İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Uğur Kamil

Forumdan biri kango'nun geri vites lambasına xenon takmıştı ben o kadar abartmak istemiyorum ama sadece sağ'daki geri vites lambasına normal kısa far ampulu taksam elektirik sistemine bi zaar verirmi? arkayı daha güzel aydınlatması için veya lambaları güçlendirmenin bi yolunu bilen varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

21 Watta göre tasarlanmış bir yapı, yüksek ısı zarar vrebilir belki. Ama sürekli yanmayacağı için role ile takılabilir..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Geri vites lambası altta olması bencede daha iyi. Zaten hafif karartılınca sırıtma yapmaz. En altta olması arkayı göstrme açısından da iyi. 3 cm, 3 cm.dir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Gece h1 testinde bu ampullerdeki ısının gücünü gördüm.Bu stopta Kısa sürede çalışssa zamanla oluşacak erime oluşacaktır ve bu ampuller olmaz diyorum.Zarar verir.Halojen yerine 60 ile 120 derece arasında işlem yapan mercekler ile yeni nesil 6 watt power led takılabilir. Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Gece h1 testinde bu ampullerdeki ısının gücünü gördüm.Bu stopta Kısa sürede çalışssa zamanla oluşacak erime oluşacaktır ve bu ampuller olmaz diyorum.Zarar verir.Halojen yerine 60 ile 120 derece arasında işlem yapan mercekler ile yeni nesil 6 watt power led takılabilir. Tavsiye ederim.

Bahsettigin ledlerin resimleri veya alabilecegim bi site varmı(fiyat nekadar)

Diğer arkadaşlarada yorumları için tşkler, %90 geri vites lambası en altta olacak...

Bu arada bütün lambalar 10 cm ama sinyal ve stop lambasının alt yapısı siyah geri vites lambasınınki beyaz o nedenle bakınca geri vites lambası daha büyükmüş gibi duruyor :D siyah kaplayınca bu sorun ortadan kalkacak diye düşünüyorum...

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Hazır satılan bi ürün değilmi?

Alıp kendimmi yapmam gerekiyor?

Hazır satılanda var fakat çok pahalıya geliyor.Bu tarz wattlı ürünlerde neredeyse 3 katını bulur.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Üstadım bu sis lambası için scotter larda kullanılan armut ampul denilen BA20D kodlu normal 21 watt duyusuna benziyor ama ufak bir operasyonla duyuya olabilir.35watt degerinde çift flamanlı toplamda 1200 civarı lümen verebilen bir ampul var.Bunun tek flemanı işini görür.Kısa flaman 525 lümen veriyormuş.Fazlasıyla yeter uzun fleman 825 lümen veriyormuş.Linkte ampulün resmi ve toptancısı var.Arayıp konuşabilirsin yönlendirecektir.

http://www.starklips.com.tr/Urunler.aspx?Urun=9102

Bahsettiğim power led ise linkteki led.Yanlız iyi soğutucu ile monte edilmesi gerekiyor.Stop içindeki boru içersine yuvarlak aliminyum gayet yeterli sogutma yapılabilir.Led 12 volt ile çalışıyor 8watt olanı 800 lümen ile watt değişimiyle 1400 lümene sahip bir ledlerdir.Driverida varlinkte satılıyor yada yapmak gerekiyor.Servet üstadım bu ledin 5 watt olanını tavsiye etmişti bir yorumunda.

http://ledstok.com/product.php?id_product=50

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Oktay Toker

Şlginiz için tşkler, bu işlemi ilerleyen bi tarihe ertelemeyi düşünüyorum şimdilik yeterince masraf ettim ve bekledim birde gerivtes lambası için ek masraf edip zamanı uzatmakk istemiyorum...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Oktay Toker

Şlginiz için tşkler, bu işlemi ilerleyen bi tarihe ertelemeyi düşünüyorum şimdilik yeterince masraf ettim ve bekledim birde gerivtes lambası için ek masraf edip zamanı uzatmakk istemiyorum...

Sordunuz fikirlerimi yazdım üstadım.Uyğulaması tabiki senin kararın olacak.Resimleri bekliyoruz. :D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Sordunuz fikirlerimi yazdım üstadım.Uyğulaması tabiki senin kararın olacak.Resimleri bekliyoruz. :D

Şlginiz için tşk ederim tekrar. uygun fiyatta hazır satılan bi ürün olsa olurdu ama yeterince uğraştım stoplarla şuan için daha fazla uğraşmak istemiyor, lambalar kolaylıkla çıkacak şekilde oldugu için ilerleyen zamanlarda tekrar istedigm değişikligi yapabilirim..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Lambaları sabitleme olayını hallettim, elektirik baglantısınıda yapıcaktık ama beklemedigim bi sorunla karşılaştım o nedenle yardımınıza ihtiyacım var...

Duyların oldugu bu parlaya lehim tutmuyor :) kabloları bu parçaya nasıl sabitlemeliyim ilerleyen günlerde sorun çıkarmamaları için..

untitlfed1.jpg

Bunlarda bitmiş halinden bikaç kare...

