İçeriğe Yönlendir

Mazda 3 H7 halojen far merceği ile xenon

Baha Yıldırım

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
walla markasını unuttum ama sun part diye hatırlıorm kaliteliymiş öle demişti sanayideki usta

O paraya xenon kit al...

Ampulünü kullan...

Yorum bağlantısı
Murat Bulad
O paraya xenon kit al...

Ampulünü kullan...

100liraya aldığım xenon kit ne kadar iyi olabilirki cahilliğime vurun pek fazla bilgim yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
100liraya aldığım xenon kit ne kadar iyi olabilirki cahilliğime vurun pek fazla bilgim yok

100 liraya aldığın kitin ampulleri ile 100 lira verip aldığın ampulleri arasında çok bir fark olmayacağı kanatindeyim...

Çünkü; Kendini ıspatlamış bir markadan bahsetmedin bize..

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
100 liraya aldığın kitin ampulleri ile 100 lira verip aldığın ampulleri arasında çok bir fark olmayacağı kanatindeyim...

Çünkü; Kendini ıspatlamış bir markadan bahsetmedin bize..

ispat nasil olur bilemiyorum ama, ben sun-part kullandim ve kenarda duruyor. size philips'ten asagi kalir bir aydinlatmasi olmadigini soyleyebilirim. konuyla ilgili bilgi belge ve resimleri BuTcHeR arkadasimiz daha iyi sunar sanirim. su an neden mi kullanmiyorum, cunku yedek olsun diye almistim. yedekler yedekligini bilmeli.! :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Piyasadaki çoğu xenon kitin veya ampulün birbirinden çok farkı yok... Onun için ben, en iyisini alamıyorsanız en ucuzunu alın gibi bir tavsiyede bulunuyorum...

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mehmet Bulad

Arkadaslar iyi gunler;

2005 model mazda 3 aracıma 2 sene once monza 4000k h7 xenon kit taktırmıstım. (bilmeyenler için mazda 3 lerin farları merceklerıdır.)

Ama artık farların performansından memnun değilim ve bixenona cevırmek ıstıyorum sanırım bunu yapmak ıcın d2s mercek ve ona uygun kıt almam gerekıyor tabı ben bu ıslerden anlamadıgım icin size birkac sorum olucak. Şimdiden cevaplarınız ıcın tesekkur ederım:)

1) Benım araca uygun mercegı ve kiti nerden bulabılırım?

2) Bunları bulursam ortalama maliyetı ne olur?

3) Kiti komple nerede monte ettırebılrıım? (istanbulda yasıyorum.)

4) Aydınlatma bakımından cok fark olur mu?

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

Arkadaslar iyi gunler;

2005 model mazda 3 aracıma 2 sene once monza 4000k h7 xenon kit taktırmıstım. (bilmeyenler için mazda 3 lerin farları merceklerıdır.)

Ama artık farların performansından memnun değilim ve bixenona cevırmek ıstıyorum sanırım bunu yapmak ıcın d2s mercek ve ona uygun kıt almam gerekıyor tabı ben bu ıslerden anlamadıgım icin size birkac sorum olucak. Şimdiden cevaplarınız ıcın tesekkur ederım:)

1) Benım araca uygun mercegı ve kiti nerden bulabılırım?

2) Bunları bulursam ortalama maliyetı ne olur?

3) Kiti komple nerede monte ettırebılrıım? (istanbulda yasıyorum.)

4) Aydınlatma bakımından cok fark olur mu?

aydınlatma elbette çok farklılık gösterecektir. arabanda kullanılan mercek h7 tabanlı ve halojen için üretildiğinden kaynaklanıyor. basit olarak anlatırsak xenon ampülü ile halojen ampülün ışıma açıları gibi bazı özelliklerinin farklı olması nedeniyle halojen mercekten istediğin sonucu alamaman normal. 2 adet yeni hella bi-xenon mercek ve ampül tutucusu + ds2 philips yada osram ampül ve balast seti + bıson silikon + sıcak silikon tabancası ihtiyacın olanlar.(eğer kendin montaj yapmak istersen) 300 ila 500 lira arsına halledersin diye tahmin ediyorum. forum kuralları nedeniyle usta tavsiyesinde bulunulmaz.gerekli bilgiye http://www.geceucusu...tenen-mesajlar/ linkinden ulaşabilirsin. kendin yaparsan forumdaki herkes içtenlikle yardım edecektir. buna emin olabilirsin. :flowers:

