İçeriğe Yönlendir

Fiat Grande Punto'ya xenon uygulama

Alp Belgen

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Farın görüntüsü çok güzel olmuş. Emeklerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592

Ampül odağında sorun çıkmadı. Ampülü d2s merceklere üzerinde bulunan 3 vida ile sabitledim.

Sisler halojen kaldı. Sisler için ne tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
Ampül odağında sorun çıkmadı. Ampülü d2s merceklere üzerinde bulunan 3 vida ile sabitledim.

Böyle kalmasını xenon takmamanızı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ne güzel... :)

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

post-4625-1301503610_thumb.jpg

Bu merceğin üzerine geçirdiğiniz kapağın arkasında kalan malzeme nedir. Ne güzel merceği tamamen kapatmış vidalar falan görünmüyor. Resmi var mı?

Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592
post-4625-1301503610_thumb.jpg

Bu merceğin üzerine geçirdiğiniz kapağın arkasında kalan malzeme nedir. Ne güzel merceği tamamen kapatmış vidalar falan görünmüyor. Resmi var mı?

Dalga geçiyor gibi gelebilir ama çelik küçük yemek kabı :) .

Arkasını uygun ölçüde kesip sabitlemek yeterli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Dalga geçiyor gibi gelebilir ama çelik küçük yemek kabı :D .

Arkasını uygun ölçüde kesip sabitlemek yeterli.

:) karavana öylemi, ısınınca kuru fasülye falan kokmasın sonra :)

Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592
(düzenlendi)
:D karavana öylemi, ısınınca kuru fasülye falan kokmasın sonra :)

:) Koku yok yada ben duymuyorum.

güzel olmuş yemek tasını beğendim fakat onun yerine mercedes b seri kapak yada a seri kapak kullanabilirdin bunlarda tamamen kapatıyor ve yemek tasını harap etmiş olmuyoruz :)

puntoya siyah far çok yakışıyor şuana kadar 5 tane punto mercek modifiyesi gördüm 4 tanesi siyah tabanlıydı..

güle güle kullanın

bu arada sislere nightbreaker yada plus90 gibi ampuller takın xenon takmanız karşıdekini rahatsız edecektir.

yada alın bir sonata sis farı modifiye edin aracınıza uygun kullanın.

Esasında C serisinden çıkma mercek ve çerçeveler, birkaç huradacıya uğradım ama uçuk fiyatlar istediler. Aliminyum folyo denerken aklıma geldi. Tasın çapı mükemmel uydu.

Evet G.puntoya siyah far çok yakısıyor. Zaten abarth farlarıda siyah tabanlı.

Sisler için sadece ampül değiştirmeyi düşünüyorum. Farları çok zamanım olmadığı için 4 ayda ancak bitirebildim.

Parklarıda led yaptım parkları led yaptım.

tarihinde Recep Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çalışma güzel olmuş beğendim. Bi dahakine halıya bez ya da gazete sermeyi unutma :)

Odaklarda sorun yok demişsin de, H4 ampulün odak uzaklığı 28.5 mm'dir xenon ampulün de böyle ayarlandığını sanıyorum. D2S ampulün 27.1 mm'dir. Yani ucundan biraz kaçırıyor olması lazım şu durumda. Duvar fotoğrafları olsa daha net belli olur gerçi ama H4 ampul yerine d2s kullanman performans açısından daha uygun olur.

Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592
Çalışma güzel olmuş beğendim. Bi dahakine halıya bez ya da gazete sermeyi unutma :)

Odaklarda sorun yok demişsin de, H4 ampulün odak uzaklığı 28.5 mm'dir xenon ampulün de böyle ayarlandığını sanıyorum. D2S ampulün 27.1 mm'dir. Yani ucundan biraz kaçırıyor olması lazım şu durumda. Duvar fotoğrafları olsa daha net belli olur gerçi ama H4 ampul yerine d2s kullanman performans açısından daha uygun olur.

Halı konusunda valideden bolca fırça yedim. :)

Odaklamada konusunda duvar fotolarını ekleyince yorumlarınızı bekliyorum. d2s ampüle yakın zamanda çevirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Sinan Altuğ

Kısaları söndürme konusunda çözüm diyot kullanmak, yapısı gereği tek yönlü akıma izin verdiği için kısalar bu şekilde sönmez, ancak selektör yapıldığı zaman da hem uzun hem kısa hattına akım verilir. Ben de H4'ten bi-xenon'a geçtim, uzun reflektörüm boşa çıktı, parklara bağladım uzunları, içine düşük tüketimli led ampul kullanarak. Yoksa uzunları açtığınızda kısaların sönmemesi için uzun hattına verilen akımdan faydalanılacak ve xenon+halojen ampulün tüketimi normale göre fazla oluyor. Ne mertebede sorun çıkartır bilmiyorum ancak ben tercih etmedim..