97301227.jpg

98523493.jpg

79629330.jpg

47619160.jpg

64848049.jpg

21064741.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Eline sağlık.harika olmuşlar.

Küçük 2 veya 3 milimetrelik deliğe sahip kablo papuçları var.onlardan temin edip delik delerek vida ile sabitlemen bence en sağlıklısı olacak. :)

Yada yine patlak ampul bulup daha önce yazdığım gibi metal kısımlarını kullanabilirsin. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Eline sağlık.harika olmuşlar.

Küçük 2 veya 3 milimetrelik deliğe sahip kablo papuçları var.onlardan temin edip delik delerek vida ile sabitlemen bence en sağlıklısı olacak. :)

Yada yine patlak ampul bulup daha önce yazdığım gibi metal kısımlarını kullanabilirsin. :)

Öneriniz için tşkler, basit bi cözüm ama bazen insanın aklına gelmeye biliyor. Bu siteyi o nedenle çok seviyorum, bu siteyi görmeseydim bu stopları yapmaya hiç başlamiycaktım büyük ihtimal...

Ampullerin içini çıkartıp kabloları onun üzerine sabitlemek diğer söylediginize göre daha zor gibi geldi o nedenle papuçlarla halledicem :good1:

Bhsettiginiz şey bunun en küçüklerinden dimi?

kablopsp_1_k.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Evet bu papuçlardan olacak.Bu resimdeki gibi kalaylısını bulun alın sarı olanlar iyi değil.Pense ile kabloyu sıktıktan sonra muhakkak lehimleyin.Lehim yapmadan önce papucun üzerini pastalayın sonra lehim yapın. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Evet bu papuçlardan olacak.Bu resimdeki gibi kalaylısını bulun alın sarı olanlar iyi değil.Pense ile kabloyu sıktıktan sonra muhakkak lehimleyin.Lehim yapmadan önce papucun üzerini pastalayın sonra lehim yapın. :)

Pazartesine kaldı artık iş, sanayiye gittigimde stopların pasta cıla işinide hallettiririm...

Peki reimini koydugum o parçayı matkapla kendim delebilirmiyim? yoksa tornacıya falanmı gidip deldirtiyim?

Yeni resimler 14. sayfaya eklenmiştir

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Pazartesine kaldı artık iş, sanayiye gittigimde stopların pasta cıla işinide hallettiririm...

Peki reimini koydugum o parçayı matkapla kendim delebilirmiyim? yoksa tornacıya falanmı gidip deldirtiyim?

Yeni resimler 14. sayfaya eklenmiştir

Matkap var ise yaparsın bence.2.5 veya 3 matkap ucu yeterli.Buna görede somunlu vida yıldız rondela bulursan onuda al daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Matkap var ise yaparsın bence.2.5 veya 3 matkap ucu yeterli.Buna görede somunlu vida yıldız rondela bulursan onuda al daha iyi olur.

Matkap var ama ucları ne ucu oldugunu bilmiyorum, yarın bi denerim yapamazsam pazartesi delme işlemlerini hallettiririm.

Yardımlarınız için tşkler.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Matkap var ama ucları ne ucu oldugunu bilmiyorum, yarın bi denerim yapamazsam pazartesi delme işlemlerini hallettiririm.

Yardımlarınız için tşkler.

Matkap ucu üstadım.2.5milim veya 3 milim olanı lazım.demir matkap ucu olacak.Üzerlerinde yazar milim ölçüsü.Deleceğiniz parçadaki galvanizin boyutunu anca bu uçlarla delerek yapabilirsin.daha büyük boyuttaki uçlar bu parçanın gücünü iletkenliğini bozar..

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu
(düzenlendi)
Siyah film çeksemmi çekmesemmi :good1:

untid5.jpg

Evet yaparsanız çok güzel olacak :) Montajı ne zaman yapılacak? :)

tarihinde Vural Dumlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Evet yaparsanız çok güzel olacak :) Montajı ne zaman yapılacak? :)

Pazartesi yada salı günü bitmiş olacak bi aksilik çıkmazsa, hafta içi büyük ihtimal montaj yapamam en geç önümüzdeki hafta sonu araç üzerine takmış olurum...

Film olayı ne zaman olur onu bilmiyorum ama ilk önce film bulmam gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu
(düzenlendi)
Pazartesi yada salı günü bitmiş olacak bi aksilik çıkmazsa, hafta içi büyük ihtimal montaj yapamam en geç önümüzdeki hafta sonu araç üzerine takmış olurum...

Film olayı ne zaman olur onu bilmiyorum ama ilk önce film bulmam gerekiyor...

Kolay gelsin :) Hüseyin Hoca'ya sorun. Sinyalleri siyah folyo ile kaplamıştı.

tarihinde Vural Dumlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Kolay gelsin :) Hüseyin Hoca'ya sorun. Sinyalleri siyah folyo ile kaplamıştı.

Tşk ederim...

Nerelerde bulabilecegimi söyledi ama burası küçük yer oldugu için pek çeşit olmuyor o nedenle butarz bişeyi bulmakta zorlanabilirim(olmadı en son çare internetten şipariş vericem)...

Parlak folyo lazım olmuştu 3 tane reklamcı gezdim ancak buldum :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...