İçeriğe Yönlendir

Mtec super white philips'i geçebilirmi?

Necip Kademcioğlu

Recommended Posts

Necip Kademcioğlu

evet soru açık ve net görüşleriniz nedir aydınlatma bakımdan mtec super white modeli philips'in mavi modellerini geçebilir mi??

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Forumu ya da siteyi düzenli takip eden üyelerimiz daha iyi bilirler, uzakdoğu veya markasız ampullerde ışığı artırmak için çekilen akım artırılıyor. W değeri yani.

Geçenlerde öylesine Mtec ampulün kutusunu incelemiştim, 65W-->100W gibilerinden yazılar yazıyordu. Bu nedense bana PIAA markasını hatırlattı. Onlar da bunu lanse ederlerdi.

Öncelikle her iki ampulü de ampermetreye sokmak lazım, Philips'in normal akım değerini çektiğine adım gibi eminim, ancak Mtec ne kadar çekiyor bilemiyorum görmem lazım.

Çünkü Philips, Avrupa Birliği (ECE) normlarına göre ürün üretiyor Mtec ise değil. Üzerinde böyle bir ibare yok.

Buna benzer kullanıcıların bilmediği, dikkat çekmeyen 'deliklerden' yararlanan bazı ampuller daha beyaz görünüyor ya da daha iyi aydınlatıyor olabilir ki bence bu dopingli sporcunun başarısına benziyor.

Philips'in bazı modelleri de ECE normlarına göre üretilmediği halde Türkiye'de satılıyor DiamondVision, CrystalVision gibi. Bir tek BlueVision ECE normunda üretiliyor.

Şkisi de aynı amperi çekiyorsa o zaman adil bir karşılaştırma yapılabilir, belki de Mtec daha başarılıdır kim bilebilir ?

Not : Philips X-treme Power +%80 H7 aldım bir çift, lümen değerini ölçüp karşılaştırmasını koyacağım web sitesine. Mtec yok elimde, Vision Plus ve Silverstar ile karşılaştıracağım.

Yorum bağlantısı
Guest ArTiZz

voltron usta şu halojen beyaz ampullere bi el atıversen tam spr olacak yani.

hani mtec ise mtec yok philipsin şu modeli ise şu diye,

lümenli wattlı hatta aydınlatma değerleri lux falan karşılaştırmalı spr olur,

herkesiz işine inanılmaz yarar.

bence böyle bir projeye girişilmeli,

çok işe yarar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
voltron usta şu halojen beyaz ampullere bi el atıversen tam spr olacak yani.

hani mtec ise mtec yok philipsin şu modeli ise şu diye,

lümenli wattlı hatta aydınlatma değerleri lux falan karşılaştırmalı spr olur,

herkesiz işine inanılmaz yarar.

bence böyle bir projeye girişilmeli,

çok işe yarar.

Güzel diyosun da beyaz yanması, ışık dağılımı, lümen gibi şeyler fara bağlı ve göreceli olarak değişir aydınlatmada ampule bu kadar takılmamak lazım olay farda sonuçlanıyor. Şlk başta bunu kafaya yerleştirmek lazım.

Web sitesi bence gereğinden de fazla iyi bir kaynak, boyalı boyasız ampullerle ilgili örnek testlerin linklerini verdim, hepsinin avantajları / dezavantajları açıklandı, anlayabilene aslında web sitesi yeter, foruma gelip 10 dakika forumu, herkesin yorumunu okusa sonunda profesör olur ;)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Mtec Super White fiyatı yüzünden cok cezbedici. Auto Shopta Fiyati 39 YTL. 100 W 4350K (12V 55W)

Benim Araştırdığım Philips GT 130 ve GT 150 modelleri bunlardan hangisi en iyi tercih olur.

Ampüller için yabancı bir site. http://www.powerbulbs.co.uk/default.asp?pr...PageHistory=cat

Bu gidişle sen bir şey alamayacaksın öyle görünüyor ;) Bu kadar fazla irdelemeye gerek var mı ? Neye göre en iyi tercih ?

