İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Oktay Toker

bence ve şiddetle öneririm parkı tek yap fren iki lambada olsun.

geri vites lambası yeterli olur bence.amacı zaten arkanızdaki aracın farketmesi olacak.aydınlatma amacı güdersen hiç bir aracınki zaten yeterli degil. ;)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Rize merkeze gittigimde şiparişleri vericem, ürünler geldikten sonra tasarım konusunda fikir yürütmek daha kolay olur...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bunlar farba'nın lambaları. http://www.geceucusu.com/Farbave39dan-LEDv...lari-t1595.html 'de detaylı fotoğraf görebilirsin.

71906017.jpg

Dağılım ise şu şekilde

1. sıra - Dış:reflektör / İç:sinyal(led)

2. sıra - Dış:park(led) / İç:stop(led)

3. sıra - Solda:sis(ampul) / Sağda:Geri(ampul)

Ne kullanacaksın netleştirmen lazım. Bu stoptan alıcaksan komple bunun lambalarını aynı dağılımla aynı şekilde dizmen gerekecek. İçteki lambaları tekli olarak bulabiliyorsan ona göre düşünürüz.

Ortadakı beyaz kısmı kırzmısı olan yok(m-2010'un 1. sıradakinin orta kısmı sarı turuncu arası sinyal için) beyazı alıp kırmızı yapmak çok zor değil.Geri vites lambası için önerdiginiz yöntemde olabilir ama benım kafama takılan beyaz kısım küçük ışıgı yansıtmakta yeterli olurmu?Büşündügüm tasarımın şeması...nect532.jpg

Yaptığın dizayn hatalı, bu lambalarla böyle bir kombinasyon yapamazsın. Lamba renklerini ledlerini vs. değiştirmen çok zor. Geri vites ve sis hariç hepsi ledlidir ve bunların rengini falan değiştiremezsin.

Ucuz maliyetli bir alternatif ise, geri vites lambasından 6 tane alman, uygun renkte filmle kaplaman olur, ki biraz kaba görünür, uğraştığına değmez. Sonucuna değmesi için mümkün olduğunca ledli olmalı.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Dağılım ise şu şekilde

1. sıra - Dış:reflektör / Şç:sinyal(led)

2. sıra - Dış:park(led) / Şç:stop(led)

3. sıra - Solda:sis(ampul) / Sağda:Geri(ampul)

Bilgi için tşkler, o zaman iş değişir.

O zaman 2 adet sinyal 2 adet stop 2 adet'te seri vites lambası şipariş vericem.

Sıralama olarakta(yapıcagım)

1. sıra - Dış:reflektör / Şç:sinyal(led)

2. sıra - Geri(ampul)

3. sıra - Dış:park(led) / Şç:stop(led)

Ledleri 12 volt'a uygun hale getirmekte bi sorun yaşamam dimi?

pppppp3.jpg

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Katalogdan alıntı yapıyorum. Bunların 12V modelleri de var. Ürün kodları da yazılı.

Minibüs stopu olarak komple alırsan 24V gelicektir. 12V'a düşürülür de nasıl olur sağlıklı olur mu bilmiyorum.

Bu modülleri ayrı ayrı siparişle getirtirler mi bilemiyorum. Belki de Farba merkezle görüşüp bir bayisine yönlendirmesini istemen iyi olur.

Sıralamada bence geri vites ya en üstte ya da en altta olmalı. Ortada şık görünmez.

post-5-1291390308_thumb.jpg

post-5-1291390313_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Voltajı regulatörle 12ye düşürebilirsin ama çok saglıklı olcagını sanmıyorum.Denemekte fayda var.Şyi sogutman gerekli.

Minibüs stopu ledleri 24volta göre dizayn edildiginden sen voltajı 12'ye düşürdügünde ledlerin kısık yancaktır.Buna da dikkat etmelisin.

Yapabilirsen en temiz çözüm ledlerin içini açıp direnç degerlerini degiştirmek.Ama dirençler smd ise degiştirmek için biraz ustalık olcak gözlerin iyi olcak.

Ben şahsen smd parçaları lehimlemekte çok zorlanıyorum.

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Katalogdan alıntı yapıyorum. Bunların 12V modelleri de var. Ürün kodları da yazılı.

Minibüs stopu olarak komple alırsan 24V gelicektir. 12V'a düşürülür de nasıl olur sağlıklı olur mu bilmiyorum.

Bu modülleri ayrı ayrı siparişle getirtirler mi bilemiyorum. Belki de Farba merkezle görüşüp bir bayisine yönlendirmesini istemen iyi olur.

Sıralamada bence geri vites ya en üstte ya da en altta olmalı. Ortada şık görünmez.

Bilgi için tşkler.

Farba'nın ürünlerini şipariş verebilcegim biyer varmı peki? veya otokar servisi parçaları nerden temin ediyor bilgisi olan varmı? 24 deilde 12v olanları şipariş verebilirlermi yani?

Birde otokardan tanesine 20 tl gibi uygun bi fiyat altım farbadan alşam aynı uygun fiyatta verebbilcekmi bana?

Yarın gidip şipariş vermeyi düşünüyorum, şipariş işini birazdaha bekletip 12 v olanlarınımı bulmaya alışsam?

Yarın otokar bayisiyle görüşüp ürünlerin 12v olanlarını şipariş verebilirmiyiz diye bilgi alıcam, fiyat bilgisini almaya gittigimde üsteki resimlere benzer biyerden ürünlerin kodunu bakıp farklı bi sitedende fiyat bakıyordu(site adreslerine dikkat etmedim)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

24voltta iç ayna farklılığı yoksa ampulü 12 volt ampül ile değiştirmek kafi olacaktır kanısındayım.ledli devre yoksa tabiki.

ledli devre ise öncelikle beslemesi nasıl yapılmış anlamak gerekiyor.voltaj devresi şart olur ise lm 317li ve destek transistörlü bir devre fazlasıyla kafi gelir.servet üstadım veya recep üstadım paylaşmıştı bu devreyi.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Ürünler hakkında bilgi alabilcegim biri olmadıgı için eğer 12v olanını şipariş veremezsek ilk etapta 1 tane şipariş verip onu ilcemekte fayda var o zaman en kötü ihtimal 20 tl'yi çöpe almış oluruz...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bugün otokar servisine gittim, 12v olanları şipariş veremiyorlarmış direk otokar fabrikasından şipariş verdikleri için...

Bende 1 adet dışı park ortası stop lambası led'li olanı şipariş verdim 50 tl geldiginde onları inceliycem(ne zaman gelicegi elli değil) eğer üzerlerinde değişiklik yapma imkanı yoksa 12v olanlarını alabilcegim yer ariycam.

Eğer 12v uygun hale getiremezsem 50 tl çöpe gidecek :)

Stop 50 tl

Sinyal 35 tl

Geri vites 20 tl

Bi aksilik çıkmazsa sadece lambalar 210 tl tutacak 200 tl anlaşırım kesin...

Boyası bakalit işlemi falan derken 300 tl tutacak kesin toplamı stopların...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok yakışacak..

Farba bunun 12 volt olanını da yapmıştır bence...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Çok yakışacak..

Farba bunun 12 volt olanını da yapmıştır bence...

12 volt olanıda varda şipariş verebilcegim biyer bulamadım :) küçük şehirde yaşamanın butür kötü yanları var malesef...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hella'nın stop lambaları 9-32V aralığında çalışabiliyordu bir yerlerde görmüştüm, ama nasıl bir yapısı var bilmiyorum. Belki senin aldıkların da böyledir, gerçi öyle olsa ayrı ürün numarası vermezlerdi sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Hella'nın stop lambaları 9-32V aralığında çalışabiliyordu bir yerlerde görmüştüm, ama nasıl bir yapısı var bilmiyorum. Belki senin aldıkların da böyledir, gerçi öyle olsa ayrı ürün numarası vermezlerdi sanıyorum.

12volt çakmak çıkışını 220 volta yükselten adaptörler var(nekadar saglıklı bilgim yok hiç kullanmadım) ona benzer bi sistemle 12voltu 24volt yapamazmıyız?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

12v to 24v dc-dc converterla dedigin olur.ama fiyatları ne kadar bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir elektronikçinin basitçe yapabileceğini sanıyorum...

Şnternet 12-24V converter şeması kaynıyor...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Bir elektronikçinin basitçe yapabileceğini sanıyorum...

Şnternet 12-24V converter şeması kaynıyor...

Şnternette biraz araştırma yaptım uğraşmasına değmez gibime geldi, çünkü enaz 3 tane yapmam lazım. Stoplara baglamak içinde biraz uğtaşmak lazım.

Uzun süreli kullanımdada ısınma veya arıza yapma durumu var...

Sipariş verdigim stop lambası bi gelsinde eğer onu 12v uygun hale getiremezsem alternatif çözümler o zaman aramaya başlarım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şnternette biraz araştırma yaptım uğraşmasına değmez gibime geldi, çünkü enaz 3 tane yapmam lazım. Stoplara baglamak içinde biraz uğtaşmak lazım.

Uzun süreli kullanımdada ısınma veya arıza yapma durumu var...

Sipariş verdigim stop lambası bi gelsinde eğer onu 12v uygun hale getiremezsem alternatif çözümler o zaman aramaya başlarım...

Güçlü bir converter olursa bir tane yeter... Üç taneye gerek yok.. Tek kaynaktan role ile bağlantı yaparsınız..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

12V olanından bulmaya çalış, bir de convertör için uğraşmak saçma.

İstanbul'daki parçacılardan soruşturman daha iyi olur.

http://www.azimotomotiv.net/iletisim.asp

http://www.otobasaran.net/tr/contact.php

http://www.neko.com.tr/icerik.asp?IcerikID=7&L=1&KD= (Ana dağıtıcı, seni bir bayiye yönlendirebilir)

http://www.metindortkol.com.tr/?sayfa=iletisim (Ankara)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

üstad ampullü aldıysan bunlara gerek yokki.ledli aldıysanda konvertöre gerek olacağını sanmıyorum.gelsin güzelce bakarız.çöpe gitmez üzme kendini.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence de çöpe gitmez.. Sökülebilecek bir yapıdaysa her şekle döndürmek mümkündür...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
üstad ampullü aldıysan bunlara gerek yokki.ledli aldıysanda konvertöre gerek olacağını sanmıyorum.gelsin güzelce bakarız.çöpe gitmez üzme kendini.

Geri vites lambası ampul sinyal park ve stop led...

Ben en fazla led'in bulundugu park + stop lambasını şipariş verdimki onu sorunsuz yaparsam diğerlerinde zorlanmam diye...

Ne zaman gelir diye bi bilgi veremediler(fabrikadakıstok durumuna baglıymış) cuma günü arayıp gelip gelmedigini ögrenicem stop lambasının...

meslek lisesinde okudugum için ordan azçok butür konular hakkında bilgim var ve o zamanlar güzel devreler yapıyordum ama ondan sonra hiç ilgilenmedim ama sizlerin yardımı ile sorunsuz yapabilcegimi sanıyorum tekrar...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Otokar servisinden şipariş verdigim stop lambaları hala gelmedi 2 hafta oldu :D

Farba'nın ürünlerini istanbulda alabilcegim bi yer bilen varmı?(açık adres olarak) Eğer varsa Şstanbuldakı arkadaşa söyliycem 12V olanlarını alıp göndericek bu sayedede 12V yapmak içinde uğraşmak zorunda kalmiycam...

Bikaç fırmaya E-mail gönderdim bakalım ne cevap gelecek...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Sonunda şipariş verdigim stop + park lambası geldi...

Üzerinde 12V yazıyor, minibusler 24V değilmiydi? 12V oluşu iyi oldu herhangi bi işlem yapmam gerekmiycek :)

Birazdan elektirik verip nasıl göründügünü test edicem, kalıbu buna göre yaptırtıcam(hepsinin boyu aynı) o zamana kadar diğer lambalarıda şipariş veririm...

Connect'in stop lambasının camını nasıl çıkartabilirim? kırılması önemli değil yeterli kalıbı hasar görmesin...

untitlfffed1.jpg

93623027.jpg

88200244.jpg

12V ile çalışıyor ama elimde 9V vardı onunla test ettim, resimler hafif karanlık ortamda çekildi...

Park

untiggtled1.jpg

Stop

untitltted2.jpg

Park + Stop

untityled3.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Bu ürünün fiyatı nedir?

Sinyalleri için de modeli varmı?

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...