İçeriğe Yönlendir

Fiat Marea/Brava için xenon

Barış Kürüm

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

bir kodu veya ismi var mıdır bu yeni hella'nın?

nasıl arayabilirim?

Yeni Hella intemo boyutları küçük buda montajı kolaylaştırır ama henüz TR de satışına rastlamadım,forumda kullanan olmadı.AfterMarket lerden bulunabilir araştırmak lazım...

post-4834-0-67772600-1331973836.jpg

post-4834-0-26979200-1331974003.jpg

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Normal Bi-xenon projektörlerin sığması zor. Yeni nesil Hella'nın bile sığabileceği sanmıyorum. Ama Morimoto'nun küçük projektörleri, belki sığabilir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Farklı iki mercek tipinden bahsediyoruz tabiki montajı kolay olmayacaktır ama bu olmaz,sığmaz anlamına gelmiyor,bence el becerisi ve merakı olan birisi zorda olsa yapabilir :good1:

Yorum bağlantısı
Mete Candemir

s.a arkadaşlar ben marea aracıma xenon far taktım fakat xenonları yani kısaları yaktığımda göstergede kendi yapmış olduğum km sıfırlanıyor.acaba bu neden kaynaklanıyor bilen varmı yada yaşayan?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

+yada - hatlarından birisi aynı bunu ayırmanız lazım.Yada sizin resetleme tetiğiniz şaseye yada artıya teması var buda ani akımdan etkilenip resetleniyor.Tetik ucunu korumaya almalısınız.

Marea farında arka kapak ile oynanması halinde mercek kılı kılına oluyor.Perde motoru tasın arka kısmında kalması gerekiyor.Olmayacak bir işlemi yok.İşçiliği oldukca uğraştırıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Marea farında arka kapak ile oynanması halinde mercek kılı kılına oluyor.Perde motoru tasın arka kısmında kalması gerekiyor.Olmayacak bir işlemi yok.İşçiliği oldukca uğraştırıyor.

+1 :good1:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

teşekkürler ama bir sorum daha olacak bu tetikleyicinin ucu nerde ? :)

Yaptıgınız km devresi olarak algıladım bu devrenin resetleme uçlarından bahsediyorum.Orjinal km ise yine tesisat sorunu var demektir.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Murat Çolak1679652632
(düzenlendi)

Mrb ben aranıza yeni katıldım ve forumda birçok yazı okudum aracım Fiat brava 2001 depo marka mercekli far aldım geçen yıl ve xenon kit taktırmistik takılan xenonlar h1 di ve öğrendiğim kadarıyla h 1 orjinal xenon olumuyormuş ve valeo d2s xenon mercek ler ve osram 4300 k ampul almayi düşünüyorum. Ampul buldum ama mercekleri bi türlü bulamıyorum valeo nun kendi sitesinde dahil d2s mercek bulamadım sordum soruşturdum bulamadım ben bu valeo d2s xenon merceklerini nereden bulacağım acil destek istiyorum birde görüş mesafesi çok kısıtlı bazen hemen önümdeki çukurlari dahil fark etmiyorum mercekleri ve ampuller değişince bu duzelirmi

tarihinde Murat Çolak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
taner eviş

Öncelikli sorununuz belki depo marka farın ampul türü H1 değildi bi ona bakın derim çoğu esnaf elindeki ürünü satmak için ampulu yuvasına oturtuyor ve arkasına japon Yapıştırıcısını basıyor. H1 olup olmadığına bakın. Belki doğru ampuldur ama mercek kararmis ta olabilir. Merceği de illa neden Valeo almak istiyorsunuz Hella nın d2s merceklerinden onlarca ilan var malum satış sitesinde ordan bakabilirsiniz . Umarım yardımcı olabilmisimdir

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mrb ben aranıza yeni katıldım ve forumda birçok yazı okudum aracım Fiat brava 2001 depo marka mercekli far aldım geçen yıl ve xenon kit taktırmistik takılan xenonlar h1 di ve öğrendiğim kadarıyla h 1 orjinal xenon olumuyormuş ve valeo d2s xenon mercek ler ve osram 4300 k ampul almayi düşünüyorum. Ampul buldum ama mercekleri bi türlü bulamıyorum valeo nun kendi sitesinde dahil d2s mercek bulamadım sordum soruşturdum bulamadım ben bu valeo d2s xenon merceklerini nereden bulacağım acil destek istiyorum birde görüş mesafesi çok kısıtlı bazen hemen önümdeki çukurlari dahil fark etmiyorum mercekleri ve ampuller değişince bu duzelirmi

Çıkmacılardan araştırman lazım. Farın derinliği yeterli mi, mümkünse ölçüp ondan sonra mercek montajını planla. Bu konuda daha önce geri bildirim gelmemiş.

Yorum bağlantısı
Murat Çolak1679652632

peki hangi araçların çıkmasında bulacağım bu mercekleri sordum marka olmadan kimse yardım edemem diyolar

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Farın iç yapısına en uygun boyutta sadece yeni tip Hella bi-xenon olacaktır.D1s ve D2s xenon kitine uygundur.

Oem mercekleri sıfır olarak genelde satışı yoktur.Çıkma alacaksınız.Google amcaya sorabilirsiniz size fazlaca cevap verecektir.

Diğer mercekler boyut açısından sıkıntı.

http://www.geceucusu...ik-ozellikleri/

Aklınızda oluşacak bir çok soruya forumda cevaplar resimleri ile mevcut.İncelemelisiniz. :good1:

Örnegin.

http://www.geceucusu...m/35-makaleler/

Depo markadaki mercekler genelde H7 halojen kullanılıyor.H1 olduğuna eminmisiniz?

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yusuf Umut

Merhaba arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var bi kac gun once yeni depo marka mercekli far aldim sag sol ama malesef farlarin ikiside yere bakiyor ozellikle sol taraf sag fara gore oldukca yerde far ayarinda hem iceriden hem fardan en ust noktaya getirmeme ragmen en fazla sag taraf 10 mt gibi bir mesafeyi gosteriyor sol daha kisa ne yapmam lazim cikardigim valeo cizgililer daha iyi gosteriyordu resmen hayal kirikligi

20160616_232121.jpg

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

_______________/-------------------- sol far aşağıda dediğiniz bu görüntü ise bu normal , olması gereken ----------------------------------------- böyle dümdüz olmaz .

http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ bu linkde çok güzel ve ayrıntılı anlatılmış eğer eliniz yatkın ise çok güzel sonuç alırsınız.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Farın alt kısmında sabitleme ayağı var ise şase ile far arasına civataya ekstra pul koyarak farı yukarı doğru kaldırmış olursunuz ...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
5 saat önce, yusuf umut yazdı:

Merhaba arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var bi kac gun once yeni depo marka mercekli far aldim sag sol ama malesef farlarin ikiside yere bakiyor ozellikle sol taraf sag fara gore oldukca yerde far ayarinda hem iceriden hem fardan en ust noktaya getirmeme ragmen en fazla sag taraf 10 mt gibi bir mesafeyi gosteriyor sol daha kisa ne yapmam lazim cikardigim valeo cizgililer daha iyi gosteriyordu resmen hayal kirikligi

20160616_232121.jpg

Sıfır depo far yükseklik motor kısmı genelde bantlı oluyor.Bu kısıma orijinal yükseklik motorunu eski fardan söküp taktınız mı?Takılmadı ise boşuna uğraşmayın yukarı kalkmaz.

Takıldı ise far ayarı 0 konumunda olacak.Duyumlarımda yükseklik ayar konumu alt onumda iken olması gereken bu zannedilip o şekilde ayar yapmaya çalışıyor buda ayarı etkisiz kılıyor.

Ayrıca o mercekte asla xenon kullanmayın ömrü fena heba oluyor.Elime geçen bir farda gördüm,krom tabanı kabuk kabuk kalkıyor.Tecrübe ile sabittir.

http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/?page=3#comment-75123

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Umut

ustam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ayar motorlarını yeni fara geçirdim içerden düğmeden farı en üst noktaya yükselttim sonra farın üzerinden ayar vidasından farları son üst noktaya çıkardım sanırım burda hata yaptım. dediğinize göre içeriden ayarı yere bakacak şekilde en alt kısma indirip sonra far üzerinden ayarı yukarı kaldırmam gerekecek doğrumudur. araç fıat marea bunlarda xenon suz  görüş imkansız gibi birşey yüksek wattlı ampulde kolu bile yakabiliyor 100 watt narva ampul taktım ampul ve sigorta ile ucuz yırttım.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
17 dakika önce, yusuf umut yazdı:

ustam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ayar motorlarını yeni fara geçirdim içerden düğmeden farı en üst noktaya yükselttim sonra farın üzerinden ayar vidasından farları son üst noktaya çıkardım sanırım burda hata yaptım. dediğinize göre içeriden ayarı yere bakacak şekilde en alt kısma indirip sonra far üzerinden ayarı yukarı kaldırmam gerekecek doğrumudur. araç fıat marea bunlarda xenon suz  görüş imkansız gibi birşey yüksek wattlı ampulde kolu bile yakabiliyor 100 watt narva ampul taktım ampul ve sigorta ile ucuz yırttım.

Hayır.Dediğim far ayarı sıfır konumunda iken yapılacak.Yani far ayarı farları üst kademeye aldıktan sonra yapılacak.

Farlar çok içe kapatıldı ise buda yükseklik manuel ayarını kısıtlı yapar.İki far arası çizgiyi açarsanız farlar yükseklik ayarına göre yükselir.Oldukça rahat bir ayar seviyesine ulaşabilir.En son Çareyide Mahmut yazmış uyulayabilirsiniz.

Birde Depo farların genel olarak kronik sorunu bana göre öyle far kasaya tam oturmuyor.Bunun etkisi far ayarlarında çok yaşadım.

ampul konusunda ikazımızı yaptık.Gerisi sizin kararınız.:)

.

Yorum bağlantısı
Yusuf Umut

mahmut bey farlara pul atma imkanı yok yerlerine tam sıkı sıkıya oturdu far açılmadan dışarıdan merceğe müdahale olabilirmi. 

sırrı bey dediğiniz doğru fakat sol taraf 4-5 mt de yapıyor bunu iki farın mesafesini uzatmak istiyorum daha net çözünürlükle.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
On 17.06.2016 at 15:27, yusuf umut yazdı:

mahmut bey farlara pul atma imkanı yok yerlerine tam sıkı sıkıya oturdu far açılmadan dışarıdan merceğe müdahale olabilirmi. 

sırrı bey dediğiniz doğru fakat sol taraf 4-5 mt de yapıyor bunu iki farın mesafesini uzatmak istiyorum daha net çözünürlükle.

Pulu farın altta veya panjur tarafında sabitleme ayağı vardır.Bu ayak ile şase üzerindeki vidanın sıkıldığı kısım arasına pul koyarak bunu siz far yüksekliği ideal orana gelene kadar arttırabilirsin ve o kısımın vidasını sıkarsın.2 pul yeterli diye düşünüyorum.

Far içindeki mercek ile oynamayı bu işlemden sonuç alamaz isen ve merceği yükselteyim dediğinde uzun hüzme yanınca mercek ile arasındaki odak boyutunu değiştirir  fazla dagınık bir sellektör ve uzun ışık olur.Bundan dolayı tavsiyem olmaz.

Farların yol resmi yorumda etkisiz kalıyor.

10 metre civarından duvara karşı kısa far ve uzun yanarken resim çekip ekleyebilirseniz çok iyi olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Umut

değerli ustalar verdiğiniz bilgiler için tek tek teşekkür ederim problemi çözdüm far ayarı yaptırmak için sanayiye gittim kaputu açtım bir baktım far ayar motorunun fişi temas etmiyor sanırım farı oturturken çıkmış olmalı fişi taktım makineye bağladık ayarlar süper dedi usta :D 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Antalya'dan bir arkadaşımız aracı için depo mercekli versiyon far almış ve bi-xenon mercek değişimi için Hella bi-xenon,Gen5 balast,d1s xenon takımı kullanılarak,elektirikçi arkadaşlarımızın kusuru ile yanan yükseklik motorlarıda orijinalleri alınarak yenilenerek Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet oldu.Az kaldı yine motorları bozuyorlardı sanırım son anda hatayı bulup düzelttiler.

Yükseklik Motoru çalıştırmadan önce duvar resmi.Son duvar resmi gelmedi.

2016.jpg

Depo h7 mercek.

9260.jpg

9344.jpg

9345.jpg

9346.jpg

9347.jpg

9348.jpg

Yanan yükseklik motorları ve yenileri.

9371.jpg

Çerçeve mercek çapında oynama yapmadım.Gayet yeterli idi.

9373.jpg

9374.jpg

Balast kablosunu en uzunundan taktım.

9376.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Harun Ünal1679652669

Marea mercekli farlar zayıf aydınlatıyo zenon olmasına ragmen ne yapmam gerekiyo mercek degisimi yada tamiri oluyo mu bilgisi olan var mı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...