Misafir 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Sislere turuncu ampul harika oluyor ben köşelerde ya da uzun yolda dik virajlarda sisin (osram allseason var) desteğini alıyorum. Çok güzel bi efekti oluyor.Normalde bu sisleri kullanmayacak di mi arkadaşın ? Trafiği rahatsız eder çünkü.Bende sislerde allseasons kullanıyordum ama farlar zaten sarı şimdilik gerek yok.Trafiği rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Birincisi keyfe keder kullanmayacak bir insan,ikincisi trafiği ışığın rengi rahatsız edermi diye soracak olursan hayır etmiyor.geçenlerde Rize'ye gidiş ve dönüşüm oldu.Hiç kimse farlarımdan dolayı selektör yapmadı.Ayrıca bi akşam ben Kangoyla arkadaşta önümde Şzmit'ten Gebze'ye geldik.Eve gelince ben sormadan kendisi dedi Farların hiç göz almıyor diye.Bunu ben de yapacağım Servet. benim sislerde mercekli... Şşe yarayacağından eminim... Kıştan önce yaparım heralde...Abi kesinlikle tavsiye ederim.Hem siste hemde yağmur çamurda kesinlikle yolu kaybetmiyorsun.Bide şiddetli yağmurda farlar yolu çok parlatıyor.Sisler parlaklığı alıp kamaşmayı engelliyor. Normal farlarımda kullanmam uzun gece yolculuklarındaki gözlerimin yorulmasın önledi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ekim 2009 Paylaş 22 Ekim 2009 Yok ben rengi değil, xenonun parlaklığını kastetmiştim. Neyse rahatsız etmiyor diyorsan öyledir. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 (düzenlendi) Aynı model site bünyesinde var ama işlemimiz bu sefer farklı.Passat bilindiği üzere farlarında Hella mercek kullanmakta.İşin içinde mercek oluncada araç kullanıcıları xenona geçişte sıkıntı görmüyorlar.Ancak benim gibi Far işiyle keyfiyetten uğraşanlar bilirler bizi öyle merceğe xenonu tak devam et gibi işlemler tatmin etmez Bende geçen günlerde Passat'ı olan değerli bir abimizin aracına önce sislere 3000k xenon,akabindede farlarına Bİ-Xenon yapmaya karar verdim.Önce sislerin işlemini hallettim.ama epey uğraştırmıştı.Neyse bu seferde sıra farlarda deyip bir adet çıkma Hella marka o.e.m. passat farı buldum.Aşağıda resimler üzerinden açıklamalara ve yapılanlara geçelimsisler için kullanılan 3000k xenon ve üzerinden sökülen 6000k xenon6000k xenon ışığı3000k xenon ışığı3000k xenonlar takılı hali.Sırada farımız;Sökülme işlemiReflektörü fardan ayırdım.İşin en allengirli kısmı burası. Mevcut mercek Hella H7 ,kullanacağım Hella D2S Bi-xenon.Her iki merceğide dağıtarak h7 merceğin ön kısmını d2s mercek ile değiştirip reflektör üzerinde hiçbir tadilata gereksinim duymadan montajı gerçekleştirmek. Bu noktada çok dikkat edilmesi gereken husus merceklerin aynı uzunlukta olmamaları nedeni ile tadilat yapılan merceğin üst kısmını 1.5 mm kadar açık olması gerekiyor.Aksi taktirde kesilme çizgisi bulanık bir hal alıyor.Sağda h7 mercek solda d2s mercek. Mercek ayaklarına dikkat!!Mutasyona uğramış merceğimiz. Şimdi buna ne ad vereceğiz?? d7s mi olsa acaba? Merceğimiz de hazır.Başka bir püf noktaya gelelim. Resimde belirgin olan kırmızı silicon pul merceği uzun far ışık demetine göre kısayı ayar yapmaya olanak tanıyor.Sakın ha paldır küldür civataları sıkmayın.Bu ayar çok önem arzeder.. Şöyle ayar yapacağız:Merceğimizi reflektöre monte ederek somunları boşlukları alacak şeklide sıkıyoruz. Reflektörü sabit bir noktaya hizalatıp uzun farı yakıyoruz.Uzun far ışık demetine göre Bi-xenon da yakıp uzunlarının bir noktada birleşmesini sağlayacak şekilde ayarımızı yapıyoruz.Led parklarımızVe ışık desenlerimizBu ışıktaki zayıf sarı nokta uzun reflektöründeki ampülün ışık demetini gösteriyor.Ampüle düşük voltaj vererek kısa merceği ile uzun ışık noktasının birleşimi görülmektedir.KısaUzun(bi-xenon) 29 Ekim 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Resimler, bilgilendirmeler profesyonelce. Ledler sevdiğim tarzda olmuş. Arkadaşın çok şanslı, güle güle kullansın. D2S merceğin o uzun demiri yüzünden mi lensi değiştirme gereği duydun ? Kullanılan lensin odağı aynı olması lazım, klasik Hella tarzı. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 (düzenlendi) Resimler, bilgilendirmeler profesyonelce. Ledler sevdiğim tarzda olmuş. Arkadaşın çok şanslı, güle güle kullansın. D2S merceğin o uzun demiri yüzünden mi lensi değiştirme gereği duydun ? Kullanılan lensin odağı aynı olması lazım, klasik Hella tarzı.Teşekkür ederim.Evet lens'leri ölçtüm ve çaplarının ve mercek kalınlığının aynı olduğunu gördüm.Değişimi yaptığımda her iki mercek bölümünde tek fark dikkatimi çekti.Merceğin reflektöre sabitlenen üst ayağı D2S'de kıvrık.H7'de ise düz geliyordu.Direk mercek değişiminde kesilme çizgisinde gölgelenmenin fazla olduğunu gördüm ve gölgelenme düzelip kesilme çizgisi en net hal alınca sabitledim.Şlk farı bitirdim ikiciye başlayıcaktım ki iş kazası geçirdim yine.2-3 hafta sahalardan uzağım.Elim düzelince diğer farı tamamlayıp araç üzerindeki resimleri çekeceğim.Çok garib.Şlk kangoo farıyla uğraşırken yüksek gerilim çarpması sonucu iki elimi 1 ay kullanmadım.Şlk starex farıyla uğraşırken yine iş kazası geçirdim.Şlk passat farıyla uğraştım yine iş kazası ...Bi tek tofaşa far yaparken bişe olmadı Şlahi adelet bu olsa gerek.Senin neyine üç arabanında orjinal farları güzel aydınlatıyo zaten fuzuli işlerle uğraşma gibi bi mesaj olabilirmi:?? Yav böyle giderse sağlam parmak kalmıyacak bende be. 29 Ekim 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Geçmiş olsun, bunlardan daha önce bahsetmemiştin, belki de işinden dolayı biraz fazla riske giriyorsun. Nasıl oldu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Servet, dostum geçmiş olsun... Naaptın ya... ? Ne kazası... ? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Servet, dostum geçmiş olsun... Naaptın ya... ? Ne kazası... ?Çok teşekkür ederim Mehmet abi ve Selçuk.Atölyede çekmecede falçata bıçakları açıkta duruyordu.Bende hiç bakmadan elimi çekmeceye atınca falçata ile sağ başparmağımı baya derinden kestim.Şç dikiş ve dış dikişler atıldı.Bakalım doktorun demesine göre damarın tutması biraz vakit alacakmış.Her zaman çalışanları uyarıyorum dikkat diye ama kafada kırk tane iş olunca oluyor böyle şeyler. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Çok teşekkür ederim Mehmet abi ve Selçuk.Atölyede çekmecede falçata bıçakları açıkta duruyordu.Bende hiç bakmadan elimi çekmeceye atınca falçata ile sağ başparmağımı baya derinden kestim.Şç dikiş ve dış dikişler atıldı.Bakalım doktorun demesine göre damarın tutması biraz vakit alacakmış.Her zaman çalışanları uyarıyorum dikkat diye ama kafada kırk tane iş olunca oluyor böyle şeyler.çok geçmiş olsun...servet bey acil şifalar Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Çok geçmiş olsun...Bir an önce iyileşin ki yaptığınız güzel çalışmaları seyretmeye devam edelim... Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 (düzenlendi) çok geçmiş olsun...servet bey acil şifalarTeşekkür ederim sağolasın.Çok geçmiş olsun...Bir an önce iyileşin ki yaptığınız güzel çalışmaları seyretmeye devam edelim... Teşekkür ederim.İnşallah.. 29 Ekim 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Ekim 2009 Paylaş 30 Ekim 2009 Senin falçatalarla aran iyi değil zaten, farın içinde de unuttuydun Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2009 Paylaş 30 Ekim 2009 (düzenlendi) Bak şu işe nerdende hatırladın yahu Hakketen yaa bana musallat oldular.Çiziyolar beni Neyse diğer farda geldi bugün.Yavaş yavaş uğraşırım.Tez canlıyımda.Biran önce bitsin.. 30 Ekim 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Nihayet farların mercek transferleri bitirdim ve araç üzerine montaj işlemlerine başladım.Merceklerimiz Hella bi-xenon.Xenon ampüllerimiz 6000k h7 (D2S şekli verildi).Uzunlar H7 Osram Hyper.Sırayla gideyim.Demontaj:1:Tamponun çamurluk,alt ve panjur etrafındaki vidaları söküldü.2:Panjuru yerinden komple sökmek bi dert.Bu nedenle panjuru yukarı kaldırarak işleme devam,3:Panjurun arkasındaki iç koruma barı tampona ve radyatör önünde şaseye bağlı.Söküldü.4:Farları üstten iki,arkada iki tors civata tutuyor.civatalar söküldü ve farlar alındı.Montaj:1:Sakın ha unutmayın!!takacağınız başka far ise muhakkak farın arkadaki şase sabitleme civatalarının ortasındaki 17 anahtarla ayarlanan somunu gevşetmeden montaj yapmayın.Bu ayarlar farın dıştan yukarı-aşağı ayarı içindir.Eğer ayarlamadan takarsanız kesinlikle farlar ayar tutmaz.Benim gibi tüm montajı bitirir farı yukarı ayarlamaya çalışır ve niye far yukarı kalkmıyor diye manual yüksekliği zorlar ve reflektörün yerinden çıkmasına sebeb olursunuz.Sonrada ne var ne yok söker farı dağıtır yarım saatlik işi yarım güne çıkarırsınız 2:Farları sabitledikten sonra sağ farın balastı farın yanıdaki şaseye,sol farın balastıda direksiyon hidroliği deposunun yanında şaseye monte edilecek.3:Tampon sökme şeklinin tam tersi montaja geçilecek ve üç tane nerden çıktığı belli olmayan vida arttırılacak Resimler:DemontajH7SMontajı yapılmış halKısa ışık deseni(Bi-xenon kısa)Uzun ışık deseni (Bi-xenon uzun-Halojen uzun) Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 (düzenlendi) Merceğin etrafına şerit led içeren angel mı kullandınız..?Çok harika olmuş. Oh ne güzel değilmi dünya kadar emek harcanıyor bişeyler ortaya çıkarılıyor ve birde üstüne üstlük o kadar işin içinde fotoğraf çekiliyor ve bu yapılanlar paylaşılıncada bize sadece çok güzel olmuş demek kalıyor. Ne kadar kolay. Yok öyle değil işte şu an yukarıdaki 6 karede çok emek var. Hepside gördüğünüz son 2 fotoyu yakalamak için.Bunu ancak kaliteli bir ışık ve birazda ayrıcalık kazanmak için ciddi emek ve zaman harcayan kafa ütüleyenler anlar. Mesela ben transitin farları tamamdı mercek 10 numara oldu ama, farları araca montajda o kadar uğraştımki, farın bir tarafından delik delip fabrikanın bile yapamadığı ekstradan sağa sola ayar kolu bile yaptım. Son çare mercekleri kendi orj. farlarıma takmak oldu. Şimdide reflektör titriyor kendimi ilk aracım olan 1977 model anadolumun içinde gibi hissediyorum. Farın içi çok boş. Şu an için bu işten anlayan bir arkadaşı önerisi ile, mecburen elektrikli yükseklik far ayarına feda edip silikon ile reflektörü sabitlemeyi düşünüyoruz.Daha farklı bir çözümü olan varsa mutlaka paylaşsın. Yükselik ayarımı seviyorum. 5 Aralık 2009 tarihinde hoca1677 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Ledleri çok beğendim sade ve şık olmuş, sahibinin değme keyfine şimdi.O üç vida niye arttı tamponu geri takmayı unutmuş olmayasın Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Ledleri çok beğendim sade ve şık olmuş, sahibinin değme keyfine şimdi.O üç vida niye arttı tamponu geri takmayı unutmuş olmayasın Selçuk vidaların nerden arttığını araç ilk bozuk zemine girdiğinde anlıyacağız herhalde Aracın sahibi bu yapılan işlemi hak eden biri.Kaliteden ve görsellikten iyi anlar.Bu nedenle işi çok sıkı tuttum.ama iş bitipte yolda yapılan emeği görmenin zevki..Paha biçilemez.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Senin atölyeyi göremedim ona yanıyorum.... Yorum bağlantısı
Emre T. 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 her zaman ki gibi mükemel yapmısın . hellal olsun sana Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 (düzenlendi) Merceklerimiz Hella bi-xenon.Xenon ampüllerimiz 6000k h7 (D2S şekli verildi)H7 ampülü d2s'ye uyarlayınca persormansı gerçek d2s gibi oluyormu? Ve d2s'ye uyarlamak için ne yapılıyor? 5 Aralık 2009 tarihinde hoca1677 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Aralık 2009 Paylaş 6 Aralık 2009 (düzenlendi) H7 ampülü d2s'ye uyarlayınca persormansı gerçek d2s gibi oluyormu? Ve d2s'ye uyarlamak için ne yapılıyor?H7 ampülün çevresi 32 mm.Bunu 30 mm'ye düşür.D2S'in kenarında iki tane çentik var aynısını H7 nin kenarına yap olsun.Performansına gelince geçmiş zamanlarda başka uygulamalarımda oldu.Bazıları oldu bazıları olmadı.Nedeni ise kenar çentikleri tam merkezli yapmamış olmam.Aşağıdaki resimler H7 ampülün D2S'e göre uyarlanmış halleri.Sence bi hata varmı?H7 TADŞLAT YAPILMIŞ HALŞPASSAT B 5.5STAREX CRDŞ 6 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 H7 ampülün çevresi 32 mm.Bunu 30 mm'ye düşür.D2S'in kenarında iki tane çentik var aynısını H7 nin kenarına yap olsun.Performansına gelince geçmiş zamanlarda başka uygulamalarımda oldu.Bazıları oldu bazıları olmadı.Nedeni ise kenar çentikleri tam merkezli yapmamış olmam.Aşağıdaki resimler H7 ampülün D2S'e göre uyarlanmış halleri.Sence bi hata varmı?H7 TADŞLAT YAPILMIŞ HALŞValla çok güzel ne diyim bravo. Çalışınca oluyor... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 servet tam bir profosyonelmişsin sen bana çalışman ilham verdi yarın farları söküp odak ayarıyla oynuyacağım Yorum bağlantısı
Tahir ARIT 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 (düzenlendi) Dayımın arabası bu ya Dayı bayramda ben akşam test yapıyım Saglamsa bir çift farda ben alıyımda Servet abi kırmaz yegenini 26 Aralık 2009 tarihinde tahirarit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts