İçeriğe Yönlendir

Doğan-Şahin Ledli stop lambası

Ferit Yılmaz

Recommended Posts

Mustafa Bağseven

Sercan keklik;

arkadaşım konuya dikkat etmedim o nedenle geç cevap verebildim.

Alüminyum boru kullandım.Alüminyum biraz daha orjinal ledli stopların görüntüsüne yakın bi görünüm verebiliyor.Yalnız o boruları öyle tek tek kesmesi çok zahmetli.Ben de USA yapımı küçük bi boru kesecegi var.Onunla kesiyorum.Artık tornacıya kestircem

Yorum bağlantısı
hım... mantıklı.. ben şu konuya bir el atıyım bakıyım bizim stoplar için neler yapabiliriz :good1:

Sercan kurt kaçtı dimi içine :nea:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Led reflektör ya da lens de araştır, daha güzel ışık dağılımın olur.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

işin aslı ben yeni kasa 5 serilerinin stoplarındaki fiber optik park ampullerine bayılıyorum ama onlarıda uygulamak epey bi zormuş..

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
Led reflektör ya da lens de araştır, daha güzel ışık dağılımın olur.

Voltron

Bundan 1,5 ay önce konyada bütün ama bütün sanayileri reflektörlü parlak yüzey yada içi reflektörlü nikelajlı boru araştırmak için dolaştım.Sonuç olumsuz.Adamlar götürecegim borunun sadece dışına nikelaj atıp parlatabiliyorlar.Aynı şekılde sadece dışına galvanez yapabiliyorlar.

Ledler için reflektör yüzey hala kafamda.

Yorum bağlantısı
Guest a_them

iyi geceler arkadaşlar benim bi sorum olacak forumda aradım bulamadım varsa böle bişey kusura bakmayın

orjinalinde şöle olan bir stop u

STOP-LAMBASI-SLX-YENI-TIP-SOL__8972972_0.jpg

şu hale nasıl getiririz sizce stop boyası mı daha sağlıklı yoksa folyo film mi film yada boyayı nerden bulabilirim fiyatları nedir biraz bilgi verirseniz sevinirim. yada böle bi proje trafikte sağlıklı olur mu_?

grnt006ed5.jpg

www.arabamiz.net_Modifiyeli_2002_Model_Fiat_Doan_SLX.jpg

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

stop boyası ıle yapabılırsınız fakat kırmızı araçtakı stoplar farklı camları şeffaf öyle satılanlarıda var kuş serisi için bildigim kadarıyla..

Trafik açısından tamamiyle güvensizdir.

Yorum bağlantısı
Serdar Döngelli

arkadaşım çok güzel iş çıkartmışısın eline sağlık

dddddyyk.jpg

bu şekilde olan daha güzel ollmuş sinyallar oku andırıyo sanki acaba maliyeti nedir bunun yaptırmış olsak

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

muayenede sorun olcagını sanmıyorum.Ama yine de aracın sahibi muayeneye başka birinin orjinal stoplarını takarak girecek:)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Guest cakcagan
arkadaşım çok güzel iş çıkartmışısın eline sağlık

bu şekilde olan daha güzel ollmuş sinyallar oku andırıyo sanki acaba maliyeti nedir bunun yaptırmış olsak

Çalışma Güzel Olmuş Ama LED Sayısı Az Olmuş. Bende Aracıma Uygulama Yaptım Ama Sinyaler Sarı Oldugu İçin Gündüz Belli Olmuyor. Benimkinde Bide Yaklaşık 30 Adet Mantar LED Var. Bunda Hiç Bir Aydınlatma Olmaz Die Düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

ÜStteki resim photosop yalnız.Orjinali bu degil.

Evet sistemde daha sonra degişiklik yapıp sinyaldeki led sayısını 24'e çıkardım.Mantar ledlerde beyaz olan hariç diger renklerde verim alamazsın.Şerit ledler bile bana göre mantar ledlerden daha iyi aydınlatıyor

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Sinan Uzunal

acıl yardım..kardes acıl yardımına ıhtıyacım war...bende tempra war..calısmalarını cok begendım helall olsun valla...banada yaparmısınn kardes su stopardan.emegının hakkını verrırım..tl uzerınden :D cwp bekllıyorum kardesım

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Pm attım.Şu ara led problemım var.Önce o problemi halletmem lazım.Artık ebaydan falan led getirtcem.

Kullandıgım malzeme alüminyum boru arkadaşlar.Yalnız onu öyle kesmek kolay bişey degil.Ben ABD malı özel bi boru kesme aletiyle kestim.Borunun et kalınlıgı çok önemli.Et kalınlıgı ince olursa çabuk kesiliyor.Şu an kestircek olsam tornacıya kestiririm.Gündüz daha estetik gösteriyor stopları.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Bağseven

Geçen sene yaptıgım çalışmada biraz daha düzenlemeler yaparak yeni bi led stop daha yaptım.Bu sefer ledlerin aralarını bilgisayar ortamında biraz daha açtım.Sinyal ledlerini de sarı fluks led kullandım.Hepsi baskı devre oldugu için arka taraflarında kablo kullanmadım.ORjinal camlarından kalıp aldıktan sonra pleksiglassla şeffaf cam yaptım..Geri vites ledlerinin oldugu kartı daha basmadıgım için sinyalin camı hariç diger kısımlardaki pleksilerin üzerindeki naylonu pleksiler çizilmesin diye sökmedim.Bu arada sinyal hariç diger camlar kıvrımsız ve düz oldugu için kalıp almayada gerek yok.Güzelce ölçmek ona göre de kesmek gerekli.Şu ara başka işlerim oldugu için yarım kaldı.Daha stopların içleri siyaha boyanacak.Levhaları yapıştırcam vs.Güncellicem daha sonra.

Bu arada geçen sene yapmış oldugum şahin stopundaki ledler hala sapasağlam.Çok şükür patlayan çatlayan yok:)

jtksig.jpg

Yorum bağlantısı
Sezgin Palabıyık
(düzenlendi)

Abi eline sağlık cok güzel calışma birde takılmış ledler yanarken güzel bir fotusunu görmek isteriz.

tarihinde Sezgin Palab?y?k tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

elinize saglık diger çalışmanızda buda çok güzel ve alımlı olmuş.tofaşa müthiş yakışır,bu stoplar.yanarkenki resimleride olsa iyi olurdu mustafa bey.kim yaparsa yapsın bu el emeklerine paha biçilemiyecegini düşünüyorum,kendim yapmış gibi mutlu oluyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Sadece pleksiglassları yapıştırması kaldı.Onları da yarın yapıştırcam.

122f6a1.jpg

14ngtqe.jpg

feo1na.jpg

b8wx07.jpg

11wbuk5.jpg

6sumuq.jpg

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...