İçeriğe Yönlendir

VW Passat 5.5 (2001-2005) mercekli farına xenon

Serkan Sefiroğlu

Recommended Posts

(düzenlendi)

Dayın arabayı Tiguan ile takas etti.Farlarıda söktük.Geç kaldın :) Dayınla bi gün gel kangoo'yu test et.gör bakalım Bi-xenon nasıl bişeymiş :D

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir ARIT
Dayın arabayı Tiguan ile takas etti.Farlarıda söktük.Geç kaldın :) Dayınla bi gün gel kangoo'yu test et.gör bakalım Bi-xenon nasıl bişeymiş :D

Güle güle kullansın Servet Abi, benim haberim yoktu bir kaç gündür görüşemedik ama söylüyordu bana takas yapıcam diye.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
(düzenlendi)
3:Tampon sökme şeklinin tam tersi montaja geçilecek ve üç tane nerden çıktığı belli olmayan vida arttırılacak :)

iyi usta vida arttirirmis zaten.! :D

bu durumda ben berbat bir acemiyim. cunku banada bazen vida yetmiyor.! :p

tarihinde plusbil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Muhammed Andı

h7 halojen mercekle yapacagin her xenon cakma olur zaten, cogu-azi takma kafana. :good1: orjinal xenon tavsiyemizdir ama "uygun fiyatli" diyorsan o da cok pahaliya gelir. bu tip kitlerin hepsi uc asagi bes yukari ayni kalitededir, marka tavsiyesi yapamayiz belki ama kullanici piyasasindan arastir ve en cok kullanilan, az sorunlu bir kit almaya bak. cakacagin civi biraz kaliteli olsun yani, hemen pas yapmasin. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Zeki Dinç

Aynı model site bünyesinde var ama işlemimiz bu sefer farklı.

Passat bilindiği üzere farlarında Hella mercek kullanmakta.İşin içinde mercek oluncada araç kullanıcıları xenona geçişte sıkıntı görmüyorlar.Ancak benim gibi Far işiyle keyfiyetten uğraşanlar bilirler bizi öyle merceğe xenonu tak devam et gibi işlemler tatmin etmez :) Bende geçen günlerde Passat'ı olan değerli bir abimizin aracına önce sislere 3000k xenon,akabindede farlarına Bİ-Xenon yapmaya karar verdim.

Önce sislerin işlemini hallettim.ama epey uğraştırmıştı.Neyse bu seferde sıra farlarda deyip bir adet çıkma Hella marka o.e.m. passat farı buldum.

Aşağıda resimler üzerinden açıklamalara ve yapılanlara geçelim

sisler için kullanılan 3000k xenon ve üzerinden sökülen 6000k xenon

6000k xenon ışığı

3000k xenon ışığı

3000k xenonlar takılı hali.Sırada farımız;

Sökülme işlemi

Reflektörü fardan ayırdım.

İşin en allengirli kısmı burası. Mevcut mercek Hella H7 ,kullanacağım Hella D2S Bi-xenon.Her iki merceğide dağıtarak h7 merceğin ön kısmını d2s mercek ile değiştirip reflektör üzerinde hiçbir tadilata gereksinim duymadan montajı gerçekleştirmek. Bu noktada çok dikkat edilmesi gereken husus merceklerin aynı uzunlukta olmamaları nedeni ile tadilat yapılan merceğin üst kısmını 1.5 mm kadar açık olması gerekiyor.

Aksi taktirde kesilme çizgisi bulanık bir hal alıyor.

Sağda h7 mercek solda d2s mercek. Mercek ayaklarına dikkat!!

Mutasyona uğramış merceğimiz. Şimdi buna ne ad vereceğiz?? d7s mi olsa acaba? :p

Merceğimiz de hazır.

