Yasin Öcal 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 farları cok kaldırınca, uzunlara aldığımda yolu aydınlatmıyo resmen gökyüzünü aydınlatıyo iyice ayarlamak lazım.... Yorum bağlantısı
Murat Değirmenci 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 ben sana göndericem osram ampul birde öle dene bakalım sonucu yaz bize istersen görelim.en azından deneyecek ampoul buldun bakalım.... Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 28 Kasım 2008 Paylaş 28 Kasım 2008 (düzenlendi) bu foruma bikaç aydır takılıyorum buradan cok ama cok sey öğrendim yasadığım yerde burdan öğrendiklerim sayesinde kimse bu konularda benimle konuşamaz hale geldi daha cok sey öğreneceğim derken, bişey daha öğrendimki en önemlisi bu galiba, bu forumdaki insanlar gercekten cok iyi ve de cıkarsız fayda sağlamak için buraya giriyorlar, cok tesekkür ederim muratde ve ser41 beyfendiler, (ki bu arkadaslar elindeki ampul ve balast gibi malzemeleri sırf deneyip sorunumu cözmem için bana göndermeyi teklif ettiler üstelik ücretsiz ve de üstelik teklifi onlar yaptılar ben değil) ayrıca voltron ve butchere cok tesekkür ederim ilgileri için, bu forum ve buradaki insanlar harika sizler gibi insanlar az bulunur bu zamanda, dürüstlüğü ilke edinmiş biri olarak ve öğrencilerine hep dürüstlüğü aktarmaya calışan bir öğretmen olarak sizler gibi dürüst güvenilir ve samimi insanlar görmek beni etkiledi... tekrar tesekkürler geceucusu ailesi 28 Kasım 2008 tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Kasım 2008 Paylaş 28 Kasım 2008 ilk olmakta güzel voltron ) ben hata yapmışım 10 cm asağı düşürmedim ondan sellektör yedim sanırım, ayrıca benim farların eğimi %1 mi yoksa baskamı ona bakmadım hata benim yani, ampul ve balastlar cıkma, ampulleri değiştirip deneyeceğim bide bi balast deneyecem bakalım inşaallah kesin sonuca varırım...Selektör yemenin nedeni bu, 10 cm aşağı almadıysan yolun sol tarafına yani karşıya giden menzili 60 metrede kesmiyorsun 100 metrelere çıkarmaya çalışıyorsun demektir. %1 olarak alabilirsin otomobillerde aşağı yukarı oran budur. Uzunlara kafanı takma uzun süreli kullanmayacaksın zaten.Bu şekilde bir ayarla bakalım alışabilecek misin ?bu foruma bikaç aydır takılıyorum buradan cok ama cok sey öğrendim yasadığım yerde burdan öğrendiklerim sayesinde kimse bu konularda benimle konuşamaz hale geldi daha cok sey öğreneceğim derken, bişey daha öğrendimki en önemlisi bu galiba, bu forumdaki insanlar gercekten cok iyi ve de cıkarsız fayda sağlamak için buraya giriyorlar, cok tesekkür ederim muratde ve ser41 beyfendiler, (ki bu arkadaslar elindeki ampul ve balast gibi malzemeleri sırf deneyip sorunumu cözmem için bana göndermeyi teklif ettiler üstelik ücretsiz ve de üstelik teklifi onlar yaptılar ben değil) ayrıca voltron ve butchere cok tesekkür ederim ilgileri için, bu forum ve buradaki insanlar harika sizler gibi insanlar az bulunur bu zamanda, dürüstlüğü ilke edinmiş biri olarak ve öğrencilerine hep dürüstlüğü aktarmaya calışan bir öğretmen olarak sizler gibi dürüst güvenilir ve samimi insanlar görmek beni etkiledi... tekrar tesekkürler geceucusu ailesiBizim insanımızın hamurunda bu var "öğren, sor, paylaş, tecrübe et, sonuçlandır" forumun amacına ulaşmasını görmek beni mutlu ediyor. Yorum bağlantısı
Ramazan Ulukan 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 ya arkadaslar ben net bı cvp alamadım ya,,angel farımda h3 xenon kullanıyorum,,mercegı megane ıı lerın ds2 ile degıstırsem aydınlatmada fark olur mu,, Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 selcuk bey benim sol merceğin selonoidi cıkmış ve ampulun arkasındaki tel ampulu tutmadığı için asagi düşmüştü onları düzelttim bugün far ayarı yaptırdım, ışığın üst kesilme çizgisi farın önüne konan makinanın çizgisin de kalacak şekilde ayarlandı ancak bugün yola cıktım ve far ayarı cok yüksek geldi zira uzuna aldığımda cevredeki agacları aydınlatıyodu tabir-i caizse gökyüzünü aydınlatıyodu, benim farların eğimine baktım %1.3 yazıyodu bu ifade ne anlama geliyo yada bu benim eğim 1.3 iken ayar nasıl olmalı? merceğin yerden yüksekliği 60 cm... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 ya arkadaslar ben net bı cvp alamadım ya,,angel farımda h3 xenon kullanıyorum,,mercegı megane ıı lerın ds2 ile degıstırsem aydınlatmada fark olur mu,,Evet çok fark olur, bu konuda cevap verilmiş burda : http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...ost&p=15194selcuk bey benim sol merceğin selonoidi cıkmış ve ampulun arkasındaki tel ampulu tutmadığı için asagi düşmüştü onları düzelttim bugün far ayarı yaptırdım, ışığın üst kesilme çizgisi farın önüne konan makinanın çizgisin de kalacak şekilde ayarlandı ancak bugün yola cıktım ve far ayarı cok yüksek geldi zira uzuna aldığımda cevredeki agacları aydınlatıyodu tabir-i caizse gökyüzünü aydınlatıyodu, benim farların eğimine baktım %1.3 yazıyodu bu ifade ne anlama geliyo yada bu benim eğim 1.3 iken ayar nasıl olmalı? merceğin yerden yüksekliği 60 cm...Şimdi oldu. Eğimin %1.3 ise arabanı 10 metre geriye çektiğinde kesilme çizgin far hizasından 13 cm aşağı inmeli. Bu şekilde ayarlarsan düzgün olacaktır. Kesilme çizgisi diye kastettiğim şey aşağıda kalan soldaki yatay çizgidir, yukarı açılan sağ taraf değil. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 sağol voltron anladım, tahmin ettim aslında ama net bilgi almak için sormak istedim, 5 metreden ayarlamak gerekirse 6.5 cm asagı inecek, kesilme cizgisini biliyorum voltron cok tesekkürler..... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 sağol voltron anladım, tahmin ettim aslında ama net bilgi almak için sormak istedim, 5 metreden ayarlamak gerekirse 6.5 cm asagı inecek, kesilme cizgisini biliyorum voltron cok tesekkürler.....5 metre az. Daha hassas ayar için en az 10 metre olmalı. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 2 Aralık 2008 Paylaş 2 Aralık 2008 (düzenlendi) ampulleri değiştirdim yine philips 85122 ampulu ile ve aynı telefondan resim çektim yorumlarınızı bekliyorum 2 Aralık 2008 tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 Şu an aydınlatmadan memnun değil misin ? Sol farında ampul iyi oturmamış olabilir, ışık zayıf. Resimde de çok net görülüyor zaten. Sağ gayet iyi. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 bu ampuller sanki biraz daha beyaz gibi, hafif bir fark var gibi geldi bana, sol farı hafif kaldırdım şimdi daha iyi ampuller oturmuş yerine kontrol ettim, suan genel olarak aydınlatma iyi yada gözüm alıştı bilmiyorum fakat bu arabanın farları diğer farlar gibi ayarlanmıyor onu öğrendim... 3 farklı yerde ayar yaptırdım ve hepsi aynı ayarı yaptı ve hepside yanlış oldu yani cok yüksek oldu en sonunda kendim göz kararı ile yaptım Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 bu ampuller sanki biraz daha beyaz gibi, hafif bir fark var gibi geldi bana, sol farı hafif kaldırdım şimdi daha iyi ampuller oturmuş yerine kontrol ettim, suan genel olarak aydınlatma iyi yada gözüm alıştı bilmiyorum fakat bu arabanın farları diğer farlar gibi ayarlanmıyor onu öğrendim... 3 farklı yerde ayar yaptırdım ve hepsi aynı ayarı yaptı ve hepside yanlış oldu yani cok yüksek oldu en sonunda kendim göz kararı ile yaptımFar ayar makinası ile yaparken farın camının üzerinde bulunan + işaretini baz olarak almışlarsa sonuç yanlış çıkar. Çünkü sen mercek takınca merkez noktanı değiştirmiş oluyorsun. O nedenle bence sitedeki ayar metodu oldukça iyi bir metoddur.Neyse sorunun çözüldüğüne sevindim, en azından şimdi hangi durumda ne yapman gerektiğini daha iyi biliyosun. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 evet suan sorun çözüldü gibi sadece ışık sanki biraz az gibi ama tabi göz alışması da olabilir, ampulleri değiştirdim ışık artmadı sadece renk biraz değişti gibi o kadar keske bi d2s balast olsaydı da balastıda bi deneme sansım olsaydı ama yok... artık alışmaya bakcaz Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 balastlarınız zaten hellaydıhella balastlar suya düşse bile bozulmaz.heleki ikisi birden aynı şekilde düşük voltaj vericek şekilde bozuk olamazlar.resimde gayet normal gibi gözüküyor bana. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 4 Aralık 2008 Paylaş 4 Aralık 2008 evet mantıklı söylediğiniz.... zaten arabayla kaza yaptım bugün cekici geldi aracı aldı( arık farlarıyla uğraşacağım bir arabam da yok.. neyseki can kaybı falan yok.. ALLAHa cok cok şükürler olsun... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 4 Aralık 2008 Paylaş 4 Aralık 2008 çok geçmiş olsun.can kaybı olmaması büyük teselli.tamir imkanı yokmu aracın? pert mi oldu yani? Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 4 Aralık 2008 Paylaş 4 Aralık 2008 evet mantıklı söylediğiniz.... zaten arabayla kaza yaptım bugün cekici geldi aracı aldı( arık farlarıyla uğraşacağım bir arabam da yok.. neyseki can kaybı falan yok.. ALLAHa cok cok şükürler olsun...Çok geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 4 Aralık 2008 Paylaş 4 Aralık 2008 sağolun mc pherson ve butcher, pert olmadıda, sol ön kapı, sol arka kapı,arka tampon ve bagaj birde sol ön camurluk gitti, bide içteki eğilme ve hasarlar var, bakalım kasko karşılayacak mı..... bunada şükür napalım artık Yorum bağlantısı
Onur Yazgan 5 Ocak 2009 Paylaş 5 Ocak 2009 Babamın arabasına mercek yapalım diyoruz elimizde çıkma farlar var ama halen üzerinde takılı olan xenon kit H4 uzun kısa set uzun yaptığınızda üzerinde olan metal şapka şaya kareket edip uzun gösteriyor mercek kolarsakta bunu kullana bilirmiyiz be görüntüsü nasıl olur yardım ederseniz çok sevinirim Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 5 Ocak 2009 Paylaş 5 Ocak 2009 h4 ampuller farlar için üretilmiş bir ampul tipidir. Herhangi bir merceğe takma şansınız yok. Farlar h4 olduğuna göre kullanmanız gereken bixenon mercektir. Ve buna uygun bir D2S xenon kiti Yorum bağlantısı
Onur Yazgan 5 Ocak 2009 Paylaş 5 Ocak 2009 peki anladım ozaman ona uydun mercek nedir ve sadece ampülü değiştirsek olurmu yoksa komple setmi almamız lazım Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 5 Ocak 2009 Paylaş 5 Ocak 2009 Hella Bixenon mercek gerekli size. Kiti değiştirmenize gerek yok. Sadece d2s ampul almanız gerekir. Mercek, D2S ampul D2s ampul için duy. Hepsi için özelden ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Guest ddonmez 25 Şubat 2009 Paylaş 25 Şubat 2009 1999 model honda civic siyah tabanlı angel far bulunmakta aracımda,mercek modifiyesi yapıp valeo mercek takmıştım h7.arkadaşlar talihsiz bir olay sonucu aracımın sağ taraftaki xenon ampulu patladı.yaklaşık olarak 1,5 senedir sorunsuz şekilde kullanıyordum,ama bi ustam sökerken yanlışlıkla patlattı ampulu.şimdi aklımda olan şeyi size de danışmak ve fikir almak isterim,öncelikle kitim 1,5 senelik cyclone marka ve şu anda alacağım ampul renk bakımından problem olur die çift almayı düşünüorum bu doğru bi karar mı? ve ayrıca link vermek yanlış deilse bu iki linkteki ampulun neden birisi pahalı birisi ucuz ikisi de markasız,sizce ucuz olanı alsam sıkıntı oluşur mu? lütfen yardımcı olun 1 haftadır aramadıım yer kalmadı ama bilgi elde edemiorum.http://www.hepsiburada.com/h7-6000-k-xenon...uctid=otm011803http://www.hepsiburada.com/h7-xenon-yedek-...otso10510187004şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts