İçeriğe Yönlendir

Fiat Grande Punto'ya xenon uygulama

Alp Belgen

Recommended Posts

Oğuzhan Mutlu1679652600

Herkese merhaba,

punto evo aracım için theretrofitsource.com'dan morimoto mini d2s 2.0 sipariş ettim

http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=236

belki hella'lar bosch'lar daha iyidir ama işçilik konusunda sıkıntı yaşayacağımdan (gerçi hala yaşıyorum) böyle bir çözüm benim için tatminkar oldu.

forumda kime yaptırabilirim diye usta tavsiyesi sormak yasak ama her Türk'ün yaptığı gibi yasal boşluktan faydalanmak için bir sorum olacak :)

bu mercekleri farlarımı açıp içine monte etme konusunda ben yaparım diyen kimse var mıdır ? bunun karşılığında doğrudan para verirsem forum kurallarına karşı çıkmış olurum ama bu iş karşılığında yardım edecek kişi adına lösev'e 100 tl bağışta bulunacağımı taahhüt etsem çokta sıkıntı olmaz sanırım.

çok hoşsohbet çalçene birisi değilim ama tavlada çok ballıyımdır :) montaj sonrası oturup bi el tavlada atabiliriz :)

el becerime güvenemediğimden ve far montajını xenon montajı ile yetkili serviste yaptıracağımdan (aracımın garantisi devam ediyor) nokta atışı yapabilecek kadar tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

herkese saygılar...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

farı açma konusunda endişelerim var. açarken çatlatırsam (elim pek hassas değildir de) birde buğu konusu endişelendiriyor.

dediğim gibi montajı yetkili serviste yaptıracağımdan buğu durumunda sök tak ekstradan işçilik ödememe neden olacak

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

çok teşekkürler, hotmail adresinize mail attım. detayları daha sonra buradan paylaşırız.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Oğuzhan bey merhaba hoşgeldiniz :flowers: Morimotoya hangi mercek kapağını sipariş verdiniz merak ettim?Resim ekleyebilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

hoşbulduk :)

E46-R modelini sipariş verdim. puntonun farının altı düz kesim olduğundan kanımca orjinale yakın bi görüntü vereceğini düşündüm

http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=131

4. resimde araç üzerinde bir görüntüsü var.

birde, ben bu kapağı kırmızıya boyamak istiyorum. ne tür bir boya kullanmak lazım ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-motip-300-c-isiya-dayanikli-kirmizi-sprey-boya-400-ml-82384057/detay

bu ürün işimi görür mü?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

uygulama güzel. ama benim aracım kırmızı olduğundan komple siyaha boyarsak boğulacağını düşünüyorum.. öncesinde farın detaylı resmini çekip photoshop'la bi kaç uygulama yapacağım

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oğuzhan Mutlu1679652600

son durum, çıkma farlardan pek istediğim türde sonuç alamadım.

2012 puntoların lounge modelindeki füme zemin farların siparişini verdim.

bektaş'ın da işini kolaylaştırmış oldum, farı açıp karartmakla uğraşmak zorunda kalmayacak :)

sadece mercek kapağını kırmızı renge dönüştürmek yetecek.

fiat_punto_evo_-headlight.jpg

bir soru daha, mercek kapağı boyandıktan sonra ne kadar kurumaya bırakılmalı ? ona göre önceden boyayı alıp kapakları kendim boyayıp kurumaya bırakayım

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Kuruyana kadar kurumaya bırakılmalı. :)

kaç saatte kurur :) 24 saat 48 saat ? sonra xenonun ısısını görünce ağzı burnu yamulmasın tam kurumadığından :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

kaç saatte kurur :) 24 saat 48 saat ? sonra xenonun ısısını görünce ağzı burnu yamulmasın tam kurumadığından :)

20 dakika ara ile 3 kat boya atacaksınız ama katlar ince olacak,güneş gören bir yerde 1-2 saatte kuruyacaktır,kolay gelsin :good1:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

20 dakika ara ile 3 kat boya atacaksınız ama katlar ince olacak,güneş gören bir yerde 1-2 saatte kuruyacaktır,kolay gelsin :good1:

çok teşekkürler, hafta sonu halledeyim :good1:

merceklerin fotoğraflarınıda paylaşayım

post-6069-0-00047100-1345748558.jpg

post-6069-0-66265200-1345748562.jpg

post-6069-0-09348000-1345748572.jpg

post-6069-0-28371200-1345748578.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

malzemeleri akşam bektaş'a teslim ettim. montaj aşamasını resmedip burada paylaşır umarım :)

Yorum bağlantısı

Bektaş, ışık deseni hakkında acil bilgi istiyorum, yere düşen, kesilme, selektör v.s.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Oğuzhan arkadaşımıza hayırlı olsun. Bektaş arkadaşımızın da eline sağlık. Sanırım ilk Morimoto'lu modifiyemiz bu. :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Oğuzhan arkadaşımıza hayırlı olsun. Bektaş arkadaşımızın da eline sağlık. Sanırım ilk Morimoto'lu modifiyemiz bu. :)

teşekkür ederim üstad,

evet Turgut kardeşim ilk montajım ama bayağı video izlemiştim aslında o kadar basitki 2 tane somun takıyoruz :D iş bitti

gayet başarılı bir ürün bence.

en önemlisi farı açmak valeo farı güzel yapmış fakat camı çook fazla dandik ben hellaya tornavida sokup kastırıyordum cam esniyordu fakat en ufak çatlama yoktu bunda en ufak dokunuş çatlak yaratıyor

o zaman zor açtığın sağ far ile seni yeniden ziyaret edeceğim üstad, sol farda sıkıntı yok gibi ama sağ farın kesilme çizgisi yere paralel durmuyor, vidayı gevşetip çevireyim diyeceğim ama bu seferde mercek kapağı yamuk duracak. müsait olduğun bi vakit ellerinden öper eğer uygunsan :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

bir fotoğraf çekip koyarmısın ? çünki merceği yamuk montajlama gibi bir şansım sıfır, arkasında soket var h4 tipinde ve birbirine çentikli fabrikasyon hatası ise bişey yağamam yeni mercek almak zorunda kalabilirsin

anladım üstad, akşam resimlerini çekeyim bi paylaşırım burada, üzerinden konuşuruz

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600
(düzenlendi)

daha sağlıklı olur ballast seçimini ne yaptın ? montaj tamamlandımı ?

recep sağolsun iki tane koito balast ayarladı, onları alacağım. iki tanede Philips Colormatch aldım bugün sıfır, yarında onlar gelir. mercekte çok büyük sorun çıkmazsa 14 eylülde ankaraya gideceğim punto forumunda orada yetkili serviste çalışan çok güzide bi insanla tanıştım. aracın altını komple bitüself'le kaplayacak, farları montajlayacağız, asansörlü far yıkaması, adını hatırlayamadığım ambians aydınlatması v.s. v.s. bir iki gün kalacağım şekilde bir yolculuğum olacak oraya.

tarihinde Oğuzhan Mutlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Fari montajlamadan mercegin egik oldugunu nerden anladin peki ? Bende bunu anlayamadim ? Farin icine bakarakmi?

Bu mesaj gülümsetti. :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Fari montajlamadan mercegin egik oldugunu nerden anladin peki ? Bende bunu anlayamadim ? Farin icine bakarakmi?

ona benzer bişey :) farın içini inceliyordum montajını nasıl yapmışsın diye gözüme takıldı

resmini çektim

post-6069-0-98038900-1346789730.jpg

post-6069-0-06650400-1346789737.jpg

Yorum bağlantısı
Erkan Göregen

Yukarıdaki resimlerde her iki merceğin kesilme çizgisi farklı biri sağa diğeri sola doğru yükseliyor bu normal bir sey mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Yukarıdaki resimlerde her iki merceğin kesilme çizgisi farklı biri sağa diğeri sola doğru yükseliyor bu normal bir sey mi?

+1 :good1: Resimlerde oynama yapılmadı ise merceklerde problem var...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

bu benlik birşey değil fabrikasyon hatası

ok üstad, teşekkürler.

+1 :good1: Resimlerde oynama yapılmadı ise merceklerde problem var...

proje sakat doğdu malesef, yurtdışından ürün getirtmenin zorluklarından biri daha. uğraşacağız bakalım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...