Selçuk Keleş 4 Mart 2012 Paylaş 4 Mart 2012 Konu açmama gerek kalmadı iyi bir başlık olmuş.Elimde bulunan Mondeo mk3 farda led çalışmaları yapıyorum.Öncelikle farı mercekli hale getirmekle başladım ama esasında amacım led dizaynları ile gündüz farı sinyal park çalışması.Sinyal bölümüne ledli el feneri aynasını kullandım elimde 6 lısı vardı bu ebatlarda 7 ve 9 luda bulmak mümkün.Yerine cuk diye oturdu.İlk denememi smd5050 tipinde turuncu ledlerden yaptım gayet güzel verim aldım fakat esasında amacım 3 adet 1 watt turuncu power led kullanmak olacak.Diğer bölümleride smd led ile doldurarak ve bu sayede sinyal hız aralıgını en uygun şekilde tutmaya çalışmak.Park kısmınada 3 lü el feneri aynası bulup takmak olacak ebat sorunu yok tam oluyor.Gerekirse bu kısmıda sinyal ile kullanabilirim.Far tasının dış aynasındaki ay şeklindeki kısımlardan kısa far bölümüne denk gelen yere ise belli aralıklar ile 3 milimlik dar açılı 12 adet beyaz led kullandım bunların arasına 12 adette turuncu led takmaya karar verdim.Uzun far kısmına denk gelen kısmada 9 adet led sıgdırdım ve yine aralarına turuncu led serpeceğim.Esas projem bi-xenona çevrilmiş farda uzun far kısmını kullanılmayacağını düşünerek yada istenirse gündüz farı amaçlı bir çalışma yapacagım.Buraya 15 li 19 lu ledlere sahip el fenerlerinin aynasını kullanacagım ve orta kısma denk gelen yere 4 tane 1 watt power led ve diğer bölümlerede smd 5050 kullanmayı düşünüyorum en kısa sürede bu feneri edinip uygulamaya dökeceğim.Şimdilik yapabildiklerim bunlar fikirleriniz olursa paylaşmanızı bekliyorum.Çalışman çok güzel Oktay, daha iyilerini bekliyoruz. Sinyalin dışarıya doğru dönük olması gerekir gündüz farı gibi dimdik ileriye dönük olmamalı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts