İçeriğe Yönlendir

Fiat Grande Punto'ya xenon uygulama

Alp Belgen

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

TRS nasıl böyle bir hata yaptı anlamadım,bir karışıklık olduğu kesin :unknw:

Keşke merceklere montaj öncesi bakılmış olsaydı,farlar ikinci kez açılacak umarım sonuç istediğiniz gibi olur...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

TRS nasıl böyle bir hata yaptı anlamadım,bir karışıklık olduğu kesin :unknw:

konuşmaya çalışacağım bakalım, saat farkından dolayı ve yabancı dil için yardım almam zorunlu olduğundan biraz sıkıntılı olacak ama

sıfır far aldım, sıfır ampüller kargoda, balastları bugün teslim alıyorum derken geri dönmek zor bu saatten sonra :) kolay olsun diye bu yolu seçmiştim ama kısmetsizlik bende sanırım. hamama gidip bi kırklanmak lazım :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Bence bunları iade edin. Sizi de yeni nesil Hellalı yapalım. :)

Morimoto'dan daha iyi olacağı kesin. :yes:

üstad uğraşırım diyorsan hemen göndereyim farları sana :D

Merceği saat yönünde çevir, arkadan vidalı nede olsa.

servet abi sol mercekte sağdan direksiyonlu araç için çıktı, belki derme çatma sağ merceği ayarlarızda, sola yapacak bişey yok.

ne kadarda heves etmiştim, ampüllerim bile az önce elime ulaşmıştı, neyse kısmet artık :)

post-6069-0-89402100-1346830544.jpg

Yorum bağlantısı

ıyyy, ampüller dandik marka. Seni dertten kurtarayım, adresimi veriyorum....:p

Oğuzhan, parde sökülüp yönü değişmiyormu ?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

ıyyy, ampüller dandik marka. Seni dertten kurtarayım, adresimi veriyorum.... :p

Oğuzhan, parde sökülüp yönü değişmiyormu ?

her iki yöntemide deneyeceğim abi, bi taraftan TRS ile yazışmaya başladım bir şekilde hatalarını telafi etmeleri gerekiyor

diğer taraftan farları açıp mercekleri söktüreyim bi bakayım içine, perdeler öne doğru hareket ediyordu, bilmiyorum bir şey yapabiliyormuyuz. her durumda uğraşacağız.

ikinci seçenek olurda burada çözebilirsek bunun bi bedeli olsun, şunu göndersinler :)http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?cPath=27&products_id=3180

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Ne edeceksin d4s'i ? işe yaramazki sağını solunu kesmeden

http://www.aliexpres.../622078099.html

Bende buna salça oldum, sepete attığımda 49 usd idi. Alana kadar zam yapmış ş..siz çinli :)

diğer ampüller pahallı geldi abi, kıyamadım gene elin amerikalısına :)

astarı yüzünden pahallıya gelecek gibi bu proje bana. morimotoyu seçtiğime pişman oldum demeye bir adım uzaktayım. elin amerikalısından gelecek cevaba göre iyiki seçmişim veya bolca argo - küfür içeren diyaloglar dile getireceğim :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Turgut un dediği gibi yeni hella iyidir.

montaj sıkıntım var işte bektaş. ilk başlarda hella veya bosch mercek alıp clear lens'e upgrade etsemmi diye düşünmüştüm. sonra normalini yaptında lens upgrade kaldı diye kendi kendime güldüm :D

Yorum bağlantısı

bu merceklerden bende var naniiiik :tease3:

Sendekinin biri farklı olması lazım, yanlışmı hatırlıyorum ?

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

üstad uğraşırım diyorsan hemen göndereyim farları sana :D

Farın camını kırarım falan, hiç almayayım. :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600
(düzenlendi)

post-6069-0-09348000-1345748572.jpg

son durum; resimde gözüken perdenin soldan direksiyonlu araç için olanını postalamışlar, basit bir işlemle değiştirilebiliyormuş. diğer mercekte ayarlanabiliyormuş söylediklerine göre. parça gelsinde bakalım :coffee:

tarihinde Oğuzhan Mutlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

son durum; resimde gözüken perdenin soldan direksiyonlu araç için olanını postalamışlar, basit bir işlemle değiştirilebiliyormuş. diğer mercekte ayarlanabiliyormuş söylediklerine göre. parça gelsinde bakalım :coffee:

Aynı mercekten bendede var 1 takım,perde değiştirme çok basit bobinin altından geçen klipsi çıkarınca perde de boşa çıkıyor,ama yamuk duran mercek merkezi biraz sıkıntılı olacak,sarsıntıdan dolayı gevşeyip açısını kaybetmesi muhtemel...

Resimde görünen çentiğin mercek üzerindeki girintiye oturması gerekli yoksa ilerleyen zamanda gevşeme yapabilir diye düşünüyorum... :unknw:

post-4834-0-88023000-1347116932.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Aynı mercekten bendede var 1 takım,perde değiştirme çok basit bobinin altından geçen klipsi çıkarınca perde de boşa çıkıyor,ama yamuk duran mercek merkezi biraz sıkıntılı olacak,sarsıntıdan dolayı gevşeyip açısını kaybetmesi muhtemel...

Resimde görünen çentiğin mercek üzerindeki girintiye oturması gerekli yoksa ilerleyen zamanda gevşeme yapabilir diye düşünüyorum... :unknw:

o zaman ince ayar yapıp bu çentikli parçayı tornada yeniden yaptırmak gerek. işi garantiye alalım, sök - tak çok uğraştırır beni

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

o zaman ince ayar yapıp bu çentikli parçayı tornada yeniden yaptırmak gerek. işi garantiye alalım, sök - tak çok uğraştırır beni

Bencede :good2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Oğuzhan perde değişimi için farları bana gönderdi. Farı dağıttım ve montaj hatası çıktı karşıma. Mercek somunu sıkılırken h4 stabilizatörü ( ben uydurdum ismini :) ) yerinden kaymış ve mercek komple dönmüş. Perde'de dolayısı ile sıkıntı yok.

Klasik yan sanayi mercek hatasını bunda da gördüm. Fotoğraflar üzerinden gidelim :

Burada hatayı görüyorsunuz

9qv8rl.jpg

jwgVal.jpg

Klasik yan sanayi merceğin yere düşen gölgesi, Ancak kesilme çizgisi jilet :)

5cB3al.jpg

Kangoo H4 ile mukayese

9fsS3l.jpg

Ve mercekteki en büyük hata. Uzun hüzme için gereken ışık topu kısa ışık kümesi altında ve yanda. Uzun hüzme tam fiyasko ( yoğunluğu kesilme çizgisi altında ve yanda görüyorsunuz )

yMR5Hl.jpg

9SXD5l.jpg

Bu fotoğrafta merkezden sapmış uzun hüzme ışık topu net olarak belli.

a1CEnl.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600
(düzenlendi)

buradan bektaş'a sesleniyorum, kulağını çekeceğiz :D

servet abi ne dersin? açmışken hella merceğemi dönsek ?

tarihinde Oğuzhan Mutlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Oğuzhan bey sizin adınıza üzüldüm açıkçası,çok uğraşıpta olmayınca insanın canı fena sıkılır :( bilirim bu duyguyu,umarım kısa zamanda sağlıklı bir sonuca ulaşırsınız B)

Yorum bağlantısı

Merceği saat yönünde çevir, arkadan vidalı nede olsa.

Mahmut ;)

jwgVal.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600

Oğuzhan, Hella candır. Montajını yapacak vaktim olmayacaktır.

abi,

500 küsür farlar, 300 balast, 110 dolar mercekler, 240 sıfır philips ampüller derken morimotolar tam anlamıyla facia oldu. bu kadar masraftan sonra ben bu farı bu merceğe emanet edemem.

parama geçer hükmüm deyip son el mermimi ateş edip hella mercek taktırıyorum. o kadar masraf yaptım, tam olsun bari :) detayları seninle telefonla konuşuruz yarın.

Oğuzhan bey sizin adınıza üzüldüm açıkçası,çok uğraşıpta olmayınca insanın canı fena sıkılır :( bilirim bu duyguyu,umarım kısa zamanda sağlıklı bir sonuca ulaşırsınız B)

üzülmekten ziyade biraz kendime kızdım, el becerimden ötürü. bana logo yap, şirket kurumsalı yap de envayi çeşit önüne dökeyim ama olmayınca olmuyor. hella mercek monte edip konuyu olması gerektiği gibi sonlandıracağım. daha far yıkama sistemi bekliyor sırada :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...