Barış Kürüm 28 Mayıs 2006 Paylaş 28 Mayıs 2006 arkadaşlar,acaba içimizden marea'nın poleliptik farlarına xenon uygulayan oldu mu, oldu ise sonuçları belirtir misiniz? bir de bu tip bir far da H1 için hangi markayı öneririsiniz?cevaplar için sağolun,barış Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 Merhaba, farların xenon'a dönüştürülebilir elbette, bravo/brava/marea/siena bu modellerin bazıları aynı farları kullanıyordu değil mi ? Bu farların iki ayrı modeli var, parabolic ve mercekli olarak. Sendekiler parabolic reflektörlü olandandır herhalde. Basit, ucuz ve vasat olan yol: bu farlara H1 xenon kit taktırman, yükseklik ayarı da çalışmaya devam eder, ayrıca uzun farın ayrı olduğu için sellektörde yine içteki halojen farın yanmaya devam eder fonksiyonel hiçbir sorun yaşamazsın. Zor, pahalı ve kaliteli olan yol : Bunu ayrıca tartışmamız lazım. Ne kadar para harcayabileceğine bağlı.Xenon kitlerin fiyatları genelde o civarda zaten, markasına göre de değişiyor, markasını bilmemiz lazım yorum yapabilmemiz için. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 Alacağınız ampul tipi nedir..? D2S değilse, Philips'in çıkmasını bulmak zordur.. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 hella balast ve philips ampülleri 200 ile 250 arası bulursun,yalnız bunlar d2s ampüllerdir ve projektör takman gerekmektedir,ama farın içine mercek yerleştirmek kolay bir iş değildir,ve bu ampüller 4300kdir,ve aydınlatma süper olur,yok ben bunları yapamam diyorsan çin mallarından alabilirsin bunlar genelde 6000kden başlar ama hiç bir zaman philisin veya osramın aydınlatmasını sağlayamaz,tercih senin? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 Far mercekli değilse, Farının yapısıda düzgünse yani ışığı dağıtmıyorsa, etik olmamakla birlikte Çin mallarından takabilirsin.. Ben benim focusa Hella mercek taktım.. Philips ampul kullanıyorum çok memnunum..Ortağımın focusa çin malı H7 6000K taktım.. Dünya varmış, gecelerim gündüz oldu diyor.. Focuslarda merceksiz farlarda xenon kit kullanıpta memnun kalmayanı görmedim hiç..Aracın Marea'mı, farların mercekli mi.. mercekli ise merceklerin H1 ampul kullanıyorsa o farlarla ne yapsan memnun kalmazsın.. Mercekleri değişip, farın içine sığdırabiliyorsan Hella, hella sığmaz diyorsan, Valeo sığar.. mutlaka merceğini değiş ve bu iki mercekten birini tak..Bundan sınra çıkma D2S kit alır takarsın ve sürekli gece yolculuk yapmak istersin.. Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 (düzenlendi) araç mareafarlar mercekliampüller h1ama mercek alamambu merceklere uygulama yapmak istiyorum biraz da zorundayımorjinalinden daha fazla ışık alacağım kesin sanırım 24 Ağustos 2007 tarihinde running_away tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 araç mareabu merceklere uygulama yapmak istiyorum biraz da zorundayımorjinalinden daha fazla ışık alacağım kesin sanırımBen bu mercekleri benim araçta denemiştim. Zorundaysan, Kelvin değeri en düşük xenon kiti al.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Ağustos 2007 Paylaş 24 Ağustos 2007 Daha iyi ışık alırsın, bu farların çeşitli marka üretimleri vardı, valeo, bosch, seninki ne markaydı ? Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 26 Ağustos 2007 Paylaş 26 Ağustos 2007 Daha iyi ışık alırsın, bu farların çeşitli marka üretimleri vardı, valeo, bosch, seninki ne markaydı ?markasını bilmiyorum nerden öğrenebilirim?birde bu ampül boyu bu farda da problem çıkarır mı?bir de bu ampülün yanındaki metal parça aşağıya mı bakacak yukarıya mı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Ağustos 2007 Paylaş 26 Ağustos 2007 Marka içteki plastik arka kabın bir yerlerine etiketle yazılıyor genelde. Merceklerde şapka olmaz ama yarım daire şeklinde siper olur ona da değeceğini pek sanmıyorum. Xenon ampulün metal çubuğu genelde aşağıya bakacak şekilde takılır. Zaten ters şekilde takman da imkansızdır, ampulün soketi farın soketine oturmayacağı için. Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 26 Ağustos 2007 Paylaş 26 Ağustos 2007 (düzenlendi) hmm evet yuvalarda ona göre zaten unutmuşummarkaya bakıyım hangisi iyidirya da aralarında ne fark vardır?montaj sırasında aküden kablo çekmek xenon'un daha kısa sürede yanmasını sağlar mı?sonuçta elektrik balastta hazır oluyor öbür türlü tetiklendikten sonra balasta elekrtik gelecek sanıyorum. 26 Ağustos 2007 tarihinde running_away tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2007 Paylaş 27 Ağustos 2007 hmm evet yuvalarda ona göre zaten montaj sırasında aküden kablo çekmek xenon'un daha kısa sürede yanmasını sağlar mı?sonuçta elektrik balastta hazır oluyor öbür türlü tetiklendikten sonra balasta elekrtik gelecek sanıyorum.Sağlamaz..Balastta elektrik olmayacak, balast girişine role bağlanacak.. Aküden elektrik alınmasının sebebi, ilk yanış anındaki yüksek akımdan tesisatı korumaktır.. Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 27 Ağustos 2007 Paylaş 27 Ağustos 2007 Daha iyi ışık alırsın, bu farların çeşitli marka üretimleri vardı, valeo, bosch, seninki ne markaydı ?farların markası valeoiyi midir? Yorum bağlantısı
Barış Kürüm 17 Aralık 2007 Yazar Paylaş 17 Aralık 2007 arkadaşlar,aracımda (marea) Bosch H1 8000 K xenon kiti var acaba bu ampüllerin tipini (D1, D2 vs) nasıl öğrenebilirim ve bu ampülleri örneğin 4300 K olanlar ile değiştirebilir miyim? değiştirebiliyorsam bu ampülleri nereden alabilirim acaba?cevaplar için sağolun:)barış Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Aralık 2007 Paylaş 17 Aralık 2007 arkadaşlar,aracımda (marea) Bosch H1 8000 K xenon kiti var acaba bu ampüllerin tipini (D1, D2 vs) nasıl öğrenebilirim ve bu ampülleri örneğin 4300 K olanlar ile değiştirebilir miyim? değiştirebiliyorsam bu ampülleri nereden alabilirim acaba?cevaplar için sağolun:)barışYine H1 tipinde ampul alıcaksın, genellikle farklı markalar da uyum sağlasa da aldığın satıcı ile temasa geçip H1 tipinde daha düşük kelvinli ampul istemen daha doğru olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 18 Aralık 2007 Paylaş 18 Aralık 2007 seninki o zaman h1 girişli halojen projektör,arkadaşım kullanamazsın d1s veya d2s,girişi ve optik dizaynı uymaz çünkü,burada butchera katılıyorum senin aldığın sahte bosch marka çin malı,dediği gibia asla 10000k ampül üretmez ve bu kadar ucuza satılmaz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Aralık 2007 Paylaş 18 Aralık 2007 hhmmm belki de butcher haklıdır sahte olabilir bunlar, bu konuyu bi araştırmak lazım zira çinliler sahte smart ve X5 bile yaptıklarına göre aldığımız bişeyden emin olmak zor... ayrıca cevaplar için teşekkür ederim, ama benim arabamın kısa farları projektörlü markası da valeo yinede d2s d1s kullanma şansım yok mu? kusura bakmayın belki sorularım biraz tuhaf oluyor ama xenon konusunda pek bilgili değilim... barışHalojen far+kitle ulaşabileceğin kalite ve performans belli, ortalama bir sonuç olur o da mercekli olduğundan. 6000K/4300K H1 kullanırsan az daha iyi olur aydınlatman.Ama gerçekten iyi bir performans almak istiyorsan merceklerini söküp valeo vb. mercek takmaktan ve D2S ampul kullanmaktan başka yolun yok. Mercekleri değiştirirsen şu anda kullandığın H1 kiti kullanamazsın uyumlu değil. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 18 Aralık 2007 Paylaş 18 Aralık 2007 eğer H1 projektörse en iyi çözüm h1 xenon ampulü takmak veya projektörleri orjinal bi valeo d2s projektörle değiştirmek ben ikinci yöntemi tavsiye ederim hiç olmazsa o zaman orjinal ampulleride takabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Barış Kürüm 19 Aralık 2007 Yazar Paylaş 19 Aralık 2007 anlaşıldı bir çift iyi durumda çıkma far ve valeo projektör bulup el emeği, göz nuru uğraşmak lazımdır... eğer becerebilirsem sonuçları da paylaşırım... herkese teşekkür ederim çok güzel bir forum burası...bayramınız kutlu olsun...barış Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 3 Ocak 2008 Paylaş 3 Ocak 2008 anlaşıldı bir çift iyi durumda çıkma far ve valeo projektör bulup el emeği, göz nuru uğraşmak lazımdır... eğer becerebilirsem sonuçları da paylaşırım... herkese teşekkür ederim çok güzel bir forum burası...bayramınız kutlu olsun...barışarkadaşım ben de mareama kit alıcam aydınlatmadan memnun değil misin neden değiştirmek istiyorsun?bi de resim ekleyebilir misin? Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 sonunda mareama xenonları taktımmfk marka 150 ytl'ye mal oldu6000k'dan aşağısını bulamadığım için onu takmak zorunda kaldım.ortalama yarım saat sürdütamponu sökmeden farlarım sökülebildiği için rahat yaptım ama yapım aşamasında fotoğraf çekmeyi unuttum fotolar cep telefonuyla çektiğim için biraz kalitesi düşükxenondan öncexenondan sonratabi bunlara artı olarak prestij sol şeritte sellektör yapmadan gayet rahat takılıyorumuzaktan gören yanaşıyor sağa kesilme çizgisi için fotoğraf çekemedim telefonda dağılıyor görüntü ama gayet güzel durduyakın zamanda onu da eklerim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 (düzenlendi) uzaktan gören yanaşıyor sağa Tespitlerimde haklı olduğum bir kez daha kanıtlandı... Ayrıca resimleri inceleyince eski hali daha iyiymiş gibi geldi bana... 13 Şubat 2008 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 14 Şubat 2008 Paylaş 14 Şubat 2008 (düzenlendi) Tespitlerimde haklı olduğum bir kez daha kanıtlandı... Ayrıca resimleri inceleyince eski hali daha iyiymiş gibi geldi bana...aydınlatma olarak eskisinden daha iyi bu konuda memnunumama orjinal xenon kadar aydınlatmadığı gerçek.fotolar farklı yerlerde çekildi belki bundandıruzaktan görenlerin çekilmesi işine gelincerahatsız olmalarından kaynaklı değil bulüks araçtan kaçma içgüdüsel olarak vardır ve mercekli farda kullandığım için üst sınıf bi araç görüntüsü veriyor 14 Şubat 2008 tarihinde running_away tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 14 Şubat 2008 Paylaş 14 Şubat 2008 sonuç olarak xenon farlar normal halojenlerden çok daha parlak. mercek olsun yada olmasın. o yüzden önde giden birisi halojen farın henüz dikkatini çekmediği mesafede xenon kuvvetli olduğu için dikkatini çekiyor. bu mesajı yazarkende bixenonlarımı baya özlediğimi farkettim bir an lagunayı kullandığım zamanlar geldi aklıma. şöle far koluna çok hızlı şekilde dokunup bırakırdım öndeki aracın içinde tek kelimeyle fotoğraf flaşı gibi bir etki olurdu. en kötü ihtimalle bunu 2 kere daha yapardım önümdeki tereddütsüz anında çekilirdi. Yorum bağlantısı
Barış Kürüm 10 Ekim 2008 Yazar Paylaş 10 Ekim 2008 (düzenlendi) sevgili arkadaşlar;merak ettiğim şey iki farklı reflektörü olan araçların uzun farlarının iptal edilip sadece kısa farının bi-xenon projektör yerleştirilerek çalışır duruma getirilmesinin ya da mesela marea farında bulunan merceğin bi-xenon mercek ile değiştirilmesinin (halojen uzunlar çalışmayacak) mümkün olup olmadığıdır... cevaplarınız için teşekkür ederim...barış... 10 Ekim 2008 tarihinde bkurum74 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts