Mahmut Akbulut 13 Eylül 2017 Paylaş 13 Eylül 2017 3 saat önce, Misafir yazdı: Ne verirsen Ne verirsen elin ile o gider senin ile Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 24 Mayıs 2018 Paylaş 24 Mayıs 2018 Aradan 2 yıl geçti. Farlardan birinin ayar topuzu kırıktı. Birde farların içinde sebebini anlamadığım bir buğu oluşmuştu. Bende geçen hafta farları söküp dağıttım. Ayar topuzunu taktım. Camları temizledim. Kullanmaya devam Ancak camın iç kısmında pus şeklinde bir tabakaya sebep olan şeyi bir türlü anlayamadım. Farların içinde silika jel vardı. Acaba sıcaktan filan silika jeller mi yaptı? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mayıs 2018 Paylaş 26 Mayıs 2018 On 24.05.2018 at 23:35, Mustafa Arıkan yazdı: Aradan 2 yıl geçti. Farlardan birinin ayar topuzu kırıktı. Birde farların içinde sebebini anlamadığım bir buğu oluşmuştu. Bende geçen hafta farları söküp dağıttım. Ayar topuzunu taktım. Camları temizledim. Kullanmaya devam Ancak camın iç kısmında pus şeklinde bir tabakaya sebep olan şeyi bir türlü anlayamadım. Farların içinde silika jel vardı. Acaba sıcaktan filan silika jeller mi yaptı? Muhtemelen. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Mayıs 2018 Paylaş 26 Mayıs 2018 Pus şeklindeki tabaka ısıya dayalı oluşuyor ve bence bu süre içinde normal. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 27 Mayıs 2018 Paylaş 27 Mayıs 2018 Diğer farlarda olmazken bunda neden oluyor abi? Aracı aldığımda eski farında H7 xenon kullanılmış uzun süre onda bile yoktu böyle bir şey. Bir daha farı açmaya dayanmaz artık dağılır, çünkü sonradan kullandığım silikon çok zor açılıyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mayıs 2018 Paylaş 27 Mayıs 2018 (düzenlendi) Sizin bahsettiğiniz pus ile benim bahsettiğim pus aynı ise ıslak mendil ile silince aynen resimdeki gibi oluyor.Ben açtığım en yeni tarihli farlarda bile bu puslanma tabakası siliyorum.Yada ısıya dayalı islenme ile oluşan puslu görünüm diyeyim. Siz başka bir puslu zeminden bahsediyorsanız ona sizin yürüttüğünüz fikire dayamakta emin olmamakla beraber bence biraz zor olabilir. 27 Mayıs 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Mayıs 2018 Paylaş 27 Mayıs 2018 Montaj yaparken ısının yüksek olduğu reflektör ve ampul gibi yerlerde parmak izi silikon yada yağ türevi şeylerin kalmamasına özen gösterilmeli , aksi takdirde islenme yada puslanma dediğimiz durum daha belirgin yaşanıyor . Farı kapatırken kullandığımız silikonlar mutlaka marka olmalı , silikon yerine pu mastik kullanmak daha sağlıklı olacaktır , aşırı esnektir ve sıcak soğuk farklarından neredeyse hiç etkilenmezler . 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 Bendeki is gibi bir şey değildi. Beze gelmiyordu. Camın iç kısmında baya bildiğiniz matlık vardı. Ve bu matlık sonradan oluştu. Silikon olarak Sista kullanmıştım. PlastX ile temizleyince matlık gitti pırıl pırıl oldu tekrar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts