokacak nitelik taşiyor Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 Çok kalitesiz mercek onlar.Tüvtürk artık yan sanayi parçalarınada onay veriyor.A..far gibi ne üdüğü belirsiz far imali yapanlar yandı. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 Yazıyı okumadan ,ilk olarak resimlere bakarak bu farın çin malı angel eye tarzında ,xenon kullanım sonucunda kısa bir süre sonra içi kararan bir merceğe sahip olduğunu düşünmüştüm,ve yazıyı okuduktan sonra yanılmadığımı anladım.Eagle eye,sonar,mix,junyan,fk tarzındaki farların üzerinde xenon ampül kullanım için uygun değildir diye yazar .Tek kelime ile orjınal far çok daha iyi aydınlatır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mart 2009 Paylaş 16 Mart 2009 Çok kötüymüş sağ ve sol tarafı iyi aydınlatmaz. Ama siperini çıkarıp kullanırsan güzel uzun far olur 1 Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 ben de inatla aynı şeyi söylüyorum ancak bu işlerde çok yeni olduğum için pek takan yok,ama aydınlatmanın kötü olduğu apaçık yapacak bir şey yok =) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 Daha iyisini görmediği için kendi farını harika sanıyordur. Göreceli bişey Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 Şlana göz attık,gayet güzel gözüküyor.Bosch marka D2S bi-xenon mercek takıldı.Siyah leon ile kırmızı leonda iki farda birebir aynı yapıldı.Orjinal xenonlu Leon farı valeo üretimi.Resimlerde iki merceğin farklı ışık desenleri görülebilir.Son kasa X5 Bosch kullanıyor.Porsche Cayyene Valeo kullanıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 Şçteki çerçeve kırmızı olsaymış keşke Çok güzel görünürdü. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 Arkadaşlar taktığım mercekleri söküp yerine hella bi xenon mercek taksam sizce nasıl olur , ayrıca uzunlarada aynısından takmayı düşünüyorum.Yani kısalar Hella d1s bixenon , uzunlarda hella d1s bixenon olucak.kafama takılan nokta iki uzun desenini nasıl birleştireceğim?elinde örnek resim olan varsa paylaşısa sevinirim. Yorum bağlantısı
Murat Şen 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 uzun merceği farklıdır .. uzunlara bi xenon mercek takamazsınız Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 Yeni jenerasyon bi-xenon mercek kullanacaksan (D1S) uğraştığına değer. Uzuna da ayrı bi-xenon mercek takmaya çalışman pek doğru bir uygulama olmaz. Sadece uzun olan merceklerden bulabilirsen olur ancak bir kaç araçta olduğundan bulman zor olabilir. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 Voltron yazdı: Yeni jenerasyon bi-xenon mercek kullanacaksan (D1S) uğraştığına değer. Uzuna da ayrı bi-xenon mercek takmaya çalışman pek doğru bir uygulama olmaz. Sadece uzun olan merceklerden bulabilirsen olur ancak bir kaç araçta olduğundan bulman zor olabilir.Selçuk zaten hella bi-xenon mercekleri kullanmayı düşünüyorum , uzunlara takacağım merceğin siperini , siperin hareketini sağlayan motorunu söküp öyle kullansam genede olmazmı?Kısa merceklerde Bosch D1S balast ve ampul, uzun merceklerde ise Hella 5.jenerasyon D1S balast ve ampul kullanmayı düşünüyorum.Sanırım denemeden nasıl olacağını bilemiycez elimde camı olmayan bi far var tek far üzerinde deneme yapmaya başlasam iyi olucak.Birde D1S uzun mercek hangi marka arabalarda kullanılıyor biliyorsan yazarmısın bi şansımı denerim en azından. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 (düzenlendi) Leon farında uzun reflektörün oldugu yere bi-xenon mercek hiçbir şekilde sığmaz.Ayrıca bi-xenon mercek ile uzun far merceğide aynı boyda ve hacimdedir.Uzun merceği sadece 2 arabada vardır; Volkswagen Touareg ve Phaeton, markası valeodur ve h7 ampül kullanır.Bu araçların kısa farları D1S valeo bi-xenon ve H7 valeo uzun merceğidir.Valeo H7 uzun mercek ---------Valeo D1S bi-xenon uzun desen Hella D1S bi-xenon uzun desen-----Bosch D1S bi-xenon uzun desen 27 Mart 2009 tarihinde Voltron tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 romeoilker yazdı: Leon farında uzun reflektörün oldugu yere bi-xenon mercek hiçbir şekilde sığmaz.Bak bu benim hiç aklıma gelmemişti. Sinyali dışa alıp sinyalin olduğu yere mercek takmak gibi bir çılgınlık yapıcaksan iş değişir tabii. Oraya da sığar mı bilmiyorum ölçmek lazım. Ama 2 mercek olayı yorucu bi iştir kendimden biliyorum Yorum bağlantısı
Berker Aslan 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 Şlker bilgiler için çok teşekkür ederim emin ol çok işime yaradı , şuanda farlarıma taktığım mercekler Valeo D1S bi-xenon mercekler ayrıca elimde deneme için valeo H7 uzun mercek ve Hella D1S bi-xenon mercekler var birde camı kırık far.Ben yinede bi şansımı denemek istiyorum biraz uğraşayım bakayım ne çıkıcak benim asıl korkum ağırlıktan dolayı çok titreme olucak onu nasıl keserim biryandanda bunu düşünüyorum , neyse o sonraki iş önce dediğiniz gibi mercekler sığacakmı bi ona bakayım. Voltron yazdı: Bak bu benim hiç aklıma gelmemişti. Sinyali dışa alıp sinyalin olduğu yere mercek takmak gibi bir çılgınlık yapıcaksan iş değişir tabii. Oraya da sığar mı bilmiyorum ölçmek lazım. Ama 2 mercek olayı yorucu bi iştir kendimden biliyorum Sinyalin olduğu yer daha küçük Selçuk orayada olmaz ki olsada ben uğraşmazdım herhalde o iş tam Servet e göre o uğraşırdı heralde Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 berkeraslan yazdı: o iş tam Servet e göre o uğraşırdı heralde Pazartesi karadeniz servisim var.Bir hafta kadar doğu karadeniz ve Kars bölgelerinde olucam.Ben dönene kadar farı,merceği katletmessen yardımcı olmaya çalışırım Aslına bi-xenon merceği normal yerine monte edip,uzunların orayada piyasada satılan küçük mercekli sislerden taksan,içlerinede 24 volt ampül koysan.Gündüz farı olur.Sis olarakta ampül voltajı düşük olduğundan canlı sarı ışık olur. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 Zaten bugün sanayide bir çıkmacı keşfettim adamın elinde 1 kamyon mercek , mercekli sis farları kırık sağlam ne ararsan var birbuçuk saatte dükkandan zor çıktım , böyle yerlere gidince kendimi kaybediyorum.Servet ben şimdilik uzunlara mercek takmayı deneyeceğim olmazsa dediğini düşünürüm sana hayırlı yolculuklar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Mart 2009 Paylaş 28 Mart 2009 berkeraslan yazdı: Zaten bugün sanayide bir çıkmacı keşfettim adamın elinde 1 kamyon mercek , mercekli sis farları kırık sağlam ne ararsan var birbuçuk saatte dükkandan zor çıktım , böyle yerlere gidince kendimi kaybediyorum.Servet ben şimdilik uzunlara mercek takmayı deneyeceğim olmazsa dediğini düşünürüm sana hayırlı yolculuklar.Hangi sanayide, nerede? Şnsan yazmaz mı yahu ? Yorum bağlantısı
Berker Aslan 28 Mart 2009 Paylaş 28 Mart 2009 Voltron yazdı: Hangi sanayide, nerede? Şnsan yazmaz mı yahu ? Şkitellide Bağcılar Güngören oto sanayisinde 15.ada Alevoğlu firmanın adı.Yanlız sadece WV gurubu arabaların çıkma parçaları var ama aklınıza ne geliyorsa mevcut.Hella bi-xenon D1S , Valeo bi-xenon D1S , Valeo H7 , küçük sis farı merceklerinden var elinde daha doğrusu başka bir dükkandan daha yeni geçmişler oraya daha tam ayıklayamamışlar mercek ve kırık far parçalarını mercekler yerlerde geziyo yazık valla içim gitti görünce. Yorum bağlantısı
Mehmet Aydın1679652584 22 Mayıs 2009 Paylaş 22 Mayıs 2009 2008 model Leon cupra araca orjinal D1s 4300K yerine d1s 8000k ampul taksak yanarmı? yoksa balast falan değiştirmek mi lazım bir kaç yere sordum bazısı sadece ampul değiştirerek olur diyor bazısıda balast falan alman lazım diyor orjinal ışığı sarı renkte yanıyor bunun için 8000 k yapmak istiyorum bu konuda en iyi bu forumdan bilgi alabileceğimi düşünüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts