İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 1 (1998-2005) Tavan Lambası Led Uygulaması

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Selim Kara
efsaneyi kim bilmezki... efsane diyince ilk aklıma bu araba geliyor... aslında banada biraz gaz lazım ama ben gazımı fotograflara bakınca aldım :) ama bir türlü led bulamadım yarin altını üstüne getirecem yine bulacam ama hangi ledlerden alayım onu bilmiyorum.

lamba tipi alıcam ama bulamazsam süperflux alayım diyorum. bununda artı eksi vs baglama olayını bilmiyorum.

ben şu anda sadece ön ve arka tavan lambasını yapmayı düşünüyorum(ilk iş sonrası gelicek) başka hangi ledlerden önerirsiniz. orjinalinde 5W ampüllerden var._??

kullanman gereken superflux denilen 4 ayaklı kare görünümlü ledler. + - olayı çok basit. 4 ayaklı ama ikisi eksi ikisi artı. kolayca bulursun. zaten bir tarafında bir kertik var sıralamayı rahat yapabilmen için. 3,2V 'luk superflux bulman gerekecek. 120 derece olmasına dikkat et ama. diğer ledlerden de tavsiye eden olabilir abi daha parlak falan şeklinde, hiç aldırış etme.

biz de gazımızı Mehmet beyin uygulamalarından almıştık. şimdi sıra sizde. yardım isterseniz her zaman açığız :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaşasın led teknolojisi :)

Şimdii.. super flux ledler güzeldir.. ama yapısı gereği çoklu kullanımda sık yerleştirilemediğinden yandığı zaman tane tane görünmesi benim hoşuma gitmediği için ben yuvarlak ve küçük ledleri tercih ettim..

Işı bunun kadar yoktur ama çok led koyunca eşitleniyor..

Rewhard Ersin@ ledi bağlaması kolay.. Ters bağlarsan yanmaz zaten.. test ederek bulabilirsin.. normal iki bacak ledlerde kısa bacak (-) olur..

Super fluxlarda ise ledin bir köşesi kesiktir bu kesik taraf (-)'dir.

superfluxjp9.jpg

Yorum bağlantısı
Selim Kara
Yaşasın led teknolojisi :)

Şimdii.. super flux ledler güzeldir.. ama yapısı gereği çoklu kullanımda sık yerleştirilemediğinden yandığı zaman tane tane görünmesi benim hoşuma gitmediği için ben yuvarlak ve küçük ledleri tercih ettim..

Işı bunun kadar yoktur ama çok led koyunca eşitleniyor..

Rewhard Ersin@ ledi bağlaması kolay.. Ters bağlarsan yanmaz zaten.. test ederek bulabilirsin.. normal iki bacak ledlerde kısa bacak (-) olur..

Super fluxlarda ise ledin bir köşesi kesiktir bu kesik taraf (-)'dir.

superfluxjp9.jpg

Mehmet Bey bu arada dikkatimi çekti. Verdiğiniz led 60 veya 80 derecelik led'in resmi. :) ilk kullandığım ledler böyleydi :) açıları, içine baktığınızda gördüğünüz plakanın büyüklüğüne göre değişiyor. ben geniş açılı sanmıştım ama sonra gidip çeşit değiştirince, yeni görüntüye gözlerim kamaşmıştı :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Bey bu arada dikkatimi çekti. Verdiğiniz led 60 veya 80 derecelik led'in resmi. :) ilk kullandığım ledler böyleydi :) açıları, içine baktığınızda gördüğünüz plakanın büyüklüğüne göre değişiyor. ben geniş açılı sanmıştım ama sonra gidip çeşit değiştirince, yeni görüntüye gözlerim kamaşmıştı :)

Bişey daha öğrendik.. Ben yakarak bakıyordum :) Saol..

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bu sefer Mondeo

Bir ara yapmıştım ama resimler makinadaydı...

arka_1.JPG

arka_2.JPG

arka_3.JPG

on_1.JPG

on_2.JPG

on_3.JPG

on_4.JPG

on_5.JPG

on_6.JPG

on_7.JPG

on_8.JPG

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

MEhmet abi en üstteki ledler fluks 3mm olanlardan mı?Mercekleri küçük görünüyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 2 yıl sonra...
Hakan Karabıyık

Selam Mehmet abi, Sitede baya aktifsin :) Şç ve plaka aydınlatmamda bana yardımcı olabilirsen bi çayını içmeye gelirim. :biggrin: Avanos'tayım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selam Mehmet abi, Sitede baya aktifsin :) Şç ve plaka aydınlatmamda bana yardımcı olabilirsen bi çayını içmeye gelirim. :biggrin: Avanos'tayım

Tabiki yardımcı olurum.. Ama ben hiç Rover mıncıklamadım, haberin olsun :)

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Emrah Kartal1679652621

Görelim şu çalışmaları.. :rolleyes:

Her araçla led yapılabilecek bir yerler mutlaka vardır.. :)

Açınca yeri aydınlatsın diyer kapı altları, koltuğun altına falan bişey düşünce kolay bulabilmek için tavana bağlı ayak bölgesi aydınlatması, SubmarineLight, Şç kapı kolları.. gibi.. ;)

mehmet abi şu ledleri seri ve paralel bağlamayı,direnç koymayı öğrensem çok şey yapıcam

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Serdar Dinç

arkadaslar aracimin ic aydinalatmasina 5050 smd ledleri serit ledden tek tek soktum serit led uzerindeki kilif direncleride soktum montaji kolay olsun diye lehimlerken maskeleme bandiyla sabitledim ve  tekrar lehimledim . ortalama 3 grup siğan ve alana 7 grup sigdirdim ve en onemlisi serit led goruntusu yok aydinlatma mukemmel ama bir sorun var yalitim amacli kullandigim sicak silikon ledin isisindan yumusadi ve saldi ve yardimlari icin oktay beye tesekkur ederim 

20161105_164336.jpg

20161105_203010.jpg

20161105_180541.jpg

20161105_173914.jpg

20161105_164336.jpg

20161104_222449.jpg

20161104_221514.jpg

20161104_221403.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Elinize sağlık.

Yan yana bu kadar dizilim ile ısı boyutu artar.sıcak silikon olmaz.soguk silikon gerekir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Dinç

tesekkur ederim 

soguk silikonda ddayanirmi birde ayni ucerli gruptan dort tanesini sirt sirta birlestirip ortalarindan kablo gecirip park ampulu yapmayi dusunuyorum nasil olur abi 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Soguk silikonu merak etme.sista akvauryum olanı tavsiye ederim.

Sırt sırta olursa ışık yönü uygun ise olur tabiki burada sırt sırta iken ara izalasyonu düzgün yapmalısın.Değmemeli

Yorum bağlantısı
Serdar Dinç

yani su açidan tedirginim oktay abi simdi dort grup ledi sirt sirta lehimleyecem ve dolayisiyla isi ledin sirt kisminda toplanacak  ve birde far ampulunun isisida olacak isi cogalacak soguk silikon bu isiya dayanirmi . birde artimi sokete yakin olmali eksimi.  biliyom ayni tarzda sorular soruyom affola tesekkurler

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Soğguk silikon erimez,taş gibi sert olmaz.Biliyorsunuz.Oluşacak ısı için ahım şahım bir ısı değil.Ha içiniz rahat etmeyecek ise her led modulün sırt kısmına biraz kalın soguk silikon sıkın araya bu büyüklükte aliminyum kesip koyun ve çok bastırmayın metale değmesin ve bırakın kurusun bu arada aradaki booşluktan çekeceğiniz kablo içinde yeterli boşluk oluşur.

Sıcak silikon yapısı gereği ısıdan dolayı yumuşar.

+ yada - sokete yakın olup olmaması size kalmış her hangi bir değiğim olmaz.sonuçta led + ve - si bir şekilde başlanacak.

Yorum bağlantısı
Serdar Dinç

oktay abi iyi aksamlar dedigin gibi direncler isiya dayanamiyor ve yaniyo kac sefer denediysem isiya dayanmadi. bende ucerli seri baglantiya 0.5 watt 100ohm direnc baglasam uygun olurmu yada ne onerirsin 

Screenshot_2016-11-08-01-18-27.png

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Şerit ledin üzerinden çıkan direnç bir tanemiydi.Bak sen yazınca yeni farkettim.

Şerit ledde 2 şer tane direnç olur. 70ohm civarında toplam ohm degeri olur.Sen o şekilde baglantıda o direnç ile akım hatası oluyor direnç aşırı akım geçirdiğinden ısıs kaynaklı watt dgeri olmayınca yanar.

100ohm lakin 1 watt alıp kullan.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Led yanınca tek ışık var ise durum değişiyor.Bunların akım degeri biraz daha farklı.

Şerit ledin üzerindeki bakır yollar falan aynı zamanda sogutucu olarakta kullanıldığı içinde buda ısı artışına sebep olabilir.

Yazdığım direnci kullanın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...