İçeriğe Yönlendir

Fiat Grande Punto'ya xenon uygulama

Alp Belgen

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

Evet olmalı abi kıskanıyoruz fordclubtr yi :(

Bektaş bende ford çu oldum artık :bravo: sizleride aramızda görmek isteriz :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuzhan Mutlu1679652600

farları cuma akşam teslim aldım, cumartesi serviste taktırayım dedim, randevusunu almıştım ama son dakika yoğunluğu bahane edince cumartesi sonuç alamadım... derken cumartesi akşam piyangodan zaruri günübirlik ankara seyahati çıktı.

daha önce bahsettiğim ankara'da fiat yetkili servisindeki arkadaşı aradım, şansa o da pazar günü nöbetçiymiş, sağolsun bana 2 saatini ayırdı montajı yapabildik.

far yükseklik ayarı cihazı bozuk olduğu için ayarı manuel elle yapmak zorunda kaldık. yolda gelirken bir parmak daha yüksekte olsa iyidi demiştim, farlar birazda sol tarafa bakıyor gibi, onlarıda müsait olduğum bi gün yaptıracağım.

helle mercek takıldığı için park ampülü iptal olmak zorunda kaldı, mercek montaj aşamasında gündüz farlarını iptal edip oraya 5w park ampülü monte etme fikri geldi, o şekilde uygulama yaptık. benim içime sindi.

kit'in elektrik yükünü mevcut hat çekmesin diye (garantiden ötürü) hazır kit yardımıyla elektriği direkt aküden aldık.

son olarak proje şu içerikle sonuçlandı;

- Füme Zemin Punto Farları

- Philips 85122CM Colormatch 5000k D2S Ampül

- Koito Balast

- Hella Mercek

post-6069-0-65091200-1349689542.jpg

post-6069-0-49917100-1349689547.jpg

far ayarını yaptırdıktan sonra duvar resimlerini yüklerim

far ayarı için sormak istediğim bişey var, arkadaşım far yüksekliğini aşağıda resimdeki üstte çizdiğim gibi ayarladı

ama ben görsel estetik açısından alttaki gibi bir şey düşünüyorum. bu şekilde bir far ayarının herhangi bir dezavantajı v.s var mıdır?

post-6069-0-62106200-1349689548.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

Attaki ayarı unut, yola çok berbat bir iz düşümü oluyor. Ayrıca kısayı uzak noktada tek çizgi olarak görmen lazım, yoksa uzun hüzme zayıf olur.

Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir
(düzenlendi)

Konuyu yanlış yere açtım kusura bakmayın yeni bir başlık olarak açmak istemiştim yeniden açıyorum.

tarihinde Ramazan Erdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Herkese merhaba; http://www.junyan.com.tw/products-detail.asp?ID=1612&ProID=173&CatLevel=0&CatName=Head%20Lamp%20w/LED%20Decoration linkte yer alan üründen mevcut elimde. Sağolsun fabrikasyon silikonları çok dandik olduğundan su alma sıkıntısından dolayı söküp orjinal farlarımı geri taktıktan sonra bu farların içini açıp biraz modifiye yapmaya karar verdim. Öncelikle yapacaklarım üzerindeki ledler hafif mor gibi yanıyor onları daha güçlü sanırım smd5050 ledler ile değiştiriceğim. Daha sonrasında mercek çok dandık anladığım kadarı ile onu daha kalite nasıl bir mercek ile değiştirmem gerekli bu konuda da bilgiye ihtiyacım var. Birde bu farlara taktığım h1 xenon lar tam oturmuyorlardı bende ampulün kenarındaki plastik kısmı kesip oturtuyordum bu sorunu nasıl giderebilirim. Üzerindeki mercekleri değiştirmişken acaba uzun kısa bi-xenon bulabilirsem onları mı monte etsem? Farların sökülmüş hallerinin fotoğrafların akşama yüklemeye çalışacağım.

Detaylı resim paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız... :good1:

Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir
(düzenlendi)

Herkese merhaba; http://www.junyan.co...ED%20Decoration linkte yer alan üründen mevcut elimde. Sağolsun fabrikasyon silikonları çok dandik olduğundan su alma sıkıntısından dolayı söküp orjinal farlarımı geri taktıktan sonra bu farların içini açıp biraz modifiye yapmaya karar verdim.

Öncelikle yapacaklarım üzerindeki ledler hafif mor gibi yanıyor onları daha güçlü sanırım smd5050 ledler ile değiştiriceğim. Daha sonrasında mercek çok dandık anladığım kadarı ile onu daha kalite nasıl bir mercek ile değiştirmem gerekli bu konuda da bilgiye ihtiyacım var. Birde bu farlara taktığım h1 xenon lar tam oturmuyorlardı bende ampulün kenarındaki plastik kısmı kesip oturtuyordum bu sorunu nasıl giderebilirim.

Üzerindeki mercekleri değiştirmişken acaba uzun kısa bi-xenon bulabilirsem onları mı monte etsem sonuçta üzerinde yer alan mercek sanırım halojen ampule uygun.

Bu farlar üzerinde düşündüklerimi gerçekleştirebilmem için yardımlarınıza ihtiyacım var. Led mercek vs. bu tarz malzemelerin temini nerden edinebilirim bilmiyorum. Led ler için İstanbul Okmeydanı Perpa da çok fazla satan yer var ancak nasıl bir Led almam lazım onu tam bilmiyorum. Mercek konusunda İstanbul İkitelli Atatürk sanayi sitesi yakın sayılır bana oralarda dükkan dükkan gezmek yerine şu adamda bu dükkanda vardır istediklerin diye bir öneriniz olursa çok sevinirim. Birde hadi geze geze buldum diyeyim almam gereken mercek kit nasıl bişey olmalı en fazla ne kadar vermeliyim?

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Farın açık hali kısalar için mercek uzunlar için küçük bir reflektör kullanılmış.En alt sıradaki ledler hafif mor yanıyor ben onları beyaz ledler ile değiştirmek istiyorum hem kuvvetli hem de beyaz olacak şekilde ne tür led önerirsiniz sonuçta parklara bağlı olduğundan uzaktan bakıldığında net bir şekilde görünmesini istiyorum.

.dscn1263a.jpg

Kısa mercek görüntüleri

mercek.jpg

Farın iç yapısı

dscn1262b.jpg

Farın arka yapısı

dscn1265w.jpg

tarihinde Ramazan Erdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir

Detaylı resim paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız... :good1:

Yeni konu olarak açıp fotoğrafları yükledim, yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ramazan bey mevcut mercek yerine Valeo D2S/H7 veya Valeo D2S bi-xenon montajı yapılabilir,merceklerin montaj yerleri junyan a uygun gibi elinizdeki merceğin ve mercek yuvasının detaylarını belirtirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz :good1:

Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir

Mercek yuvası ve merceğin detaylarından kastınız bağlantı noktalarının aralarının kaç cm olduğu merceğin çapı vs. bilgiler mi? Bunlar ise akşam ölçüp yazabilirim.

Led ler için öneriniz ne olur acaba çünkü özellikle o ledler canımı sıktığı için hazır su alıyor olmasını da kendime bahane edip açtım farların içini ama açmışken mercek işine de gireyim dedim.

Şimdi internet üzerinden satılan merceklere bakıyorum bişey merak ediyorum bu mercekler sanırım xenon için ayrı halojen için ayrı üretiliyorlar. Satıcıların sattıklarının xenon mu halojen mi olduğunu nasıl anlayabilirim. Aradaki fark nasıl anlaşılır.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Evet detay olarak istediğimiz tam olarak bunlar.OEM xenon mercekler D serisidir H serisi satılanlar halojen merceklerdir.

-Ledlere gelince üzerindeki ledler 3528 gibi duruyor 5050 super white çok daha iyi olur.SMD5050 uygulamasında led arkalarına iç mekanın müsaade ettiği ölçüde soğutucu koyabilirseniz ledlerin ömrünü uzatmış olursunuz.

-Aklıma bir fikir daha geldi led reflektörünün arka kısmını iki tane smd 5050 sığacak kadar genişleterek hem gündüz farı hemde uygun bir devre yardımı ile sinyal olarakta kullanabilirsiniz.

-Yada SMD5050 yerine 1W power led kullanabilirsiniz tabi iyi soğutulması şart...

Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir

Fikrin çok hoşuma gitti hem sinyal hem gündüz farı olarak kullanmak çok hoş olur. Üretici kendi ledlerinin çalışması için yaptığı devrenin üzerini komple siyah boya ile boyamış hatta boyadan ziyade reçine gibi bişey ile kaplamış aynı devreden yapmak istiyordum ancak üzerinde kullanılan elemanların ne olduğunu bilemediğim için kullanma şansım yok fakat sizin önerebileceğiniz bir devre olursa ledler için elimden geldiğince yapmak isterim.

Ledlerin yuvasını belli bir oranda genişletebilirim diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

benim de aklıma şöyle bir şey geldi. mevcut ledleri çıkarıp yerine RGB ledlerden döşeyip beyaz kısmını parklara + turuncu kısmının tetiğini ise sinyale vererek anlık renk değişimi şekilnde yapılsa nasıl olur? veya bunu yapabilmek için sürücü mü kullanmak gerekir? o da çok güzel olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

LEdler flux tip kullanılıyor genelde çok ışık vermez akşamları iyi görünür.O siyahlıgı kaldırmak zor degil.Biraz uğraşırsan Mahmut'un fikri üzerine yogunlaşmanı tavsiye ederim.Elin değmişken mercegi muhakkak degişmelisin.Yada değiştin emin degilim diğer konu ile alakalımı bu?

Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir

Öncelikle gecikmeden dolayı kusura bakmayın. Aşağıdaki fotolarda yer alan bilgiler umarım vereceğiniz tavsiye ve öneriler için işe yarar bilgilerdir.

vidaaral.jpg

mercekliboy.jpg

Yuvaya kesilerek takılan Xenon ampul ve duvar fotosu

dscn1272g.jpg

dscn1273gk.jpg

Halojen ampul ile duvar fotosu

dscn1277s.jpg

Merceksiz reflektörün halojen ampul ile duvar fotosu

dscn1278u.jpg

Fotoğraflar duvar yansıması beyaz görünmüş. Fotoğraf makinesi üzerinde pozlama ve beyaz denge ayarı manuel olarak olmadığından, otomatik flaşsız çekimde bu şekilde oldu.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ben sıcak beyaz led seviyorum, beyaz diye alacağın ledler soğuk beyaz olduğundan mavi görünüyor ve sırıtıyor.

Yorum bağlantısı
Ramazan Erdemir

Sıcak beyaz led sarımsı yanmıyor mu? Benim istediğim audi lerdeki gibi beyaz led bulup kullanmak. SMD5050 ledler için yarın perpaya gideceğim şerit ledlerden alacağım ilk başta üzerinden söküp kullanacağım montaj sonrası gece ve gündüz reflektörün içinde nasıl görünecekler merak ediyorum.

Sizlerin şerit led dışında öneriniz olursa perpa içinde onlara da bakmak isterim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sıcak beyaz ledler sarımsı yanıyor. Audi vb. araçlarda 5000K ısısında ledler kulanılıyor çok mavi ton içermiyor. Benim gördüğüm piyasada beyaz diye satılan soğuk beyaz ledlerin maviye kaçması. Tıpkı senin farındaki orjinal ledlerdeki gibi. Tabii zevk meselesi sana kalmş bişey.

Mercek seçimi konusunda da , önce Makaleler bölümünde "mercek tipleri ve teknik özellikleri" konusunu inceleyin.

Yorum bağlantısı
Kerem Özdönmez
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta Grande Puntom için bixenon modifiyesi yapılmış bir far aldım.Sağ tarafın aydınlatması gayet güzel ama sol mercek hatalı yerleştirilmiş bariz belli oluyor.İstanbul Anadolu yakasında merceği tekrar ayarlayabilecek,hesaplı(çok uçuk olmayan) ve düzgün işçilikli bir yer önerebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler

edit :Resimler Eklendi

tarihinde Kerem Özdönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kerem Özdönmez
(düzenlendi)

Evet sanırım daha önce de bu far için konuşulmuş.Dediğim gibi bu sol merceğin ayarını nerede yaptırabilirim? Anadolu yakasında nereyi önerbilirsiniz bana?

tarihinde Kerem Özdönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu far hakkında daha önce yorum yapmıştık gazete.gif İade şansınız varsa geri verin uğraşmaya değmez,kusuru bilindiği halde size ayıplı mal stılmış,tam bir sürpriz yumurta içinden başka ne çıkacak bilinmez.

Forum Kuralı : - Mercek montajı için usta tavsiyesi istenen hiç bir mesaja forumda yer verilmemektedir. :unknw:

+1

Evet sanırım daha önce de bu far için konuşulmuş.Dediğim gibi bu sol merceğin ayarını nerede yaptırabilirim? Anadolu yakasında nereyi önerbilirsiniz bana?

Bostancı ya da Kartal sanayide bir sürü farcı var. Bunu düzeltmek zor bir iş değil.

Yorum bağlantısı
Kerem Özdönmez

+1

Bostancı ya da Kartal sanayide bir sürü farcı var. Bunu düzeltmek zor bir iş değil.

İlginize teşekkürler.Forumun bu kuralını bilmediğim için sordum.İşin ehlini buldum zaten sağolun.

Eğer düzeltme imkanı var ise düzeltilecek yoksa yeniden yapılacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...