Ahmet Hatipoğlu1679652572 2 Şubat 2007 Paylaş 2 Şubat 2007 Merhaba, uzun süredir burayı takip ediyorum öncelikle oldukça yararlı bir site olduğunu söylemeliyim. Sormak istediklerim ise: 3-4 ay kadar önce 99 focus aldım farların durumu pek iyi değil, ampulundeki sıkıntıdan ziyade farın cam bölümünde deforme olmuş yani yapışkan bir madde sürülmüş gibi bir durum var, pasta, cila gibi bir madde ile geçen gün sitede biraz uğraştık çıkıcak gibi ama bi daha deneyemedim, sormak istediğim böyle bir durum temizlik vs ile giderilebilir mi? ya da yeni far almak kaçınılmaz mıdır? diğer bir sorum ise aydınlatmayı iyileştirmek istiyorum, özellikle geceleri sanki farım yanmıyormuş gibi geliyor hatta inip baktığım bile oldu H4 ampul kullandığımı öğrendim fakat bir sitede satıştaki ampuller için H4 uzun ya da kısa gibi ibareler bulunduğunu gördüm, ampül almayı düşünüyorum ama tek bir H4 ile oluyor mu yani aracımın farları tek ampul üzerinden mi uzun kısa çalışıyor? ve özellikle philips lere baktım, almayı istiyorum fakat diamond veya gt150'ydi sanırım bunlar uygun olur mu?( bu arada amacım görüntü deil sadece iyi bir aydınlatma, tabi beyazımsı bir ışık olması da hoş olur.) ve yukarıda yazdığım gibi farlarımın bu durumunda sadece ampulleri değiştirisem iyileştirmeyi farkedebilir miyim? şimdiden teşekkürler, saygılarımla. Ahmet, İZMİR Yorum bağlantısı
Ahmet Hatipoğlu1679652572 2 Şubat 2007 Yazar Paylaş 2 Şubat 2007 merhaba ,teşekkürler Gökhan, aracımın farının içi gayet temiz sıkıntı cam bölümünde, bu durumu nasıl geçireceğimi bilmiyorum yani olur olmadık şeylerle temizlemeye kalkıp da bozmak da istemiyorum ama bakalım bişeyler deneyeceğim, bu konuda su ankini halini fotoğraflayıp eğer geçirebilirsem son halini de koymak isterim buraya, teşekkürler...(camı temizleme konusunda deneyimi olan varsa bana fikir verirse sevinirim.) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Şubat 2007 Paylaş 2 Şubat 2007 Bu ürün işine yarar : Cillit Bang - Eser kalmaz kirden !Şaka bir yana tiner vb. bişey de camı temizleyebilir. Aydınlatman için de zaten alacağın ampulü seçmişsin bile. Belki ilerde çift reflektörlü Focus farı taktırırsın, çıkma arasan bulursun temizlerinden ... Yorum bağlantısı
Ahmet Hatipoğlu1679652572 5 Şubat 2007 Yazar Paylaş 5 Şubat 2007 Teşekkürler. tineri deneyeceğim. çıkmalara baktım özellikle çift reflektörlü için ama uymaz dediler diye almamıştım, burda bir arkadaşın uygulamasını gördüm bağlantılar halledilince oluyormuş, uygun denk getirisem almayı düşünüyorum, 2-3 ay önce tanesine 100 demişti bi çıkmacı sizce bu fiyat nasıl? (çift ref.) Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 5 Şubat 2007 Paylaş 5 Şubat 2007 Çıkma için tanesi 100TL pahalı. Visteon olanların sıfır fiyatı o civarda, farda Ford amblemi yok sadece, kalitesi orjinal far ile aynı. Depo marka olan farlar daha da ucuz, ancak zamanla reflektör kısmında kararma oluyor onlarda. Yorum bağlantısı
Ahmet Hatipoğlu1679652572 5 Şubat 2007 Yazar Paylaş 5 Şubat 2007 ok. tesekkurler. burası harika bu siteyi bulduguma cok sevindim gercekten nasıl yaparım ederim diye düsünürken herseyin cevabı burda, almaya kalktıgım zaman yazacagım buraya, hoscakalın... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Şubat 2007 Paylaş 6 Şubat 2007 Makyajlı focus farlarını çıkma olarak 75 liraya kadar bulabilirsiniz.. Yan sanayi olupta sıfır olanlarda 80-100 lira civarında satılıyormuş, ama far yükseklik ayarı yokmuş, diye duydum.. Yorum bağlantısı
Enes Akduman1679652577 11 Ocak 2008 Paylaş 11 Ocak 2008 benimde 99 model bir focusum var yakın zmanda farını değiştirmiştim farımın birinde yükseklik ayarı var diğerinde yoktu meğerse farın içinde yükseklik ayarı için motorlar varmış farındeğiştirdiğimiz zaman eski farın içindeki motoruda yeni fara takmanız gerekiyor.xenon far ile alaklı beni biraz aydınlatabilir misiniz rica etsem. şu anki far düzeneğimde H4 ampul kullanmam gerekiyor bildiğim kadarıyla H4 ampul kullanılan yerlerde uzun farlar daha verimli çalışıyormuş yanlız ben farlarımı değiştireceğim yani makyajlı focus farı taktırmayı düşünüyorum. Asıl problemim yeni focus farına xeonun taktırdığımda sadece uzun farlarım beyaz yanacak yoksa uzun da kısada beyaz mı yanacak H+ de olduğu gibi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ocak 2008 Paylaş 11 Ocak 2008 H4 focus farında kısada uzun da ölüdür... Çünkü uzuna geçince kısalar söner... makyajlı focus farı takınca iki reflektör ve iki ampulün olacak... Kısalar H7 uzunlar H1...Kısalara takacaksın xenonu, uzunlar sarı yanacak... Yorum bağlantısı
Hasan Murat Sarıkaya 25 Şubat 2008 Paylaş 25 Şubat 2008 Merhaba 2001 kasa focusumda philips diamond vision ampullerim vardı.görüntü güzeldi fakat performanslarından cok memnun değildim.geçtiğimiz gün küçük bir kaza sonucu farlarım kırıldı yenilerini taktırmak zorundayım şimdi.Makyajlı focus farı taktırmayı düşünüyorum.Aklımda birkaç soru varMakyajlı kasanın merceksiz farlarına xenon uygulaması yapabilir miyim?merceksiz farlarda cok sağlıklı olmadığını duymuştum.Bir de uzunlara da xenon uygulayabilir miyim bu farı taktırırsam? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Şubat 2008 Paylaş 25 Şubat 2008 Oldu olacak sis varsa onlarada takki.. Gözü sağlam kimse kalmasın karşıda.. Makyajlı farların kısalarına xenon taktırabilirsiniz... Aracınız açısından bir sorun olmaz... AncakMadem farlar kırık...Mercekli far al... Mercekleri de değiştir... Xenonuda tak... Dört dörtlük hemde etik olsun... Kimsede kör olmasın... Yorum bağlantısı
Erkin Ak 28 Temmuz 2008 Paylaş 28 Temmuz 2008 arkadaşlar kısa farlar için sis için tamamiyle beyaz halojenlerden varmı fiyat aralığı nedir bunların.benim sislere adamlar 10 liraya beyaz taktık dediler tam bembeyaz değil ama kısa farlardan beyaz focus sedan araba Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Temmuz 2008 Paylaş 29 Temmuz 2008 Halojen ampulün tamamen beyaz olanları fazla akım çeken ampuller (100W vs) olarak bulunabiliyor. Onlar da fara zarar veriyor. Yorum bağlantısı
Ömer Öz 24 Nisan 2010 Paylaş 24 Nisan 2010 siteye yeni üye oldum baya okudum halojen kısmındaki konuları fakat benim aracımla direk alakalı konu göremedim.bu model araçta kullanmak için önereceğiniz ampul markası ve modeli nedir?benim için şu renk olsun diye bir takıntı yok önemli olan işlev aydınlatma performansı.xenon kit kullanmayı da düşünmüyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum.mümkünse örnekleri resimli olarak verirseniz daha da çok sevinirim... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Nisan 2010 Paylaş 25 Nisan 2010 Farların orjinal mi ? Ampullerin en son ne zaman değişti ve ne takılı ? 88 model bir aracın mercekleri ya da reflektörleri kararmış olduğundan performans ampullerinden beklediğin sonucu alamaman muhtemeldir. Yorum bağlantısı
Ömer Öz 29 Nisan 2010 Paylaş 29 Nisan 2010 farlarım orjinal.3 senedir üniversitede olduğum için arabada babamda olduğu için en son ne zaman değiştiğini bilmiyorum.üzerinde standart osram H1 ampul var.yakın zamanda farlara gerekli temizliği yapmayı düşünüyorum.angel eye uygulama fikrim var.bunlarla birlikte bakımı ele almışken ampullerede el atmak istiyorum.durum bu şekilde önerilerinize göre bir seçim yapmak istiyorum... Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 29 Nisan 2010 Paylaş 29 Nisan 2010 arkadasım forumda konu açmıştım.. bosch plus50 extra life diye bir ampül çıkarmış benim hoşuma gitti ömrü konusunda bişey diyemem ama hem plus50 olmasından dolayı hemde uzun ömürlü bir model olarak çıkarmış olmalarından dolayı sanırım 1 yıl rahat gider.. aydınlatmaya gelince ben osram NB ampülleri söküp bosch taktım gözüme daha hoş geldi sanki bosch daha fazala ışık veriyomuş gibime geldi, belki psikolojiktir belki osramlar eski diye olabilir Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel1679652589 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar sitenize yeni üyeyim. farlarla ilgili her türlü konu konuşuluyormuş benimde aklımda bir kaç soru vardı gireyim sorıyım dedim.. 2005 model ford focus sedan aracım var şimdi ben buna xeon taktırcakdım ama bi arkadaşım dedi xeonlara 62 ytl cezai uygulama başlamış. benden bu haberden sonra caydım sonrasında bana osram nb yada bosch plus doksan (+90) performans ampulu al diye tavsiye etti 2 günden beri araştırıyorum.. herkes bosch plus'dan daha memnun osram'a göre yaa ben yanlış biliyorum..(Forumlardan Okuduğumca) Gel Gelelim Aklma takılan 2. soruda bu farlara h1? h2? h7? vs. hangilerini uzun farlara alıcam, hangilerini kısa farlara alıcam? hangilerini sislere alıcam?(bu arada bu farlar sislerede takılıyormu onuda sorcakdım) yani anlayacağınız aklım karışık pek fazla bilgimde olmadığı için bileemiyorum zonguldak'ın karadeniz ereğli ilçesinde oturuyorum.. 2 tane tuning var onlarda bu farlarla ilgili bi bilgiye sahip değiller.. internette bi sitede buldum..sitenin adını vermiyorum reklam olur diye (: ama güvenilir bi site.. Şşde sizden istediğim yardım bu arkadaşlar.. deneyimlerinizi,fikirlerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim.. bu arada farları daha hiç bir araç üstünde görmedim? aydınlatması nasıl onuda merak ediyorum arabasında olan varsa resmini çekipde koyarsa çok çok teşekkür ederim.. aracım eski kasa focuslardan ama makyajlı kasa.. ben altına fotoğrafımı koyuyorum.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Bu farlarda kısada H7, uzun ve siste H1 tipi ampul var.Daha uzun ömürlü olmasını istiyorsan +%50 ampulleri kullanmanı öneririm. Aydınlatmada farın optiği çok önemli olduğundan her farda her ampul aynı performansı göstermeyebilir, bu nedenle yorumlar kişiden kişiye göre değişir. Her ampulün başarılı olduğu farklı noktalar var, kimisi yolun a kısmına kimisi de b kısmına fazla ışık verir. Bunları ancak hassas ölçüm cihazları ile tespit etmek mümkündür.Yani "en iyisi budur" demek net olarak mümkün değil. O yüzden kutu üzerinde yazan rakamların etkisine kapılmadan senin için ideal ampulü seçmen daha mantıklı olur.Halojen kısmında bir çok ampul hakkında yorumlar var bunları incelemeni öneririm. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Mesajınızda bahsettiğiniz far kelimesi galiba ampulu işaret ediyor.. Yani ampul demek istediğinizi varsayıyorum.. Ama yinede yanlış yorumlamış olabilirim düşüncesi ile bildiklerimi paylaşmak istiyorum.. Performans için, bu araca farklı bir far takmanıza gerek yok.. Aracınızın farları oldukça başarılı.. Bu sebeple xenona zaten ihtiyaç yok.. Selçuk'un önerdiği gibi +50 ampuller sizi memnun edecektir..Siz farları orjinal kalsın... Mevcut hali ile gayet yeterli ve başarılıdır... Uzun farlarınız için de bir şey yapmanıza gerek yok... Sadece kısa farlarınız için +50 veya +90 ampul takabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel1679652589 15 Haziran 2010 Paylaş 15 Haziran 2010 Tavsiyeleriniz Şçin Teşekkür Ederim.. Önceleri Xeon Alcakdım Araştırdım Bayaa.. Mercekli Far Gerekiyormuş.. Ondan Sonra Vazgeçtim.. Maliyeti Çok Geliyordu.. Sadece Xeon'da Takılmıyormuş Cezası Varmı Bir Kaç Arkadaşımda Uyardı Beni.. Bir Arkadaşım Bu Ampülleri Önerdi.. Bi Şnternet Sitesinden Buldum Almışken Uzun-Sis-Kısa Hepsine Taktırayım Diyorum Çünkü Kısalarda Olupda Sislerde Olmayınca Görüntü Bir Farklı Olur Gibime Geliyor..Selçuk Abi Son Defa Soruyorum Sana Ona Göe Haftaya Siparişini Vericem.. Şimdi Kısalar Şçin http://www.oto-parca.net/H7-AMPUL-CIFT-PLU...ISI,PR-523.html Uzun ve Sisler Şçinde http://www.oto-parca.net/H1-AMPUL-CIFT-PLU...ISI,PR-520.html bunlardan Sipariş Ettircem Değilmi Son Defa Bi Yardım Et Bana.. Ereğlide Bi Arkadaşımda Far Rölesi Filan Dedi Bunları Takarken Takdır Kesinlikle Dedi Anlamadım.. Şimdi Bunları Sipariş Ettirdim Geldi.. Ben Aracımı Ford Yetkili Servisinden Başka Hiç Bir Yere Götürmüyorum.. Gene Onlara Götürsem Takabilirler Herhalde Değilmi? Bu Farları Taktıkdan Sonra Başka Bişeylere Gerek Varmı? Bilmediğim Şçin Soruyorum Kusurumada Bakmayın.!! Bu Linkini Koyduğum Sitedede Ucuz mu Yoksa Pahalı mı? Fiyatlarınıda Bilmiyorum.. Şimdiden Teşekkürler.!! Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Haziran 2010 Paylaş 15 Haziran 2010 Sen %90'lık ampuller seçmişsin, bunlar uygun. Ömrü +50'lere göre kısa olabilir bunu gözönünde bulundurmalısın. Ek bir parça, röle falan gerekmez, elektrikçi de, sen de, servis te kolayca takabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel1679652589 15 Haziran 2010 Paylaş 15 Haziran 2010 Abi Kısa Ömürlü Dediğinden Kastın Ne? 1-2 Sene Gitmezmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2010 Paylaş 15 Haziran 2010 Daha kısa... Osram night breaker'in ömrü 200 saat... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Haziran 2010 Paylaş 16 Haziran 2010 Bak tam yerinde sormuşsun amaç aydınlatma performansı ise +90 en iyisi denilebilir. ama beyaz görüntü istiyorsan sen coolblue gibi camı boyalı (ama çin işinden az çok iyi) ampul takcan gibi geliyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts