Salih Arıkan 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 o ledler çok dar açılı ledler sadece karşıya ışık verirler buda arkadan gelen kişi için oldukca zarar verir.stoplara h7 ampul takmak gibi olur kanatindeyim.o ledler verdigi ışıgı aynı dogrultuda lazer led gibi kırılmadan verir.o nedenle tabelalar için elverişli ve kullanışlıdır.fakat stop uygulamalarında uygun olacagı kanatinde degilim.karşıda degilim ama malzemenin yapısı bu.gündüz etkisi epey az olur ama gece bu ledler arka sis farı gibi adamın gözünü yer.eger uygulama yapıcaksanız tavsiyem flux led kullanmanız eger yetmedigini düşünürsen 3 ve 5 chip flux ledler mevcut onu kullanın yada 3chip smd 5050 kullanın derim.birde flux ledleri nasıl ve hangi degerde drenç ile kullandınız bilgi verirseniz net yorum alabilirsiniz.Ah bi bulabilsem o 3 5 chipli fluxlardan Şzmir de malzeme sıkıntısı var olanda bu sıkıntıyı kullanarak 3 katı fazlasına satıyo Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Yahu izmir gibi yerde nasıl yok.Konyada bile var.3 chipliye falan gerek yok.Tek chipli kırmızı 5mm fluks kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 (düzenlendi) dün 1 milyoncu var evin yakınında ledli el fenerlerine bakıyordum.selçuk beyin ekledigi resimlerdeki desene çok yakın el fenerleri var refektörü hazır.desen desen yapmışlar hazır arama boşuna pahalıda degil 8 10 tl bişi.tak flux ledi kullan.büyük olanlarıda var 20li 30 lu bahsettiklerim 8li 10lu falanbahsettigim 5 chip flux internetten bulursun.türkiyede yok.3 chipli bulunuyor ama. 30 Ekim 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salih Arıkan 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Yahu izmir gibi yerde nasıl yok.Konyada bile var.3 chipliye falan gerek yok.Tek chipli kırmızı 5mm fluks kullanıyorum.hocam ben yok demiyorum ki var varda adam yeşil beyaz mavi nin tanesine 1tl kırmızıyla sarıyada 70 krş diyo istanbuldan bi elemandan aldım onlarında mcd si düşük çıktı Yorum bağlantısı
İbrahim Açıkbaş 31 Ekim 2010 Paylaş 31 Ekim 2010 arkadaşlar o fotoğraftaki hellanın smd ledleri hangi tip bilen varmı?3528, 5050?, cip sayısı? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 Bi aksilik çıkmazsa önümüzdeki ay 3d stopları yapmaya başliycam ama bugün kafama bişey takıldı, forumda deneyimli arkadaşlar oldugu için bi bilgi aliyim dedim.Resimde hazırladıgım şekle benzer stop yapıcam, lambaları henüz yakından incelemedim ama bildigim kadarıyla cevrelerinde led yok sadece orta kısımlarına ampul takılıyor....1. seçenek3 tane olucagı için 1. stop ve park lambası(kırmızı) 2. sinyal ve geri vites lambası (beyaz) 3. de sis lambası(kırmızı)Sinyal ve geri vites lambası olarak stop + park lambası olarak kullanılan ampul kullansam( P21/5 W) sinyal lambaları gündüz görünmeme sorunu olurmu?2. seçenekSisleri iptal etsem(yılda belki 1 kere anca kullanmak zorunda kalıyorum) 1 sinyal lambası(beyaz) 2. Park ve stop lambası(kırmızı) 3. geri vites lambası(beyaz)Sizce hangisini yapiyim veya konu hakkında farklı fikri olan varmı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 led çalışmasımı olacak yoksa yine ampule devammı bunu tam anlayamadım.2.seçenek daha kullanışlı olacak.sis lambası için geri vites lambası yapıcagın kısma sis te yanacak şekilde kırmızı led uygulama yapabilirsin. aradan çıkar.ama aynı anda hem geri vites ve sis çalıştıgını varsayarsak ne gib i sorun olur diye düşünülebilir ama yüzdesi 0 gibi bi durum. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 (düzenlendi) Stop lambaları hakkında ayrıntılı bilgim yok şuan için fiyatları konusunda telefondan bilgi aldım, ilk fırsatta gidip yakıncan inceleyecegim o zaman netür bi işlem yapabilirim diye belli olur.Alıcam stop lambalarının nette yanarken halini buldum sonunda, sanırım ortası ayrı cevresi ayrı yanıyor...led çalışmasımı olacak yoksa yine ampule devammı bunu tam anlayamadım.2.seçenek daha kullanışlı olacak.sis lambası için geri vites lambası yapıcagın kısma sis te yanacak şekilde kırmızı led uygulama yapabilirsin. aradan çıkar.ama aynı anda hem geri vites ve sis çalıştıgını varsayarsak ne gib i sorun olur diye düşünülebilir ama yüzdesi 0 gibi bi durum. Led çalışması düşünmüyorum ama stop lambalarını alınca led uygulamasını yapmak kolaysa yapabilirim belki...Arabayı tek ben kullansam sorun olmazda haftada 1 2 kerede babam kullanıyor dalgınlıgına gelir ön sisleri yakarken arka siside yakar sonra uğraşmak zorunda kalmiyim (:Cumartesi günü bi işim çıkmazsa otokar bayisine gidip stop lambaları hakkında ayrıntılı bilgi alıcam(nasıl yanıyorlar diye) ve ayrıntılı resimlerini çekicem ona göre fikir yürütmek daha kolay olur... 25 Kasım 2010 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 sinyal lambalarını beyaz yapmaktan bahsetmişsin yanlış anlamadıysam bence turuncu yap çünkü muayeneden geçemezsin... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 (düzenlendi) sinyal ışıgı sarı olduğu sürece sorun olmaz bence.otokarın yeni araçlarındaki stoplar çok tatlı seviyorum.kibar görünüyor. 25 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 Yakından görmedim burda yok çünkü yenilerden servise gidince görücem.BMC'ye sordum 80 tl istedi tanesine stopların, temsadan fiyat alamadım onun stoplarının cevresinde led vardı hoşuma gitmişti, otokar stopların tanesine 20 tl en uygunu ve gösterişlisi bu gibi Resimdeki araçta geri vites lambası olarak en alttakileri kullanmış 2. sıradaki ortası beyaz olanı kullansam yeterli ışık verirmi acaba ?sinyal lambalarını beyaz yapmaktan bahsetmişsin yanlış anlamadıysam bence turuncu yap çünkü muayeneden geçemezsin...Beyaz derken lambayı değil üzerindeki camı(kapagı) içindeki lamba normal sinyal lambası olcak veya sarı...Muhayne önemli değil orjinal stop lambaları durucagı için onu takar giderim (:Cumartesi gidip alıcam lambaları inceledimmi ve ayrıntılı resimlerini çektimmi daha rahat karar veririm, çünkü internette çok farklı resimler var normalde nasıl yanıyorlar nerelerinde ne renk lamba var anlaşılmıyor. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Bugün Otokarın servisine gittim burda olmayan model oldugu için ellerinde benım istedigm stop lambalarından yokmuş şipariş üzerine getirte biliriz dedi internetindede arıza oldugu için fiyat bilgisi lamadım, daha önce telefonla sordugumda yanlış stop lambasının fiyatını vermişti...Söyle bi durum var ama, o stop lambaları otobusler için yapılıyor yani 24 voltla çaışıyorlar. 24 volt ile 12 volt ampulleri aynımı? yani onları alıp 12 volt ampul takabilirmiyim?Elinde stop olmadıgı için inceleyemedim, servisteki elektirikçide bugün izinli oldugu için ondan bilgi alamadım bu konuda... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 (düzenlendi) normal ampul duyuları standard diye biliyorum.ama yeni nesillerde ampul ve duyu çeşidi fazlalaştıgı için net bir şey demem zor.3 4 yıl yıl önce minibüs ve otobüslerde kullanılan stop duyuları otomobil stop lambalarında kullanılan duyularla kalıp olarak aynıydı.wv minübüslerdede bu duyular şu an için mevcut.forumdaki resimlerde belirgin. 27 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 normal ampul duyuları standard diye biliyorum.ama yeni nesillerde ampul ve duyu çeşidi fazlalaştıgı için net bir şey demem zor.3 4 yıl yıl önce minibüs ve otobüslerde kullanılan stop duyuları otomobil stop lambalarında kullanılan duyularla kalıp olarak aynıydı.wv minübüslerdede bu duyular şu an için mevcut.forumdaki resimlerde belirgin.Bilgi için tşkler.Pazartesi trabzona gidicem ordada araştırıcam.Binek araç olsa parçasını bulmak kolayda otobus ve minibus olunca burda belli modeller kullanıldıgı için diğer modellerin parçasını bulmak zor... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 (düzenlendi) üstad oto elektrikcilerinde vardır.trabzonda kolay bulacagına eminim biliyorsun minübüslerin çogu ford oralarda.oto elektrikcileri çok görmüştüm.ama eskidendi şimdi bilmiyorum.duyuları aynıdır.sıkıntı çekecegini sanmıyorum.giresun trabzon arasındaki sahil yolu hala gözlerimin önünde muhteşem güzelligi vardı.gresunda 1 ay kalmıştım.rizeye tam gelmeden 1 köy vardı adını unuttum.asker arkadaşımı ziyaret etmiştim.rizeyi görmek nasip olmadı.gidemedigim 15 il arasında. 27 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Otokardaki gibi ledli olanları 20 TLye bulabiliyosan hemen al. Onlarda zaten kullanacağın modüllerin renkleri belli. Ama halojen ampullu olanlardan alıcaksan her bir taraf için bir kırmızı iki beyaz lamba alırsın. Bir tanesini stop+park, bir tanesi geri vites, bir tanesini de sarı ampulle sinyal olarak kullanırsın. (geri sis lambasını eledim)Ya da sen önce ne bulabiliyosun bir iki fotoğraf çek onun üzerinden yorum yapalım. Yolumun üstünde bu tip parçacılar pek yok, olsa ben de sorardım. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Otokardaki gibi ledli olanları 20 TLye bulabiliyosan hemen al. Onlarda zaten kullanacağın modüllerin renkleri belli. Ama halojen ampullu olanlardan alıcaksan her bir taraf için bir kırmızı iki beyaz lamba alırsın. Bir tanesini stop+park, bir tanesi geri vites, bir tanesini de sarı ampulle sinyal olarak kullanırsın. (geri sis lambasını eledim)Ya da sen önce ne bulabiliyosun bir iki fotoğraf çek onun üzerinden yorum yapalım. Yolumun üstünde bu tip parçacılar pek yok, olsa ben de sorardım.20 tl'ye tek renk düz yuvarlak olan stop lambasıymış yanlış lambaların fiyatını vermiş görevli yarın trabzona giderken tekrar uğrayıp fiyat alıcıcam trabzondada temsanın otobuslerindeki stop lambasının fiyatını alıcam...Eğer 50 tl'nin üstünde fiyat çıkartırlarsa tanesine ya yapmiycam yada resimdeki gibi ikli olanlardan değilde tek yuvarlak olanlardan alıcam, görüntü olarak diğerlerinden biraz basit duruyor ama.. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Otokar m-2010'un stop lambalarından almaya karar verdim ama şipariş vermeden önce hangi farı ne için kullanabilirim ona karar verip şipariş vermem gerekiyor...1. sıradakilerin çevresi stop lambası ortası sinyal sanırım2. sıradakılerin çevresi park lambası ortası ne cözemedim3. sıradakılerin solundakı sis sağındakı geri vites olması lazım...Sizce hangisinden kaçtane şipariş vermeliyim fikri olan varmı? Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Otokar m-2010'un stop lambalarından almaya karar verdim ama şipariş vermeden önce hangi farı ne için kullanabilirim ona karar verip şipariş vermem gerekiyor...1. sıradakilerin çevresi stop lambası ortası sinyal sanırım2. sıradakılerin çevresi park lambası ortası ne cözemedim3. sıradakılerin solundakı sis sağındakı geri vites olması lazım...Sizce hangisinden kaçtane şipariş vermeliyim fikri olan varmı?o araçtaki lambalarda led ampul mü kullanılmış ? eğer led varsa bir sorun çıkıcak çünkü minibüsler bildiğim kadarıyla 24V ..Eğer 24v ise 12v için lambalardaki led sistemi modifiye edilmesi gerekebilir ...takipteyim kolay gelsin .. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 o araçtaki lambalarda led ampul mü kullanılmış ? eğer led varsa bir sorun çıkıcak çünkü minibüsler bildiğim kadarıyla 24V ..Eğer 24v ise 12v için lambalardaki led sistemi modifiye edilmesi gerekebilir ...takipteyim kolay gelsin ..M-2010 Rize merkezde gördüm bugün bitane şehir içi dolmuş hattında ama hareket halinde oldugu için yakından inceleme şansım olması malesef...Bu stoplar yeni oldugu için servis daha önce hiç kullanmadıkları için stoplar hakkında bilgileri yok, eğer ledli ise netür bi işlem yapmam gerekicek? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Ha gayret.Kafanda iki tutam saç kalmış.Böyle uğraşda onlarda gitsin sadece ampul ile kullanacak isen sanırım her 3 ündende 1 er tane sipariş vereceksin.arka sis olmasın dersen 2 tane geri vites için olanı gerekiyor.led yapacaksan içini,geri vites için kullanılandan 6 tane alacaksın.ortası beyaz tipte güzel aynı şekilde 2.ci kısım için alınabilir.digerleri beyaz.24 voltta çalışan led 12 volttada çalışır.direnç modifiyesi olması gerekebilir.alınınca ortaya çıkar yorumlarız.gayet basit olduğunu düşünüyorum.yanmaz kavrulmaz sadece ışık şiddeti kısık olur. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 (düzenlendi) Çevresi kırmızı ortası beyaz olan'dan almaya karar verdim 6 tane ama beyaz kısmı küçük oldugu için geri vites aydınlatması yeterli olurmu acaba?Yapmayı düşündügüm tasarım ise:1. sıradakınin yuvarlak kırmızı kısmı park lambası ortadakı beyaz kısmı sinyal lambası.2. sıradakinin yuvarlak kırmızı kısmı sislambası ortasındakı beyaz kısmı kırmızı folya ile kaplayıp stop lambası yapıcam.3. sıradakinin yuvarlak kırmızı kısmı park lambası ortadakı beyaz kısmı geri vites lambasıFarklı fikri olan varmı?sadece ampul ile kullanacak isen sanırım her 3 ündende 1 er tane sipariş vereceksin.arka sis olmasın dersen 2 tane geri vites için olanı gerekiyor.led yapacaksan içini,geri vites için kullanılandan 6 tane alacaksın.ortası beyaz tipte güzel aynı şekilde 2.ci kısım için alınabilir.digerleri beyaz.24 voltta çalışan led 12 volttada çalışır.direnç modifiyesi olması gerekebilir.alınınca ortaya çıkar yorumlarız.gayet basit olduğunu düşünüyorum.yanmaz kavrulmaz sadece ışık şiddeti kısık olur.Led olayına g.rmeyi düşünmüyorum, orta kısımdakı(sinyal geri vites ve stop lambası) orjinal standart ampul olucak eğer çevresindeki yuvarlak kısım led ise(resimde led gibi görünüyor) o kısımları 12 volt için uygun hale getiririm...M-2010'da 3. sırada olan geri vites lambası komple beyaz oldugu için görüntü olarak güzel değil ve diğerlerinin yanında biraz sırıtıyor gibi... 29 Kasım 2010 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 beyaz kısmı folyo yapmak için neden uğraşacaksın?komple kırmızı olanı neden almıyorsun?. geri vites için 2 ve 3.sıra orta beyazlığı beraber kullanabilirsin. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 beyaz kısmı folyo yapmak için neden uğraşacaksın?komple kırmızı olanı neden almıyorsun?. geri vites için 2 ve 3.sıra orta beyazlığı beraber kullanabilirsin.Ortadakı beyaz kısmı kırzmısı olan yok(m-2010'un 1. sıradakinin orta kısmı sarı turuncu arası sinyal için) beyazı alıp kırmızı yapmak çok zor değil.Geri vites lambası için önerdiginiz yöntemde olabilir ama benım kafama takılan beyaz kısım küçük ışıgı yansıtmakta yeterli olurmu?Büşündügüm tasarımın şeması... Yorum bağlantısı
Recommended Posts