Başka bir püf noktaya gelelim. Resimde belirgin olan kırmızı silicon pul merceği uzun far ışık demetine göre kısayı ayar yapmaya olanak tanıyor.Sakın ha paldır küldür civataları sıkmayın.Bu ayar çok önem arzeder.. Şöyle ayar yapacağız:Merceğimizi reflektöre monte ederek somunları boşlukları alacak şeklide sıkıyoruz. Reflektörü sabit bir noktaya hizalatıp uzun farı yakıyoruz.Uzun far ışık demetine göre Bi-xenon da yakıp uzunlarının bir noktada birleşmesini sağlayacak şekilde ayarımızı yapıyoruz.

Led parklarımız

Ve ışık desenlerimiz

Bu ışıktaki zayıf sarı nokta uzun reflektöründeki ampülün ışık demetini gösteriyor.Ampüle düşük voltaj vererek kısa merceği ile uzun ışık noktasının birleşimi görülmektedir.

Kısa

Uzun(bi-xenon)

Merhaba bu konudaki resimleri göremiyorum. Yenileme imkanı var mı?

Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

Arkadaşlar Foruma yeni üye oldum. Ankara'da yaşıyorum. 2003 model passat confortline aracım var. Aracımda H7 ampul kısaların mercekli olduğu bir far var. Aracı aldığım 2009 yılında osram Night breker marka ampul aldım aydınlatması beni memnun bırakmadı. Farlar mercekli olduğundan zenona gecerek daha iyi bir aydınlatma yapacağı düşüncesiyle sentinel marka 8000k zenon alıp kullanmaya başladım. Ancak yinede aydınlatma beni memnun etmedi. Bende bu işin oluru bukadar diye düşünerek zenonlarla bir müddet devam ettim. Son muayeneye girmeden önce muayeneden otomatik seviye ve yıkama olmadığı için gecemeyeceğimi düşünerek zenonları çıkararak kısalara yeniden night brakerleri takmıştım. Yaklaşık bir yıl boyunca öyle kullandım. Gecenlerde Cenaze nedeniyle gece yolculuğu yapmam gerektiğinde önümü görmekte zorlandım. Hatta araçta yolcu olarak bulunanlar bir kaç kez farların az aydınlattığını söylediler. Bu şekilde aydınlatmanın az olduğu konusu netleşmiş oldu.

1- H7 Mercekli fara taktığım zenon markasından dolayı mı? aydınlatmam iyi değil. Kaliteli bir zenon ampul alsam aydınlatma düzebilir mi?

2- Zenon ampulün ömrü dolmuş olabilir mi? ondan dolayı mı? aydınlatma iyi değil

3-Bi zenon mercek takmayı aslında düşündüm ama bu seferde muayene sıkıntı olacak, yada ikinci bir far alıp ona bi- zenon takıp muayenede sök tak yapmam gerekecek. Pek sıcak bakmıyorum, hem masraf hem meşakkat.

Birde aydınlatma az olduğu gibi araç ile kesilme çizgisi arasındaki alanda gölgeli kısımlar var. Bu neden kaynaklanır. Asıl benim anlayamadığım gölgeli kısımlar neden olur.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Zekeriya bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

2001-2005 model Passat farlarında Hella H7 halojen mercek var.Aradan geçen 10 yıl içinde mercek reflektörü ve lens kararmış/islenmiş olabilir bu aydınlatma kalitesini düşüren en büyük etkendir yapılan bir yanlışta halojen merceğe xenon takmaktır bu durum bahsettiğimiz kararma/islenme sürecini hızlandırmış olabilir.

Halojen reflektöre/merceğe takılan xenon kit asla çözüm değildir...

Ne yapılabilir...

1-Bir üst model olan W8 in Hella D2S bi-xenon lu farı temin edilip takılabilir...

2-Farlar açılıp mevcut mercekler yerine daha temiz çıkma Hella H7 merceklerle yenileme yapılabilir...

3-Hazır farlar açılmışken mevcut mercekler bi-xenon Hella merceklerle değiştirilebilir...

3.seçimde vize zamanı bi-xenon merceğe halojen ampul uydurularak muayeneden sorunsuzca geçilir...

Malzeme ve montaj konusunda işçiliği size ait olmak koşulu ile elimizden geldiğince yardımcı oluruz...

IMG_4585.jpg

IMG_4578.jpg

Passat W8

2009-11-30_030403_hid.png

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

Passat W8 farlarının bi zenon olduğunu yazmışsınız ancak yine uzunlarda halojen ampul var. Uzunlar zenon olak yanmıyor mu? yoksa uzunları yaktımızda halojenlerle zenonlar birlikte mi? yanıyor. Ayrıca bu araçların far yükseklik ayarları otomatik değil mi? benim aracımda elle kumandalı, ayrıca otomatik yükseklik ayarlamak için ayrıca bir sistemde temin etmem gerekecek mi? Zaten bu nedenle orjinal zenonlu olan higline passat farı takma fikrini eledim.

Yorum bağlantısı

Maalesef yedeklerim pc ile birlikte çöp oldu. Ancak sözlü olarak yardımcı olabilirim, hatta montajı yapılan Passat (B5.5 ) satılınca bi-xenon'a dönen farlarını söktük. ( Araç sahibi halojen farları ile sattı ). Çıkan farları duruyor olmalı, isterseniz satarmı diye bilgi alır, güncel fotolarını koyarım.

( Mercekleri Hella bi-xenon'a çevrildi. Farların biri sıfır, diğeri az kullanılmış idi. )

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Passat W8 farlarının bi zenon olduğunu yazmışsınız ancak yine uzunlarda halojen ampul var. Uzunlar zenon olak yanmıyor mu? yoksa uzunları yaktımızda halojenlerle zenonlar birlikte mi? yanıyor. Ayrıca bu araçların far yükseklik ayarları otomatik değil mi? benim aracımda elle kumandalı, ayrıca otomatik yükseklik ayarlamak için ayrıca bir sistemde temin etmem gerekecek mi? Zaten bu nedenle orjinal zenonlu olan higline passat farı takma fikrini eledim.

Bu farlar kapalı konumda selektörde halojen de çalışır kısa far açık konumda bi-xenon + halojen yanar tasarım ve uygulama bu şekilde.W8 farı uygulamasında far soket pinlerinin yerini değiştirerek çözebilirsiniz ayrıca otom.yüksekliğe gerek yok ...

Yorum bağlantısı
Zeki Dinç
(düzenlendi)

kısa far açık konumda bi-xenon + halojen yanar tasarım ve uygulama bu şekilde.

Bu kısmı anlayamadım. Yani kısalarda halojen mi? yanıyor. Uzuna geçtiğinde sadece bixenon mu yanıyor..

W8 farı uygulamasında far soket pinlerinin yerini değiştirerek çözebilirsiniz ayrıca otom.yüksekliğe gerek yok ...

Pinleri farların uzun kısa yanma düzenini farklı kullanmak için mi? değiştirmek gerekiyor

tarihinde ZEKERİYA DİNÇ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bu kısmı anlayamadım. Yani kısalarda halojen mi? yanıyor. Uzuna geçtiğinde sadece bixenon mu yanıyor..

Kısa farlar yanıyorken selektör yaptığınızda hem bi-xenonlar hemde uzun halojenler yanar.Farlar kapalı iken sadece halojenler selektör yapar...

Pinleri farların uzun kısa yanma düzenini farklı kullanmak için mi? değiştirmek gerekiyor

Bir üst versiyon farlar takıldığında soketlerdeki pin yerleri uymayacağı bundan dolayı yükseklik motoru çalışmayacağı için pinlerin yerleri değiştirilmeli...

Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

MAhmut bey ilgi ve alakanıza öncelikle çok teşekkür ediyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/hella-bixenon-d2s-d1s-mercek-65323275

Bu mercekler forumda sıkça geçen yeni tip merceklerden midir. Bu mercek hella marka orijinal farıma bire bir uyum sağlar mı?

http://www.ebay.com/itm/Passat-Hella-Bi-Xenon-Lens-Headlight-Retrofit-/221251641091?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2004%7CModel%3APassat&hash=item3383a01f03&vxp=mtr

Burada rahatlıkla eskisinin yerine uyacağını anlatılıyor..

Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

Maalesef yedeklerim pc ile birlikte çöp oldu. Ancak sözlü olarak yardımcı olabilirim, hatta montajı yapılan Passat (B5.5 ) satılınca bi-xenon'a dönen farlarını söktük. ( Araç sahibi halojen farları ile sattı ). Çıkan farları duruyor olmalı, isterseniz satarmı diye bilgi alır, güncel fotolarını koyarım.

( Mercekleri Hella bi-xenon'a çevrildi. Farların biri sıfır, diğeri az kullanılmış idi. )

Servet bey bir görüşüp bilgi aktarırsanız memnun olurum. Ancak benim bu iş için ayrılmış çok bir bütçem yok. En uygun yöntemi değerlendirmem gerekiyor.. Ayrıca kullanılan xenonun markası nedir.

Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

Yeni nesil olmaması çok şeyi değiştirir mi? taksit imkanı da varmış. Bundan alıp fara taksam bendeki xenon kit(sentinel marka) balastlarını kullanarak ds1 ampul alıp kullanabilirmiyim.?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Yeni nnesil olursa montajda sıkıntı yaşayabilirsiniz . Mevcut balastla sadece D2S ampul kullanabilirsiniz D1S e uyumlu soket malesef yok...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

İlk ilandaki mercek bire bir eski merceğin yerine takılabilir.Yeni nesil olanın vida yerleri tutmaz.Takmak isterseniz kesilme çizgisini alıp öyle monte edebilirsiniz.

Ebay'daki h7 tip olan farı açacaksanız D1s veya D2s xenon takımı için açın ve işlemi yapın derim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yeni nesil olmaması çok şeyi değiştirir mi? taksit imkanı da varmış. Bundan alıp fara taksam bendeki xenon kit(sentinel marka) balastlarını kullanarak ds1 ampul alıp kullanabilirmiyim.?

Elinizdeki xenon kitin ampulleriyle yukarıda önerilen oem xenon merceklerden iyi sonuç alamazsınız.

Düzgün çözüm için yukarıda önerilen mercek + yeni alacağınız d2s ampuller + xenon kitinizdeki balastı d2s'e çevirmek için ara kablo kullanmanız gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

Elinizdeki xenon kitin ampulleriyle yukarıda önerilen oem xenon merceklerden iyi sonuç alamazsınız.

Düzgün çözüm için yukarıda önerilen mercek + yeni alacağınız d2s ampuller + xenon kitinizdeki balastı d2s'e çevirmek için ara kablo kullanmanız gerekir.

Peki ampulleri sıfır mı alacağım hangi marka ampul almam gerekir. Fiyatları nedir. Kablonun maliyeti nedir. Bendeki balastlar istenilen verimi verir mi? bu kombinasyona balstda eklersem maliyet kaça çıkar. Diğer bir forumda arkadaşın biri ds1 mercek ve mercedes balast ve ampullerini kullanarak boraya mercek taktı. Mercek kapağı tam oturmamış o yönüyle biraz estetik sıkıntısı olmuş, benim farlar orjinal mercekli olduğundan böyle bir kaygı taşımıyorum açıkçası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zeki Dinç

Arkadaşlar araştırma yaparken böyle bişey buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-hella-h7-bi-xenon-mercek....far-modifiyesi-122518570/detay/

Anladığım kadarıyla h7 mercek ama bi-xenon, anladığım kadarıyla oem bir sistem değil. Bu mercekler modifiye edilmiş bir mercek midir.

Bu kit performans ve fiyat olarak nasıl sizce, almaya karar verdiğimde dikkat etmem gereken husus nedir. Satıcının Ankara'da olması benim için bir şans sanırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-mercedes-nissan-bmw-audi-hella-d1s-bixenon-mercek-plus-gen-5-balast-126635758/detay

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...