Misafir 22 Mayıs 2009 Paylaş 22 Mayıs 2009 2008 model Leon cupra araca orjinal D1s 4300K yerine d1s 8000k ampul taksak yanarmı? yoksa balast falan değiştirmek mi lazım bir kaç yere sordum bazısı sadece ampul değiştirerek olur diyor bazısıda balast falan alman lazım diyor orjinal ışığı sarı renkte yanıyor bunun için 8000 k yapmak istiyorum bu konuda en iyi bu forumdan bilgi alabileceğimi düşünüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerAynı tip ampül olduktan sonra yanar.Ancak şunu bilki gece görüş kaliten çok ciddi derecede düşecektir.Işık rengi yükseldikce ışık şiddetide düşer.Bunu bil ona göre hareket et.Bir tarafta tüm aydınlatma seviyesinde en ideal ve kaliteli aydınlatma diğer tarafta sadece görüntü olarak daha hoş gelebilecek ama zayıf aydınlatma .Tercih senin.... Yorum bağlantısı
Mehmet Aydın1679652584 22 Mayıs 2009 Paylaş 22 Mayıs 2009 (düzenlendi) Araca gece çok fazla binmiyorum onun için aydınlatmada fazla problem olacagını sanmıyorum.Daha önce ebay dan alışveriş yaptım ve fiyatları tr ye göre çok uygun acaba oradan alsam aşağıda adresi var benim araca uyarmı ve bu ampulü kendim söküp takabilirmiyim aşağıdaki linkte türkiyeye teslim 116 dolara geliyor Türkiyedeki fiyatı hakkında bilginiz varmıhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/D1S-HID-XEN...A1%7C240%3A1318birde aşağıdaki linkteki ürün var ondada türkiye teslimi 74 dolara geliyor bu ürün neden ucuz bunu alsam yanacakmı diye denesem problem olurmuhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lumenux-800...A1%7C240%3A1318 22 Mayıs 2009 tarihinde mehmet07 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mayıs 2009 Paylaş 22 Mayıs 2009 Ürün fiyatı olarak yorum yapamam ama burada Romeoilker ve Butcher ile irtibata geç.Onlar ürün fiyatları hakkında yardımcı olurlar. Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır 22 Mayıs 2009 Paylaş 22 Mayıs 2009 (düzenlendi) 2008 model Leon cupra araca orjinal D1s 4300K yerine d1s 8000k ampul taksak yanarmı? yoksa balast falan değiştirmek mi lazım bir kaç yere sordum bazısı sadece ampul değiştirerek olur diyor bazısıda balast falan alman lazım diyor orjinal ışığı sarı renkte yanıyor bunun için 8000 k yapmak istiyorum bu konuda en iyi bu forumdan bilgi alabileceğimi düşünüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler8000 k ile yağmurlu havada önünü neredeyse sıfır görürsün. Bunun kışı var, gecesi var, ne olur olmaz. Görüntü pahasına görüş güvenliğinden vaz geçme. 6000 k'ni geçme derim. 22 Mayıs 2009 tarihinde gxb tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Aydın1679652584 23 Mayıs 2009 Paylaş 23 Mayıs 2009 orjinal 4300k ile 6000k arasında mercekteki görüntüsünde bayağı fark olurmu ben merceğe bakınca masmavi gözükmesini istiyorum.6000k bu mavilir için yeterlimidir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mayıs 2009 Paylaş 23 Mayıs 2009 orjinal 4300k ile 6000k arasında mercekteki görüntüsünde bayağı fark olurmu ben merceğe bakınca masmavi gözükmesini istiyorum.6000k bu mavilir için yeterlimidirMerceğin önüne en koyusundan mavi renkli cam monte edin... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Mayıs 2009 Paylaş 23 Mayıs 2009 Aynı tip ampül olduktan sonra yanar.Ancak şunu bilki gece görüş kaliten çok ciddi derecede düşecektir.Işık rengi yükseldikce ışık şiddetide düşer.Bunu bil ona göre hareket et.Bir tarafta tüm aydınlatma seviyesinde en ideal ve kaliteli aydınlatma diğer tarafta sadece görüntü olarak daha hoş gelebilecek ama zayıf aydınlatma .Tercih senin....+11. ilandaki ampul senin farına uyar, balastı değiştirmen gerekmez. Mora kaçan bir mavi istiyorsan 8000K olması lazım.Merceğin önüne en koyusundan mavi renkli cam monte edin... Film de olabilir Yorum bağlantısı
Şener Yener 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 Merhaba;Kuzenimde 2008 model Seat Leon var.Kendisi xenon far yaptırmak istiyor.Ancak farları mercekli değil.Kendisine nerden ve tahmini nekadar mercek bulabilir?Yardımcı olabilcek kimse var mı?Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ali K. 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 bi-xenon mercekler içerisinde en kötü mercek hella dimi ben hiç memnun kalmadım.aklıma takılan bir diğer konu neden benim d2s mtec kitim.yanımdan geçen volvo mercekli araç gibi parlak olmuyo.en son sorum da d1s ile d2s arasındaki fark nedir?d1r d2r ne oluyor cevaplarsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 Bi-xenon mercekler içinde en kötüsü hella ise demekki Bmw M5,Mercedes E55,ML55 ve Audi RS6 demekki bunu düşünemeyip hella Bi-xenon kullanmışlar. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 (düzenlendi) bi-xenon mercekler içerisinde en kötü mercek hella dimi ben hiç memnun kalmadım.aklıma takılan bir diğer konu neden benim d2s mtec kitim.yanımdan geçen volvo mercekli araç gibi parlak olmuyo.en son sorum da d1s ile d2s arasındaki fark nedir?d1r d2r ne oluyor cevaplarsanız sevinirim.hella'nin digerlerine oranla olsa olsa kesilme cizgisinde ve icerindeki yansitici aynada farki vardir. ama bununla baraber selenoidi en hizli tepki veren ve de montaji en kolay olan mercekte helladir. volvo'yla aranizdaki farksa ampul-balast markasindan tutunda, ampulun kullanım omrune kadar bircok nedenden kaynaklanabilir. soylediginiz seyse(d1, d2) ampul cesitleridir. tabi bununla beraber, balast ve merceklerde bu ampullere gore degiskenlik gosterir. en basit tabirle d1s, d2s'e gore daha hizli tepkime verir.(ampul yanmazken selektor durumu yani) sitemizde bulunan xenon basligi altindaki sabit konulara goz atmaniz sanirim size istediginiz bilgileri verecektir.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=963http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=961http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=970 30 Aralık 2009 tarihinde plusbil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 bi-xenon mercekler içerisinde en kötü mercek hella dimi ben hiç memnun kalmadım.aklıma takılan bir diğer konu neden benim d2s mtec kitim.yanımdan geçen volvo mercekli araç gibi parlak olmuyo.en son sorum da d1s ile d2s arasındaki fark nedir?d1r d2r ne oluyor cevaplarsanız sevinirim.Daha önce de benzer soruyu sormuştun, 10 metre geriden duvar resmi gönderirsen yorumlayabiliriz. Seviye ayarı gibi basit bir nedenden dolayı bile sorun yaşıyor olabilirsin. Yorum bağlantısı
Ali K. 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Bi-xenon mercekler içinde en kötüsü hella ise demekki Bmw M5,Mercedes E55,ML55 ve Audi RS6 demekki bunu düşünemeyip hella Bi-xenon kullanmışlar.en kötüsü demem valeo ve bosch'a göre.uyguladığım hella bi-xenon mercek ayna tarafı biraz sarartılıydı acaba ondan mı net göstermiyor.birde megane 2'lerdeki kesin dikkatinizi çekmiştir keşilme çizgisi dümdüz ve belirgin mavi??Daha önce de benzer soruyu sormuştun, 10 metre geriden duvar resmi gönderirsen yorumlayabiliriz. Seviye ayarı gibi basit bir nedenden dolayı bile sorun yaşıyor olabilirsin.resmini çekip koyucam ama sağ mercek aydınlatma seviyesi biraz aşağıda.ayarını tam yapamadım ve farım da buğu problemi var.hella'nin digerlerine oranla olsa olsa kesilme cizgisinde ve icerindeki yansitici aynada farki vardir. ama bununla baraber selenoidi en hizli tepki veren ve de montaji en kolay olan mercekte helladir. volvo'yla aranizdaki farksa ampul-balast markasindan tutunda, ampulun kullanım omrune kadar bircok nedenden kaynaklanabilir. soylediginiz seyse(d1, d2) ampul cesitleridir. tabi bununla beraber, balast ve merceklerde bu ampullere gore degiskenlik gosterir. en basit tabirle d1s, d2s'e gore daha hizli tepkime verir.(ampul yanmazken selektor durumu yani) sitemizde bulunan xenon basligi altindaki sabit konulara goz atmaniz sanirim size istediginiz bilgileri verecektir.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=963http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=961http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=970aklıma 2010 audi Q7'lerdeki mercekler geldide bi-xenon valeo d2s kullanıyor herhalde ya da d1s duvardaki aydınlatma çizgisi dümdüz,hella'da ise öyle değil.d1s'e geçiş yapıp orjinal hella xenon kit kullansam volvo ve audiler gibi net bi aydınlatma elde edebilirmiyim??audi volvo yanımdan geçtiğinde benim m-tec xenon'Lar biraz düşük kalıo??bu arada farlarım orjinal punto farı değil.angel eye far'ı söküp mercek kısmına hella bi-xenon monte ettim.buğu problemimde var o kadar cam silikonu-normal silikon ilaçla yapıştırmama rağmen. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 (düzenlendi) mtec kitin kalitesini ve lumen degerlerini bilmiyorum. ancak; kesilme cizgisinin keskinligini hangi kiti takarsaniz takin, asla valeo ya da bosch mercek kadar yapamazsiniz. cunku hella merceklerdeki cizgi, dediginiz gibi cok da keskin degil. orjinal philips d2s yahut d1s 4300K ampul yaklasik 3200-3400 lumen isik verir. elinizdeki ampullerin hangi lumende oldugunu bilmedigimden siz yorumunuzu yapin yani. d1s kite donusturmeniz durumunda mercegi de degistirmeniz gerekir. ancak d2s degilde d1s'e gecmenizdeki fark; sadece ve sadece kapaliyken selektor yapabilme olur. d2s degilde d1s secmede isik siddetinde bir artis elde edemezsiniz yani. volvo, audi gibi farlari fabrika uretimi araclarda far dizayni tum isigin mercek icerisinde kalip saga sola yayilmasini engeller duzeyde muazzam. tabi bu da ampulun urettigi tum isigin mercek araciligiyla one yansitilmasi demek. mesela sizinle ayni mercegi kullanan bmw m5 yahut mercedes e55 ile yanyana gelseniz bence yine ayni yetersizlik dusuncesine kapilirsiniz. ancak eger ki siz de bu kalitelerde bir calisma yaparsaniz; ki yapilmayacak birsey degil; en az onlar kadar saglikli bir aydinlatmaya ulasabilirsiniz. ama bence herseyden once bugu problemini cozmelisiniz. cunku belkide yasadiginiz aydinlatma yetersizliginin cogu bugudan kaynaklaniyordur. nedeniyse, devamli olusan bugu zamanla cam yuzeylerde katman yaparak, ampul isisiyla ucmayacak lekeler birakir. tabi bu da mercek performansinizi olumsuz duzeyde etkiler. 30 Aralık 2009 tarihinde plusbil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 Merceği değiştirmeden önce philips/osram 4300K ampul deneyin. Duvar üstünde sağ-sol karşılaştırma resimleri de gönderirsen aralarında ne gibi farklar olduğunu da yorumlayabiliriz. Mercek değişimi şimdilik gereksiz. Yorum bağlantısı
Zafer Gültekin 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 bende de 2010 model seat leon var bende mercek takmak istiyorum ama mercek kapagı bulamıyorum bi türlü angellerımı aldım xenonlarımıda aldım merceklerde hazır sayılır sadece mercek kapagı kaldı taksit taksit takmak istemiorum aç kapa yapmak istemiyorum 1 kerede hepsini yapıp kurtulmak istiyorum fikri olan bilen birisi warsa yardımını bekliyorum Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 bende de 2010 model seat leon var bende mercek takmak istiyorum ama mercek kapagı bulamıyorum bi türlü angellerımı aldım xenonlarımıda aldım merceklerde hazır sayılır sadece mercek kapagı kaldı taksit taksit takmak istemiorum aç kapa yapmak istemiyorum 1 kerede hepsini yapıp kurtulmak istiyorum fikri olan bilen birisi warsa yardımını bekliyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...ek-kapagi/detayDiğer ilanlarada bir göz atın. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 11 Aralık 2010 Paylaş 11 Aralık 2010 (düzenlendi) Seat Leon 11 Aralık 2010 tarihinde Ahmet Kasapo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Bilim 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 Şyi günler. 2011 Leon 1.4 TSI Style sahibiyim. Duydunuz mu bilmiyorum ama makyajlı Leonlar'a xenon takıldığında arıza lambası yakıyor, ECU'yu kilitleyebiliyor ve silecek motorunu yakıyor. Canbuslar işe yaramıyor. Kimi 1 hafta sonra kimi 6 ay sonra karşılaşıyor bu sorunlarla. Philips'in 06-09 Leon serisi çözüm değil. Bazı mtec ve philips serilerinin uyumlu olduğu söyleniyor ama hangi seriler kimse bilmiyor. Kimi dönüşe duyarlı sislerden diyor ama bu özelliği kapatıp taktıranlar da bu sorunlarla karşılaşıyor.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-34535597/detayFarlarımı burda ki gibi yapmak istiyorum. Angel eyes ve ledler olmadan. Satıcı sadece mercek montajı 300TL dedi. Bana fazla geldi bu fiyat. Xenon sorunu çözülünce de D2S kit almak istiyorum.1- Bu soruna siz bir çözüm buldunuz mu?2- Sizce bu sorun ballasttan mı yoksa ampulden mi kaynaklanıyor?3- Mercek montajını buğusuz, kaliteli ve daha ucuz nerede yaptırabilirim (Mümkünse Ankara'da)?4- Xenon problemi çözülene kadar merceklerde H7 halojen far kullanabilir miyim?5- Sizce ne marka mercek kullanmalıyım?Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 1- Bu soruna siz bir çözüm buldunuz mu?2- Sizce bu sorun ballasttan mı yoksa ampulden mi kaynaklanıyor?3- Mercek montajını buğusuz, kaliteli ve daha ucuz nerede yaptırabilirim (Mümkünse Ankara'da)?4- Xenon problemi çözülene kadar merceklerde H7 halojen far kullanabilir miyim?5- Sizce ne marka mercek kullanmalıyım?Teşekkürler...1- Bildiğim kadarıyla kesin çözüm buldum diyen yok.. İki ihtimal var bence; a) Manyetik alan etkisi Arıza kontrolü ile ilgili, ecunun voltajı yanlış yönlendirmesine bağlı yüksek voltaj kavrulmaları. Her iki ihtimalde de neden silecek motorunun zarar görebileceğini anlamış değilim. En son zarar görecek parça bu olmalıydı bence.. Bundan önce ecu ve onlarca elektronik devre var. Balastın manyetik alan etkisi olduğunu bizzat gördüm ben. Ortağımın focusta farları açınca, radyo sinyal alamıyordu.. 2- Balasttandır çünkü ampulün ne voltaj akımı ile ne de manyetik alan ile alakası yoktur.. 3- Bu durumda xenon için bir tavsiyede bulunmak istemiyorum ama kararlı görünüyorsunuz. Bu sebeple yorum yapmak istiyorum.. Benim bildiğim Türkiye'de bir kaç duayen var ve bunlarda bu forumda. 4- H7 ampulü D2S yerine takıp yakabilirsiniz ama önünüzü göremezsiniz.5- Bunu takacak usta bilir.. Yorum bağlantısı
İlker Bilim 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 @Mehmet ÖzyürekSorun beyne giden yanlış sinyallerden kaynaklanıyor ama canbus bu durumu çözemiyor.@Muhammed AndıKendisi gayet ilgili bir satıcı ama ilanda da yazmış buğu problemi var Leonlarda. Kafamı bu da kurcalıyor. Bir de arkadaşlar sonradan mercek takılınca ayar tutturmanın zor olduğunu söylediler. En büyük sorun ise Ankara'da olmam. Yorum bağlantısı
İlker Bilim 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 ilk olarak 300 tl ye çok diyorsanız bu işe girişmeyin. çünki alman malı olan hella farları kırmadan dökmeden açmak tamamen bir el sanatıdır.1. ben bu soruna çare buldum. aracım 2009 vw jetta tsi seat leon ile donanım ı birebir aynı2. sorun arabanın canbus özelliği arada 1w kayıbı bile görse bile sıkıntı yapıyor arıza ışığı yakmayabilir ama sellektörde veya otomatik farda sıkıntı yapıyor kapanma kırpma gibi3.ankarada bildiğim kadarıyla yok ama isterseniz işin ehli ustası ilker beye yollarsınız.4.eğer xenon yaptıracaksanız d2s olacaktır ve h7 kullanamassınız.5. bu sorduğunuz soru biraz karmaşık " bu en iyi sebze hangisidir " gibi oldu şuanda yeni tip hella d2s bi-xenon mercek öneriyorumBugün biraz araştırınca normalden ucuz olduğunu gördüm 300 TL nin.Watt farkı olmaması için ne yapmalıyım? Canbus işe yaramıyormuş. Buna özel bir set çıkmadıkça takamicam heralde.Piyasada 35W dışında 50W modeller de var. Belki 50W üzerine canbus işe yarar.Sizin Jetta'da dönüşe duyarlı sisler var mı? Eğer yoksa beyinleri farklı araçların. Yorum bağlantısı
Recommended Posts