Çağatay Çaparlı 15 Ekim 2007 Paylaş 15 Ekim 2007 (düzenlendi) clio2 aracımda sis farı için önlerde tesisat bulunmamakta. sadece sol arka yanıyor sisleri açtığım zaman.sanayide bu araç için sis farı buldum sormak istediğim:arka sağda tesisat yok orada yansın istiyorum, oraya tesisat yapılacak, ayrıca önlere de tesisat yapılacak sanırım, arka sislerin kablosundan çekecekler önler için hattı. yalnız şu kafamı kurcalıyor. sis kolu ve kablolar şu anda sadece sol arkadaki sis için kullanılıyor o da 5watt. ancak önlere ve sağ arkaya takılacak lambalar şimdkinden daha yüksek güç çekecek. buna anahtarın olduğu kol ve kablolar dayanır mı? herhangi bir ekstra işleme gerek var mıdır?bu araçların genelde sislerinde ne tip takılı olur, kaç wattır? herhangi bir sorun yaşar mıyım?mercekli yan sanayi farları 55 ten, sisleri de tam fiyat yok ancak 25-30 ytl civarından alacağım. bugün alacaktım ancak toptancı kapatmış, dükkanında elinde yokmuş alamadık ekleme: farlar sanırım DEPO marka. internetten baktığımda sislerin H1, uzunların H7 olduğunu farkettim http://www.depo.com.tw/asp/pdf/R_RN_CLIO_THALIA.pdf 98-02 model 15 Ekim 2007 tarihinde ccaparli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ekim 2007 Paylaş 15 Ekim 2007 Makyajlı Clio II'de kısa H7, uzun H1 kullanır. Tampondaki sis de emin olmamakla birlikte H11'di orjinalde. (Hepsi de 55W)Arka sis farı 5W olmaz bütün araçlarda 21W'dir. Yan sanayi far ve stoplarda bu ampul tipleri değişebilir. Ön sisler için arkadan kablo çekmek yerine sigorta kutusu ya da ön switchden röle ile hat çekilse daha iyi olacaktır bana kalırsa. Hatta ön sis için ayrı bir switch kullanılırsa daha sağlıklı olur. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 15 Ekim 2007 Yazar Paylaş 15 Ekim 2007 Makyajlı Clio II'de kısa H7, uzun H1 kullanır. Tampondaki sis de emin olmamakla birlikte H11'di orjinalde. (Hepsi de 55W)Arka sis farı 5W olmaz bütün araçlarda 21W'dir. Yan sanayi far ve stoplarda bu ampul tipleri değişebilir. Ön sisler için arkadan kablo çekmek yerine sigorta kutusu ya da ön switchden röle ile hat çekilse daha iyi olacaktır bana kalırsa. Hatta ön sis için ayrı bir switch kullanılırsa daha sağlıklı olur.makyajlı clio 2 dediğim verdiğiniz değil aslında. bu: Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Ekim 2007 Paylaş 16 Ekim 2007 Senin şu anki farların desenli olandan ise mercekli farları taktırdığında uzunlara ayrı kablo çekmek gerekecek. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 16 Ekim 2007 Yazar Paylaş 16 Ekim 2007 az önce geldim elektrikçiden. sis lambaları için yuva gerekiyormuş ayrıca çok iş var akşama kadar beklersin dedi bende vazgeçtim sislerden.mercekli farları taktırdım h4 ten hb3 ve h7 çıkartıldı. ancak h4 ün özelliği bunlarda da devam ediyor.uzunlar açıldığında kısalar sönüyor(selektör değil, uzunları tam çeince kolu). bu da sanırım koldan kaynaklanıyor ama çok öenmli bir sorun değil.tek sinirimi bozan hb3 ampuller oldu. farın tanesini 55 ytl ye aldım ama ampulun tanesi 20 ytl. neredeyse yarısı. içime sindi şu anda farlar. ancak daha eskiden alınan darbe yüzünden sağ far biraz yere bakıyor. o da o kadar aşırı bir şey değil yinede. bir de akşam deneyeceğim farları. Yorum bağlantısı
Suat Toker 17 Ekim 2007 Paylaş 17 Ekim 2007 Ben de çıkma HB3 ampulu 20 YTL'ye taktırmıştım aynı araca. Güya bulunmuyormuş çıkması bile. Yorum bağlantısı
Aytek Etem 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 aranızda yeni sayılırım uzun zamandır konularınızı takip ediyorum.aracıma sis farı takmak istiyorum (focus 01 amb. sedan) bildiğiniz gibi sis far anahtarı yok.benim istediğimde zaten arka sis ve normal lambalardan bağımsız olarak çalışmasını istiyorum.sisi açmak için farklı bir anahtar koymayı düşünüyorum.bunun için gerekli olacak malzeme isimlerini bağlantısı hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 (düzenlendi) aranızda yeni sayılırım uzun zamandır konularınızı takip ediyorum.aracıma sis farı takmak istiyorum (focus 01 amb. sedan) bildiğiniz gibi sis far anahtarı yok.benim istediğimde zaten arka sis ve normal lambalardan bağımsız olarak çalışmasını istiyorum.sisi açmak için farklı