İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Vedat Şahin
Sanırım 35.ci iletideki av414 nickli arkadaşa yöneltilen bir soru bu. Size değil.

Bu arada stoplar ne durumda. Yanmayan, patlayan varmı. Sinyaller nasıl güneşli havada yeterlimi?

hiç bı sorun yok kardesim aynen dewam yanlış anlmışım pardon

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
hiç bı sorun yok kardesim aynen dewam yanlış anlmışım pardon

Sinyallerde kaç adet ne tür led kullanmıştınız?

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Uğur Kamil

Şuana kadar yapılanların en güzeline benziyor ama altan 2. led grubu biraz görüntüyü bozmuş gibi, geri vites ışıgı iiçin sanırım o...

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Tasarım olarakta güzel, ama güvenlik için sinyalleri turuncu yapsaydınız daha uygun olurdu.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Güneşli havalarda yeterli olacakmı. Buna dikkat edin. daha önce bu konuda oldukça sıkıntı yaşadım ve stoplara 2.ciye işlem yaptırmak zorunda kaldım.

Yorum bağlantısı
Salih Arıkan
Güneşli havalarda yeterli olacakmı. Buna dikkat edin. daha önce bu konuda oldukça sıkıntı yaşadım ve stoplara 2.ciye işlem yaptırmak zorunda kaldım.

dikkat ettim hacom o yüzden ara verip daha kaliteli led arayısına girdim dün akşam tam 17 reklamcıya led satan bayiye mesaj attım gün ışığında belli olacak yüksek mcd li led için yada hangi led kullanmam hakkında sizlerdende yardım bekliyorum :) nasıl led kullanmalıyım ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ledlerin aralarına reflektör gibi bir şey yapabilseniz başka bişey aramanıza gerek kalmaz aslında. Ama o reflektör işini biraz kafa yorup araştırmak gerek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ben o reflektöre çok kafa yordum.Yapacak adam bulamadım burda.

Gerek yok aslında 5mm fluks ledden 24 tane koydum ben.Yetiyor

Yorum bağlantısı
Salih Arıkan
Ben o reflektöre çok kafa yordum.Yapacak adam bulamadım burda.

Gerek yok aslında 5mm fluks ledden 24 tane koydum ben.Yetiyor

Kaç mcd ama benimkilerde flux ama gün ışığında belli olmuyo hocam ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Led sayısını olabildiğince fazla yapmak gerek ve ledlerin arasına olmasada en azından aşağıdaki stobumun resminde de olduğu gibi ledlerin etrafına sağlam bir şekilde ledlerin ışığını yansıtması için reflektör vb. bir şeylerle çevrelemek gerek. 3-5 maliyetten kaçmayıp özellikle sinyallerin üzerinde güzel kafa yormak gerek. Mesela aşağıdaki stoba sırf masraf çıkmasın diye Mustafa'ya 21 ledden fazlaya çıkmayalım demiştim. Ama bugün tekrar aynı işi yaptırmaya kalksam derdim ki; Ne kadar led sığdğrabilirsen sığdır.. Artık kısmet vega'nın stoplarına bakalım.

44139837.jpg

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salih Arıkan
Led sayısını olabildiğince fazla yapmak gerek ve ledlerin arasına olmasada en azından aşağıdaki stobumun resminde de olduğu gibi ledlerin etrafına sağlam bir şekilde ledlerin ışığını yansıtması için reflektör vb. bir şeylerle çevrelemek gerek. 3-5 maliyetten kaçmayıp özellikle sinyallerin üzerinde güzel kafa yormak gerek. Mesela aşağıdaki stoba sırf masraf çıkmasın diye Mustafa'ya 21 ledden fazlaya çıkmayalım demiştim. Ama bugün tekrar aynı işi yaptırmaya kalksam derdim ki; Ne kadar led sığdğrabilirsen sığdır.. Artık kısmet vega'nın stoplarına bakalım.

44139837.jpg

gördüm hocam bu çalışmanı çok güzel olmuş içindeki ledler flux mu ?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Sizin ledlere uyarmı bilgim yok ama butarz bişey sorunu çözebilir bence...Görüntü olarakta daha farklı ve hoş durur..

Helio-1-watt-High-Power-Led-icin-40-Derece-Lens__30490420_0.jpg

Boyutları hakkında bilgim yok ama butarz bişey yapılabilir.

71750170717602943731100.jpg

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
gördüm hocam bu çalışmanı çok güzel olmuş içindeki ledler flux mu ?

Mustafa Bağseven arkadaşımızın çalışması. O daha iyi bilir.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Reflektöre kafa yormayın bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Stopta kullanılacak ledlerin açılarının iyi seçilmesi lazım. 60 derece ideale yakın gibi. Reflektörlü bir şeyler yapmak için hazır yapılmış modüler lambalardan yararlanılabilir veya reflektör de satan yerler var ordan ideal kombinasyonu oluşturmak lazım. Gerçi genelde power ledler için lens ya da reflektörler satılıyor gördüğüm kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Hoca'nın stopunda fluks led kullanmıştım.Tek chipli fluks led.Ve 21-24 tane sarı fluks led bana göre ideal.5 chipliye gerek yok derim.Çok mükemmel bir aydınlatma için ise sayı 30 olabilir.

O resimdeki şapkalar power ledlere takılıyor.Fakat onlar fluks ledlerin kafalarına girmiyor.Ayrıca girse bile ışıgı kuvvetlendirmiyor.Daha önce denedim onu.

Şu an kullandıgım ledler geçen senekilerden daha kaliteli.Reflektöre gerek bile duymuyorum artık.Ama illede reflektör kullancam diyorsanız çin malı el fenerlerinin reflektörleri çok güzel fakat onlar da genelde yuvarlak.Ayrıca baskı devre ile falan çalıştıgım için reflektör kullanmak bana göre degil.Çok iyi ölçmek biçmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hella'nın smd'li modüllerinden örnekler

post-5-1288106450_thumb.jpg

post-5-1288106543_thumb.jpg

post-5-1288106607_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

o mercekler ışık şiddetine göre odaklama yapıyor dagıtıyor flux ledde sonuç vermez bende denedim.

elinizde olan stop aynası var zaten bunu neden kullanmıyorsunuz.selçuk bey resimle örnek vermiş.mevcut aynaya gerekli şekil verilerek yeterli sayıda delik delinir ledler arkadan monte edilir.bence bu şekilde en ideal ışık şiddeti alınabilir.

şuda tavsiyem olur.yedek kötü bir stop aynasında denedikten sonra işlem yapın.ben sadece fikrimi söyledim.yakında elimdeki işler bitsin stoplarda deneye başlıyacagım.bu şekilde yapacagım.ama önce yusuf gür üstad gibi tek power ledlerle deniyecegim.sonrasında ledli olarak deniyecegim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bu ne lem.. Annanemin masa örtüleri gibi.. Dantel sankim.. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Salih Arıkan

Hocam üstündekiler flux ama gündüz hiç belli olmuyor nerdeyse sayı artsada bişey değişmeyecegi kanatindeyim

Görüntü olarak çok güzel olmuş hocam bi an heves ettim yarın gidip mercek alayım dedim ama alttaki yorumları okuyunca dur dedim kendime :)Bi altarnatif daha buldum led tabelalar gece gündüz çok net görünüyo ve ışığı dağıtmıyo sordum flat led kullanıyolarmış raund ledin kafası düz hali buda ışığı ucunda topluyomuş flat led daha mantıklı gibi geldi ne dersiniz? düşünceleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Hocam üstündekiler flux ama gündüz hiç belli olmuyor nerdeyse sayı artsada bişey değişmeyecegi kanatindeyim

Görüntü olarak çok güzel olmuş hocam bi an heves ettim yarın gidip mercek alayım dedim ama alttaki yorumları okuyunca dur dedim kendime :)Bi altarnatif daha buldum led tabelalar gece gündüz çok net görünüyo ve ışığı dağıtmıyo sordum flat led kullanıyolarmış raund ledin kafası düz hali buda ışığı ucunda topluyomuş flat led daha mantıklı gibi geldi ne dersiniz? düşünceleriniz nedir?

o ledler çok dar açılı ledler sadece karşıya ışık verirler buda arkadan gelen kişi için oldukca zarar verir.stoplara h7 ampul takmak gibi olur kanatindeyim.o ledler verdigi ışıgı aynı dogrultuda lazer led gibi kırılmadan verir.o nedenle tabelalar için elverişli ve kullanışlıdır.fakat stop uygulamalarında uygun olacagı kanatinde degilim.karşıda degilim ama malzemenin yapısı bu.gündüz etkisi epey az olur ama gece bu ledler arka sis farı gibi adamın gözünü yer.eger uygulama yapıcaksanız tavsiyem flux led kullanmanız eger yetmedigini düşünürsen 3 ve 5 chip flux ledler mevcut onu kullanın yada 3chip smd 5050 kullanın derim.

birde flux ledleri nasıl ve hangi degerde drenç ile kullandınız bilgi verirseniz net yorum alabilirsiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Fluks ledin bi iyisi var bi de kötüsü var.5mm fluks led kullanıyorum.Ve 2009 yılında aldıgım ledlerle bu yıl aldıgım ledler arasında çok büyük fark.Kullandıgınız direnç degeri de önemli.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Bu ne lem.. Annanemin masa örtüleri gibi.. Dantel sankim.. :)

:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...