Fiyat ?

Görünüş ?

Performans ?

Ömür ?

Umarım hepsi birden demezsin çünkü bunların hepsini birden sağlayabilecek bir halojen ampul üretilemedi henüz :)

Yorum bağlantısı
Sertaç Karakaya
Bu gidişle sen bir şey alamayacaksın öyle görünüyor ;) Bu kadar fazla irdelemeye gerek var mı ? Neye göre en iyi tercih ?

Fiyat ?

Görünüş ?

Performans ?

Ömür ?

Umarım hepsi birden demezsin çünkü bunların hepsini birden sağlayabilecek bir halojen ampul üretilemedi henüz :)

usta çok doğru diyorsun; 500 ytl yi xenon için ayırmış olsamda bir şeyler duyunca fikrim değişiyor. Fiyat ve ömür olarak sorunum olmuyor. Genelde herkes gibi görünüş+performans ın iyi olmasını istiyorum. Bu konuda sizlerin vereceği tavsiyelerle bu hafta sonu kesinlikle alacam :p Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
usta çok doğru diyorsun; 500 ytl yi xenon için ayırmış olsamda bir şeyler duyunca fikrim değişiyor. Fiyat ve ömür olarak sorunum olmuyor. Genelde herkes gibi görünüş+performans ın iyi olmasını istiyorum. Bu konuda sizlerin vereceği tavsiyelerle bu hafta sonu kesinlikle alacam ;) Teşekkürler

Fikrinin değişmesi normal çünkü dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyorsun. Elma ile armut kıyaslanamaz.

Fiyat ve ömür olarak sorunum olmuyor demişsin o zaman neden ucuz olan Mtec ile Philips'i karşılaştırmamızı bekliyorsun ? Hangisinin daha kaliteli olduğu zaten belli.

Hem görünüş hem de performans olarak iyi olan halojen ampul yoktur demiştim, e sen yine görünüş+performansın en iyi olmasını istiyorum demişsin :p Nasıl olacak bu iş ?

Bu konuda sizlerin vereceği tavsiyelerle bu hafta sonu kesinlikle alacam demişsin bana hiç tavsiyeleri okuyosun gibi gelmiyor :)

Yorum bağlantısı
Sertaç Karakaya

Voltron usta: çok doğru diyorsun. Bende ilk defa bu site sayesinde bilgilendim. birden fazla sorum oldu. ama sonuçu bu haftasonu verecem. ;) resimleri en geç pazar günü buraya koyacam :) ayrıca philips ve mtec hakkında gerçekten bi bilgim yok :p

Yorum bağlantısı
Doğan Kırcalı

halojen bölümündeki konu başlılarına bakıyorum da her fırsatta halojen yerden yere vurulmuş. tamam xenon la halojen karşılaştırılamaz ama halojen farlar ile xenon farlar arasındaki fiyat farkı ortada. bir de şöyle bir şey var: bana göre bir araca xenon ampül+ ballast+gerekli zava zingoları takmak o arabanın aydınlatmasını mükemmel kılmıyor. xenon kit olacaksa arabada far yıkama sistemi ve otomatik yükseklik ayarı şart. trafikte sonradan takılma xenonlarla orjinal olanlar arasında dağlar kadar fark var. sonradan takmalar genelde sokak lambası gibi heryeri aydınlarıyor. kullanana iyi aydınlatma karşıdakine ise tam bir işkence.

benim gibi "param yok ben halojenle devam edicem ama görüntüsü de hoş olsun" dersen beyaz ampüller bi seçenek. evet xenonla alakası yok evet görüş azalıyor bunları biliyoruz. önemli olan bu beyaz ampüllerin içinde görüntü/görüş olarak en iyisi hangisi.hangisi daha iyi diye başlığa giriyorum 2 seçenek sunuluyor. 2 mesaj sonunda xenon kral,xenon aslan denip konu kapanıyor.

