Mahmut Akbulut 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Söylenebilecek şeyleri arkadaşlar fazlasıyla söylemişler. İşte bunun gibi nedenler yüzünden bu forumda usta önerisi yapılmasını istemiyorum Sonuç : Yanlış ışık dağılımına sahip bir farınız var, bunun siz de farkındasınız ama değiştirmek istemiyorsunuz. Güle güle kullanın.Eray arkadaşımızla pazar günü buluştuk tanıştık sohbet ettik.Mercekleri inceledim bildiğimiz ve hiç birimizin beğenmediği G serisi çin mercekleri.Lens çapı 3" ten büyük ama aydınlatma çok kötü yapılan işçilikte ürün kadar kötü diyebilirim far birleşim yerlerine sıkılan silikon,dışarı çıkan kablolar lens üzerinde kocaman parmak izleri duruyordu.Eray bey de yanlışlığın farkında en yakın zamanda OEM e geçiş yapacak ama şuan öğrenci olduğu için maddi anlamda geçerli sebepleri var.Far ayarı en altta kullanıyor şehirler arası yolculuk yapmadığı için trafikte daha az tehdit oluşturacak.Kendisine yapılan uygulamanın yanlışlığı hakkında sebep sonuç ilişkisi kurarak anlatmaya çalıştım. Yorum bağlantısı
Eray Güler 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Mahmut abi sağolsun, aynen dediği şekilde değerli vaktini bana ayırdı ve ilgilendi. Çok teşekkür ediyorum tekrardan İnşallah bende birkaç ay içinde ki zaten tahmin ettiğim mercek kararması bu süreçte olacak.. önümüzdeki kışa kadar oem merceğe sizlerin de yardımı ile geçmiş olacağım. Değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. forumdaki diğer başlıkları ilgiyle okuyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Mahmut'un farı dağıtıp merceğe dalmaması mucize zaten İleride daha iyi sonuç alacağın çalışmaları senden bekleriz. Yorum bağlantısı
Serbay Çakırlı 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Kit olarak bunu mu almamı önerirsiniz http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-morimoto-d2s-mini-bi-xenon-kit-135796425/detayAncak morimoto hakkında pek birşey bilmiyorum dayanıklılık vesaire üzerine araştırma yaptım herhangibir türkçe bilgi kaynağı bulamadım.Bi çıkmacıdada şöyle ürünler buldum temize benziyo malzemelerhttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-yeni-hella-bi-xenon-kople-set...balast,anpul,kapaklar-137766290/detay/Bunların dışında da herhangi farklı seçeneklere hazırım daha uyguna daha güzel şeyler alabilmeyi isterim öğrencilik hayatı sonuçta.Ha birde elimde hella nın mercekleri var ancak reflektörleri kötü durumda pek iç açıcı değiller. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Kit olarak bunu mu almamı önerirsinizhttp://www.sahibinde...135796425/detayAncak morimoto hakkında pek birşey bilmiyorum dayanıklılık vesaire üzerine araştırma yaptım herhangibir türkçe bilgi kaynağı bulamadım.Bi çıkmacıdada şöyle ürünler buldum temize benziyo malzemelerhttp://www.sahibinde...37766290/detay/Bunların dışında da herhangi farklı seçeneklere hazırım daha uyguna daha güzel şeyler alabilmeyi isterim öğrencilik hayatı sonuçta.Ha birde elimde hella nın mercekleri var ancak reflektörleri kötü durumda pek iç açıcı değiller.Alabileceğin en iyi merceklerden birisi hella. Bosch veya valeo da kullanabilirsin hangisi daha ucuzsa. D1S olmasına dikkat etmelisin, D2S mercekler biraz eski kaldı. Morimoto konusunda Mahmut daha iyi bilgi verebilir ancak önerdiklerime yaklaşabileceğini düşünmüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Serbay Çakırlı 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Alabileceğin en iyi merceklerden birisi hella. Bosch veya valeo da kullanabilirsin hangisi daha ucuzsa. D1S olmasına dikkat etmelisin, D2S mercekler biraz eski kaldı. Morimoto konusunda Mahmut daha iyi bilgi verebilir ancak önerdiklerime yaklaşabileceğini düşünmüyorum. Peki clear lens olayı nı nasıl yapabiliriz birde eski merceklerimi montaj esnasında çok zorladı o kadar yanlış oldular ki far kasasında ki anpül deliklerini karşılamıyodu bunun için önerileriniz varmıdır? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Peki clear lens olayı nı nasıl yapabiliriz birde eski merceklerimi montaj esnasında çok zorladı o kadar yanlış oldular ki far kasasında ki anpül deliklerini karşılamıyodu bunun için önerileriniz varmıdır?E55 Hella D1S/D2S ve klasik Bosch D1S/D2S mercekler için clear lens var ama TR de yok avrupa yada amerika dan getirtmek durumundasınız , Morimoto mercekler kısa vadede iyidir ama asla oem mercekler kadar uzun ömre sahip değidir.Yanlış yaptığınız montajla ilgili resim varsa paylaşırsanız daha sağlıklı yotum yapabiliriz... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Temmuz 2015 Paylaş 19 Temmuz 2015 (düzenlendi) Geçtiğimiz aylarda ve sanırım 3 ay olacak Malatya ilimizden bir arkadaşımızın Punto aracı için tarafımdan haricen çıkma far alındı,yeni tip Hella bi-xenon,Gen5 balast,4300k xenon,Bmw yuvarlak Angel halka ve orijinal Bmw kaş çubugu eklemesi,sinyal kısmınada mercek ile power led sinyal montajı yapıldı.Grımtırak olan çerçeve dereceli mat siyah boyaya boyandı.Bmw mercek şapkası takıldı.Rabbimin izni ile bitirildi ve kullanılıyor. Toplanmış hali. Yanarken görünümler. Araç üzerinden görünümler. Resim linkleri yenilendi. 26 Ocak 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 20 Şubat 2016 Paylaş 20 Şubat 2016 (düzenlendi) Arkadaşımın benim araçtaki farları beğenmesi üzerine kendisi merceklerini aldı ben de elimde kalan malzemelerle arabasını bi xenona çevirdik. Hella gen3 mercekle (malesef alırken birisi dot birisi ece ) çin malı xenon balast d2s 6000k ampul ve çevirici ile işlerimize başladık. Orjinal far olduğu için açması biraz uğraştırdı. Ayrıca kendisi aracında xenon kulladığı için mercek tası da ısıdan zarar görmüştü.Biz o yüzden herkese Halojen farlarda Xenon kullanmayın diye söylüyoruz bu da malesef canlı örneği oldu. 20 Şubat 2016 tarihinde Gökhan Tongay tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 20 Şubat 2016 Paylaş 20 Şubat 2016 (düzenlendi) Far ayarı yapılmadan önceki hali. 20 Şubat 2016 tarihinde Gökhan Tongay tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 (düzenlendi) Kırmızı bir Punto araca kapkara bir far çalışmasıda benden gelsin. Ankara'da memur arkadaşımız aracı alır almaz soluğu yanımda aldı çünki bi-xenon virüsünü önceki Passat aracında yapmak kısmet olan Hella bi-xenon yapısını kullanınca fena almıştı.İstanbul yolculuğundaki farın vasat performansı ve farlarda yan sanayi olunca yolda karar vermiş. Bosch bi-xenon mercek,d2s oem xenon,Hella gen3 D2s balast,Bmw geniş mercek kapağı,Sinyal kısmı hariç karartma,sinyal önündeki parçaya sarı park ledi çalışmasını Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet olmuştu.Sağolsun ve kulakları çınlasın aracı hala yıkatacak ve resim yollayacak. Bu araç Park ampul hatası ile ünlü.Dirençli arıza önleme şart.Yada park ampulü iyice izole edilince sorun kalmıyor bu defa ben ampulü kendi soketine bağlı ve far tasından uzun bir ampul yuvalı olanı kestim hiç kullanılmamış sıfır Osram ampule şapka yapıp aliminyum bant ile izole ettim.Direnç değeri, çok düşük istiyor ampul sağlıklı oldu. jpg upload resim gönder resim resim yülke çoklu resim upload jpg upload resim upload ücretsiz resim barındırma resİm yÜkleme 23 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 On 20.02.2016 at 00:20, Gökhan Tongay yazdı: Ayrıca kendisi aracında xenon kulladığı için mercek tası da ısıdan zarar görmüştü.Biz o yüzden herkese Halojen farlarda Xenon kullanmayın diye söylüyoruz bu da malesef canlı örneği oldu. +1Çin malı xenon ampuller ışık yerine aşırı ısı oluşturuyor. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 (düzenlendi) H4 xenon tiplerde birde halojen ampul gibi yüksek watt degerinde xenon ampul kısmına paralel bağlı uzun hüzme yapısı için ampullü olanlar var bunlar ciddi şekilde sıkıntılı bir ısı salıyor.Bunada dikkat edilmesi gerekir. 23 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 Araç üzerinden görünümler. resim yüke resim yüke resim yüke bmp resim yükle çoklu resim yükle 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 Değişik, ama bence kırmızı olmalıydı. Güle güle kullansın sahibi. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 Bende teklif ettim ama cazip gelmedi. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Şubat 2016 Paylaş 28 Şubat 2016 4 saat önce, Metin Akbal yazdı: Araç tanıdık çıktı ya Farları Canlı olarak araç üzerinde gördün mü?Ben daha göremedim iyimi.Bir gün yanıma gelecek. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 28 Şubat 2016 Paylaş 28 Şubat 2016 Canlısını görmedim Rizeden nasıl göreyim Bu fotoları önceden gordum ama 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Şubat 2016 Paylaş 28 Şubat 2016 (düzenlendi) 11 saat önce, Metin Akbal yazdı: Canlısını görmedim Rizeden nasıl göreyim Bu fotoları önceden gordum ama Belki tesadüf burdasındır diye yazmıştım. Bak hele resimleri bana yollamadan oradan paylaşmış demek ki. 28 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fırat Feralı 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 (düzenlendi) Merhaba iyi günler punto aracıma d2s mercek uygulaması yapmak istiyorum linkte attığım mercekleri alıp http://s.aliexpress.com/QF7nyENf Şu dönüştücürü ile bi xenon balanst ile takabilirmiyim olur mu http://s.aliexpress.com/7VFbMrU3 Balans örneği ve tavsiyesi verirseniz sevinirim 16 Mart 2017 tarihinde Fırat FERALI tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 Hoş geldiniz Oem ürünlerden şaşmayınız.Yan sanayi ürünler için tavsiyemiz olmaz.Linkteki konuları incelyiniz. http://www.geceucusu.com/topic/5739-honda-jazz-2-2007-2014-bi-xenon-uygulama/ İlanlar başlığında oem ürünleri bulabilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 17 Mart 2017 Paylaş 17 Mart 2017 Geçen hafta kapı komşunun punto aracındaki bu tip çin malı merceklerini göstermediği ve karardığı için değiştirdik , yeni nesil hella ile komşum bazen hava karardığında keyfi gece 1-2 tur atıp geliyor 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 17 Mart 2017 Paylaş 17 Mart 2017 (düzenlendi) Düşünürseniz elimde sıfır h7 slim balast, orijinal çıkma Philips 4300k d2s ampül ve sıfır soket dönüştürücü mevcut. 17 Mart 2017 tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fırat Feralı 17 Mart 2017 Paylaş 17 Mart 2017 3 saat önce, Metin Akbal yazdı: Düşünürseniz elimde sıfır h7 slim balast, orijinal çıkma Philips 4300k d2s ampül ve sıfır soket dönüştürücü mevcut. 6000k koyucam balast ve dönüştürücü konuşabiliriz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts