İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa D (2006-2014) xenon

Orhan Çakır

Recommended Posts

Hasan Şenol

Merhaba, Aracım 2008 model opel corsa, Daha önceden 8.000 k kullandıgımfarlarıma bugun 30.000 k xenon taktırdım.(sadece ampuller değişti, eski balast kullanıldı)

Ama balastların bıraz fazla ısındıgını farkettim eve gelince. Acaba bi porblem olurmu 8.000k ile kullandıgım balasta 30.000k ampul taktıgım için ?

Voltaj olarak balastın üzerinde 35w yazıyor, slim balastlardan..

Taktırdıgım yerdekı eleman bi problem olmaz sadece ampulun içindeki gaz farklı, ısınma konusunda bir problem yapmaz dedi ama pek guvenemedım açıkcası.

Birde kuruntumu yapıyorum bilmıyorum ama 8.000k dan sonra 30.000k farlarında öncekinden daha fazla ısındıgını farkettim. Herkez abartıyosun diyor ama emin olamıyorum.:)

Bu konuda bilgisi olan varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Murat Şen

ısınma konusunda bir fark olacağını düşünmüyorum ama 30.000 k diyorsunuz.. acaba önünüzü nasıl görüyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Hasan Şenol
ısınma konusunda bir fark olacağını düşünmüyorum ama 30.000 k diyorsunuz.. acaba önünüzü nasıl görüyorsunuz :)

inanmayacaksınız belkı ama çokda iyi görüyorum..

bizzat karsıdan gelen aracın gözunu alıyormu diye onuda test ettik 8.000 k dan hiçbir farkı yok ..Sadece renk tonu parlıament mavisi ..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Balastın çalışması açısından farketmez ancak taktığın ampulün çalışma ısısı daha yüksek olabilir, fabrika verilerine bakmak lazım tabii 30.000K ampul üreten bir üreticiye ne kadar güvenilebilirse. Ancak yine de problem yaratacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

30000K diye bir xenon ampulu olmaz.

çünkü 30000K ısı değerinde bir renk olmaz.

mavimsi dediğinize göre elinizde 10000K ampuller var. balastlarda bir sorun yaratmaz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selçuk Keleş
arkadaşlar selamlar..kiti alalı 1 sene oluyor farları yaktığımda sol far yanmıyor ve ballasttan elektrik atlamasına benzer bir ses geliyor..farlar bir müddet açık kaldıktan sonra kapatıp açıyorum genellikle normal şekilde yanıyor.ayrıca farlar uzun zamandır rahatsız edecek kadar olmasada farklı renk yanıyor.sorunlarla ilgili yorumlarınız için teşekkürler şimdiden...

Birinci sorunun muhtemelen sol balasttandır. Bağlantılarını kontrol edip sıkılaştır. Uğraşabiliyosan yer değiştir sonucu netleştirirsin sonra da balastı değiştirirsin.

Renk konusu sanırım iki tarafta da var ampulün karakteristiği ile ilgilidir bence. Rahatsız etmiyorsa ve düzeliyorsa elleşme :(

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Yiğit Eroğlu

Corsa D aracıma Junyan Marka Far alacağım Xenon olarak ne önerirsiniz ???

Herkese merhaba,

Corsa D aracıma Junyan marka Angel Eyes far takımı alacağım ve bunu da Xenon’a dönüştürmek istiyorum. Hangi Xenon kitini önerirsiniz? Açıkçası farlarımı değiştirme sebebim görüntü olsun diye değil farların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Eminim ki yüksek fiyatlar çok kaliteli xenonlar mevcuttur fakat fiyat performans oranı iyi olan ürünleri tavsiye ederseniz sevinirim.

Siteden ve forumlardan okuduğum kadarı ile orijinal farları xenona dönüştürmek için kesip biçmek gerekiyor o yuzden açıkçası araca uygun olan junyan marka projektörlü farı alıp buna uygun xenon kit takmak istiyorum! ???

Orijinal farda Kısalar H7 Uzunlar H1 iken bu junyan da ikisi de H1 bu sanıyorum bir fark yaratmıyor sadece soketler farklı?

