İçeriğe Yönlendir

Fiat Marea/Brava için xenon

Barış Kürüm

Recommended Posts

Murat Şen

bi xenon mercek yerleştirirsin mewcut farına... sonrasında zaten bi xenon sahip oluyorsun. farların yanmazken selektör yaptıgında normal halojenlerin selektör yapar, farların açıkken yaparsan hem mercekten selektr hemde halojenden selektör yaparsin.. ama bi xenon merceğinin mareanın farına sığmayacağini düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Barış Kürüm

evet marea'da sığmayabilir haklısınız sadece teorik bazda merak ettim belki başka bir araçta denerim... peki bu durumda kablolama nasıl olmalıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Murat Şen

uzun farın + kablosundan bir paralel çekiliyor merceğin selenoidine. böylece mercekte ki perdenin hareketi sağlanıp uzun kısa fonksiyonlarının bir mercekte kullanılması olanaklı hale geliyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzun farın elektrik bağlantısını kısanın motoruna verirsin ve uzundan kesersin böylece hiçbir şekilde çalışmaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Değirmenci

bir arkadaşımın aracına ( 2000 model fiat marea ) xenon uygulaması yapacağım ama arkadaşım özellikle 4300 k olmasını istiyor.araçta mercekli olan far tipinden var ve h-1 ampul kodundaki ampulden kullanıyor.ben 4300 k olarak h-1 xenon kiti olmadığını biliyorum.yada zannediyorum.sizlerden ricam mercek değiştirilmeden ( d2s uyan mercek takılmadan yani ) nasıl olacak.

h-1 4300 k xenon kiti bulabilirmiyiz.?

h-1 olarak en düşük 6000 k mı vardır piyasada.?

h-1 olarak 4300 k xenon yoksa nasıl bir uygulama yapılabilir.?

d2s yada d1s kodlu ampulleri h-1 yuvasına oturmak imkansız olduğu için böyle bir arayışa giriştim.h-7 olsa hiç düşünmem takarım d2s ama malesef h-1 olduğu için imkansızı başarıp farları bozmakta istemiyorum yardımınızı rica ediyorum.

hayırlı keyifli aktif forumlar.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

h1 4.300 kelvin var bazı fırmalarda özellikle isteyin.. ürün satıcıları 6.000 Kelvin diyecek ama 4.300 Kelvin mevcut.. özellikle büyk firmalarda mtec texon gıbı fırmalarda 4.300 yok aramayın derım :blush: daha çok gittigidiyor veya sahibinden.com gibi sitelerde 4.300 kelvin ampuller mevcut.. 100 YTL gibi bir rakam ıstıyorlar hatta

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
bir arkadaşımın aracına ( 2000 model fiat marea ) xenon uygulaması yapacağım ama arkadaşım özellikle 4300 k olmasını istiyor.araçta mercekli olan far tipinden var ve h-1 ampul kodundaki ampulden kullanıyor.ben 4300 k olarak h-1 xenon kiti olmadığını biliyorum.yada zannediyorum.sizlerden ricam mercek değiştirilmeden ( d2s uyan mercek takılmadan yani ) nasıl olacak.

Umarım arkadaşın 4300K'nın hafif sarımsı yandığını biliyordur, distribütör ve satıcıların 4300K kit sattıkları müşterilerin daha sonra "bu sarı yanıyor" diye geri getirdiklerini ve bundan dolayı da artık getirtmek istemediklerini biliyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Değirmenci

abi yani kısaca aslında amacı şu arkadaşımın...

yağmurlu havalarda görüş daha iyi olsun istiyor aslında..o sebepten dolayı 4300 diyor.

peki 6000 k ların yağmurlu havalarda 4300 den kötü olduğu doğrumu.benim arabamda da hella xenon kiti var.d2s ampul kullanıyorum.memnunum aldığımız hella olmayan kit de benim araba kadar aydınlatma sağlar mı.? hani sarılık var demişsin ya sonradan takılan kitlerde.orjinali gibi olmuyor mu yani.?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet müşterilerin çoğu 4300ler sarı sen 6000 ver dediği için ben bile 4300K stok tutmuyorum.

Ama 4300K ampul elimde mevcut. Her ampul tipinde.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
abi yani kısaca aslında amacı şu arkadaşımın...

yağmurlu havalarda görüş daha iyi olsun istiyor aslında..o sebepten dolayı 4300 diyor.

peki 6000 k ların yağmurlu havalarda 4300 den kötü olduğu doğrumu.benim arabamda da hella xenon kiti var.d2s ampul kullanıyorum.memnunum aldığımız hella olmayan kit de benim araba kadar aydınlatma sağlar mı.? hani sarılık var demişsin ya sonradan takılan kitlerde.orjinali gibi olmuyor mu yani.?

4300K her ortam için en optimum ısıdır : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155

Aşağı yukarı sağlar, 4300K ise renkte pek fazla oynama olmaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Barış Kürüm

son durum şudur;

bir çift yan sanayi polieliptik (halk dili ile mercekli) far alındı ve bir tanesi çok zor bir şekilde açıldı (tecrübesizlikten), içindeki donanım söküldü.

sonra alınan peugeot 407'den çıkma projektörlerin farın içinden çıkanlara göre devasa boyutlarda olduğu görüldü, hayal kırıklığı yaşandı...

bu arada 407 projektörlerinin "deppo" marka yan sanayi farlardan çıkanlara göre sadece boyut olarak değil kalite olarakta "öte" olduğu da kayda geçildi...

eğer o projektörler olabilseydi herhalde aydınlatma çok güzel olurdu...

sonra tüm bu uğraşılar sonucunda söz konusu fiat marea satıldı ve başka bir fiat marea alındı...

bunun farlarıda polieliptik ama çakma xenon takılmadı ve osram nigthbreaker takıldı...

aydınlatma daha iyi olduğundan şimdilik devam ediliyor...

taaa ki kaşıntı tutana kadar...

işte böyle:)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Valeo D2S mercek dene bence.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Çin malı Monza H1 6000K lık xenon far kitini aracıma taktım ve çok memnundum. Ancak bir süre sonra ampullerden biri kesti ve garantiden ampul değişimi yapıldı. Ancak yeni gelen ampulle bereber kiti aracıma taktığımda bu sefer ilk bağladığım kadar yeterli atdınlatmanın olmadığını farkettim. Bu neden kaynaklanmış olabilir ve mercekli far ile bu sorun çözülebilirmi?

İlk olarak balasları yer değiştir.Işık şiddeti aynı ise ampül farkından kaynaklanıyor olacaktır.Birde ne kadar süredir kullanıyorsun?Eğer balast değişinca ampül canlandıysa ampülün bozulmasına balast neden olmuştur.Bazı balastlar lambaya normalden fazla gerilim gönderiyor.ilk başta harika aydınlatma oluyor ve kısa süre sonrada balast ampülü hızla tüketip ampülü bozuyor ve kendide bozuluyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kürüm
Valeo D2S mercek dene bence.

tamam hocam onu da deneyelim, şimdiki proje de bu olsun:)

sonuçları bildiririm...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
(düzenlendi)

önceLikLe merhabaLar 2000 modeL marea marka aracıma xenon taktırmaya karar verdim ancak farLarımda H7 tipi mi yoksa H4 tipi mi ampuL var biLmiorm. bu arada aracımda mercekLi değiL normaL tip far vardır.. biLenLer Lütfen cevapLarsa çok iyi oLur.. şimdiden herkese teşekkürLer..

tarihinde aLiko tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Eylik1679652571
(düzenlendi)

ampul tipini tam bilmiyorum ama mercekli farı takıp xenon kit takarsanız çok daha iyi bir performans alırsınız....

tarihinde maniak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ogün Kırova

Merhabalar..

Ben daha önce vectra b kasa sahibiydim ve bi hata olarak çin malı angellarıma çin malı xenon kiti taktırdım.taktırmaz olaydım kii geceuçuşu.com'a da sormama rağmen :)

Ama malesef bi-xenon uygulamasını yapıcak ustayı bulamadığım için mecbur kalmıştım.Şimdi sağolsun babam marea almış ama yine sağolsun mareaya da bi-xenon zor gözüküoo merceğin büyük gelmesinden dolayı..

hayallerimi süslüyo şu bi-xenon 2001 model mercekli mareaya bu işi nasıl uyguluycazz...,

Ben aydınlıyım Şzmir,Denizli;muğla vs ege bölgesi her yere giderim ben yaptırdım çok memnun kaldım dien yadaa bi usta önerebilicek arkşlar ve adminlerin cvplarını 4 (dört)gözle bekliorumm.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sığacak bir bi-xenon mercek, illaki bulunur... Ben olsam pes etmezdim...

Çünkü; mevcut mercekleriniz çok dandik...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bi-xenon zor olsa da normal valeo xenon mercek sığdırılabilir sanıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Soner Kayahan

konunun üzerinden uzunca bir zaman geçmiş ancak marea farlarının içine sığabilecek bi-xenon projektör bulunabiliyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

konunun üzerinden uzunca bir zaman geçmiş ancak marea farlarının içine sığabilecek bi-xenon projektör bulunabiliyor mu acaba?

Yeni hella sığabilir farın iç kısmında yeterli boşluk var,toz kapağıda geriye doğru çıkıntılı.Mercek montajında ince işçilik gerekecek,lens in önündeki mercek kapağınında genişletilmesi lazım...

Buld%20In.JPG?psid=1

Cover.JPG?psid=1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu far çok ince, bi-xenon mercek sığdırılabileceğini sanmıyorum. Bi-xenon olmayan megane çıkması valeo 'lar daha rahat uyabilir sanki. Yeni bir far seti alıp açıp üstünde çalışmakta yarar var, ölçüm yapmadan anlamak imkansız.

post-5-0-49959800-1331976765.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...