İçeriğe Yönlendir

VW Passat 5.5 (2001-2005) mercekli farına xenon

Serkan Sefiroğlu

Recommended Posts

Serkan Sefiroğlu

selam arkadaşlar bende 2003 vw passat var.farlar mercekli h7.xenon taktırmayı düşünüyoru piyasada bir çok marka var insanın kafası karışıyor deneyim sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.hangi marka daha iyidir hangisini tavsiye edersiniz....şu anda üzerinde diamont vision ampüller var gece ileriyi pek aydınlatmıyor sönük kalıyor.xenonda problem yaşarmıyım..bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar

Farlarınız mercekli olduğundan hidonline.com dan bi philips 4300k kit alarak iyi bi sonuç elde edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Performans olarak sorun yaşamazsın da , arıza ışığı yanabilir onu da halletmesi kolay oluyor. Bunla ilgili bir başlık vardı ona da bir göz atmanda yarar var.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Sefiroğlu

10 gün önce mtec h7 6000k aldım.3gün sonra sol ampulü söndü.aldıgım yere geri götürdüm.değiştirirz dediler.yerine idareten 8000k ampul taktılar.yani van kedisi gibi gezdim bir kaç gün. dünde sağ ampulüm söndü.sinirimden neyapacagımı şaşırdım..yarın aldığım yere gidip söktürmeyi düşünüyorum.çok kişi tavsiye etti ama banamı böylesi denk geldi bilmem....aracım 2003 passat mercekli h7

kullanıyor.mtec kullanan arkadaşlar sizlerde benimki gibi problem oldumu.....

kaliteli sorunsuz xenon kit ne marka olmalı ve nereden bulabilirim yardım ederseniz sevinirim teşekkürler............. :)

Yorum bağlantısı
Guest Tuna

Bende mtec kullanıyorum 20 gün kadar oluyo taktıralı şu ana kadar bi problemle karşılaşmadım hemde benimkiler h4 kısa uzun bi arada baglantılarda yada blastta hata olabilirmi iyice bi kontrol etsinler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sol ampulle birlikte sol ballastı da değiştirtin.

Yorum bağlantısı
Serkan Sefiroğlu
Sol ampulle birlikte sol ballastı da değiştirtin.

pardon voltron yanliş yazmışım ilk önce sol sonra sağ ampul söndü.....

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

MTEC kitlerin komple garantili olması lazım. Yani bir problem çıktımı bütün kiti komple yenisiyle değiştirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Serkan Sefiroğlu
Arkadaşım geçmiş olsun, sinir bozucu bir durum... :angry:

Birşey öğrenmek istiyorum, balastların üzerinde(daha doğrusu yan tarafta gri kısımda) seri ve parti numarasını belirtir bir etiket var mı?

"S/N Number" and "Batch No"

Şimdiden teşekkürler... :)

üzerinde seri numaraları var.

meraba arkadaşlar osramın xenon kitini kullanan varmı.uzak dogu mallarına göre iyimidir.sıfır osram h7 kitini buldum 650 ytl fiyat verdiler.alayımmı diye düşünüyorum sizler ne dersiniz görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.....................aracım passat 2003 model h7

Yorum bağlantısı
Guest foose

büyük ihtimal size kit dedikleri orjinal balast ve ampul.yani aracınızın farınıda değiştirmedikçe işiniz zor.fakat bildiğim kadarıyla passatın orjinal xenonlu farı mevcut.servise bi danışın bence.ama danışın dedim servisten alın demedim çok tuzluya çıkar.

Yorum bağlantısı
Selim Aydın1679652569

yaa ballast ve ampül olarak değil anladığım kadarıyla çünkü benim aracım var bmw halogen xenon olacak bmw tarafından osram kit takılacak halogen fara

ben o işi halledeceğim yılbaşından sonra arkadaşlar resimleriyle birlikte

Yorum bağlantısı
Serkan Sefiroğlu

arkadaşlar philips xenon almayı düşünüyorum.nereden bulabilirim orjinal.....ayrıca montesi diyer markalar gibimidir.yani aracıma uyarmı.passat h7 .

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bozulan mtec kitin yerine başka bir kit araştırıyorsun zannedersem. Neden kiti yenisi ile komple değiştirtmiyorsun ?

Yorum bağlantısı
Selim Aydın1679652569

genelde getirenler kargo olayını tanınmış bilindik firmaları tercih ederek gümrük olayına takılmadan geçiriyorlar detayını voltron anlatsın çünkü o oradan temin etti kitini benim bildiğim kadarıyla

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arkadaşlar bu hidonline den kit getirten vamı ya.gümrükte felan takılma olmuyomu?

Oldukça iyi gönderim yapısı var o firmanın. Ama gümrüğe girmesi şans meselesi. Bende hiç olmadı.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yakup çiftçi

Merhaba arkadaşlar. 2006 model Passat farları mercekli halojen. xenon takmak istiyoruz. bir tane hella marka bmw den çıkma kit bulduk fakat bu arabaya olmadı (göz kırparak yanıyor) satan arkadaş orjinal xenon kitlerin (hella, bosch, philips, valeo...) bu arabaya olmayacağını söyledi. piyasada ki sonradan çıkan mtec gibi kitlerin sorunsuz çalışacağını söyledi. benimde onları takmak işime gelmiyor. bu konuda yardım istiyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Merhaba arkadaşlar. 2006 model Passat farları mercekli halojen. xenon takmak istiyoruz. bir tane hella marka bmw den çıkma kit bulduk fakat bu arabaya olmadı (göz kırparak yanıyor) satan arkadaş orjinal xenon kitlerin (hella, bosch, philips, valeo...) bu arabaya olmayacağını söyledi. piyasada ki sonradan çıkan mtec gibi kitlerin sorunsuz çalışacağını söyledi. benimde onları takmak işime gelmiyor. bu konuda yardım istiyorum.

Far H7 ampul için üretildiğinden H7 xenon kit takmanız gerekir, orjinal xenonlu araçların ampulleri D2S tipi olup fara takıldığı soket yapısı (çapı,tırnakları vs) farklıdır. Düzgün oturmayan ampul nedeniyle de far ışığı düzgün yayamaz.

Yaşadığın sorunun nedeni ise balastın yeterince güçlü akımla beslenemeyişi. İlk açılışta bir kaç sn içinde çok yüksek akım çeken balasta tesisat yeterli gelmiyor ve ampulü ateşleyemiyor. Far soketinden değil de aküden direk olarak kablolama çekseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum. Ya da ustanın dediği gibi kit kullanmak da mantıklı bir çözüm alternatifi, hem de garantili olur, ancak neden bu seçeneği istemiyorsun bunu anlamadım, maliyeti de çok farklı değil.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Misafir
(düzenlendi)

Passat konusu altında devam edeyim.

Çok kıymetli bi abimizin Passat B5.5 aracı var.Aracını alır almaz uzunlara kısalara ve sislere 6000k xenonları bağlatmış ve o şekildede 4 yıl kullandı.Ama xenon'ları taktırdığından beri beyninin etini yiyordum.Abi sisleri en azından normal ampül tak,bak karda siste burnunun ucunu göremezsin diye.Yahu karda siste ne işim var dedi ve ilahi adalet tecelli etti :) Geçen gün geldi Servet halime bi çare dedi.Bende en sağlıklı olanın sislere 3000k xenon takılması gerektiğini hatta farları söküp h7 mercekler yerine Hella bi-xenon takılması gerektiğini söyledim.Çünkü kısalar ve sisler mercekli.Ama uzunlarda xenon olunca ve ısınma süreleri uzun olunca acil durumlarda selektörün güvensiz olduğunu anlattım.Hoş kendiside durumun farkında idi.Kangoo'nun bi-xenonlarını gösterdim.İnşallah önümüzdeki günlerde yeni bir çalışmam olacak.Neyse Sisleri 3000k yaptık ve en azından karda siste daha güvenli yolculuk yapacak.3000k xenonları E-Bay kanalı ile aldım ve montajı gerçekleştirdik.

Bir gün her sis farı 3000k olacak :D

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sislere turuncu ampul harika oluyor ben köşelerde ya da uzun yolda dik virajlarda sisin (osram allseason var) desteğini alıyorum. Çok güzel bi efekti oluyor.

Normalde bu sisleri kullanmayacak di mi arkadaşın ? Trafiği rahatsız eder çünkü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunu ben de yapacağım Servet. benim sislerde mercekli... Şşe yarayacağından eminim... Kıştan önce yaparım heralde...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...