Bir internet sitesinden aldığım yazıyı da sizinle paylaşmak isterim:

“Angel Sayısı:2 Kısa Ampul Tipi:H1 Uzun Ampul Tipi:H1 Far Zemin Rengi:Siyah Angel Işık Rengi:Beyaz

3 Boyutlu dizaynıyla sportif,desensiz polikarbon camıyla yeni model görüntüsü kazandırır. Otonuzun orjinal far ölçülerinde üretilmiş angel farları eski farlarınızla değiştirmeniz yeterli. Başka hiçbir ek ürüne ihtiyacınız yok. Standart Halojen ampulleri ile birlikte gönderilmektedir. Farlara xenon kit montajı yaptıracak iseniz, oto yıkama esnasında tazyikli su vurdurmayınız. Buna rağmen farlarda kısmi buğu oluşursa, farların arkasındaki hava tahliye kanalları sayesinde buğu kendiliğinden geçecektir

Öncesinde önden hasar almış ve tamir edilmiş araçlarda, farların bir kaportacıda alıştırılması gerekebilir. Orjinal far yükseklik motorunu devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Üretici Uyarısı:Xenon için uygun değildir

Xenon set takılması genel olarak garantiyi bozmamakla birlikte,su almaya karşı farları garanti kapsamından çıkaracaktır.

Angel ledlerinin garantisi 1 Aydır. “

Xenona neden uygun olmadığını anlayamadım? Buna xenon takarken yine kesip biçmek mi gerekecek? Çok soru sordum galiba şimdiden teşekkürler.

post-3177-1231173138_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Xenon kit için uygun değil demelerindeki sebep sanıyorum xenon kit takarken kablonun geçmesi için arkadan açılan ufak delik yüzünden.

Çünkü not olarak yazmışlar xenon kit takması garantiyi bozmaz fakat su alırsa bozulur diye. Ki düzgün takılırsa hiçbir problem olmaz buna emin olun.

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu farların mercekleri aşırı derecede kalitesiz oluyor. Yani aşağıda linkini verdiğim konudan takip edebilirsiniz. Bu farın aynı yapıda olan megane2 versiyonu için geçen hafta uğraş verdim. Merceklerini kaliteli olanlarla değiştirdik ve sonunda işe yarar bir hale geldi. Angel ledleri, devresi ne varsa bozulmuştu. Zaten yazmışlar angelların garantisi 1 aydır diye. Bir marka bir ürüne nasıl 1 ay garanti verebilir. Resmen 2 ay sonra kesinlikle bozucak demişler :)

bunları göz önünde bulundurun almadan önce. Çünkü angel ledlerini her ay değiştimek size işkence olur.

Mevcut farınıza mercek modifiyesi hem daha ucuza gelicektir. Hem emin olun çok çok daha kaliteli olucaktır.

Her türlü konu için özelden ulaşabilirsiniz. Xenon kit dahil.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Corsa D aracıma Junyan Marka Far alacağım Xenon olarak ne önerirsiniz ???

Herkese merhaba,

Corsa D aracıma Junyan marka Angel Eyes far takımı alacağım ve bunu da Xenon’a dönüştürmek istiyorum. Hangi Xenon kitini önerirsiniz? Açıkçası farlarımı değiştirme sebebim görüntü olsun diye değil farların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Eminim ki yüksek fiyatlar çok kaliteli xenonlar mevcuttur fakat fiyat performans oranı iyi olan ürünleri tavsiye ederseniz sevinirim.

Siteden ve forumlardan okuduğum kadarı ile orijinal farları xenona dönüştürmek için kesip biçmek gerekiyor o yuzden açıkçası araca uygun olan junyan marka projektörlü farı alıp buna uygun xenon kit takmak istiyorum! ???

Orijinal farda Kısalar H7 Uzunlar H1 iken bu junyan da ikisi de H1 bu sanıyorum bir fark yaratmıyor sadece soketler farklı?

Bir internet sitesinden aldığım yazıyı da sizinle paylaşmak isterim:

“Angel Sayısı:2 Kısa Ampul Tipi:H1 Uzun Ampul Tipi:H1 Far Zemin Rengi:Siyah Angel Işık Rengi:Beyaz

3 Boyutlu dizaynıyla sportif,desensiz polikarbon camıyla yeni model görüntüsü kazandırır. Otonuzun orjinal far ölçülerinde üretilmiş angel farları eski farlarınızla değiştirmeniz yeterli. Başka hiçbir ek ürüne ihtiyacınız yok. Standart Halojen ampulleri ile birlikte gönderilmektedir. Farlara xenon kit montajı yaptıracak iseniz, oto yıkama esnasında tazyikli su vurdurmayınız. Buna rağmen farlarda kısmi buğu oluşursa, farların arkasındaki hava tahliye kanalları sayesinde buğu kendiliğinden geçecektir

Öncesinde önden hasar almış ve tamir edilmiş araçlarda, farların bir kaportacıda alıştırılması gerekebilir. Orjinal far yükseklik motorunu devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Üretici Uyarısı:Xenon için uygun değildir

Xenon set takılması genel olarak garantiyi bozmamakla birlikte,su almaya karşı farları garanti kapsamından çıkaracaktır.

Angel ledlerinin garantisi 1 Aydır. “

Xenona neden uygun olmadığını anlayamadım? Buna xenon takarken yine kesip biçmek mi gerekecek? Çok soru sordum galiba şimdiden teşekkürler.

post-3177-1231173138_thumb.jpg

Farların yetersizse daha kaliteli H7 ampul takarak aydınlatmanı güçlendirebilirsin. Orjinal farların bu piyasa işi farlardan çok çok daha kalitelidir. Angel farlarda genelde üzerinde xenon önerilmez yazar ancak herkes xenon kit takıyor, aydınlatması çok da düzgün olmuyor o da xenon zoruyla o kadar olabiliyor işte. Genelde herkes bu şekilde kullanıyor bir süre sonra rahatsız olmaya başlayıp mercek değişimi yollarını araştırmaya başlıyorlar.

Yorum bağlantısı
Yiğit Eroğlu
Farların yetersizse daha kaliteli H7 ampul takarak aydınlatmanı güçlendirebilirsin. Orjinal farların bu piyasa işi farlardan çok çok daha kalitelidir. Angel farlarda genelde üzerinde xenon önerilmez yazar ancak herkes xenon kit takıyor, aydınlatması çok da düzgün olmuyor o da xenon zoruyla o kadar olabiliyor işte. Genelde herkes bu şekilde kullanıyor bir süre sonra rahatsız olmaya başlayıp mercek değişimi yollarını araştırmaya başlıyorlar.

Haydaa o kadarda heves etmiştim angelli projektörlü junyana neyse, simdi benim için en mantıklısı sanıyorum kaliteli bir ampul alıp denemek olacak galiba

Ampul olarak ne önerirsiniz? Kısa H7 uzun H1 benim için önemli olan görüsün iyileştirilmesi beyaz olmasına gerek yok hiç, okuduklarımdan anladığım kadarı ile sarı ışıkta görüş daha iyiymiş.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Evrim Bombar

Bana da Philips Diamond Vision önerdiler... Tam beyaz renkte, aydınlatması çok iyi dediler. Denemediğim için kesin olarak emin değilim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cihad Altuntaş

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Aracım Corsa D, xenon taktırdım 8K. farlar H7

Işık yayılıyor ve doğal olarak karşı sürücüleri rahatsız ediyor diye düşünüyorum,daha fazla uzatmadan halletmem lazım bu sorunu.

Mercek takınca ışığın toplancağına inanıyorum. Yada başka bi neden dolalyımıdır sorun.

Mercektense,

Şöyle öğrenci bütçesini aşmayacak, Hangi marka mercek ? Nereden temin edebilirim?Montajı nasıl olur?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Mercek takınca ışığın toplancağına inanıyorum.

Öncelikle hoş geldin.Mercek kararın kesinlikle doğru bir karar.

Romeoilker veya Butcher nikli arkadaşlarımıza müracaat et.Far mercek montajında ve fiyatlandırmalarda yardımcı olurlar.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Orjinal görüntü için adaptif özellikli farı da kullanabilirsin, Valeo marka ve H7 merceklidir. Servis ya da parçacıdan fiyat almanda yarar var.

Adaptif özelliğini büyük ihtimalle kullanamazsın ama sinyalden tetik alıp köşe farı olarak kullanma şansın var, hem de mercek montajı ile uğraşmamış olursun.

post-5-1242124591.jpg

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
M.Tolga Köken

selamlar

Bende de 07 corsa 1.3 cdti sport var.üzerinde H7 4300K xenon var mercek uygulamak istiorum yardımcı olabilirmisiniz.

f6z35.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
selamlar

Bende de 07 corsa 1.3 cdti sport var.üzerinde H7 4300K xenon var mercek uygulamak istiorum yardımcı olabilirmisiniz.

Kendin mi yapmak istiyorsun ? Yaptırmak istiyorsan romeoilker yardımcı olabilir sana.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Oğuz Han
(düzenlendi)

Merhaba. Corsa d 1.3 Cdti Sport 2008 Model Aracıma Bixenon Far Yapmak İstiyorum. Daha önce bir arkadaşımın aracında Porsche Panamera dan çıkma mercek kullandığını duymuştum . ;Fakat konu hakkında hiç bilgim olmadığı için detaylı bir şekilde uğraşamadım . Aracımda şuanda H7 tip bixenon gibi sellektör yapan mercekler mevcut . Fakat ışık kalitesinden memnun değilim ve bunun için bixenon far yapmak istiyorum .

Öncelikle ;

1)bi-xenon mercek olarak hangisini kullanmalıyım?

2)Ampül tipi olarak hangisini kullanmalıyım ?

3) Montajı ile alakalı bilgi alabilir miyim ? ( Daha önce corsa d ile alakalı hiç bir makale ve konu bulamadım . )

4) Farlar kapalı ikende sellektör atabileyim istiyorum. Geçende bir Bmw de denk gelmiştim. Çok güçlü bir ışık veriyordu. Sanırım d1s oluyor bu .

5) Fiyat aralığı ve temin edebileceğim yerler hakkında bilgi alabilir miyim ?

İstediğim sistem ileride beni yarı yolda bırakmayacak ve kaliteli bir şekilde olsun istiyorum. Elimdede bi-xenon ile alakalı bizim araçlarda bir kişide gördüğüm şöyle bir görsel mevcut .

dqqXDr.jpg

Bu araçta kullanılanın çok iyi olduğı söylenmişti. Mercek tipi nedir ne değildir bilmiyorum. Ama d1s yada d2s olduğundan eminim.

Vereceğiniz bilgiler için, şimdiden çok teşekkür ederim.

tarihinde Oğuz Han tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Merhaba, hoş geldin.

Anladığım kadarıyla aracındaki mevcut projektörler bi-halojen ve h7 xenon kit ile bunu kullanıyorsun.

Gönderdiğin örnek resimdeki projektör kapağına bakarak mb c serisinde kullanılan bosch bi-xenon kullanılmış olduğunu düşünüyorum. Araçta kullanılanlarda bosch ise fazla bir tadilat yapmadan değişim yapabilirsin. Belkide montaj ayakları bire bir uyacak.

Kaliteli bir şey istiyorsan çıkma oem parçaları kullanman şart. Tedarik etmen gereken parçalar gen5 balast(hella bosch), d1s ampul seti ve d1s/d2s xenon projektör. Projektörde hella sellektör için bence en iyisi fakat senin aracına uyum sağlayacaksa bosch almanda yarar var. Bu arada hella desemde bende bosch kullanıyorum. :)

Sonrası artık el becerine kalmış. Farın içini açmak baya zorluyor. Örnek çalışmaları incelersen konu hakkında daha ayrıntılı bilgiler elde edersin.

Kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Oğuz Han

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben aldığımda araç üstünde bu takılıydı . Tahminime göre çinlilerin yaptığı bu hazır setlerden diye düşünüyorum benimkilerin üstündeki. Çünkü ışık dağılımı falan gerçekten çok iyi değil.

Benim araçtakilerden bir foto , marka olarak nedir ne değildir bilmiyorum. Görselden anlaşılabilir umarım marka . :)

gL46ZR.jpg

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhaba. Corsa d 1.3 Cdti Sport 2008 Model Aracıma Bixenon Far Yapmak İstiyorum. Daha önce bir arkadaşımın aracında Porsche Panamera dan çıkma mercek kullandığını duymuştum . ;Fakat konu hakkında hiç bilgim olmadığı için detaylı bir şekilde uğraşamadım . Aracımda şuanda H7 tip bixenon gibi sellektör yapan mercekler mevcut . Fakat ışık kalitesinden memnun değilim ve bunun için bixenon far yapmak istiyorum .

Öncelikle ;

1)bi-xenon mercek olarak hangisini kullanmalıyım?

2)Ampül tipi olarak hangisini kullanmalıyım ?

3) Montajı ile alakalı bilgi alabilir miyim ? ( Daha önce corsa d ile alakalı hiç bir makale ve konu bulamadım . )

4) Farlar kapalı ikende sellektör atabileyim istiyorum. Geçende bir Bmw de denk gelmiştim. Çok güçlü bir ışık veriyordu. Sanırım d1s oluyor bu .

5) Fiyat aralığı ve temin edebileceğim yerler hakkında bilgi alabilir miyim ?

İstediğim sistem ileride beni yarı yolda bırakmayacak ve kaliteli bir şekilde olsun istiyorum. Elimdede bi-xenon ile alakalı bizim araçlarda bir kişide gördüğüm şöyle bir görsel mevcut .

Bu araçta kullanılanın çok iyi olduğı söylenmişti. Mercek tipi nedir ne değildir bilmiyorum. Ama d1s yada d2s olduğundan eminim.

Vereceğiniz bilgiler için, şimdiden çok teşekkür ederim.

Konuyu birleştirdim. Malesef daha önceki mesajlarda montaj tecrübesini paylaşan olmamış, kısmet sana artık :) Erkan çoğu detayı vermiş, benim de önerim yeni hella d1s mercek ve ampul tutucuları, hella balast, osram xenarc kullanman yönünde olacak. Hepsi çıkma olarak en az 600 tutar. Önce çıkmacı piyasasını gezip araştırmalısın, xenon parçaları konusunda fiyatlar şişirilmiş durumda malesef. Internetten de satış yapan güvenilir kişiler var, biraz incele. İşin zor kısmı ise montaj, el becerine güveniyorsan yedek bir far seti alarak üzerinde çalışmanı öneririm. Olmazsa yine sanayide far ustalarını araştırman gerekecek.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Han

Konuyu birleştirdim. Malesef daha önceki mesajlarda montaj tecrübesini paylaşan olmamış, kısmet sana artık :) Erkan çoğu detayı vermiş, benim de önerim yeni hella d1s mercek ve ampul tutucuları, hella balast, osram xenarc kullanman yönünde olacak. Hepsi çıkma olarak en az 600 tutar. Önce çıkmacı piyasasını gezip araştırmalısın, xenon parçaları konusunda fiyatlar şişirilmiş durumda malesef. Internetten de satış yapan güvenilir kişiler var, biraz incele. İşin zor kısmı ise montaj, el becerine güveniyorsan yedek bir far seti alarak üzerinde çalışmanı öneririm. Olmazsa yine sanayide far ustalarını araştırman gerekecek.

bilgiler için teşekkür ederim. İlker beyle görüştük telefonda . Bizim araçlarda arka trarafta ön panel kısmında sorun oluyormuş . Çıkıntı olan kısım ve oraya sığmadıgı ıcın mercek tam ortalanamıyormuş . Panelde işlem yapmak gerekiyormuş . Kendisinden aldığım bilgi bu şekilde fakat hala araştırmaktayım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Tongay

Sizin aracın yan sanayı hazır mercekli farları var mı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...