İçeriğe Yönlendir

Honda Civic 6 (1995-2000) xenon

Kerem Ayvazlar

Recommended Posts

Ahmet Kasapoğlu

bu forumda amaç zaten yardımcı olmak

seve seve cevap veriyoruz merak etmeyin :)

elinizdeki xenon kitin ampul tipi nedir?

madem elinizde alınmış xenon var ampul tipine uygun merceği önerebilirim size.

Yorum bağlantısı
Ramazan Ulukan
bu forumda amaç zaten yardımcı olmak

seve seve cevap veriyoruz merak etmeyin :)

elinizdeki xenon kitin ampul tipi nedir?

madem elinizde alınmış xenon var ampul tipine uygun merceği önerebilirim size.

AMPUL TŞPŞ H3 angel far var aracta merceği cok adi yaws

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

honda civic aracıma dün hella marka bi-xenon mercek taktırdım, balastlarım hella ve ampullerde d2s philips, aydınlatma umduğum gibi olmadı far ayarını yaptıramamıştım cok dik olmuştu bugün gittim ve farlarımı ayarlattım ancak ayarlayan kişi makinayı farın önüne koydu ve sastı kaldı nasıl ayarlayacağını sordu bende bilmiyordum ve dedim ki üstteki kesilme cizgisine göre ayarla yani normal halojen ampullerde ki odak noktası hizasına benim üsr kesilme cizgisini getirdik sizce doğrumu oldu? ayrıca dedim ki ışık miktarını ölcelim hemen makinanın üstündeki düğmeye bastı ve dijital göstergesinde uzun far yanarken sol 260 sağ ise 244 cıktı bu değerlerin tam anlamı nedir ve de bu değerlerin bi standardı varmıdır?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Makinası olan birisi ayarlamayı nasıl bilmez ya ? Yaptığınız ayarlama yanlış olmuş olabilir, kesilme çizgilerinin resimdeki gibi aynı hizada olması lazım. Işık ölçümünün (lux) değerleri cihazın üzerinde tablo vs. gibi olması lazım, standart (min-max) aralığı vardır tabii ki, cihaza göre değişebilir.

6-l.jpg

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal
(düzenlendi)

post-2925-1227552752_thumb.jpgpost-2925-1227552712_thumb.jpgpost-2925-1227552655_thumb.jpg

ayarlandıktan sonra kısalarım ve uzunlarım bide yolda cekilmiş resim bana ışık cok zayıf geldi zira eskiden h4-3 6000k xenon kitim vardı ama ışığı daha fazlaydı:)

hava yağışlıydı resmi cekerken bide cepten cektm

tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet o mercekler aşırı derecede kalitesiz malesef.

fakat h3 mercek bulmanızda mümkün değil.

kiti değiştirme şansını varmı?

veya d2s ampul alıp d2s xenon merceği ile en iyi aydınlatmaya sahip olma seçeneğine yonelebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

cep telefonu resmiyle pek anlaşılmıyor fakat en sağdaki resimde kesilme çizgisi gayet güzel. aydınlatmada normal gibi gozüküyor.

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

post-2925-1227554615_thumb.jpgpost-2925-1227554595_thumb.jpg

bunlarda aynı cep tlfnundan cekilmiş eski kitimin (h4-3 6000k) resimleri..... yukarıdaki bi-xenon merceğin ışığından daha iyi değil mi? cok bariz fark var resimden bile belli

Yorum bağlantısı
Kürşat Efe

merhaba arkadaşlar herkese selamlar. forma yeni üye oldum aracıma xenon kit taktırmayı düşnüyorum bunun içinde sizlerin görüş ve önerileri benim için gerçekten çok önemli.

1. si aracım 1999 model honda civic ies üzerindeki orjinal ampuller nedir (H1,H3,H4,H7)

2. si angel almayı düşünmüyorum (şimdilik) orjinali ile yetineceğim farlarım xenon için uygunmudur yeterli verimi alabilirmiyim,

3. sü bi ara aracımı bakıma götürdüğümde sanayide oto elektrikçisine sordum, röle taktırman lazım yoksa far kolunu falan yakarsın hatta aracın diğer elektirik aksamınada zarar verirsin dedi. bayağı bi tırstım açıkçası gerçekten böyle bir şey söz konusu olurmu.

