İçeriğe Yönlendir

Doğan-Şahin Ledli stop lambası

Ferit Yılmaz

Recommended Posts

Selçuk Keleş
Bendede doğan var buna benzer bir stop yapmak istiyorum ama şeffaf plastikleri nerde bulabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.

Şeffaf camlı Ayfar marka stop satılıyor, ondan alıp kullanabilirsin.

15.jpg

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
Yakup Yardım

herkese merhabalar öncelikle. Yeni bir stop çalışması yaptım arkadaşlar olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. birde ufak bi sorunum varr.aracı çalıştırırken ledler hafif kısılıyor çalışınca eski halini alıyor.ilerde sorun çıkarırmı acaba .

di-75VI.jpg

di-7REZ6RXY.jpg

di-Q42V.jpg

VİDEO

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Sadece parklardamı led var? Geri vites biraz yetersiz gibi geldi bana.

Görünüm olarak hoş olmuş(yanarken) yapım aşamasının resimleride olsa güzel olurdu...

Yorum bağlantısı
Yakup Yardım

Kırmızı ledler hem park hemde fren. Frene basılınca şiddeti artıyo.Geri vitesi o kadar önemsemedim arkadan fark edilsin yeter.Aydınlatma o kadar önemli değil diye düşündüm ama fena olmadı yinede 16 beyaz led var tek tarafta.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

gayet güzel, ilk çalışmada öyle olması normal,ileride ufak bir ihtmal sorun çıkabilir bunu önlemek için aracı çalıştırmadan farlarınızı açmasınız olur biter, buna mümkün mertebe dikkat etdikden sonra kolay bozulmuyacakdır.

Yorum bağlantısı
Yakup Yardım

Aracın voltajı stop halindeyken 13 bu voltaj çalıştırma anındada düşmüyor.Çalıştığında yavaş yavaş 14 e yükseliyor.Stopların arka kısmında voltaj sabitleyici devre var.12 voltta sabitliyor.Normalde kısma olmaması lazım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fren yeterli görünüyor, geri vites aksesuar olmuş.. Olmuşken sinyal de led olsaydı keşke.. Güzel görünüyor, güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Güzel çalışma olmuş eline sağlık.Bu stop oldukca büyük ve her dilimine güzel çalışmalar rahatca yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Parklar çok iyi olmuş. geri vites faydasız gibi duruyor. Değiştirmek gerekebilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker

Oldukca kötü yapılmış bir Şahin stop camı sanki hiç ışık vermesin hesabı güdülmüş.Yeni tip tip şeffaf olanlardan alamamışlar maalesef hiçte sormadım bu orjinal modelmiş.Şeffaf olanlarda bu kadar led kullanılmazdı sanırım.

Park ve fren için kırmızı led kullanıldı ve her led için tek direnç takıldı.Park için 2 düz ışık şekli verildi ve fren yandığında komple yanacak halde dizayn edildi.Sinyal için sarı led kullanıldıve yine tek dirençli olarak takıldı.Geri vites aydınlatması için 2chipli 50miliamperlik smd led kullanıldı.Sonuç stop camının son derece puslu olmasına ragmen beklediğimden güzel oldu.

Hazırladığım pleksiler.

1.jpg

Dirençlenmiş halleri.

3.jpg

4.jpg

Stop camı ve bütün parçaların bitmiş hali.

10.jpg

Geri vites aydınlatması bölümü.

16.jpg

Stoplar için her bölümde yaklaşık 90 adet mantar led kullanıldı.Bunların 40 tanesi park için sürekli yanıyor.Sinyal içinde 85 civarı led kullanıldı.Geri vites için 32 adet smd led kullanıldı.15.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Komple bitmiş hali.Kırmızı silikonla buladım her bir bölümünü sonra dış camıda kapattıgımda yine silikon ile bütün açık yerleri kapattım.Sağlam oldu. :good1:

18.jpg

Ampuller kırılarak duyu bölümünede kablolar lehimlenerek tak kullan hale getirildi.

17.jpg

Park yanarken görünen şekil.

6.jpg

Fren yanarken görünen şekil.Üst reflektör bölümü içersinede 40 civarı led kullanıldı.

7.jpg

Geri vites yanarken.

8.jpg

Sinyal.

9.jpg

Komple yanarken görünen hali.

11.jpg

Video linki

http://s1135.photobucket.com/albums/m638/tamircioktayy/1993sahin/?action=view&current=12112011008.mp4

22.jpg

21.jpg

20.jpg

Sinyal beklediğimden daha iyi zamanlamaya sahip.Buda tek led tek direnç yaptığım için akım oldukca iyi geçiyor.Fakat yinede hızlı.Reflektör bölümündeki kırmızı ledleride sinyale bağlayabiliriz bunu deneyeceğiz sonra duruma göre bakacağız.Şimdilik kullanıcı şikayet etmiyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Özenli çalışma güzel ama şeffaf cama yapılmalıydı, keşke şeffaf stop üzerinde çalışsaymışsınız. O zaman uygulama kendini gösterebilirdi.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Selçuk beye katılıyorum pertinaks siyaha boyanıp şefvaf camlı stop kullanılsaydı çok daha güzel ve gösterişli olurdu ama bundada emek var elinize sağlık...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...