Oktay Toker 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) Farkını yani iç karışımını bilmem.Lakin akvaryum cam olduğu için daha iyi yapışma özelliği mevcut.Far plastikleride her şeye tutunabilen bir şey değil ben bundan dolayı tavsiye ediyorum.Birde normal silikondan biraz daha cıvık olması iyi yönü. 14 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çelik1679652695 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Herkese merhabalar uzun çalışmalarım ve araştırmalarım sonucu elimde bulunan golf 7 taivan malı farıma mercek değişimi işine giriştim far camını açtım içindeki merceği çıkardım Bosch mercek Temin ettim ve montajını tamamladım şükür silikon çektim ve farların kurumasını bekliyorum yeni konu açmamak için buraya yazıyorum elim biraz yatkın olduğu için kendim giriştim gerçekten çok zor bu konuda uğraş veren ustalarıma da saygılar farımım fotoğrafını yükleyeceğim Kısalar mercek uzunlar reflektörlü idi ben bi xenonun merceğini açıp kapatabilmek için uzondan direk hat çektim elektrikten çok anlamadığım için tedirgin de oldum açıkcası bi olumsuzluk olur mu diye bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum ayrıca tüm bunları yaptım ama hala xenon konusuna karar veremedim orjinal yani oem bişeyler takmak istiyorum ama aracım orjinalinde halojen olduğu için elektrikçiler Arıza yakar beyni yakar falan dediler tedirgin oldum canbus lu Arıza yakmayan diye satılan kitler var ama bu kadar uğraştıktan sonra gerçekten iyiki uğraşmışım diyebileceğim bi xenon kit arıyorum bu konudaki tavsiyeleriniz benim için çok değerli herkese saygılar 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Elinize sağlık ilk olarak cesaret edip kolları sıvayıp işe baslamışsınız. Uzunlardan nereye hat çektiniz? Bosch mercek kullandınız Oem le devam ediniz. Balast ve ampül seçimini ona göre yapınız. Arıza modülü vs yerinde forumda aracınızın konusunda bulabileceğiniz röleli bağlantı bile sağlıklı bir elektrik bağlantısı yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Adnan Çelik1679652695 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Hocam çok teşekkür ederim mercek selenoidini direk uzunlara bağladım iç kısımda yanan ampüllere fakat tedirginliğim elektrik. Bilgim çok fazla olmadığını için selenoidler aşırı elektrik yüklenip hatta zarar verir mi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Vereceğini zannetmiyorum. Ama hata verir bu şekilde. Selenoid in çektiği akım ampül ile aynı olmayacak bu sebeble sistem kendini kontrol ettiğinde orada ampül görmeyecek. Hata verecek. Uzun hattına ek olarak birde dipsiz ampül baglarsaniz hata vermeyecektir. Ben o şekilde aştım hatayı denemekte fayda var. Yorum bağlantısı
Adnan Çelik1679652695 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Hocam ampülde takılı halde denedim hata vermiyor hem ampul hem selenoid belki biraz fazla oluyor ama hata vermedi Extra bir röle vs bişeyler yapmama gerek yok sanırım Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Farı tam silikonlamadan deneyin. Hata vermiyorsa ne ala. Takip etmek gerek. Yorum bağlantısı
Adnan Çelik1679652695 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Hazar Erulusoy yazdı: Farı tam silikonlamadan deneyin. Hata vermiyorsa ne ala. Takip etmek gerek. Genişlet Hocam bu Çin malı balastlarda olduğu gibi hazır bi kit gibi bişey yok mu oem balastlar için hemen alsam taksam sisteme Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Adnan Çelik yazdı: Hocam bu Çin malı balastlarda olduğu gibi hazır bi kit gibi bişey yok mu oem balastlar için hemen alsam taksam sisteme Yok. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Adnan Çelik yazdı: Hocam çok teşekkür ederim mercek selenoidini direk uzunlara bağladım iç kısımda yanan ampüllere fakat tedirginliğim elektrik. Bilgim çok fazla olmadığını için selenoidler aşırı elektrik yüklenip hatta zarar verir mi Genişlet Araç konusunda bu tip yazışmalara yer verilirse daha iyi olacaktır. Şöyle düşünün Taktığınız ürün orijinal bir bi-xenon mercek ve bunu yapanlar kullanım mantığına göre süren bir sürü testten sonra seri üretime geçer veya düz mantıkla yaklaşınız aldığınız mercek marka araçların farlarında kullanılıyor.Aldığınız ve kullandığınız bu ürün çıkma ve çıkan araçta sorun yapmıyorsa ve taktıığınızda test ettiğinizde sorunsuz çalışıyorsa takılacak olan araçtada sorun yapmaz.Kendinize bu şekilde sorular üretip kafanızı karıştırmayınız.Elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çelik1679652695 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Oktay Toker yazdı: Araç konusunda bu tip yazışmalara yer verilirse daha iyi olacaktır. Şöyle düşünün Taktığınız ürün orijinal bir bi-xenon mercek ve bunu yapanlar kullanım mantığına göre süren bir sürü testten sonra seri üretime geçer veya düz mantıkla yaklaşınız aldığınız mercek marka araçların farlarında kullanılıyor.Aldığınız ve kullandığınız bu ürün çıkma ve çıkan araçta sorun yapmıyorsa ve taktıığınızda test ettiğinizde sorunsuz çalışıyorsa takılacak olan araçtada sorun yapmaz.Kendinize bu şekilde sorular üretip kafanızı karıştırmayınız.Elinize sağlık. Genişlet Oktay hocama ve İlker hocama ayrıca teşekkürlerimi sunarım tamamen bitirdiğimde video yükleyip nasıl yaptığımı başlık açıp daha detaylı anlatacağım Bilgi netliği açısından Yorum bağlantısı
Harun Koçak1679652684 9 Şubat 2018 Paylaş 9 Şubat 2018 Merhaba, Pazar günü 2016 Model Sedan Egea aracımın halojen farlarını söküp uzunlara ve kısalara mercek montajı yapacağım. Sormak istediğim far camlarını ısı tabancam ile ısıtıp acacağım fakat sonrasında kapatırken aşağıda resimi bulunan akvaryum silikonu ile kapatabilir miyim. Yapılsa bile tekrar ısıtıp açabilir miyim bişi olursa????? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Şubat 2018 Paylaş 9 Şubat 2018 Solvent ve zehirli madde içermediği için diğer silikonlar gibi sağlam olmayabilir. Çünkü dış ortamda degil de sadece evimizdeki akvaryumlarda kullanilmak için üretilmiş. Würth veya dyson siyah silikon öneririm. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 9 Şubat 2018 Paylaş 9 Şubat 2018 Ben sistayı defalarca kullandım.Sorun olmadı..Geri açarken de kolay açılıyor. Yorum bağlantısı
Harun Koçak1679652684 10 Şubat 2018 Paylaş 10 Şubat 2018 valla iş görürse hiç sıkıntı yok. Egea far camı kolay açılıp kapanıyor diyorlar. Yorum bağlantısı
Harun Koçak1679652684 10 Şubat 2018 Paylaş 10 Şubat 2018 arkadaslar egea far camlarini isitmama rağmen gram açamadim sanki ici de alçi gibi bişi var yumuşamiyor kesinlikle.olan far kenarlarina oluyor.... acil bi fikir verin!!! içinden bu sekilde alci gibi bişi dokuluyor yumusamior mered. kenar plastikler eriyor yok yine olmuyor. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Açılmayan fari uygun yerlerinden kesip açmaktan başka bir çaresi varmı bilmiyorum.ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Şubat 2018 Paylaş 12 Şubat 2018 (düzenlendi) Isı tabancası ile ısıtarak adım adım tornavida ile silikonu camdan ayıracaksınız başka türlü açamazsınız.Far Bosch patentli lakin yapan magnet marelli veya Farba.Yumuşak silikonlu sadece Bosch kendi farlarında genelde kullanıyor.KEsmenizi tavsiye etmem. Sista akvaryum tavsiye ederim. 12 Şubat 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salih Emirhan Melemez 13 Şubat 2018 Paylaş 13 Şubat 2018 Herkese iyi günler. Bir kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim. Mercek modifikasyonu için malzemeleri toparlıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. -Farı açtıktan sonra, merceği sapitlemek için hangi silikonu kullanmalıyım? -Far camını yapıştırmak için hangi silikonu kullanmalıyım? -Yapıştırma safalarında hangi tür yapıştırıcıları kullanmalıyım? -2 Far için alacağım silikonların kaç gr olanlarını almam gerekir? Ona göre sipariş vereceğim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Şubat 2018 Paylaş 13 Şubat 2018 (düzenlendi) Mercek montajını vidalama ile yapmanızı tavsiye ederim.Yapıştırma yapmayınız. Diğer sorularınız için bu konu içinde yanıtı rahatça bulabilirsiniz. 13 Şubat 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salih Emirhan Melemez 20 Şubat 2018 Paylaş 20 Şubat 2018 Herkese iyi akşamlar. Farların içini açtığımda çanakların etrafını siyaha boyayacağım ısıya dayanıklı boya ile. Boyamadan önce, boyanacak yerlere zımpara yapmam gerekiyor sanırım? Kaç numara zımpara ve nasıl bir yöntem izlememi tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Şubat 2018 Paylaş 20 Şubat 2018 Salih Emirhan Melemez yazdı: Herkese iyi akşamlar. Farların içini açtığımda çanakların etrafını siyaha boyayacağım ısıya dayanıklı boya ile. Boyamadan önce, boyanacak yerlere zımpara yapmam gerekiyor sanırım? Kaç numara zımpara ve nasıl bir yöntem izlememi tavsiye edersiniz? Genişlet Tamamen boyanacak kısımlar için elma sirkesi en iyi çözücüdür , bir fıs fıs içine elma sirkesini doldurun ve tamamen sökülmesini istediğiniz parçaya sıkın ve silin , yada bu parçayı bulaşık makinasın da yüksek ısıda tek başına yıkayın . Kromajdan eser kalmayacaktır , boya için zımparaya gerek olmayacak bir iki kat astar atıp ısıya dayanıklı boya ile boyayabilirsiniz ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2018 Paylaş 20 Şubat 2018 Ucuz tip ıslak mendilde bir çok fardaki krom zemini çıkarmaya kafi,Çerçeceve zemini siyah ise boya yapmana bence gerek yok.Beyaz veya açık renk ise krom çıkınca hafif 600 ve üzeri zımpara ile yüzeysel bir parlaklığı alman kafi sonrada ısıya dayanıklı boya ile boyarsın. 1 Yorum bağlantısı
Salih Emirhan Melemez 23 Şubat 2018 Paylaş 23 Şubat 2018 Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum Yorum bağlantısı
Cengiz Çoban1679652715 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 you tube videosu e60 farı için yapılmış iyi oldu Yorum bağlantısı
Recommended Posts