4. internette şöyle bi ilan gördüm (http://urun.gittigidiyor.com/PIYASADAKI-EN-IYI-XENON-KIT-H4-12000K_W0QQidZZ13819186) bu kitte uzun farın moturlu olduğu yazıyo böyle bi üründen iyibir sonuç alabilirmiyim (aracımın motorlu far yükseklik ayarı yok bunun bi dez avantajı olurmubu ürün için ). bu konular hakkında bana yardımcı olabirseniz çok sevinirim. demiştim ya görüş ve önerileriniz benim için çok önemli diye eğerki sizlerden olumlu bi yanıt alabirsem taktıracağım. şayet 'birader senin için xenon uygun değil) derseniz, hemen gidip amorsitörleri ve alt tablayı değiştirecem sırf xenon için bunları bile erteledim. ilgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. selamlar saygılar.

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

ama h4-3 te cok dağıtıyodu gerci benim farlardan biri orjinal değildi birazda ondandı sanırım ama uzun yolda cok sellektör yedim ve merceğe gectim o yüzden :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

aklıma birşey daha geliyor. farın gündüz yanarkenki resmini gonderebilirmisiniz?çünkü duvardaki kesilme çizgisi ve ışık gayet güzel sanıyorum merceklerden yere ışık gitmiyor.mercekler çok geride monte edilmişse bu sorun olabilir.farları gündüz ve farlar yanarken resmini çekin. far camı üzerinde ışığın nereden çıktığı anlaşılır.bende lagunaya ilk yaptığımda bu sorun olmuştu ışığın mercekten çıkan bir kısmı aracın onune düşmüyordu far içinde uçta alttaki çerçeveye denk geliyordu.

benimde dediğim çıktı işte.eskidende söylemiştim.h4-3 kit daha iyi gösteriyor diye oemden.sonarlarada aynısını diyorum ama inandıramıyorum :)

sonar farlara hadi bi derece olabilir diyorum merceğin yapısına gore ama h4 bir xenon kit oem xenon kadar imkan yok aydınlatamaz. :angry2:

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Öcal
(düzenlendi)

resim cekerimde sunu söyliyim biz montaj yaparken reflektörü bile kesmedik suan merceğin ön kısmı ile far camı arasında neredeyse 1cm mesafe var geride olduğunu sanmıyorum

ayrıca farın camında mercekten cıkan ışık neredeyse bir daire oluşturyor

Yorum bağlantısı
Kürşat Efe

dostum verdiğin linkteki konuları okudum sanırım sen mercek kullanmışsın ama ben mercek kullanmadan xenonu orjinal farların üzerine uyguladığımızda (özelliklede vermiş olduğum linkteki ürünü) ne gibi sonuçlar ortaya çıkabilir. ha şunuda söylemek istiyorum, xenon hakkında pek bilgim olmadığından bu ürünün bosch marka olması, bosch unda kaliteli olması beni bu düşünceye sevk etti.

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal
(düzenlendi)

okuduysan orda eski h4-3 kitiminde resimleri var yani mercek takmadan önceki kitin resimleri onlarıda incele ayrıca verdiğin linkteki ürün bence sahte ayrıcada 12000 kelvinde hiç bişey göremezsin alırsan 6000k yada daha düşük kelvin olanlardan almalısın....

ayrıca dediğim gibi forumu iyice oku paran boşa gitmesin

Yorum bağlantısı
benimde dediğim çıktı işte.eskidende söylemiştim.h4-3 kit daha iyi gösteriyor diye oemden.sonarlarada aynısını diyorum ama inandıramıyorum :)
Aynı evreden bende geçtim.önce h4-3 xenon kullandım.daha sonra bi-xenon sistemine geçtim.buradaki fark şundan kaynaklanıyor;h4-3 xenon sisteminde normal ampüle göre tasarımı yapılan fara xenonu takıyorsun.xenonun ışık şiddeti normal ampülden fazlaca yüksek olduğundan tasda çok kuvvetli parlama oluyor.buda yola güçlü ışık olarak düşüyor ancak;aydınlattığı alan aracın hemen önü oluyor ne sağını ne solunu nede 50-60 metre önünü aydınlatmıyor.mercekli xenonda ise aynı kuvvetteki ışık miktarı uygun xenon ampülü ile aydınlatılması gereken her noktaya eşit miktarda dağıtılarak sağlanıyor.böylelikle sürücünün gözünü fazlada yormanın bi alemide olmuyor.kullanım olarakta merceksiz xenon hele yağmurlu havalarda önüzdeki ıslak yoldan yansıyan ışıkla kendi gözünüzü kamaştırıyor.yine ıslak yolda yere yansıyan ışık ileri noktadaki yol üstünde olan tabelaları öyle parlatıyorki kendi kendinizin gözünü alıyorsunuz.bunlarıda göz ardı etmeyin
post-2925-1227554615_thumb.jpgpost-2925-1227554595_thumb.jpgbunlarda aynı cep tlfnundan cekilmiş eski kitimin (h4-3 6000k) resimleri..... yukarıdaki bi-xenon merceğin ışığından daha iyi değil mi? cok bariz fark var resimden bile belli
Senin resimde sağın solun karanlık.yandan bişey çıksa göremessin ama mercekle aynı yola bi bak fark ortaya çıkacaktır.
Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568
(düzenlendi)

Seviye ayarı birazcık düşük ayrıca sağ merceğin yönü yanlış;fazla sağa bakıyor gibi geldi bana. Biraz daha geriden bir duvar resmi çekebilirseniz,ayrıca çekimi içerden ve torpidoyu tam ortalayacak şekilde yaparsanız daha iyi olur. Çünkü cep ile çekimlerde hiçbir ayrıntı belli olmuyor ve referans alabileceğimiz bir nokta da dolayısiyle yok. Ayrıca Butcher haklı,aracın önüne düşmesi gereken içik demeti merceğin geride konumlandırılmış olmasından dolayı aracın önünü aydınlatmıyor olabilir. Farların da resmini koyabilirseniz iyi olur.

tarihinde mc pherson tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

post-2925-1227620082_thumb.jpgpost-2925-1227620062_thumb.jpg

butcher hocam istediğiniz resimler bunlar sanırım... mc pherson farların sağ sol ayarında hata olduğunun farkındayım ancak esas sorun su ışık miktarı cok cok az... yolda cektiğim resme bakarsanız tlfnda neredeyse ışık yokmuş gibi görünüyo eskiden halogen ampullerde hiç bişey görünmüyodu bunda bir miktar görünüyo ama yine yukarıda verdiğim h4-3 6000k xenonun yoldaki ışığına bakarsanız cok daha fazla miktarda ışık var, yani nasıl oluyorda bu bi-xenon mercek ve philips d2s ampul cakma bi kitten az ışık veriyo merceklermi cok kötü yoksa ampul mü?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kitle merceğin ışığını karşılaştırırsan tabii ki mercek sana yetersiz gelir. Kitleri neden kullanmayın diye yırtınıyoruz ki? Karanlık olması gereken alana 10 kat fazla ışık verdiğinden trafiği mahvediyorlar zaten. Gözün alışında gayet homojen ve düzgün bir aydınlatman olduğunu farkedeceksin.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
merhaba arkadaşlar herkese selamlar. forma yeni üye oldum aracıma xenon kit taktırmayı düşnüyorum bunun içinde sizlerin görüş ve önerileri benim için gerçekten çok önemli.

1. si aracım 1999 model honda civic ies üzerindeki orjinal ampuller nedir (H1,H3,H4,H7)

2. si angel almayı düşünmüyorum (şimdilik) orjinali ile yetineceğim farlarım xenon için uygunmudur yeterli verimi alabilirmiyim,

3. sü bi ara aracımı bakıma götürdüğümde sanayide oto elektrikçisine sordum, röle taktırman lazım yoksa far kolunu falan yakarsın hatta aracın diğer elektirik aksamınada zarar verirsin dedi. bayağı bi tırstım açıkçası gerçekten böyle bir şey söz konusu olurmu.

4. internette şöyle bi ilan gördüm (http://urun.gittigidiyor.com/PIYASADAKI-EN-IYI-XENON-KIT-H4-12000K_W0QQidZZ13819186) bu kitte uzun farın moturlu olduğu yazıyo böyle bi üründen iyibir sonuç alabilirmiyim (aracımın motorlu far yükseklik ayarı yok bunun bi dez avantajı olurmubu ürün için ). bu konular hakkında bana yardımcı olabirseniz çok sevinirim. demiştim ya görüş ve önerileriniz benim için çok önemli diye eğerki sizlerden olumlu bi yanıt alabirsem taktıracağım. şayet 'birader senin için xenon uygun değil) derseniz, hemen gidip amorsitörleri ve alt tablayı değiştirecem sırf xenon için bunları bile erteledim. ilgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. selamlar saygılar.

Xenon kit kullanılmasını önermiyoruz, hele ki senin H4 farlı aracın için hiç uygun değil.

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

hocam ışık zaten düzgün ve homojen orada bir sorun yok, sorun su gecen gün yağişli havada yola cıktım inanın önümü göremedim o kadar yavasladım ki önümü görenediğim için, karsılastırmayı yaparken sadece philips d2s ampul ve bi-xenonun daha az ışık verdiğini göstermeyi amacladım, madem mercekle halogen kadar ışık alınıyosa neden mercek ve xenon takalım ki değilmi..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
post-2925-1227620082_thumb.jpgpost-2925-1227620062_thumb.jpgbutcher hocam istediğiniz resimler bunlar sanırım... mc pherson farların sağ sol ayarında hata olduğunun farkındayım ancak esas sorun su ışık miktarı cok cok az... yolda cektiğim resme bakarsanız tlfnda neredeyse ışık yokmuş gibi görünüyo eskiden halogen ampullerde hiç bişey görünmüyodu bunda bir miktar görünüyo ama yine yukarıda verdiğim h4-3 6000k xenonun yoldaki ışığına bakarsanız cok daha fazla miktarda ışık var, yani nasıl oluyorda bu bi-xenon mercek ve philips d2s ampul cakma bi kitten az ışık veriyo merceklermi cok kötü yoksa ampul mü?
ampül gerçektede böyle sarımı yanıyor?eğer öyleyse ampül tırt olmasın?normalde daha beyaz yanması lazımda
hocam ışık zaten düzgün ve homojen orada bir sorun yok, sorun su gecen gün yağişli havada yola cıktım inanın önümü göremedim o kadar yavasladım ki önümü görenediğim için, karsılastırmayı yaparken sadece philips d2s ampul ve bi-xenonun daha az ışık verdiğini göstermeyi amacladım, madem mercekle halogen kadar ışık alınıyosa neden mercek ve xenon takalım ki değilmi..
Bu işte bi noksanlık var.olmaz böyle birşey.sitede birçok kişi bi-xenona geçti.böyle ciddi bir sorun muhakkak belli olurdu.Ha benim ilk yaptığım ibretlik bi saçmalık olan normal h7 xenonu kesip biçip d2s in yerine taktıysan o başka.ama senin kullandığın kitin aynısını kullanıyorum.on numara bi aydınlatma var.(toyota avensis philips 85122 )gördüğün ışık demeti h7 8000k seninki bundan bile zayıfsa xenon sisteminde bi sorun olmalı. tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Öcal
ampül gerçektede böyle sarımı yanıyor?eğer öyleyse ampül tırt olmasın?normalde daha beyaz yanması lazımdaBu işte bi noksanlık var.olmaz böyle birşey.sitede birçok kişi bi-xenona geçti.böyle ciddi bir sorun muhakkak belli olurdu.Ha benim ilk yaptığım ibretlik bi saçmalık olan normal h7 xenonu kesip biçip d2s in yerine taktıysan o başka.ama senin kullandığın kitin aynısını kullanıyorum.on numara bi aydınlatma var.(toyota avensis philips 85122 )gördüğün ışık demeti h7 8000k seninki bundan bile zayıfsa xenon sisteminde bi sorun olmalı.

kesme biçme yok hocam gercekten ışık cok zayıf bi tane baska bi ampul bulsam onu deneyeceğim bide aklıma geldi acaba balasttan kaynaklanabilir mi? balastlar hella 3. jenerasyon vede ampuller d2s philips 85122......

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
kesme biçme yok hocam gercekten ışık cok zayıf bi tane baska bi ampul bulsam onu deneyeceğim bide aklıma geldi acaba balasttan kaynaklanabilir mi? balastlar hella 3. jenerasyon vede ampuller d2s philips 85122......

starex xenon taktığımda benimde başıma benzeri geldi.osram xenarc ampül taktım dahada beter bi aydınlatma oldu.balastlar değişince düzeldi.Aşağıdaki geçen mevzu seninki ile aynı 1 ay önce benimde başımda aynı dert vardı.

(((((Bi araştırma yapıyorum Ahmet. Bulabilirsem d1s 5.gen takıcam.Reno kangoda gayet verimli.şimdi ampül alsamda balastlar dandik komple bi çare lazım.ben osram xenarc denemelik taktım.(megandan söktük ) ışığı dahada zayıfladı.balastın ateşlemeden sonraki gerilimi 75-90 volt olması lazım bizimki maşallah 56 voltta kalıyor.balastlar atılacak .Mehmet abinin ford mondeoda xenon halojenin ışığını bastırmış,bendede tam tersi halojen xenonu bastırıyo)))))

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...