İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Uğur Kamil

Sağ stop lambası bitti sadece lambaları sabitlemek için vida deliklerini açıcam...

unbenannt1bs.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Bizim transit için yapılmış bir uygulama buldum. Yapılması sanırım biraz daha zahmetsiz. Sizin stoplardan biraz farklı ama, yine de bundan sonraki uygulamalara ve bana fikir olabilir.

post-3506-1296340404_thumb.jpg

post-3506-1296340409_thumb.jpg

post-3506-1296340414_thumb.jpg

post-3506-1296340418_thumb.jpg

post-3506-1296340422_thumb.jpg

post-3506-1296340426_thumb.jpg

post-3506-1296340429_thumb.jpg

post-3506-1296340433_thumb.jpg

post-3506-1296340436_thumb.jpg

post-3506-1296340440_thumb.jpg

post-3506-1296340443_thumb.jpg

post-3506-1296340448_thumb.jpg

post-3506-1296340452_thumb.jpg

post-3506-1296340456_thumb.jpg

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Uygulama ve düşünce gayet güzel ama camı kırmadan o şekilde kesmek zor bence...

Benım yaptıgım uygulamada aşa yukarı aynı bunlar daha az uğraşmak için camı kalıp olarak kullanmışlar...

Ayrıca benım aldıgım lambalarla aynı işlemi yapmak zor çünkü o resimde kullanılan lambalar içeriye 2-3 cm giriyor olması lazım ama benım lambalar 5-6 cm içeriye giriyor yani farın içini tamamen temizlemek gerekiyor...

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Stopları az önce boyacıya verdim macunlanacaklar ondan sonra zımpara son olarakta parlak siyah boyanacaklar.

Bi aksilik çıkmazsa pazartesi günü alıcam, elinde başka iş olmasa hafta sonu alıcaktımda boyanmayı bekleyen 2 araç var dükkanda...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

3 saat önce boyacıdaydım, stopların macunları çekilmiş zımparası yapılmıştı(tam istedigm gibi olmuş) elinde boyanacak siyah araç var onun macun işlemlerini hallediyor bu akşam yada yarın sabah birlikte boyuycak onları...

Normalde bugün boya işlemi bitmiş olacaktı ama hafta sonu siyah araba boyanmak için gelince iki kere siyah boya işle uğraşmiyim dedi, acelesi yok stopların açil işin çıkarsa onu halledersin demiştim...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Boyacıdan aldım stopları, acelem olduguiçin tek farı takıp bi resim çektim.

Araca monte edmeden önce pasta cıla yapılacaklar

unbenannt1fo.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Harika görünüyor.Renk tercihin doğru olmuş. :):good1:

Tşk ederim şuana kadar çıkan sonuçtan bende memnunum...

Sırada(akşam bikaç farklı resm çekip ekliycem) sıralamanın nasıl olmasına karar vermek var ondan sonra lambaları sabitleme deliklerini açıcam son olarakta elektirik baglantısını yapıcam(inş uğraştırmaz)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ampullerin camlarını kırıp içini temizleyip metal yerlerine kablolama yapabilirsen arkadaki orjinal soket kısmını kullanabilirsin. :good1:

Delme işlemini boya öncesi yapsaydın iyi olurdu.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Ampullerin camlarını kırıp içini temizleyip metal yerlerine kablolama yapabilirsen arkadaki orjinal soket kısmını kullanabilirsin. :good1:

Delme işlemini boya öncesi yapsaydın iyi olurdu.

Delme esnasında boyaya bi zarar verecegimi sanmıyorum(inş) :)

Sizin söylediginiz yöntem aklıma gelmedi, o aklıma gelseydi orjinal stop lambası almam gerekmezdi(20 tl fazladan ödedim)

Bu parçadan 2 tane var bende, elektirik baglantını direk bunun üzerine yapıcam(daha kolay olur) Kabloları bu barça üzerindeki uygun yerlere monte ettikten sonra lehim yapiyim dimi?

Lambaların üzerindeki kablolar kısa oldugu için ek yapmam gerekicek(10 cm falan) bu eki yaparken dikkat etmem gereken bişey varmı?

untitlfed1.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu metallerin üzerini maket bıçağı ile kazı sonra lehim pastasını sür önce lehim yap sonra kablo ucunuda lehimle buraya birleştir. :good1:

Galvaniz ise lehim tutmaz.kablo pabucu kullanman en sağlam yol olabilir.Makaron kullanmayı ihmal etme. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Sıralama olarak bunu düşünüyorum, siz ne dersiniz?

Bu arada stop lambalarında kullanılan film bildigimiz sıradan camlara çekilen filmmi? Geri vites lambasını hafif siyah yapmayı düşünüyorum bu şekilde beyaz parlıyor :good1:

91872420.jpg

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Çok güzel olmuş. Camlara çekilen şey normal film değil. Kendinden yapışkanlı şeffaf siyah folyo. Reklamcılarda bulabilirsiniz. Ben Bursa'da 4-5 yere sordum sonunda araç kaplama işi yapan bir yerde bulabildim.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Dediğim yerlerden 5 lira vererek temin edebilirsiniz. Tanıdıksa belki para bile almaz.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
geri vites için olan beyaz ortadamı olsa :)

Bende ilk öyle düşündüm ve görünüm açısından daha hoş görünür göze ama sinyal yada stop lambasını alt kısıma takmam gerekicek acaba trafikte sorun çıkartırmı diye kafama takıldı...

40169468.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Ortası beyaz olan üstte olursa daha iyi olacak gibi.

Sinyal sambası çok aşagıda kalmazmı o zaman?

Yarın akşam birde sinyal lambası alteyken resim çekerim :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Üstadım sen kafanda şekillendirdiğin şekilde resimleri çek ekle ve yorumlar gelsin. :)

Stop koltuk yastığını sevmiş bu gece yatsın rahatca elleme,yarın bolca yorarsın. :):)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şlk düşündüğün güzel.. Geri vites en altta olsun..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...