Mehmet Ozyurek 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Merceksiz farda xenon kullanıyorsanız ve akabinde mercekli fara geçtiyseniz, geçici bir beklenti şokuna girersiniz.. Çünkü: koca reflektörünüz zaten her yeri aydınlatıyordu, siz buna bir de xenon takınca her yer günlük güneşlik oluyordu... Evet siz çok iyi görüyorsunuz ama, karşınızdan gelen hiç bir şey göremiyor çünkü geçici körlük yaşıyordu.. Mercekte durum farklıdır, aydınlanan alanınız çok çok azaldığı, yani sadece aydınlanması gereken yerler aydınlandığı için siz görmediğinizi zannediyorsunuz ama aslında görmeniz gereken yer burası ve bu alan eskisinden daha aydınlık..Mercekli fara alışmanız gerekir.. ayarları düzgün olduğu sürece bir güvenlik zaafiyeti yoktur..Sizin farınızdaki duruma gelince.. Sol farınıza mercek montajı sırasında zarar verilmiş bu sebeple reflektör bir aşamadan sonra yükselmiyor olabilir..İkinci bir ihtimalde, mercek hatalı takılmış, yani düşük takılmış, far yükseklik ayarı maksimum seviyeye gelmiş olmasına rağmen yetersiz gelmektedir. Şurada tarif edildiği gibi ayarlamaya çalışın.. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nasil-ayarlanir/10 metreden düz bir duvara karşı durup, kısa farları yakıp fotoğraf çekin ki, biz de görelim durumu.. 1 Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 (düzenlendi) Ampullerinizin rengi, zaten aydınlatmaya uygun değil.Bunun yanısıra farlarınızda hangi Hella var bilmiyorum ama, benim yeni nesil Hella'ların menzili 85122+ ampul ile 1km'den fazla. Bunu hiçbir çakma xenon başaramaz. Öncelikle OEM 4300K ampule terfi edin. 4 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Eski farlarında devasa çanak ve xenon olduğundan aşırı parlama nedeni ile mercekli far zayıf gelebilir, ayarı düzgün olmaz ise mercekli far yeterli alanı aydınlatamaz..Mevcut mercek monte edilirken reflektöre tam hizalanamamış olması yüksekliğin düşük kalmasına neden olabilirAdam usta işte.. benim dokuz satırda anlatmaya çalıştığımı 2,5 satırda anlatıp çıkmış :iyigeçinmeyeçalışanabismileyi:Pişti olduk Evet, aynı anda aynı şeyleri yazdığımızı görünce şaşırdım Ampullerinizin rengi, zaten aydınlatmaya uygun değil.Evet, renkten ciddi şekilde kaybettiği gibi muhtemelen de markasız bir ampul.. Yorum bağlantısı
Ali Can Şahin 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 servet abi teşekkür ederim, mercek ve ampul tipini nasıl öğrenebilirim? birde tahminimce d1s veya d2s ampul yerine h7 ampul kullanılmış olabilir, ona da bakıcam mutlaka.mercekli farda h7 ampul kullanılması d1s ve d2s ampule göre aydınlatmada faydası zararı ne olur? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Pişti olduk Aynı şeyleri düşünüp, aynı şeyleri yazıyorsunuz. İşte geceucusu ruhu bu. 1 Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Farların arka kapağını aç resmini çek ekle, hangi mercek, hangi tip ampül oldğunu söylemek o zaman kolay olur, ama kuvvetle muhtemel h7 xenon ampül takmışlar fara, birde merceği görelim bakalım durumlar ne?Sol far için arkadan manuel yükseltmeyi dene bir bakalım, ardından ya da şu an mevcut aydınlatmanın duvar resmini eklersen yükseklik yorumuda yapabiliriz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Aynı şeyleri düşünüp, aynı şeyleri yazıyorsunuz. İşte geceucusu ruhu bu. Bizim ruhumuz forumları aştı.. 3 ayda bir birbirimizi görmezsek duramıyoruz Bakınız, baskın : http://www.fordclubtr.com/forum/topic/225200-ilginc-bir-konu-uc/ Yorum bağlantısı
Ali Can Şahin 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Farların arka kapağını aç resmini çek ekle, hangi mercek, hangi tip ampül oldğunu söylemek o zaman kolay olur, ama kuvvetle muhtemel h7 xenon ampül takmışlar fara, birde merceği görelim bakalım durumlar ne?Sol far için arkadan manuel yükseltmeyi dene bir bakalım, ardından ya da şu an mevcut aydınlatmanın duvar resmini eklersen yükseklik yorumuda yapabilirizen kısa zamanda fotoğrafı çekip eklerim mutlaka, arkadan manuel ayarlamayı denedim ayar en son yükseklikte, civata dönmüyor artık Yorum bağlantısı
Misafir 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 :iyigeçinmeyeçalışanabismileyi::istesedekötügeçinemeyenkardeşsmileyi:servet abi teşekkür ederim, mercek ve ampul tipini nasıl öğrenebilirim?birde tahminimce d1s veya d2s ampul yerine h7 ampul kullanılmış olabilir, ona da bakıcam mutlaka.mercekli farda h7 ampul kullanılması d1s ve d2s ampule göre aydınlatmada faydası zararı ne olur?Musa izahatini yapmış, tarifini uygula Aynı şeyleri düşünüp, aynı şeyleri yazıyorsunuz. İşte geceucusu ruhu bu. Biz başka boyutlara taşıdık durumu Bizim ruhumuz forumları aştı.. 3 ayda bir birbirimizi görmezsek duramıyoruz Bakınız, baskın : http://www.fordclubt...nc-bir-konu-uc/Bir sabah ansızın gelebilirim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 en kısa zamanda fotoğrafı çekip eklerim mutlaka, arkadan manuel ayarlamayı denedim ayar en son yükseklikte, civata dönmüyor artık Manuel ayar yaparken vidaları sonuna kadar sakın zorlamayın reflektör tırnaklarını kırarsanız fara zarar verirsiniz ,azami dikkat edin... 1 Yorum bağlantısı
