Oktay Toker 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 belki ampul değiştirme sezonunu yanlış seçtim. En azından yağışın az olduğu yaz aylarını beyaz ampulle aydınlatmaya sahip olsaydım daha memnun olabilirim. Umarım kış aylarında performans ampullerinden memnun kalırım4300k veya 5000k da aydınlatma sorunu çok az okuduklarımdan anladıgım.bu deger üstündekiler fısss.geçen gün arkamdan gelen araç hem kısa hem uzun bide sisleri yakmış geliyo sanırım hepsinede 6000k üstü lamba kullanmış.arka sisleri sellektör yaptım ama anlamadı sonrada döndü hiç hoş degil.kime neyi göstercekse artık sadece kulakları çınlatılıyor bence. Yorum bağlantısı
Çelik Meydanlık 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 zaten benim de aracımda kullandığım ampuller osram'ın mega white (4300K) serisiydi. Far beyaz görünüyordu yol da tatmin edecek kadar beyazımsıydı. Değiştirdiğime pişmanım açıkçası. Sisler de hala Mtec 4350 K var fakat kısalara iyi ki osram almışım. Renk kriterleri nedir tam olarak bilmiyorum ama Mtec in 4350 K ni hafif maviye kaçıyor. 4350 K le alakası yok. Osram ampul konusunda gerçekten iyi bir marka. Herkese öneririm. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 Merhaba arkadaşlar Geçen hafta bahsettiğiniz bu philips h7 x-treme power ampullerden aldım. 63 tl para da bayıldım fakat bence verdiğim meblağ kadar bi aydınlatma farkı alamadım. Eskiden osram mega white kullanmaktaydım belki sarı yanan x-treme power a göre menzil biraz daha kısaydı ve ıslak zeminde aydınlatma yok denecek kadar azdı fakat ben beyaz ışıktan daha memnundum açıkçası. Bu ampulleri satsam alan çıkar mı acaba. Unutmadan araç clioIII Yani öyle %80 artış göremedim ben aydınlatma. değil sarı yanan normal halojenlere benim mega white lara göre bile %80 artış olamaz.bu renaultların far mercegi yada odaklamasımı kötü plus 90 kullanan arkadaş hasan erzik bey oda memnun olmamış sizde bence far ayar makinasında kontrol ettirin derim bi terslik var gibi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 bu renaultların far mercegi yada odaklamasımı kötü plus 90 kullanan arkadaş hasan erzik bey oda memnun olmamış sizde bence far ayar makinasında kontrol ettirin derim bi terslik var gibi.%50-%90 gibi yüksek performans ampulleri yolun her noktasına bu ışığı verir diye bir kural yok. Ampul test amacıyla bir fara konmuştur, 25., 50. ve 75. metrelerde sağ,orta ve solda ölçümler yapılmıştır. Bu noktalardan herhangi birinde bile +%90 artış sağlanmışsa bu ampul için +%90 kategorisinde performans ampulüdür denir.Örneğin Osram NB'nin sayfasında gayet güzel ifade edilmiş. ( http://www.osram.com.tr/osram_tr/TUeKETC/O...AKER/index.html )yolda %90’a varan bir oranda daha fazla ışık sağlar%10’a varan bir oranda daha beyaz ışık üretirBu da Bosch'dan : http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/l...ller=cCaller_06Up to 90 % greater illumination of the road for maximum driving safety Ampul ışığı üretiyor ama onu yol yansıtan reflektör bunu ne kadar iyi yapabiliyor bu detayı iyi ayırt etmek lazım. Ampulün gücünü kullanamayan bir reflektörde ya da mercekte sonuç hayal kırıklığı olabilir. Her zaman söylerim, aydınlatmada en önemli şey optiktir, ampul ondan sonra gelir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 +1iki başlık altındaki bilgileri okudum kullanan arkadaşlarda bu yonde detaylı ugraşırsa bence sonuca ulaşacaklardır. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Mehmet abi gel senin kısalara 30.000k xenon takalım olsun bitsin Yorum bağlantısı
Ozan Kar 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 ben nisan başından beri kullanıyorum. 10000km civarı oldu.NB olsa çoktan patlamıştı. çok memnunum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Renk, diğer performans ampulleri gibi, Bosch xenon silver ile yan yana taktım. Bir fark göremedim.. Standart halojen ampul, bunun yanında ciddi şekilde sarı ve sönük kalıyor.. Aydınlatması gayet başarılı.. Allah hayırlı uzun ömür vesin. Aaamin.. İnşallah yukardaki mesajımı aramak zorunda kalmam hiç Mehmet abi gel senin kısalara 30.000k xenon takalım olsun bitsin Amerakadaki farlardan alalım da.. takalım Yorum bağlantısı
Okan Zengin 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 acaba resim ekliyebilirmisiniz rica etsem bunların fiyatı nekadardır Yorum bağlantısı
Recommended Posts