İçeriğe Yönlendir

D1S Ampul için Bi-Xenon Mercek

Tolga Polat1679652567

Recommended Posts

Tolga Polat1679652567

D1S ampul için bi xenon mercek var mıdır?

daha doğrusu vardır diye düşünüyorum aslında da pek yaygın mı değil acaba?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evt şimdilerde pek yaygın olduğu söylenemez. çünkü d1s ampul kullanımı pek yaygın değil.

elimde 2 tipte olandanda birer tane var fakat hangi aracın farlarından sökmüştüm hatırlayamıyorum.

Ikisinin markasıda valeo

Bu normal olanı

grnt082qx7.jpg

Buda Bixenon olanı

grnt083tr2.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gördüğüm kadarıyla yeni nesil araçlarda (Ford Focus II, Mondeo, VW Passat, BMW 1, 5) D1S standart haline gelmeye başladı. Aynı zamanda bi-xenon zaten standartlaşmış durumda. Tek fonksiyonlu xenon far pek üretilmiyor artık. Merceğini mi değiştirmeyi düşünüyosun ?

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567
Gördüğüm kadarıyla yeni nesil araçlarda (Ford Focus II, Mondeo, VW Passat, BMW 1, 5) D1S standart haline gelmeye başladı. Aynı zamanda bi-xenon zaten standartlaşmış durumda. Tek fonksiyonlu xenon far pek üretilmiyor artık. Merceğini mi değiştirmeyi düşünüyosun ?

Böyle arada bir şeytan biraz dürtüyor, sök şu merceklerini, tak bi-xenonları diye :flowers:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Böyle arada bir şeytan biraz dürtüyor, sök şu merceklerini, tak bi-xenonları diye :voltron:

Dürter dürteeer, bilirim...

Ama bence bunu yapan şeytanlar iyi huylu... :flowers:

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

:flowers:

Peki bu bi-xenon mercek ile benim normal merceklerimin vidalama yerleri birebir aynımıdır. Yani ben farımı açıp, 2 vida söküp kendi merceğimi çıkarıp, bu yeni merceği aynı yerlerden vidaladığımda işlem tamammıdır. Zira hiç tadilat işine girmeye niyetim yok :voltron:

off oofff tampon sök, farı aç.. xenon farları takınca 2 gün rahat oturmuştum, hemen kaşıntılar başladı bi-xenon bi-xenon diye :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Valeo far ve mercek birbirine uyumludur sanıyorum. Uymasa bile montajın zor olacağını sanmam.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

peki uzunu yaktığımda, bi-xenon nasıl devreye girecek, onu nasıl ayarlıyoruz? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
peki uzunu yaktığımda, bi-xenon nasıl devreye girecek, onu nasıl ayarlıyoruz? :)
Merceğin önündeki perde hareketlidir.. Bu perde bir bobine bağlıdır.. Bobine elektrik uzun far ampulünden paralel gelir.. Yani siz uzunları yakınca bobin perdeyi çeker ve merceğin önünü açar.. E46.jpg
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
En mantıklısı aga orjınal cıkıslı bi xenonlu araba almak :):D

O her zaman mümkün olamıyor. Arabanın orjinal bi-xenon farı oluyor ama tr'ye o farı getirmiyor..

c-max'da focus1'de böyle oldu...

Ama en zevklisi kendin yapmak... :)

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Arkadaşlar şu anda aracımda hella 5.jenerasyon set var ve ampül tipi d1s.Ancak gittigidiyorda aldığım valeo mercekler d2s uyumlu.Acaba bu mercekleri d1s'e uygun olanı bi-xenın mercekle değiştirebileceğim bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
uzun far ampulünden bobine elektriği nasıl çekicez :)

minnacık bir kabloyla

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...