Ali Can Şahin 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Abilerim üstadlarım tekrar merhaba,bulduğum en yakın ve en düz zeminde duvardaki kısa ve uzun yansıma fotolarını çektim.fotoğraflarda belirli olmayan, kesilme çizgilerinde (v şeklinin tam ortasında) aşağıya doğru belli belirsiz bir yeşilimsi renk var.ayrıca mercek ve ampullerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum bekliyorum... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 (düzenlendi) Ali Can bey mercek montajı son derece kötü yapılmış,özellikle sol mercek çok kötü durumda.Farı açıp düzeltmeniz gerekecek belkide yeni reflektör veya çıkma far almanız gerekebilir... 5 Şubat 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 sol mercek hatalı montajlanmış döndürülmeli,sağ taraf ise yukseliği fazla.. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Fotoğrafı görünce tepkim "Bu farı hangi kasap bu hale getirmiş?" oldu. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Merceklerin montajındaki hata bariz olarak görünüyor ancak seviye (yerden yükseklik) olarak düzgün gibiler.Temel sorun, halojen mercek kullanılmış olması, odağı düzgün olmayan H7 xenon kit kullanılmış olması, yüksek kelvinli xenon kit kullanılmış olması. Bu nedenle düzgün aydınlatma sağlanamıyor. Yorum bağlantısı
Onur Araz 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Fotoğrafı görünce tepkim "Bu farı hangi kasap bu hale getirmiş?" oldu. Aynısını içimden bende geçirdim Sol mercek yeniden ayarlanmalı diğer arkadaşların dediği gibi. Yorum bağlantısı
Ali Can Şahin 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Merceklerin montajındaki hata bariz olarak görünüyor ancak seviye (yerden yükseklik) olarak düzgün gibiler.Temel sorun, halojen mercek kullanılmış olması, odağı düzgün olmayan H7 xenon kit kullanılmış olması, yüksek kelvinli xenon kit kullanılmış olması. Bu nedenle düzgün aydınlatma sağlanamıyor.nasıl yani? abi şimdi bu mercekler hella bixenon mercekleri değil mi?aldığım arkadaşı bugün aradım, yapan kişinin istanbulda oldukça profesyonel ve bu konuda tanınan biri olduğunu söyledi.peki bu forumda bu sorunumu çözebilecek abilerim var mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Mercekler halojen olabilir birde reflektör tırnakları kırılmışsa mercek yamuk durabilir far toz kapağını açın ve ampulden tutarak merceği oynatmaya çalışın eğer mercek ve reflektör çok fazla oynuyorsa geçmiş olsun yeniden montaj yapmanız gerekecek... 1 Yorum bağlantısı
Ali Can Şahin 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 abiler sıkıntımı çözebilecek, bu farı adam edebilecek arkadaş var mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 abiler sıkıntımı çözebilecek, bu farı adam edebilecek arkadaş var mı?Kendin tamir etmeyi denesen elimizden geldiğince yardımcı oluruz sana Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 nasıl yani? abi şimdi bu mercekler hella bixenon mercekleri değil mi?aldığım arkadaşı bugün aradım, yapan kişinin istanbulda oldukça profesyonel ve bu konuda tanınan biri olduğunu söyledi.peki bu forumda bu sorunumu çözebilecek abilerim var mı?Yanlış yazmışım, merceklerin bi-xenon mercektir muhtemelen ama içindekiler H tipi xenon olduğundan odakları bozuk. Sanayide bir çok farcı usta var, ampulü sökerek ne tipte olduğunu tespit edin. Merceğe uygun tipte (yani D2S ya da D1S) ampul taktığında odaklar düzelir. Merceklerin eğriliğni düzeltmek için biraz işçilik parası ödemen gerekecek. Kendin yapacaksan sana zaten hataların neler olduğunu belirtiyoruz. Başka soruların varsa yine cevaplanır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Çağlar Usta burada olsa derdiki.. Ben burada W görüyorum... Olması gereken şudur... 1 Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 nasıl yani? abi şimdi bu mercekler hella bixenon mercekleri değil mi?aldığım arkadaşı bugün aradım, yapan kişinin istanbulda oldukça profesyonel ve bu konuda tanınan biri olduğunu söyledi.peki bu forumda bu sorunumu çözebilecek abilerim var mı?Aldığın kişiyle temasa geç farı kim yapmış ise ona geri gönderin bence, sen uğraşırsan dahada bozabilirsin diye tahmin ediyorum, o yüzden senin durumunda en iyisi geri göndermek olucakdır. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Aldığın kişiyle temasa geç farı kim yapmış ise ona geri gönderin bence, sen uğraşırsan dahada bozabilirsin diye tahmin ediyorum, o yüzden senin durumunda en iyisi geri göndermek olucakdır.Kesinlikle katılıyorum. Böyle bir imkanınız varsa daha iyi olur.Böyle bir farı adam etmeye uğraşacağınıza, aynı çabayı sarf ederek 3 takım bi-xenon far yaparsınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts