Mehmet Ozyurek 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Adam connect için led stop lambası yapmış ama 3. stop lambası olmasa fren yaptıgı bile anlaşılmiycak. Park lambaları stop lambasından daha çok yanıyor http://www.facebook.com/#!/video/video...v=1862140521723Fren lambası göremedim ben... Hangisi yanıyor frene basınca.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Çok orjinal ve başarılı bir stop oldu. Geri vites lambasının karartılması konusunda ısrar ediyorum hala Videodaki kişi de üyemiz : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2421 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 (düzenlendi) Fren lambası göremedim ben... Hangisi yanıyor frene basınca..Yakın çekimde dikkatli bakarsan park lambası için yapılan yuvarlak ledlerin içinde yanıyor ama parklar ondan parlak yanıyor 25 Şubat 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Stop lambasından 1 tane daha alsam beyaz kısımdaki kedleri söküp(6 tane led var) yerine beyaz led taksam geri vites aynatması için yeterli gelirmi??Geri vites lambası biraz gözüme batıyor oda led olsun istiyorum... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Videodaki kişi de üyemiz : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2421Aman duymasın.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Fren lambasını son ada seçebildim.Geri viteste power ledden başkası kurtarmaz bence.Şu anki halini griye çalan bişile kaplasan yada geri viteslerdeki normal beyaz cam tipne boyasan uyğun renk bulunurmuki? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 (düzenlendi) Fren lambasını son ada seçebildim.Geri viteste power ledden başkası kurtarmaz bence.Şu anki halini griye çalan bişile kaplasan yada geri viteslerdeki normal beyaz cam tipne boyasan uyğun renk bulunurmuki?Rize merkezde bi reklamcıda varmış siyah filmden yolum düştügünde kaplatıcam, yakından çok sırıtmıyor ama uzaktan hem diğer lambalardan büyük görünüyor hemde bem beyaz parlıyor geri vites lambası power led hakkında biraz araştırma yaptım, ek bi devremi yapmak gerekiyor onun için?birde sogutması nasıl saglanır?6 power led bu kadar aydınlatıyormu gercekten. 25 Şubat 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 (düzenlendi) Evet driver devresi olmalı.Bu kadar parlatıyor ama ledin önündeki yivli mercek parçasının çok rolü var.Yanılmıyorsam 40 yada 60 derecelik bunlar.O olmadan ledler biraz daha zayıf kalır.Soğutma ve devre örneği olarak benim gündüz farı çalışmamdaki son karelere bakabilirsin.O tarz bişiler olmalı.Geri vites lambasının ne kadar sürede yanık kalacağı belli olmadığı için max süreyi hesaplarsak soğutucu boyutunu sadece led çokluğunna göre ayarlaman yeterli olacaktır buda yarım cm kalınlığında ve stop iç alanı dolduracak bir aliminyum yeterli olacaktır fakat power ledin watt değeri soğutucu boyutlarını etkiler.Alacağın power led markasının ve koduna göre internette pdf dosyasını bulursan max sıcaklık için soğutucu boyutlarını veriyor.Ben epson ledler için link vermiştim pdf dosyalarını bulacağın linkler mevcut inceleyebilirsin.4 tane 1 watt power led kullanırsan 110 lümenden 440 lümen eder buda 21 watt ampule denk gelebilir sanırım. 25 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Evet driver devresi olmalı.Bu kadar parlatıyor ama ledin önündeki yivli parçanın çok rolü var.O olmadan biraz daha zayıf kalır.Bu beni aşar, kendime güvenemedim bu konuya(7-8 sene oldu devre işiyle uğraşmayalı). Yapmışkende güzel ve uzun ömürlü bişey olsun diyenlerdenim o nedenle bu işe girmem ben..Geri vites lambasına siyah film bi çekiyim yine hoşuma gitmezse forumda bu tür işlerle uğraşan arkadaşlar vardır illaki geri vites lambasını söküp gönderirim işi bilen biri istedigim gibi haller içimde rahat olur... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Devre ile uğraşmana gerek yokki hazır var zaten fiyatıda gayet uyğun.Çok aşmaz seni ücret olarak. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Devre ile uğraşmana gerek yokki hazır var zaten fiyatıda gayet uyğun.Çok aşmaz seni ücret olarak.Devre değil oktay abi, hangi ledleri kullanıcam, nasıl montaj edicem, nasıl soğutucam vs gözüm korktu biraz Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 (düzenlendi) montaj şekli cidden iyi düşünülmeli.Stop içine tabana yayılmış soğutucu üzerine 4 led konursa ışık nasıl yansıyacak gece ve gündüz hallerde buna bakılmalı.Birde orjinal gündüz farlarındaki gibi montaj düşünülürse.Stop tasının etrafına ölçümle delinerek 4 led tasın içine doğru baktırılacak ve arka ampul deliğinede 1 tane ek led takılarak bu şekilde gece gündüz ışık şekline bakılacak.Yada ampul deliğinin oraya yeni tip 12 volt ile çalışan epson power ledler var 450 lümenlik bundan takılacak bu en kolayı olur. Bu epson power ledleri konyalı elektronik prototip olarak almış haftaya test edecekler banada bilği verecekler burdan paylaşacağım. Bunlar artı zaman istiyor tabi. 25 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Çok orjinal ve başarılı bir stop oldu. Geri vites lambasının karartılması konusunda ısrar ediyorum hala Videodaki kişi de üyemiz : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2421Burdaki reklamcılarda film yok rize mezdeze gittigimde hallettircem....Videodaki araç sahibi yapmadı stopları o satın aldı kendisini uyardım sinyallerin hızlı yanması ve en önemliside stop sorunundan dolayı ama umursamadı bile stopları... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Stop lambasından 1 tane daha alsam beyaz kısımdaki kedleri söküp(6 tane led var) yerine beyaz led taksam geri vites aynatması için yeterli gelirmi??Geri vites lambası biraz gözüme batıyor oda led olsun istiyorum...Yeterli olur, çünkü geri viteste de stopta da 21W ampul kullanılıyor klasik sistemde, ışık şiddetleri aynı yani.Ledle uğraşmaya değeceğini düşünmüyorum, geri vites lambası yok denecek kadar az kullanılıyor, bizim sorunumuz görüntüyle ilgili onu değiştirmek lazım.Alternatif bir önerim var, geri vites lambasının dışına O şeklinde kırmızı film kaplat, yukarıdaki park lambalarının kalınlığı ile aynı olsun. Orta tarafı ise beyaz kalsın. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 (düzenlendi) Yeterli olur, çünkü geri viteste de stopta da 21W ampul kullanılıyor klasik sistemde, ışık şiddetleri aynı yani.Ledle uğraşmaya değeceğini düşünmüyorum, geri vites lambası yok denecek kadar az kullanılıyor, bizim sorunumuz görüntüyle ilgili onu değiştirmek lazım.Alternatif bir önerim var, geri vites lambasının dışına O şeklinde kırmızı film kaplat, yukarıdaki park lambalarının kalınlığı ile aynı olsun. Orta tarafı ise beyaz kalsın.Gayet güzel bir öneri bu destekliyorum.Siyah'tan daha daha iyi olur. 26 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Selçuk Keleş Stop lambasıın kalıbını kullanarak yaparsam daha hoş bi görüntü olur diye led dedim...Kırmızı ile kaplama olayını daha önceki sayfalarda sormuştum nasıl olur ve aydınlatmada ne kadar kayıp olur diye OKTAY Abi kırmızı alan çogunlukta olacagı için aydınlatması azalır dedi...Geri vites lambası sokak lambas olmayan yerlerde ayda 1-2 kere lazım oluyor(odada baya işe yarıyor) onun dışında normal trafik şartlarında kısa süreli geri gitmek gerekiyor o zamanlarda geri vites lambası olmasada olur Yağmur nedeniyle bugün ayrıntılı resim çekme olayını ertelemek zorunda kaldım, eğer akşam yağmur yağmıyorsa video çekme niyetim var... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Hala aynı görüşteyim ama siyah'tan daha iyi olacağı için destekliyorum. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 27 Şubat 2011 Paylaş 27 Şubat 2011 Video biraz kısa ve istedigim gibi olmadı, ilerleyen günlerde tekrar çekerim.... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 2 Mart 2011 Paylaş 2 Mart 2011 hazır py21w led ampuller var 3 mm led kullanılmış bendede var ben memnundum şimdi 3 adet power led yapıcam.Aydınlatma olarak işe yarayabilir ama görüntü larak bi farklılık katmaz, ben led yapmak istememdeki neden stop veya sinyal gibi daha çekici durmasını istiyorum geri vitesin... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 güle güle kullan hayırlı olsun edit: stopların bittiğini yeni gördüm Tşk ederim, şuana kadar hem görüntü hem performans(özellikle geri vites aydınlatması eskiye göre çok iyi) hemde ilgileeri üzerine çekmesi istedigm gibi oldugunu gösteriyor...ÖZellikle connect sahibi olanlar gördügüklerinde dikkatli inceliyor Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 (düzenlendi) Aynisini era farlarinda biz yasiyoruz her goren egilip bi inceliyor sonra fotografni cekiyor bizi bulursa yakamizi birakmiyor nerde yaptiriniz diye ama en guzeli ben yaptim demek Aynen öyle, ben yaptım diyince nasıl yaptın diyorlar. Sanki 2 parça bişey hemen anlatiyim Bugün arabayı yıkatırken 10-11 kişi geldi yanıma stopları inceledi hepsi beğendi 2-3 kişide geri vites lambası için bi değişiklik yapma planın varmı diye sordu(filmleri en kısa zamanda çekmem lazım) 5 Mart 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Evet film çekilse daha güzel olacak.Bu arada başkaları tarafından farkın farkedilmesi güzel bir duygu. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Yapışkanlı bir folyo. Her rengi var. (sarı, pembe, kırmızı ve kahverengi) Ama gelgelelim her yerde bulunmuyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 Aynen öyle, ben yaptım diyince nasıl yaptın diyorlar. Sanki 2 parça bişey hemen anlatiyim Bugün arabayı yıkatırken 10-11 kişi geldi yanıma stopları inceledi hepsi beğendi 2-3 kişide geri vites lambası için bi değişiklik yapma planın varmı diye sordu(filmleri en kısa zamanda çekmem lazım)Fazla kullanılmayacağı için geri vitesin etrafı halkalı olabilir. Siyah film çekilmesinden çok daha şık duracaktır. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 Fazla kullanılmayacağı için geri vitesin etrafı halkalı olabilir. Siyah film çekilmesinden çok daha şık duracaktır.Mustafa Bağseven'den aldıgım Follow me home devresi cumatesi günü gelirse(şuan kargoda) onu montaj yaptırmak için Rize merkeze gidicem ordanda reklamcıya uğrayıp film olayını halledicem. Siyah filimide kırmızı filimide test edicem hangisi gözüme hoş gelirse onu uygulatıcam...Kırmızı olursa cevresi kırmızı ortası beyaz olacak, siyah olursa komple siyah olacak... Yorum bağlantısı
Recommended Posts