gelelim başlıkla alaklı kısma

bende beyaz far taktım fiyatı nedeniyle 50W texon 8000K aldım. 8000 le alakası yok geceleri görüntü olarak hoş ama aydınlatması pek iyi değil. gelecek aya philips crystal almayı düşünüyorum. htec i aldıktan sonra gördüm. satan adamın dediğine göre yurt dışında philipsten daha pahalı ve daha iyimiş(!). ama bu vakitten sonra htec falan hiç uğraşamam boşu boşuna para yatırdım zaten texonlara. arabanın üstünden çıkan orjinal ampül philips. demek ki adamlar yapıyor ki almanlar da gidip takıyor...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
benim gibi "param yok ben halojenle devam edicem ama görüntüsü de hoş olsun" dersen beyaz ampüller bi seçenek. evet xenonla alakası yok evet görüş azalıyor bunları biliyoruz. önemli olan bu beyaz ampüllerin içinde görüntü/görüş olarak en iyisi hangisi.hangisi daha iyi diye başlığa giriyorum 2 seçenek sunuluyor. 2 mesaj sonunda xenon kral,xenon aslan denip konu kapanıyor.

Eğer bu konulara dikkat ettiysen hepsinde de iş dönüp dolaşıp 'görüş'e yani performansa geliyor. Blue, Kelvin bilmemne yazan, esnafın beyaz ampul diye sattığı ampulleri sırasıyla deneyenlerin hepsi de performanstan şikayetçiler ve orjinale dönüyorlar.

Senin durumun da farklı değil, görüş azalıyor biliyoruz demişsin ama sonra da mavi ampullerin hangisinin görüşü daha iyidir diye sormuşsun ?

Cevabı yine aynı : hiçbirisi.

Neden mi ?

Bütün bu mavi ampulleri alsak (Crystalvision, Diamondvision, Bluevision, Mtec 4150K super white, Momo blue vb aklına hangisi gelirse)

test etsek

performans olarak hiçbirisi tatmin edici sonuç veremez.

Muhtemelen philips diğerlerinden birazcık daha iyi çıkar belki, o da araba modeline göre değişen bişeydir.

O aradaki 5-10 lümenlik farkı da göz iyi algılayamaz zaten, çünkü olayın içine renk te giriyor ve göz hassasiyeti azalıyor.

Ben aralarındaki en iyisini bulacam diye dünya para dökeceğine kısa yoldan xenona geç diyoruz biz de. Az para da değil çifti 80 YTL philips'lerin.

Çakma xenonu uygulamak istememekte haklısıni ama bu şekilde de ya deneme yanılmaya devam ediceksin ya da gerçeği kabullenip bu ampullerden ümidi kesiceksin yani ;)

Yorum bağlantısı
Doğan Kırcalı
Muhtemelen philips diğerlerinden birazcık daha iyi çıkar belki,

benim istediğim yanıt bu. kötünün iyisini seçmek. türkçe olarak da bakarsak "beyazların en iyisi hangisi? "deniyor 3 çürük elma için den en iyisini seç dendiğinde birini seçersen evet çürüktür ama en düzgününü seçersin.üstelik hepsini deneyelim diye de bir şey söylemiyorum ama alıp takmış kullanmış kişiler varsa görüşlerini yazsalar yeter.

ayrıca arabamı 0 aldığımdan dolayı üzerinde yapacağım xenon değişimi gibi bir işlem garantide problem yaratacağından servise orjinalinin fiyatını sordum. bi fiyat alabilsem yine iyidi. verilen cevap "bu arabanın xenon kiti yok dışardan takılanlarda beyin hata mesajı veriyor" bunun üzerine uyumlu modellerin de olduğunu söyledim. verilen cevap ise insana ben niye bunu düşünemedim dedirtiyor:

"xenon istiyosan git golf al" ;)

Yorum bağlantısı
Selim Aydın1679652569

ben bmwye philips diamondvision 5000K taktım renk olarak o diğer beyazlardan iyi öbekleşme oluyor ama diğerlerine göre daha az almanda etkili olur bu görüşüm inşallah ama normal sarı ışık yaklaşık olarak bir buçuk kat daha iyi

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
ayrıca arabamı 0 aldığımdan dolayı üzerinde yapacağım xenon değişimi gibi bir işlem garantide problem yaratacağından servise orjinalinin fiyatını sordum. bi fiyat alabilsem yine iyidi. verilen cevap "bu arabanın xenon kiti yok dışardan takılanlarda beyin hata mesajı veriyor" bunun üzerine uyumlu modellerin de olduğunu söyledim. verilen cevap ise insana ben niye bunu düşünemedim dedirtiyor:

"xenon istiyosan git golf al" :D

polo 6N2'lerde xenon opsiyonu vardı, Türkiye'ye getirilmediydi galiba, bu kasada hiç xenon opsiyonu yok sanıyorum, parça kataloglarında da göremedim ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568
polo 6N2'lerde xenon opsiyonu vardı, Türkiye'ye getirilmediydi galiba, bu kasada hiç xenon opsiyonu yok sanıyorum, parça kataloglarında da göremedim ?

Dediğiniz 6N2'de yani güncel modelden bir öncekinde OEM xenon takili olarak görmüştüm. Türkiye'ye getirilmiyorsa belki farları servisten spariş yoluyla getirtmiştir...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yalçın Saraçoğlu

Arkadaşlar ben aracımda her ikisinide kullandım. Söyleyebileceğim tek bişey var PHŞLŞPS bu işi biliyo

Yorum bağlantısı
Yalçın Saraçoğlu
walla iyi hoş söylemişsin,hatta bende aynen sana katılıyorum daaa,philips i övüyosun ama nick in "general"

Doğru nick im general ilk aklıma gelen oydu + Aracım tofaş ve desenli farlarına rağmen philips i ilk taktığımda gözlerim aynen böle oldu :shok: tabii sarı farlardan sonra ... daha sonra mtec te kullandım ama pek tatmin edici değildi (tabiki bu benim şahsi görüşüm herhangi bi malı kötülemek gibi bi amacım yok) şimdilik bu kadar bakalım ne zaman 6000K halojen görcezz

forever philips :excl:

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Ali Çoban1679652574

Malum ünümüz kış,sis farım halojen sarı yanıyor,değiştirip daha beyaz yanan ampul takmak istiyorum.Ampul tipi HB4 9006.Mtec in super white nı almak mı,yoksa philipsin diamond vision umu almak daha mantıklı,hangisi daha beyaz aydınlatıyor kullanan varsa fikir alabilirim,Birde hangisi daha dayanıklı yani uzun ömürlü.Fiyat olarak Mtecler 45 ytl,philipsler 75 ytl civarı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Malum ünümüz kış,sis farım halojen sarı yanıyor,değiştirip daha beyaz yanan ampul takmak istiyorum.Ampul tipi HB4 9006.Mtec in super white nı almak mı,yoksa philipsin diamond vision umu almak daha mantıklı,hangisi daha beyaz aydınlatıyor kullanan varsa fikir alabilirim,Birde hangisi daha dayanıklı yani uzun ömürlü.Fiyat olarak Mtecler 45 ytl,philipsler 75 ytl civarı.

Bunu yazın yapmalıydın.. Esas lazım olacağı zaman niye yapıyorsun.. ?

Yorum bağlantısı
Ali Çoban1679652574
Bunu yazın yapmalıydın.. Esas lazım olacağı zaman niye yapıyorsun.. ?

Doğru söylüyosun,ben ne yaptığımı biliyomuyum :unsure2: Bi değiştirme hevesidir gidiyo işte.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...