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aradan geçen sürede ampullerin zayıflamış bence. Zaten H tipi oem olmayan ürünlerin performansı pek de iyi olmuyor. Sadece ampullerini yine aynı H7 tipi 4300K ile değiştirirsen bile olumlu etkisi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Bulad

aydınlatma elbette çok farklılık gösterecektir. arabanda kullanılan mercek h7 tabanlı ve halojen için üretildiğinden kaynaklanıyor. basit olarak anlatırsak xenon ampülü ile halojen ampülün ışıma açıları gibi bazı özelliklerinin farklı olması nedeniyle halojen mercekten istediğin sonucu alamaman normal. 2 adet yeni hella bi-xenon mercek ve ampül tutucusu + ds2 philips yada osram ampül ve balast seti + bıson silikon + sıcak silikon tabancası ihtiyacın olanlar.(eğer kendin montaj yapmak istersen) 300 ila 500 lira arsına halledersin diye tahmin ediyorum. forum kuralları nedeniyle usta tavsiyesinde bulunulmaz.gerekli bilgiye http://www.geceucusu...tenen-mesajlar/ linkinden ulaşabilirsin. kendin yaparsan forumdaki herkes içtenlikle yardım edecektir. buna emin olabilirsin. :flowers:

İlginiz icin cok tesekkur ederim.

Dediginiz gibi hella bi-xenon merceklere baktim ama h7 olan icin bulamadim h4 icin olanlardan bulabildim. Ayrica su an ustunde monzanin xenon kiti var onlarin balasti kullanip yeni ampul alsak olur mu?

Birde kendiniz yapabilirsiniz demissiniz acikcasi benim gozum yemiyor farlari acip onlari monte etmeyi ama gercekten yardimci olup bana yol gosteren biri olursa yapmak isterim:)

Aradan geçen sürede ampullerin zayıflamış bence. Zaten H tipi oem olmayan ürünlerin performansı pek de iyi olmuyor. Sadece ampullerini yine aynı H7 tipi 4300K ile değiştirirsen bile olumlu etkisi olacaktır.

Ben hazir para harcamaya baslamisken farlarin bi-xenon olmasini istiyorum yoksa dediginiz benimde aklimdan gecmisti ama tesekkur ederim.

Ayrica gec cevap attigim icin ozur dilerim yanlis anlasilma olmasin bana mail gelmediginden foruma yazdigim mesaji bile unutmusum

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aracınızın mercek yapısı hatırladıgım kadarıyla mercek çapı küçük olanlardan ve farın camıda gerçek cam diye hatırlıyorum.Mercek çapına göre olan bir yuvarlak düzlüğü vardı sanırım.Çevresi desenli tip.Alacagınız bi-xenon mercek ölçülerini bununla bir karşılaştırın derim.

Size tavsiyem yeni nesil valeo mercek olur.Uzunluk olarak son derece ideal orjinal merceginizin tutturma vidalarına tahminim çok rahat uyabilecek ölçülere sahip,hesaplı,performansı gayet güzel ve ampul tutucusu üzerinde standard bir ürün.Yeni hella vidalama delikleri eskisi gibi degil.Bosch mercek vidalama deliklerine yakın olmuş.Boy kısa kalite iyi fakat valeo dan çokta iyi degil en büyük eksisi fiyatı ampul tutucusu ayrı.

Şunuda belirteyim forumu biraz eşip didiklersen oldukca kolay fikir kazanıp daha güzel bir çalışma yapabilirsin. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serkan Atalay

İyi günler arkadaşlar ismim Serkan, aranıza Ankara'dan katılıyorum. 2011 model bir. Mazda 3 kullanıcısıyım. Aracımda şu anda hıd kit var ve performansından çok memnun değilim. Bunda bir farın tırnaklarının kırık olmasından dolayı lensin tozlanmasının da etkisi var. Aslında ilk başta sadece farı tamir ettirmek istedim. Sonra tampon sökülüp farlar da çıkarılmışken angel halka da taktırayım dedim, sonra baktım devil eyesler de çok güzel duruyor derken Bi-xenon da olsun bari diyordum ki multicolor kumandalı devil eyesde karar kıldım. Biliyorsunuz bu gibi teknik işlerde teknik insan bulmak mesele, hiçbir işten anlamayan hırsızlar çok. Tam kime yaptıracağım derken Oktay Bey'i buldum bir forumdan. Kendisini taktir ederim ki prensiplerine bazı isteklerim uymadığı için kabul etmedi. Çok uzattım sanırım kusura bakmayın. Sonuç olarak bu işi kendin denemeye karar verdim ve bir taraftan malzeme toplamaya karar verdim. Aracımın far ayarı otomatik, bunun iÇin almam gereken merceğin ekstra bir özelliği olmalı mı? Hangi merceği alsam orjinal merceği söktüğümde delik eksenleri uyar? Şimdi kullandığım balastları kullanmam iyi olmaz mı? Ankara'da çıkma merceği nerede bulurum? Devil eyes halklarını merceğin içine yerleştirmem sıkıntı çıkarır. mı? Yapmak istediğim şeyin video linki aşağıdadır. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkür ederim Demon eye

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

İyi günler arkadaşlar ismim Serkan, aranıza Ankara'dan katılıyorum. 2011 model bir. Mazda 3 kullanıcısıyım. Aracımda şu anda hıd kit var ve performansından çok memnun değilim. Bunda bir farın tırnaklarının kırık olmasından dolayı lensin tozlanmasının da etkisi var. Aslında ilk başta sadece farı tamir ettirmek istedim. Sonra tampon sökülüp farlar da çıkarılmışken angel halka da taktırayım dedim, sonra baktım devil eyesler de çok güzel duruyor derken Bi-xenon da olsun bari diyordum ki multicolor kumandalı devil eyesde karar kıldım. Biliyorsunuz bu gibi teknik işlerde teknik insan bulmak mesele, hiçbir işten anlamayan hırsızlar çok. Tam kime yaptıracağım derken Oktay Bey'i buldum bir forumdan. Kendisini taktir ederim ki prensiplerine bazı isteklerim uymadığı için kabul etmedi. Çok uzattım sanırım kusura bakmayın. Sonuç olarak bu işi kendin denemeye karar verdim ve bir taraftan malzeme toplamaya karar verdim. Aracımın far ayarı otomatik, bunun iÇin almam gereken merceğin ekstra bir özelliği olmalı mı? Hangi merceği alsam orjinal merceği söktüğümde delik eksenleri uyar? Şimdi kullandığım balastları kullanmam iyi olmaz mı? Ankara'da çıkma merceği nerede bulurum? Devil eyes halklarını merceğin içine yerleştirmem sıkıntı çıkarır. mı? Yapmak istediğim şeyin video linki aşağıdadır. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkür ederim Demon eye http://youtu.be/SdMdm7JAXic

Hangi isteklerin Oktay'ın prensiplerine uymadı ?

Yorum bağlantısı
Serkan Atalay

Ben multicolor yani renk değiştirebilen bir devil eyes uygulaması yaptırmak istedim, kendisi üretici firmaların kullandığı renklerin dışına çıkamayacağını söyledi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gayet haklı bir neden. Orjinal farlarının vida deliklerine birebir şıp uyan bir mercek bulabileceğini sanmıyorum. Farların koito ise, belki başka bir koito xenon far merceğini kolay tutturabilme imkanın olabilir ama bu çağdışı mercekler için değmez. Valeo ya da hella d1s mercek üzerine yoğunlaşabilirsin. Öncelikle farın arkadaki derinliğini de ölçmen lazım, hella/valeo xenon mercekler zaten aşağı yukarı aynı ölçülerdedir. Tabii ki aynı tipte xenon ampul ve balastı da alman gerekecek. Devil eye denen olay farın yüksek ısısına dayanabilir mi bilemiyorum, sonuçta kullanılması çok da etik değil.

Yorum bağlantısı
Serkan Atalay

Ben farın yükseklik ayarı kısmını bozmayı istemediğim için sadece merceği değiştirmek istiyorum, delik eksenleri uymayan bir merceği tutturma şansım var mıdır? Yeni delikler mi açmam gerekiyor? Bu delikler lensi tuttururken ayar şansı da vermiyor mu? Devil eyesde rgb yani renkli şerit ledler kullanılıyor, ben xenonun fotonlarını kesecek şekilde değil de mercekle ampül arasındaki boşluğun üzerine yerleştireceğim için ısınma problemi olacağını sanmıyorum. Etik konusuna gelince, firmalar insanları etkilemek için her türlü yenilikle cezbetmeye çalışırken bu işlemin bir gündüz farından daha az dikkat çekeceğini ve daha az tehlike oluşturacağını düşünüyorum. Gündüz farları yolda daha çok dikkat çekiyor bence. Örnek uygulama resimlerini ekleyeyim:

mPQsTzEcDKvl1I4VS8NrYNA.jpgmaxresdefault.jpg17355d1338346597-demon-eyes-dsc_0181.jpgexled-2-way-devil-eyes.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ben farın yükseklik ayarı kısmını bozmayı istemediğim için sadece merceği değiştirmek istiyorum, delik eksenleri uymayan bir merceği tutturma şansım var mıdır? Yeni delikler mi açmam gerekiyor? Bu delikler lensi tuttururken ayar şansı da vermiyor mu? Devil eyesde rgb yani renkli şerit ledler kullanılıyor, ben xenonun fotonlarını kesecek şekilde değil de mercekle ampül arasındaki boşluğun üzerine yerleştireceğim için ısınma problemi olacağını sanmıyorum. Etik konusuna gelince, firmalar insanları etkilemek için her türlü yenilikle cezbetmeye çalışırken bu işlemin bir gündüz farından daha az dikkat çekeceğini ve daha az tehlike oluşturacağını düşünüyorum. Gündüz farları yolda daha çok dikkat çekiyor bence. Örnek uygulama resimlerini ekleyeyim:

Delikler elbette ki uymayacaktır, delik açmak, metal ayak ya da frame yaptırmak vs. bir yöntem bulup senin uydurman gerekir, modifikasyon zaten budur. :) Yaptığın işlemleri fotoğraflayarak buraya atarsan başkaları da yararlanır. Gündüz farının amacı zaten dikkat çekmek ama bunu da rahatsızlık vermeden yapmak. Ön farlarda beyaz dışında ışık kullanılması trafik kurallarını ihlale girer. Buna benzer lambalar trafikte dikkat dağıtarak risk oluşturur.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Atalay

Yani mercekle arka aksamın paralelliğini tutturmak bir mesele olacak gibi :) Zaten Mazda 3 ile ilgili detaylı bir çalışma bulamadım onun için başkalarına kaynak olsun diye fotoğraflamayı düşünüyorum. Orjinal mercekle mi devam etmeliyim yoksa ds1 mercek mi almalıyım kararsız kaldım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yani mercekle arka aksamın paralelliğini tutturmak bir mesele olacak gibi :) Zaten Mazda 3 ile ilgili detaylı bir çalışma bulamadım onun için başkalarına kaynak olsun diye fotoğraflamayı düşünüyorum. Orjinal mercekle mi devam etmeliyim yoksa ds1 mercek mi almalıyım kararsız kaldım.

Orjinal merceğin halojen zaten onunla verim alamazsın. Orjinali söküp, D1S kombinasyonu yapmayacaksan uğraştığına değmez. Sanıyorum mazda parçaları baya pahalı. Değilse, üzerinde rahatça çalışmak için yeni bir far seti almanı öneririm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Atalay

Orjinal merceğin halojen zaten onunla verim alamazsın. Orjinali söküp, D1S kombinasyonu yapmayacaksan uğraştığına değmez. Sanıyorum mazda parçaları baya pahalı. Değilse, üzerinde rahatça çalışmak için yeni bir far seti almanı öneririm.

D1S merceği 0 olarak internette bulamadım, yetkili servislerden mi almak lazım? Mazda'nın yedek parça fiyatları avrupalı araçların düzeyinde ancak temiz çıkma farların çifti 300 tl, benim farların motorlarını yani arka aksamlarını da taşımam gerekecek. Diğer masraflarla ayırdığım bütçeyi aşabilir. En iyisi farları açtıktan sonra mercek aramak gibi görünüyor ancak aracı birkaç gün farsız kullanmam gerekecek.

Yorum bağlantısı
Salih Karali

D1S merceği 0 olarak internette bulamadım, yetkili servislerden mi almak lazım? Mazda'nın yedek parça fiyatları avrupalı araçların düzeyinde ancak temiz çıkma farların çifti 300 tl, benim farların motorlarını yani arka aksamlarını da taşımam gerekecek. Diğer masraflarla ayırdığım bütçeyi aşabilir. En iyisi farları açtıktan sonra mercek aramak gibi görünüyor ancak aracı birkaç gün farsız kullanmam gerekecek.

oem mercekler sifir satilmaz cunki marka farlar icin uretilmistir

Temiz cikma bulablirsniz sahibinden de satanlar var

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Atalay

Zaten Organize sanayi bölgesinde çalışıyorum, öğlen arada bakacağım. Lenslerin içine yerleştirdiğim rgb şerit ledle en fazla 250 - 300 mm boyunda olacak, bunu da 24 tuşlu bir uzaktan kumandayla kontrol etmeyi düşünüyorum. Tek kumanda ile angel ledlerini de kumanda etmem mümkün mü? Yalnız farklı renk kombinasyonları olmasını istiyorum. Mesela lensin içindeki ledler kırmızı iken angel ledler mavi veya tam tersi olacak şekilde. Yani ledleri kumanda kartına bağlarken, kabloları farklı bağlasam böyle birşey olabilir mi? Bu işleri yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum, çok abzürt birşey sorduysam affola :)

Yorum bağlantısı
Serkan Atalay
(düzenlendi)

Lensleri 80 liraya aldım, inşallah yerine uydurabilirim.

5598DSC_0316.JPG4348DSC_0314.JPG2715DSC_0313.JPG4018DSC_0312.JPG

Kusura bakmayın iş yerinde yükleyemedim resimleri, marka göremedim ama audi a4 çıkması

tarihinde Serkan Atalay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salih Karali
Lensleri 80 liraya aldım, inşallah yerine uydurabilirim.
hayirli olsun ne marka model mercek aldiniz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...