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Deniz bey istekleriniz makul ama zorluk derecesi var.Bu uygulamalara başlamadan önce hem araç hemde devre yapımı için elektrik ve elektronikten anlayan birine ihtiyacın olacak.Led seçimi birazda reflektörüne ve pcb'lere bağlı eskilerinin yerine osram g.d.uyacakmı yoksa normal power ledmi olacak,osram çok kaliteli zira polis ve ambulans tepe lambalarında kullanılıyor.Mercek konusunu çözmüşsün morimoto çok iyi aydınlatmaya sahip,tek kötü tarafı reflektörünün kısa ömürlü olması yani çabuk kararması,onun dışında imkansız birşey istemiyorsun.Doğru parça temini çok önemli orj.farların durduğu için zaman sıkıntında yok,farlarını açarak gerekli olan ekipmanları daha sağlıklı oluşturabilirsin,farın açık halini resimleyip eklersen,yapılan yorumlar işini kolaylaştıracaktır...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Mercek ve reflektör vidaları arasına sırayla 1-2-3-4 adet pul koyarak ışığı netleştirmeye odağı toplamaya çalışıyor.Biz bu işlemi resimdeki gibi color mod yaparken kullanıyoruz...

post-4834-0-56198900-1325424094.jpg

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Altuğ

teşekkürler cevap için, peki mesela benim verdiğim linkte, 2 pullu hali optimum değil mi?.. derken fark ettim ki ışığın yoğunluğu da aşağı kayıyor, yakın aydınlanıyor ama uzak mesafeden kayıp oluyor. tamamdır :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farımı henüz açmadım. Ancak HID Planet forumlarında benim isteklerimi, benim farlarımın aynısında gerçekleştiren bir insanın kendi sitesine ulaştım. Bu sitede orjinal merceklerin duvar resimleri, CREE Q5 LED'lerin elektrik ölçümleri, farın üzerinde gelen ve Osram olduğu iddia edilen ledlerle CREE ledlerin farlara monteli şekilde yanyana, yanık şekilde karşılaştırma resimleri, far resimleri, LED ve mercek bölmelerinin içleri ve Morimoto H1 merceklerin duvar resimleri gibi benim için cennet sayılacak binbir çeşit resim var. Beni cesaretlendiren ve ürün seçimimi kolaylaştıran, yol gösteren en büyük etken bu adam :)

LED uyumuna gelince, bu adamın yaptığı retrofit dolayısıyla CREE Q5'lerin kesin olarak uyduğunu ve muhteşem olduğunu biliyorum. LED alışveriş sitelerinden de baktığım kadarıyla Osram G.D.'ler ile Q5'ler aşağı yukarı aynı boyutlara ve tipe sahip. LED leri seçerken voltaj, amper gibi detayları öğrendiğim zaman, bahsi geçen model ledlerin data sheet'lerinden boyutlarını karşılaştırıp kesin bir sonuca varabileceğim. Listeye Osram G.D.'ları da almamın ana sebebi Audi'de kullanılıyor olması ve tabii ki Osram olması. Bunun dışında Cree marka ledlerin de 50.000 saat ömrü olduğunu okudum ve Osram'lardan daha pahalılar.

Bahsettiğim sitenin linki:

http://xkr.es/gp/dayline_retrofit/

Siteye girdiğinizde üst tarafta bulunan klasörlerden (20110118dayline_testleds, dia2, dia3, dia4 gibi) retrofitin çeşitli aşamalarının ve detaylarının fotoğraflarına ulaşmak mümkün.

Artı olarak yorum yapan herkese teşekkür ediyorum :)

Güzel site, umarım benzerini de sen burada paylaşırsın.

Morimoto, Koito vb. türü japon pazarı merceklerinin performansını beğenmiyorum. Hiç yolda kullanmadım ancak duvar deseninden bile belli ediyor. ECE normuna uygun hella/valeo/AL mercekler bence çok daha başarılılar. Ayrıca zahmetli bir sürü işlem yapılacağından H tabanlı merceklerle uğraşmak bence bir kayıp. Olacaksa oem d2/d1 mercekler olmalı olmayacaksa hiç olmamalı bana göre. (Daha önceki tecrübeme dayanarak bu sonuca varıyorum)

Ledle ilgili şeyleri Led bölümündeki ayrı bir konunda devam etseydin keşke. Herneyse, pek bilgili olduğum bir konu değil ancak mevcut led reflektörlerini kullanman gerekeceğinden buna uygun geniş açılı ledler kullanman gerekecek.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz
(düzenlendi)

Cree en kaliteli led üreticilerinden biridir.

Cree R2 ledli(Q5'ten daha iyi), odaklı bir fenerim var. Boyutundan beklenemeyecek kadar mükemmel aydınlatması var. 100m'yi rahat aydınlatıyor. Gece gökyüzünde kılıç çizebiliyor. :)

Morimoto'yu falan boşverin. Morimoto taktıktan sonra, gece solunuzdan bir F10, W212... geçince tepkiniz :fool: olabilir.

tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

İşlemin her anını fotoğraflayıp insanlara yol göstereceğim tabii ki. Bu tarz farlarla alakalı çok az bilgi mevcut.

Turgut Bey, valla F10'ların ne mercek kullandığını, merceğin sığacağını bilsem direk F10 merceği alacağım zaten. Yeni 1 serisi ve F10'ların aydınlatması çok hoşuma gidiyor. Hangi aracın hangi merceği kullandığını öğrenebileceğimiz bir kaynak var mıdır acaba?

F10 yeni tip Hella kullanıyor. En küçük projektör bu. Bu sığmazsa zaten hiçbiri sığmaz. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Deniz bey ne hikmet ise bu C serilerinde gündüz görüş ledleride bozuluyor. Herifler Çin'de merdiven altı far yaptırıyor galiba :)

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

F10 merceklerinin ölçülerini öğrenip daha sonra olup olmayacağına karar verdikden sonra Morimoto denenebilinir, F10 uyarsa bencede onu seçin, Morimotonun avantajı herhangi bir sorunda geri dönüşü, yenilenmesi gayet kolay , performansı kayda değer, kesilme çizgisi tartışmasız çok güzel

Eğer araştırmalarınızı düzgün yaptıysanız çıkma ballastara ve ampüllere pek güvenmiyorsanız komple sıfır almanız daha mantıklıdır elbetde, en iyi mercek şeklinde bir tanımla kişiden kişiye değişir, kimisi yeni Hella fanatiği, kimisi Koito, kimisi Bosch, herkese göre değişebiliyor, eğer balastları ve ampülleri sıfır Morimoto alıcaksanız, yanında extra bir takımda mercek sipariş edip denemeniz faydalı olabilir.

Linkini verdiğiniz şahısın aracına Morimoto tam olduysa yeni Hella tadilatsız olmaz, sebebi Morimotonun lensi küçük 2'5 inch(h1 olanı) Hellalar ise 3 inch(hepsi).

Ledler için ise ölçünün çok sorun olacağını sanmıyorum standart high powerda olur büyük ihtimalle oraya bence,Türkiyeden aşağıdaki linden temin edebilirsiniz, sürücüyüde, ama Cree daha iyidir elbetde, öte yandan aşağıdaki linkdeki ledlerde gayet tatminkar olacakdır emin olabilirsiniz(aşağı yukarı aynı lümen(1Watt için) 100-130lm fazlası abartı ve gereksiz olur sürülmesini zorlaştırır heleki soğutucuz denemeyin bile)

http://ledstok.com/category.php?id_category=15

Bu arada 2009-2010 C serisi bildiğin kadarı ile BOSCH GEN5 D1S kullanıyor

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Can Şahin

arkadaşlar merhaba, ben ankaradan ali can, yaklaşık 3 yıldır gp kullanıcısıyım

Geçen hafta punto forumundan bi arkadaştan 2.el bi-xenon hella mercekli far aldım.

ilk montajını yaptığım zaman far ayarı yapılırken sol far bi yerden sonra daha yükselmiyor ve aydınlatması yetersiz geliyor, çok yakına düşüyor.

aydınlatması da normal merceksiz xenonlarıma göre daha düşük ve yetersiz geldi, bu neden kaynaklanır ve çözüm için ne yapabilirim?

birde farları aldığım kişi merceklerin hella olduğunu söyledi ama yetersiz aydınlatma yüzünden bu konuda da biraz şüpheliyim.

farların fotoğraflarını ekliyorum ve çözüm için yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı

Eski farlarında devasa çanak ve xenon olduğundan aşırı parlama nedeni ile mercekli far zayıf gelebilir, ayarı düzgün olmaz ise mercekli far yeterli alanı aydınlatamaz..

Mevcut mercek monte edilirken reflektöre tam hizalanamamış olması yüksekliğin düşük kalmasına neden olabilir

Mevcut mercekte kullanılan ampül ne tip ve hangi mercek var ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...