Tarık KARASAY 8 Kasım 2007 Paylaş 8 Kasım 2007 (düzenlendi) selamlar...öncelikle aranıza yeni katıldığım için çok memnun olduğumu belirtmrk isterim. zira bayağı faydalı bi yer burası...gelelimöğrenmek istediklerime...aracım 2005 kangoo...farın içine baktım h4 yazıyodu. bende önce xenon dedim sonra maliyeti düşürüp ampulle yetineyim dedim. az biraz araştırdım... marka olarak philipste karar kıldım...erinmedim onuda araştırdım modelleri düşürdüm...almayı planladığım ampuller;* vision plus + %50* x-treme power + %80şimdi sormak istediğim;* beyaz ışık verecek ampul arıyorum...* vision plus; 5000k, beyaza yakın ışık veriyomuş. tmm onu geçtik.* x-treme power yeni bi ürün sanırım. hiç bi yerde k değerini göremedim. verdiği ışığın rengi nedir_?birde bu iki ampulünde ömürleri nedir_?---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------sis farım yok araştırıyorum, alacağım en kısa zamanda... parkları, iç aydınlatma ışığını, geri vitese atınca yanan lambayı hatta arka plakadaki ışık renginide beyaz ampullerle değiştirmek istiyorum. kısacası geceleyin hayalet olmak amacındayım ama far hariç hangisi hangi ampuldür bilemiyorum... sökmeden de bilemem sanırım. aracı 2 el aldım kitabı falanda yok... (servisle uğraşmadan)burdaki ampullerin kaçlık, model numarasının ne olduğunu nasıl öğrenebilirim_?bana bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim. saygılar... 8 Kasım 2007 tarihinde trkkrsy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Kasım 2007 Paylaş 8 Kasım 2007 En iyi H4 ampul başlığındaki yorumlar sana fikir verebilir. Stop/sinyal/geri vites lambalarında renksiz P21W (eğer çift kademeli park+stop lamban varsa P21/5W) tipi ampuller kullanılır. Yorum bağlantısı
Tarık KARASAY 11 Kasım 2007 Yazar Paylaş 11 Kasım 2007 selam.eğer istediğiniz xenon görünümlü bir beyaz ışıksa bahsettiğiniz ürünler değil kesinlikle yine philips in diamond vision modelini almalısınız.xenonla karoştıranlar bile olacak çevrenizde.o kadar yakın.zaten 5000 kelvin olanda bu modeli.bunu bi araştırın benceby philips ewet istediğim beyaz ışık wermesi. ama 5000k olanı plus modeli diye duymuştum...dediğim gibi diğrinide yeni çıkmış acaba nasıldır diye ekledim...sanırım philips yetkili bayi - servisiyiz... dediğim yada dediğiniz ampuller sizde ne kadar_?saygılar. Yorum bağlantısı
Tarık KARASAY 15 Kasım 2007 Yazar Paylaş 15 Kasım 2007 peki arkadaşlar, ustalar...(6000k xenon beyazmış... 5000k ampulde beyazın kardeşi olur sanırım )bu 5000k olan ampullerin görüş mesafesi nedir_? 130 m kadar falan deniyo ama aslı varmı_?sisli yağışlı havalarda (heleki philips en iyi derken iyi havada bile 5 m önünü anca görürsün tarzı karalama yazıları okudum)zifiri karanlıkta sadece bu ampulün ışıttığı yolu çekebilecek yokmu_??? Yorum bağlantısı
Tarık KARASAY 16 Kasım 2007 Yazar Paylaş 16 Kasım 2007 madem fotoda belli olmaz...dediğim gibi sisli yağışlı havalarda (heleki philips en iyi derken iyi havada bile 5 m önünü anca görürsün tarzı karalama yazıları okudum)memnun olunulan kişi sayısı pek az...tavsiye edermisiniz_?görüş gerçekten bu kadar berbatmı_? (sadece philips için değil osramdır mtecdir texondur hepsi için)çoğu kişi şunu ifade etmiş; dışardan bakınca xenon görünümü veriyo havan oluyo ama sürerken korku içinde gidiyosun_? her an kaza riski_!!!bu kadar kötümü_??? beyaz, beyaz mavi ışık işine hiç bulaşmasammı_??? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Kasım 2007 Paylaş 16 Kasım 2007 Halojen farlarda iyi aydınlatma amaçlıyorsanız kelvin ve beyaz ışık kelimelerini kafanızdan silin.Makaleler - Farların güçlendirilmesi , En iyi H4 ampul linklerini inceleyin. Yorum bağlantısı
Tarık KARASAY 16 Kasım 2007 Yazar Paylaş 16 Kasım 2007 (düzenlendi) selam tekrardan herkese...artık ifade ettiğim üzere beni hem beyazlığı ile hemde performansı ile tatmin edebilecek ampul arıyorum şu andan itibaren... artık 5000k olmuş olmamış önemli değil... beyaz olsun öldürmesin yeter...bana deyinki;"arkadaş; h4 için hem beyaz (yada yakın) olan hemde performansı (seni karanlıkta, siste, yağışta, karda, kışta) ile seni yarı yolda bırakmayacak ampul marka modeli şu... parklar içinde şunlar aynı performansı verir sana..." tavsiyelerinizi bekliyorum... az çok araştırdım her marka modelin + ve - leri var... ben en minimum kayıpla en maximum verimi almak istiyorum...saygılar... 16 Kasım 2007 tarihinde trkkrsy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Kasım 2007 Paylaş 16 Kasım 2007 Şlk yazdığından pek farklı bişey yazmamışsın,önerebileceğim performansı iyi olan ampuller beyaz değil,önerebileceğim beyaz olan ampullerin de performansı iyi değil. Bana göre, bir tane seçim şansın var malesef. Yorum bağlantısı
Tarık KARASAY 16 Kasım 2007 Yazar Paylaş 16 Kasım 2007 şekilmi performansmı_??? bence performans öncelikli...eğerki performans alabileceğim ampul rengi sarı ise... sanırım elimdeki ile idare etsem hiçte fena olmayacak_???"önerebileceğim performansı iyi olan ampuller beyaz değil" demişsin voltron... önereceğin ampul ve marka, model ve renklerini belirtirmisin_??? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Kasım 2007 Paylaş 16 Kasım 2007 almayı planladığım ampuller;* vision plus + %50* x-treme power + %80zaten en uygun çözümü bulmuşsun, bütçene uygun olanı al.Boyasız olduğu için K değerinin bu ampullerde önemi yoktur ve üzerinde falan da yazmaz. Yorum bağlantısı
Tarık KARASAY 17 Kasım 2007 Yazar Paylaş 17 Kasım 2007 yani ne alırsan sorumluluk sende, sonra siz dediniz aldık olmasın diyonuz gibi_? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Kasım 2007 Paylaş 17 Kasım 2007 +SilverstarSilverstar'ın H4'ü pek iyi değil. yani ne alırsan sorumluluk sende, sonra siz dediniz aldık olmasın diyonuz gibi_?Aynı konunun tartışıldığı konuyu, ayrımı daha kolay yapabilmen için gerekli makaleyi (ve bu makalenin içinde H4 +50 test linki de bulunuyor) gösterdim, bu kaynaklardan yararlanılarak bilinçli bir tercih yapmak mümkün. Bu başlık ve makaleler her defasında aynı şeyin tekrarlanmaması için var. 5 metre önünü göremeyenler makaleyi ve forumu okuyup anlamaya çalışsalardı ürünü kötülemek yerine zaten istedikleri şeyin halojen teknolojisiyle imkansız olduğunu anlayabilirlerdi. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2007 Paylaş 17 Kasım 2007 (düzenlendi) [merhaba arkadaşım bende uzun zamandır kangoo kullanıyorum.ve sık sık karadeniz bölgesine gidiyorum.karadeniz sahil yolu tuzlu suya dayanıklı asvalta sahib dolayısı ile farların çok iyi aydınlatma sağlaması lazım. bu sebebden dolayı aracıma cenmax ın h 4 xenon sistemini monte etttim.ancak kesin olan bir şeyide hemen hatırlatayım şu anki teknolojide h 4 ile uzın hüzmeli bir aydınlatma mümkün değil.bunu söylerken teknik bilgilerim ve tecrübelerim ile söylüyorum çünkü işimin gereği gece yolculuğunu çok yapıyorum.senin aracına olabilecek eniyi ampul osram cool blue olacaktır osram cool blue beyaz seviyesinde iyidir. fakat beyaz ampülle sisli veya karlı havada araç kullanmak çok risk taşır .ampül beyaz ışık veriyor ortamda beyaz gerisini canlandır. ben aracımdaki xenonları çıkarıp osram allseaans modelini taktım gayette güzel ve canlı gün ışığı tonu var. unutmadan illa xenon ise bulabilrsenizki çok pahalıdır 4100k xenon kullanın. 15 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bülent Ünlü 8 Haziran 2008 Paylaş 8 Haziran 2008 merhaba.eğer senin için aydınlatma ve sürüş güvenliği ise kesinlikle OSRAM NIGHTBREAKER kullanmanı tavsiye ederim.Diğer ampuller özellikle kış aylarında sıkıntı yaratabiliyor. Yorum bağlantısı
Murat Dellal 15 Ocak 2009 Paylaş 15 Ocak 2009 merhaba.eğer senin için aydınlatma ve sürüş güvenliği ise kesinlikle OSRAM NIGHTBREAKER kullanmanı tavsiye ederim.Diğer ampuller özellikle kış aylarında sıkıntı yaratabiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts