İçeriğe Yönlendir

VW Passat 5.5 (2001-2005) mercekli farına xenon

Serkan Sefiroğlu

Recommended Posts

Zeki Dinç

Ben bağladığı diyotu konya sokaktan almıştım. Üzerinde 6A yazıyor. İri diyot.

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Arkadaslar merhaba daha önce golf 4 aracima bi xenon mercek montaji yapmistim sizlerden bilgi alarak aracimi cok uzulerek sattim uzerinde farlarimda gitti tabi;( simdi b5.5 passat aldim orjinal mercekli olan farlarina bi xenon mercek takmayi dusunuyorum.Orjinal mercegi cikarip hic bir kesme bicme olmadan takabilecegim yerine tam uyabilecek bi xenon mercek hangisidir yardim ederseniz sevirim.

Yorum bağlantısı
Misafir

B5.5 farlar hella H7 mercek kullanır. İsterseniz elimde bir çift far mevcut. Merceği değişti. Aracın sahibi aracı satınca farları boşa çıkmıştı. H7 xenon ampül ile veya d2s ampül ile kullanabilirsiniz. Çiftini 350 tl gibi bir rakam düşünüyoruz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Fiyati cok uygun ama araci almak bakimlarini yaptirmak falan bayagi bi para harcadim elimde yedek d2s ampullerim var aracin fari hella marka biraz islenmeyle birlikte sari ampulleride eklersek cok kotu bi goruntuyle karsi karsiyayim:) benim isimi iki tane mercek gorur eski tip hella ds2 uzerindeki h7 mercegin yerine tam otururmu olursa mercekleri alip montjini yaparim ben

Yorum bağlantısı
Misafir

Eski tip hella bi xenon merceği cuk diye oturuyor, birtek farı açarken saç baş yolacaksın o kadar :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Cok tesekkur ederim artik onada katlanicaz bi xenonun tadini aldim bi defa acari bi sekilde

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sadece fikir uygulamadım.Ampul değişim kapagını çevresi müsait ise mercek sökülecek şekilde kesme yapılabilirse değişim camı açmadan belki yapılabilir.Tabiki bu kısmı sonradan düzğünce sabitlemekte uğğraştırıcı olacak.

Depo farda mercek arkadan direkt tasa vidalı.Orijinal fardada öyle ise bence bu üstte yazdığım degerlendirilebilir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Arkadan kesme yaptigimizda kesilmis kismi cok iyi sabitlemek gerekicek o sekilde olursa bence daha cok ugrastirir gibi en guzeli cami acmak ugrastirsada orjinal olur kesme yapmam diye dusunuyorum

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sadece bence daha kolay bir aşama olduğunu ve ön cam silikon vesaire sonra bugu tarzı korkularada yol açmayacak diyede kafama yatan bir işlem olur diye düşünmüştüm.

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Yani cami acmak geri kapatmak falan biraz ugrastiracak ama dayco siyah silikonla yapmistim golf deki fari su alma bugu falan yapmamisti.farin arkasini kestigimde sabitlemek daha zor olur gibi dusunuyorum

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Ahmet Furkan

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim herkese iyi forumlar..

2005 passat 3bg yani b5.5 araç sahibiyim aracımda mercekli halojen H7 ler var uzunlar ise ayrı mercekten yanmıyo 

ve aydıntlaması çok kötü bununla ilgili bir kaç sorum olucak müsade ederseniz , 

bi kaç gün önce aksesuarcıya sorduğumda 450 liraya mtec taktığımızda çok güzel aydınlatır demişti pek inanamadım çünkü çevremde aynı araca

sahip insalar kullandılar pek memnun olmadıklarını söylediler , bende internette araştırmalarım sonucu merceklerimin xenon a uyumlu olmadığını 

xenon kit takıldığı taktirde merceklerin kararacağını öğrendim bu yüzden aksesuarcı yada elektrikçilere pek güvenmiyorum

kendi çabalarımla hella yada çıkma mercek kullanarak yapılan işleri gördüm gayet iyi aydınlatmaları vardı 

bende geceleri körleme gitmekten bıkmış biriyim ihtiyacım olanları temin edebileceğim yerleri söylerseniz sevinirim

sadece mercek değiştirerek xenon uyumlu mercekle ve xenon kit kullanarak kısa farlarım iyi aydınlatırmı ?

dahada ilersine gitmek istersem audi a6 bmw gibi araçların şimşek gibi selektörleri var onlar gibi aydınlatma sağlayıp selektör atabilirmiyim

bunun için neler gerekli ? yapım aşaması ne kadar sürer sağlıklı olurmu ? maliyeti ne kadar olur ? 

ve benim için en önemlisi geceleri gündüz yapacak bir çift fara sahip olurmuyum 

Birde kusura bakmayın bu işten pek anlamıyorum yanlış yerler vardır mutlaka affınıza sığınıyorum

Farlarımın resmini eklemişimdir umarım

Şimdiden değerli bilgilerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim

3B0941018AG_dog.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

Ahmet hoşgeldin. Farların içerisinde Hella projektör var. Ve yine Hella bi-xenon projektör birebir oluyor bunun yerine. Farları açabilirsen gerisi kolay, bir alternatif daha var. Aynı fatı yıllar önce bi-xenon projektöre çevirdim bi abimizin. Aracını satınca farları kaldı elinde. Onunla görüşeyim, seni üzmeden onu üzmeden uygun bir rakam çıkarsa o farları alır kullanırsın

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
10 saat önce, AHMET FURKAN yazdı:

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim herkese iyi forumlar..

2005 passat 3bg yani b5.5 araç sahibiyim aracımda mercekli halojen H7 ler var uzunlar ise ayrı mercekten yanmıyo 

ve aydıntlaması çok kötü bununla ilgili bir kaç sorum olucak müsade ederseniz , 

bi kaç gün önce aksesuarcıya sorduğumda 450 liraya mtec taktığımızda çok güzel aydınlatır demişti pek inanamadım çünkü çevremde aynı araca

sahip insalar kullandılar pek memnun olmadıklarını söylediler , bende internette araştırmalarım sonucu merceklerimin xenon a uyumlu olmadığını 

xenon kit takıldığı taktirde merceklerin kararacağını öğrendim bu yüzden aksesuarcı yada elektrikçilere pek güvenmiyorum

kendi çabalarımla hella yada çıkma mercek kullanarak yapılan işleri gördüm gayet iyi aydınlatmaları vardı 

bende geceleri körleme gitmekten bıkmış biriyim ihtiyacım olanları temin edebileceğim yerleri söylerseniz sevinirim

sadece mercek değiştirerek xenon uyumlu mercekle ve xenon kit kullanarak kısa farlarım iyi aydınlatırmı ?

dahada ilersine gitmek istersem audi a6 bmw gibi araçların şimşek gibi selektörleri var onlar gibi aydınlatma sağlayıp selektör atabilirmiyim

bunun için neler gerekli ? yapım aşaması ne kadar sürer sağlıklı olurmu ? maliyeti ne kadar olur ? 

ve benim için en önemlisi geceleri gündüz yapacak bir çift fara sahip olurmuyum 

Birde kusura bakmayın bu işten pek anlamıyorum yanlış yerler vardır mutlaka affınıza sığınıyorum

Farlarımın resmini eklemişimdir umarım

Şimdiden değerli bilgilerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim

Eski konuyla birleştirildi. Orjinal halojen merceğe xenon kit takılınca aydınlatma bir miktar iyileşir ancak yine göz kamaşmasına neden olur, merceklerin kararmasına da neden olabilir. Düzgün sonuç alabilmek için farın açılıp merceklerin değişmesi gerekir, işçilikle birlikte en az 600-800 lira gibi bir masraf çıkar. Bu haliyle muayeneden de geçemezsiniz, otomatik seviye ve yıkama sistemi olmadığı için. Yukarıda bir çok örnek bulunmakta, bunları inceleyin. @Misafir farın zor açıldığını söylemiş, işçilik önem kazanıyor demektir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Furkan
11 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Eski konuyla birleştirildi. Orjinal halojen merceğe xenon kit takılınca aydınlatma bir miktar iyileşir ancak yine göz kamaşmasına neden olur, merceklerin kararmasına da neden olabilir. Düzgün sonuç alabilmek için farın açılıp merceklerin değişmesi gerekir, işçilikle birlikte en az 600-800 lira gibi bir masraf çıkar. Bu haliyle muayeneden de geçemezsiniz, otomatik seviye ve yıkama sistemi olmadığı için. Yukarıda bir çok örnek bulunmakta, bunları inceleyin. @Misafir farın zor açıldığını söylemiş, işçilik önem kazanıyor 

Yorum bağlantısı
Ahmet Furkan
3 dakika önce, AHMET FURKAN yazdı:
12 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Eski konuyla birleştirildi. Orjinal halojen merceğe xenon kit takılınca aydınlatma bir miktar iyileşir ancak yine göz kamaşmasına neden olur, merceklerin kararmasına da neden olabilir. Düzgün sonuç alabilmek için farın açılıp merceklerin değişmesi gerekir, işçilikle birlikte en az 600-800 lira gibi bir masraf çıkar. Bu haliyle muayeneden de geçemezsiniz, otomatik seviye ve yıkama sistemi olmadığı için. Yukarıda bir çok örnek bulunmakta, bunları inceleyin. @Misafir farın zor açıldığını söylemiş, işçilik önem kazanıyor 

elektirikçi halledebilirmi bu dediğimiz işleri çıkma bi mercek alsam mercekten selektör atabilirmyiim bu özellikliği nası ekliyebilirim şuanda Kısalar ayrı Uzunlar ayrı birde çıkma mercek aldığımda sıkıntılı olup olmadığını nasıl anlarım 

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)
14 saat önce, AHMET FURKAN yazdı:

elektirikçi halledebilirmi bu dediğimiz işleri çıkma bi mercek alsam mercekten selektör atabilirmyiim bu özellikliği nası ekliyebilirim şuanda Kısalar ayrı Uzunlar ayrı birde çıkma mercek aldığımda sıkıntılı olup olmadığını nasıl anlarım 

sizin ihtiyacınız olan 1 çift yeni nesil hella bi-xenon mercek + ampul tutucular + D2S G4 xenon kit ve 4300ampuller. bunları temin ettikten sonra farınızı ısı tabancasıyla açıp, eski merceklerinizi vidalarından söküp, yeni mercekler için sacdan ayak yapıp yerine yeni mercekleri oturtmanız gerekiyor. tabiki işe başlamadan önce kesilme çizgilerini boş duvarda işaretlemelisiniz.

çıkma merceğin temiz olup olmadığını arkasından lensine bakarak anlayabilirsiniz, karama, islenme yoksa temizdir, iş görür. bi xenon mercekse bobinden voltaj verip perdenin çalışıp çalışmadığını da test edebilirsiniz...

forumda usta tavsiyesi yapamıyoruz malesef. kolay gelsin.

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
18 saat önce, AHMET FURKAN yazdı:

Elektrikçi yapamaz, sanayide far ustası bulmanız lazım önce.

post-5-0-07596700-1427270604_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Furkan
19 saat önce, Fatih Özbaş yazdı:

sizin ihtiyacınız olan 1 çift yeni nesil hella bi-xenon mercek + ampul tutucular + D2S G4 xenon kit ve 4300ampuller. bunları temin ettikten sonra farınızı ısı tabancasıyla açıp, eski merceklerinizi vidalarından söküp, yeni mercekler için sacdan ayak yapıp yerine yeni mercekleri oturtmanız gerekiyor. tabiki işe başlamadan önce kesilme çizgilerini boş duvarda işaretlemelisiniz.

çıkma merceğin temiz olup olmadığını arkasından lensine bakarak anlayabilirsiniz, karama, islenme yoksa temizdir, iş görür. bi xenon mercekse bobinden voltaj verip perdenin çalışıp çalışmadığını da test edebilirsiniz...

forumda usta tavsiyesi yapamıyoruz malesef. kolay gelsin.

Hocam bidaha yazıyımda 

1 çift yeni nesil hella bi-xenon merceği   çıkmamı bulmam lazım yoksa sıfırını nerden temin edebilirim ?

ampul tutucular bunları temin edebilirim gibime geliyo

D2S G4 xenon kit ve 4300ampuller bu malzemede aksesuarcılarda olur diye tahmin ediyorum

bunları bi şekilde temin ettikten sonra kısa uzun mercekten selektör atabilrmiyim ? ve aydınlatmam ne kadar iyileşir

şimdiden teşekkür ederim

15 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Elektrikçi yapamaz, sanayide far ustası bulmanız lazım önce.

post-5-0-07596700-1427270604_thumb.jpg

teşekkür ederim bu bilgi için elektrikçnin yaparım abi ben olayına uyandırdığınız için 

Yorum bağlantısı
Deniz Taran
29 dakika önce, AHMET FURKAN yazdı:

Hocam bidaha yazıyımda 

1 çift yeni nesil hella bi-xenon merceği   çıkmamı bulmam lazım yoksa sıfırını nerden temin edebilirim ?

ampul tutucular bunları temin edebilirim gibime geliyo

D2S G4 xenon kit ve 4300ampuller bu malzemede aksesuarcılarda olur diye tahmin ediyorum

bunları bi şekilde temin ettikten sonra kısa uzun mercekten selektör atabilrmiyim ? ve aydınlatmam ne kadar iyileşir

şimdiden teşekkür ederim

teşekkür ederim bu bilgi için elektrikçnin yaparım abi ben olayına uyandırdığınız için 

Helle mercek bulduğunuz yerde ampul tutucuyuda temin edebilirsiniz muhtemelen vardır elinde satıcının.

D2s balastı forumda satan birileri vardı ikinci el ilanlar kısmına bakabilirsiniz. Ampul ise sahibinden.com da yeteri kadar mevcut.

Montaj kısmı eğer eliniz yatkın ve gerekli alet edavatınız varsa kendinizde yapabilirsiniz. Youtube'da yeteri kadar monta videosu mevcut. Şayet ben yapamam derseniz google aracılığıyla montaj yapacak ustaları bulabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Deniz Bey açıklamış zaten...

işlemler bitip ayar yapıldıktan sonra %100 iyileşme sağlayacaksınız...

mercekten selektör atabilirsiniz evet şimşek efekti olur.

Yorum bağlantısı
Ahmet Furkan
On 05.01.2016 at 09:04, Misafir yazdı:

Ahmet hoşgeldin. Farların içerisinde Hella projektör var. Ve yine Hella bi-xenon projektör birebir oluyor bunun yerine. Farları açabilirsen gerisi kolay, bir alternatif daha var. Aynı fatı yıllar önce bi-xenon projektöre çevirdim bi abimizin. Aracını satınca farları kaldı elinde. Onunla görüşeyim, seni üzmeden onu üzmeden uygun bir rakam çıkarsa o farları alır kullanırsın

hocam mesajınız gözümden kaçmış kusuruma bakmayın tabiki hocam benimde işime gelir bir sürü uğraş olmadan hallederiz makul bir fiyat verirseniz sizinde işiniz görülür benimde 

Yorum bağlantısı
Misafir

Ahmet, farların durumunu kontrol edeyim, rakamı öğreneyim sana bilgi vereyim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Furkan
49 dakika önce, Misafir yazdı:

Ahmet, farların durumunu kontrol edeyim, rakamı öğreneyim sana bilgi vereyim.

tamam bekliyorum teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...