bir anahtar koymayı düşünüyorum.bunun için gerekli olacak malzeme isimlerini bağlantısı hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Aytek bey hoşgeldiniz gerekli malzemeler burada kısaca bağlantıyı anlatayımon-off anahtar-röle-sigorta-sigorta yuvası-dişi,erkek fiş-2*1.5 kesitli kablo-bant-makaron vs...1-Araç motor bölümünden içeriye kablo çekilir2-On-off anahtarı araç içinde uygun bir yere kablo montajı yapıldıktan sonra takılır3-Her iki sis farı +/- kutuplarına dikkat edilerek ampule kablo tesisatı bağlanır4-(+) röle tetiği mutlaka park lambaları,kısa far veya kontak anahatarının ACC konumunda çalışmalıdır,kontaksız konumda aküden direk bağlandığında açık unutulabilir,sorun yaşamayın5-Sisteme sigorta koymayı unutmuyoruz (+) bağlantısına6-Röle Bağlantı şemasını ayrıca resimle eklerim7-Röle 30A 4 bacaklı - sigortası 30A8-Sis için sigorta 15AKafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz kolay gelsin... 24 Ocak 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 şu role ayaklarına takılan dişi soketten bir türlü bulamadım Bende var göndereyim sana istersen kardeşim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 Röle bağlantısı bu şekilde,malzeme ve uygulamada herhangi bir eksik veya hatalı durum varsa forum arkadaşlarımız mutlaka ilave yorumlarla destek vereceklerdir,kolay gelsin... Yorum bağlantısı
Orhan Yüksekyol 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 tekli sarı tip dişi fişler, ev elektriği işi yapanlarda yada oto elektrik malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz hiç olmadı karaköy'deki selanik pasajında bulabilirsin. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 şu role ayaklarına takılan dişi soketten bir türlü bulamadım Oto İsmail'e gidilir, h4 ampül soketi kablolu istenir Yorum bağlantısı
Aytek Etem 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 (düzenlendi) hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için en kısa zamanda uygulamaya geçecem bu işi.devre için ayrıca teşekkür ederim MAHMUT Bey. 25 Ocak 2012 tarihinde Aytek Etem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Ocak 2012 Paylaş 26 Ocak 2012 Oto İsmail'e gidilir, h4 ampül soketi kablolu istenir Abi H4 soketi 3 girişli Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 Mahmut beyResimdeki 15amperlik sigortaların gereksiz oldugu fikrindeyim.30amperlik sigortanın yeterli olcagını düşünüp olası bir kısa devre anında zaten 30amperlik sigorta atacaktır.Ayrıca ön sisler yaklaşık 10 amper civarında akım çekecegi için 30 amperlik sigorta yerine daha hızlı atması için 15 veya 20amperlik sigorta takılması gerektigini düşünüyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 Mahmut beyResimdeki 15amperlik sigortaların gereksiz oldugu fikrindeyim.30amperlik sigortanın yeterli olcagını düşünüp olası bir kısa devre anında zaten 30amperlik sigorta atacaktır.Ayrıca ön sisler yaklaşık 10 amper civarında akım çekecegi için 30 amperlik sigorta yerine daha hızlı atması için 15 veya 20amperlik sigorta takılması gerektigini düşünüyorumOlur tabi ki neden olmasın,ben araca ilave tesisatlarda nedense fazla garantici olmaya başladım... Yorum bağlantısı
Ali Oğan 25 Haziran 2014 Paylaş 25 Haziran 2014 merhaba foruma yeni katıldım az cok elektronik bilgim var bi soru olucaktı sisle ilgili..yukardaki şemaya göre şimdi ben 30 nolu uca beslemeyi aküden mi almalıyım yoksa kontak açıldığında sabit bir 12 v gerilimden mi ?ayrıca 86 nolu uca anahtarı nasıl bağlayacağımıda anlamadım, tek bir sokete anahtar nasıl bağlanıyor onu çözemedim Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 merhaba foruma yeni katıldım az cok elektronik bilgim var bi soru olucaktı sisle ilgili..yukardaki şemaya göre şimdi ben 30 nolu uca beslemeyi aküden mi almalıyım yoksa kontak açıldığında sabit bir 12 v gerilimden mi ?ayrıca 86 nolu uca anahtarı nasıl bağlayacağımıda anlamadım, tek bir sokete anahtar nasıl bağlanıyor onu çözemedim 85 nolu ucu şaseye bağla. Anahtarin iki ucundan birini 86ya diğer ucunu artik hangisi aktifken kullanmak istiyorsan ordan + alacaksin. Doğrusu parklardan + alman olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts