Baha Yıldırım 18 Kasım 2007 Paylaş 18 Kasım 2007 MErhabalar Kısmetse yakın zamanda mazda 3 alacağım.Şuan ki aracımda angel far+kore malı xenon kit kullanıyorum.Sonuçtan hiç memnun kalmadım.Yeni aracım için gerçekten çok iyi bir aydınlatma istiyorum.Ve bunun içn bir kaç sorun olacak....1- mazda 3 de h7 halojen far merceği bulunuyo.Bu merceğe philips gibi kaliteli bir xenon kit taksam (h7 mercek+philips xenon kit) , d2s philips xenon kit + d2s mercek ikilisi ile alacağım performans arasında çok fark olacak mı (olacaksa bu fark büyük mü)2- Aydınlatmamın gerçekten iyi olması için kısa farın xenon dönüşümünü yaptıktan sonra , uzun farın reflektörünü çıkarıp yerine h4 bi-xenon uygulamayı düşünüyorum.Böylece 1 farda 2 adet kısa far sürekli yanacak , istediğimdede biri selektör yapacak.Bu sizce uygulanabilir bir fikir mi?Ve iyi netice verir mi?Rahatsız edici olabilir mi?Aydınlatma mesafesi artar mı?Yoksa sadece ışığın yoğunlu mu artar?FŞkirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Kasım 2007 Paylaş 18 Kasım 2007 Angel farların optiği iyi olmadığından kimse performansından memnun değil. Görüntüsü için tercih ediliyor zaten, performansını sorgulamak için bilgi ve tecrübe gerekiyor Gördüğüm kadarıyla 3 orjinal xenon opsiyonuyla gelmiyor, olsaydı orjinal xenonlu al diyecektim. (sıfır alacağını varsayıyorum) H7, halojen tabanlı olduğu için ister kit, isterse D2S uygulaması, orjinal D2S merceğinin performansı ile kıyaslanamaz. Orjinalliği bozmak ve farı açmak kapamakla montajla fazla uğraşmak istemiyorsan tercih edilebilir ve sonucu pek fena olmayan bir seçenektir.Resimde, solda D2S, sağda kit takılı H7 mercek var.H4 bi-xenon tanımlaması yanlış, böyle bişey yok. H4 halojendir, çift flamanlı ampul ile kısa/uzun ışığı üretir, bi-xenon D2S ampul ile ışık verir ve mercek önündeki siper ile kısa/uzun far ışığını üretir. Kısacası uygulama düşüncen doğru bi-xenon mercek kullanman gerekir. Şki tane kısa far merceği uygulaman elbette ışık şiddetini artırır, ama bu düşüncesizce olur, bir tanesi bile düzgün uygulandığında yeterliyken iki tane olması karşıdan gelen trafiği rahatsız edecektir.Bence en uygun uygulama, uzunlara dokunmadan, farı açıp, kısa merceği söküp çıkma E200 gibi bi-xenon mercek takmak ve D2S ampul ve balast kullanmak olur. 1 Yorum bağlantısı
Baha Yıldırım 18 Kasım 2007 Yazar Paylaş 18 Kasım 2007 Şki tane kısa far merceği uygulaman elbette ışık şiddetini artırır, ama bu düşüncesizce olur, bir tanesi bile düzgün uygulandığında yeterliyken iki tane olması karşıdan gelen trafiği rahatsız edecektir.Benim bildiğim xenonda karşıdan geleni rahatsız eden ışığın şiddetinden çok ışığın gözüne direk gelmesi yani farın ayarsızlığı(üst seviye ayarı).Tahminimce 2. kiti 1. ile aynı seviyede ayarlayabilirsem karşıdan geleni etkilememem gerekir ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Kasım 2007 Paylaş 19 Kasım 2007 Benim bildiğim xenonda karşıdan geleni rahatsız eden ışığın şiddetinden çok ışığın gözüne direk gelmesi yani farın ayarsızlığı(üst seviye ayarı).Tahminimce 2. kiti 1. ile aynı seviyede ayarlayabilirsem karşıdan geleni etkilememem gerekir ne dersiniz?Yok bence, hem ışığın şiddeti hem de göze direk gelmesi. Unutma ki farın ışığının olduğu alanda da araçlar vardır, o bölüme iki kat fazla ışık verirsen öndeki araçların aynaları yüzünden şöföre yansır örneğin. Aynı şekilde karşıdan gelen trafiğin yoluna da çok fazla ışık göndermiş oluyorsun.Ayrıca neden dinamik seviye ayarı zorunlu olarak konuyor xenonlu araca ? Küçük eğim değişikliklerinde bile far izin verilenden daha fazla yere ışık göndererek rahatsız edecektir çünkü. Yorum bağlantısı
Baha Yıldırım 20 Kasım 2007 Yazar Paylaş 20 Kasım 2007 Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.O zaman 2. mercekten vazgeçtik.Tek mercekli sistem için alabilceğim en iyi aydınlatma ne şekilde olur? Parçaların marka ve modellerini yazar mısınız? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Kasım 2007 Paylaş 20 Kasım 2007 Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.O zaman 2. mercekten vazgeçtik.Tek mercekli sistem için alabilceğim en iyi aydınlatma ne şekilde olur? Parçaların marka ve modellerini yazar mısınız?Farı açıp mercek taktırmayı mı düşünüyorsun ? Sen mi yapacaksın bir ustaya mı yaptıracaksın ? Yorum bağlantısı
Baha Yıldırım 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 BEn açıp yapacağım.El melekelerim iyidir.Bu arada sizi yakalamışken başka bir soru sorayım.Elimde texon marka h3 balast ve xenon h3 ampuller var.Bu balastlar ile sadece h3 ampul mü kullanabilirim?Philips in d2s lerini kullanabilir miyim?Veya başkabir markanın h7 ampullerini mesela?Tekrar teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Kasım 2007 Paylaş 22 Kasım 2007 En iyi kaliteyi almak için oem ürünleri kullanmak lazım. H3'tü H7'di bilmemne şeyler çevrim yapılma amacıyla sonradan soketi değiştirilmiş oem olmayan ürünlerdir. Herhangi bir aracın farından söktüğün D2S mercek, oem D2S ampul ve oem balast ile en iyi sonucu alırsın. Forumda sabitlenmiş "ampul/balast/projektör tipleri" sayfalarını ve ilanları incelemen lazım. Mümkün olduğunca yeni araçlardan projektör kullanmaya çalış.Projektör seçiminde farındaki alanın yeterli olmasına nasıl sabitleyeceğine dikkatli karar vermen gerekiyor, önce kırık çıkma bir far üzerinde bunları hesaplaman işini çok kolaylaştırır, kendi farını da ziyan etmezsin. Yorum bağlantısı
Baha Yıldırım 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 (düzenlendi) Benim öğrenmek istediğim şu.Xenon ampulü ateşlemek için gerekli modülasyon/frekans/voltaj vs. ampulden ampule değişen gereksinimler olmasa gerek.Yani philips d2s i ateşlemek ile texonun h7 xenon ampulunü ateşlemek için aynı parametreler gerekli olmalı...Bu durumda texon balastlar ile d2s philips ampulü , yada her hangi markanın h1/h3/h7 vs. ampullerini ateşleyebilmem gerekir.Eğer soket yapıları farklı ise sonuta ampul bu 2 tane bağlantı noktası var lehim atar bağlarım.Bu hususta pratik deneyimi olan oldu mu?Sizce ne olur.TEkrar teşekkür ederim... 22 Kasım 2007 tarihinde baha tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Kasım 2007 Paylaş 22 Kasım 2007 Benim öğrenmek istediğim şu.Xenon ampulü ateşlemek için gerekli modülasyon/frekans/voltaj vs. ampulden ampule değişen gereksinimler olmasa gerek.Yani philips d2s i ateşlemek ile texonun h7 xenon ampulunü ateşlemek için aynı parametreler gerekli olmalı...Bu durumda texon balastlar ile d2s philips ampulü , yada her hangi markanın h1/h3/h7 vs. ampullerini ateşleyebilmem gerekir.Eğer soket yapıları farklı ise sonuta ampul bu 2 tane bağlantı noktası var lehim atar bağlarım.Bu hususta pratik deneyimi olan oldu mu?Sizce ne olur.TEkrar teşekkür ederim...Oem uygulamaların belli standartları vardır. Örneğin xenon ampullerin tüm standartları ECE R99'da belirlenmiştir. Philips, Osram, GE, Hella gibi oem ampul üreticileri bu standartlara uyarlar. (Resimdeki e-mark'lara dikkat) Soketinden tut ta, renk ısısı, çalışma voltajı, yeniden ateşleme (re-strike), ömür, ışık şiddeti vb. . Ampullerin standart aralıkları belirlendiğine göre bunları çalıştıran balastlar da yine benzer karakteristik özellikler taşırlar. Valeo, Hella, Bosch/AL, Denso üretimlerini de bu standartlara göre uygularlar ancak balastların karakteristik özellikleri (ateşleme esnası mesela) bazı değişimler gösterebiliyor. Kitlerde ise konuya bambaşka bir yaklaşım sergileniyor, mantıken uyumlu olması gerektiği düşünülse de ortak bir standarda göre üretim yaptıklarını sanmıyorum. Denenir, muhtemelen çalışır da, ancak bir balastın ateşleme tekniği nedeniyle ampulün ömrü farkında olmadan kısalabilir ya da benzeri sonuçlar oluşabilir. Oem'den şaşmamak lazım. Yorum bağlantısı
Murat Bulad 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Herkese iyi geceler, 2005 model mazda3 sahibiyim, arabam fabrika çıkışlı mercek farlı geldi ama xenon far opsiyonu yoktu bende kendim 8000k xenon taktırdım ama aydınlatmasından pek memnun değilim şimdi xenonları 6000kle degıstırmek ıstıyorum ve ayrıca bu merceği bixenona dönüştürme şansım varmıdır? Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 (düzenlendi) 8000k da görüş problemi yaşarsınız bulunabilirse 4300 k tavsiye ederim ancak zor. 6000k daha performanslıdır 8000k ya göre. mercekli bir fara tekrar mercek takmak merceksiz fardan daha zahmetli.ancak yapılabilir. olmaz diye birşey yok. 27 Aralık 2009 tarihinde impress tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Beyazlık istiyorsanız 6000k ile, daha yüksek performans ve birazda sarımsı ışık istiyorsanız 5000k ampülleri kullanabilirsiniz.Farınız açılıp merceğiniz bi-xenon ile değiştirebilir. Sitedeki romeoilker nickli arkadaş bunu yapabilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Merceği değiştirirsen şu anki H7 ampullerini kullanamazsın, D2S tipi ampul kullanman gerekir. Yorum bağlantısı
Murat Bulad 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Merceği değiştirirsen şu anki H7 ampullerini kullanamazsın, D2S tipi ampul kullanman gerekir.peki mercekleri değiştirmek için far camının çıkması gerekıo sanırım tekrar kapatmakda zor iş buğu yapma olayı var, ayrıca bunun bana maliyeti ne kadar olur? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 peki mercekleri değiştirmek için far camının çıkması gerekıo sanırım tekrar kapatmakda zor iş buğu yapma olayı var, ayrıca bunun bana maliyeti ne kadar olur?Piyasa fiyatları değişken, forumumuzda Şlker (romeoilker) bu uygulamaları yapıyor,onunla temasa geçin. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Rakamları örnek veriyorum. Halojen mercek halojen ampulle 100 birim aydınlatıyorsa, xenon kit ile en az 150 birim aydınlatır.Orjinal xenon mercek ise en az 200 birim aydınlatır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Onu açıklamış işte.. 100 iken 150 olur demiş.. Yani % 50 iyileşme olur demiş... Ben de aynı görüşteyim.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 Hala yazıyor -> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2613 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 Corolla HB gibi yani. Ekleme yapalım listemize.Kılavuza baktın mı, uzunu nedir ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Ocak 2010 Paylaş 2 Ocak 2010 2009 model bir araçta d2s kullanılması şaşırtıcı. Ucuza kaçmışlar. Farın markasına bakmış mıydın ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 takınca size sonuç hakkında bilgi vereceğim cuma günü glck takınca halojen ampule göre daha iyi sonuç alacağımı düşünyrm , bir yndanda mercği değiştirseim geliyor merceği değiştirmek çok zormu nasıl çkrlyr bilginiz varmı acaba???Mesajlarınızda imla kurallarına dikkat eder misiniz lütfen ?Merceğin sökülmesi için farın sökülerek açılması gerekiyor. Oraya uyumlu bir merceğin montajının dikkatli yapılması şart. Diğer konularda benzer bir çok örnek var onları inceleyin. Yorum bağlantısı
Emir Akın 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 Mesajlarınızda imla kurallarına dikkat eder misiniz lütfen ?Merceğin sökülmesi için farın sökülerek açılması gerekiyor. Oraya uyumlu bir merceğin montajının dikkatli yapılması şart. Diğer konularda benzer bir çok örnek var onları inceleyin.Teşekkürler, kusura bakmayın ; acele ettiğim için yanlış yazmışım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Senden cevap gelmiyor ama... Ampulün markası ne ? Yorum bağlantısı
Murat Bulad 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Senden cevap gelmiyor ama... Ampulün markası ne ?walla markasını unuttum ama sun part diye hatırlıorm kaliteliymiş öle demişti sanayideki usta Yorum bağlantısı
Recommended Posts