İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Uğur Kamil
Valla o zaman filmi sök.. :)

O zamanda beyaz biraz sırıtıyor ve giğerlerinden büyükmüş gibi duruyor :)

Hafta sonu sanayiye uğrayıp takabilcegim lamba çeşitlerine bakıcam, tamponun altına ekliycem lamba görüntüyü bozmaz(görünmeyecek) sadece yandıgında dikkat çekicem :)

Geri vites lambasına ek 1 veya 2 lamba taksam tesisata bi zarar verirmi? eğer takarsam o zaman stop lambası üzerindekileri iptalmi ediyim?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Geri vites lambasına ek 1 veya 2 lamba taksam tesisata bi zarar verirmi? eğer takarsam o zaman stop lambası üzerindekileri iptalmi ediyim?

Mevcut ampullerin 21 wat değil mi ?

Eğer paralel ampul takarsan ve mevcutlar zaten görüntüden ibaret olacaksa, düşük wattlı ampul takarsın bir şey olmaz..

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Sen camı hafif karartmak istiyorsun fakat ışık şiddetininde azalmasını istemiyorsun.

O zaman o camı çıkartıp oraya aşagıdaki colormatikli gözlük camından düzgünce kesip koymayı deneyebilirsin.Gündüzleri geri vites camı kararak güzel gözükecek.Geceleri ışıksız ortamda ise bu camların rengi açılarak içteki ampülün ışıgını kısmıcak.Ben olsam bunu denerdim.Yalnız bu gözlük camları çok pahalı.Tanıdık gözlükçü falan olcakda anca öyle bulursun.

Senın için sanırım geri vites lambaları sadece geceleri önemli.Gündüzleri geri vites lambası gözükmeyebilir bunda.

colorb.jpg

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Sen camı hafif karartmak istiyorsun fakat ışık şiddetininde azalmasını istemiyorsun.

O zaman o camı çıkartıp oraya aşagıdaki colormatikli gözlük camından düzgünce kesip koymayı deneyebilirsin.Gündüzleri geri vites camı kararak güzel gözükecek.Geceleri ışıksız ortamda ise bu camların rengi açılarak içteki ampülün ışıgını kısmıcak.Ben olsam bunu denerdim.Yalnız bu gözlük camları çok pahalı.Tanıdık gözlükçü falan olcakda anca öyle bulursun.

Senın için sanırım geri vites lambaları sadece geceleri önemli.Gündüzleri geri vites lambası gözükmeyebilir bunda.

Öneri için tşkler, evet sadece geceleri önemli. Ne zaman gece geri vites lambasına ihtiyaç duyarsam( bu aralar kısa mesafe geri gitmem gerekiyor yazın uzun mesafe gittigm çok oluyor) 2 dk sökücem filmleri :)

Bahsettigin cama gelince, tanıdık gözlükçü var faturaları benım elimden geçiyor(alış satış) küçük gözlük camı bile pahalı, benım lambanın camı 2 katı normal gözlük camından o kadar para masraf etmeye değmez :)

Çevresini kırmızı yapıp ortasını beyaz bırakma düşüncem var(ortadaki stop lambası gibi) ama filimin ortasını düz bi şekilde yuvarlak kesebilmek oldukça zor iş, Rize merkeze gittigimde kırmızı film alıp deniycem...

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Öneri için tşkler, evet sadece geceleri önemli. Ne zaman gece geri vites lambasına ihtiyaç duyarsam( bu aralar kısa mesafe geri gitmem gerekiyor yazın uzun mesafe gittigm çok oluyor) 2 dk sökücem filmleri :)

Bahsettigin cama gelince, tanıdık gözlükçü var faturaları benım elimden geçiyor(alış satış) küçük gözlük camı bile pahalı, benım lambanın camı 2 katı normal gözlük camından o kadar para masraf etmeye değmez :)

Çevresini kırmızı yapıp ortasını beyaz bırakma düşüncem var(ortadaki stop lambası gibi) ama filimin ortasını düz bi şekilde yuvarlak kesebilmek oldukça zor iş, Rize merkeze gittigimde kırmızı film alıp deniycem...

Ucunda maket bıçağı olan pergeller var onlarda düzgün bir şekilde kesebilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Vural Dumlu
O zamanda beyaz biraz sırıtıyor ve giğerlerinden büyükmüş gibi duruyor :)

Hafta sonu sanayiye uğrayıp takabilcegim lamba çeşitlerine bakıcam, tamponun altına ekliycem lamba görüntüyü bozmaz(görünmeyecek) sadece yandıgında dikkat çekicem :)

Mercekli sis farları var. Onları açarak içindeki perdesini alıp geri takarsın uzun far gibi olur. Şstersen almana bile gerek kalmaz. Hem dikkat çekmez siyah olanından alırsın. Şstersen xenonda takabilirsin :D Xenon demişken geri vitese lambaları yerine xenon tak daha canlı yanar. YouTube da gezerken görmüştüm. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

2 Gün önce söktüm siyah filmleri, ilerleyen günlerdee kırmızı film çektirmeyi düşünüyorum(o zaman daha güzel görünür) kırmızmı ile aydınlatmasına bakıcam ondan sonra ya beyaz kalmasına karar vericem yada kırmızı...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Uğur Kamil
abicim kullandığın malzmemeleri yazsan bizde yararlansak

Konuyu geriye dogru incelerseniz bu bilgilerin mevcut oldugunu ve yapım aşamasının resimlerini görebilirsiniz :)

Aklınıza takılan bişey olursa o zaman elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bursa'da gezerken bu stoplardan bulunan otokar'ları ne zaman görsem sizin connect aklıma geliyor. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Bursa'da gezerken bu stoplardan bulunan otokar'ları ne zaman görsem sizin connect aklıma geliyor. :)

:)

Burda sadece 1 tane var m-2010 modeli şehir içi hattında çalışıyor, o yönden şanlıyım. Sayıları fazla olsaydı belkide görenler bukadar çok beğenmezdi...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aynı stop tiplerini burda bir halk otobüsüne kullanmışlar.Sonradan yapıldığı açıkca belli idi.Bir dolmuştada gördüm.Fakat sizin yaptıgınız tarzda değiller tabi sadece stop üniteleri kulanılıyor.Dizayn şekli oldukca basit.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Aynı stop tiplerini burda bir halk otobüsüne kullanmışlar.Sonradan yapıldığı açıkca belli idi.Bir dolmuştada gördüm.Fakat sizin yaptıgınız tarzda değiller tabi sadece stop üniteleri kulanılıyor.Dizayn şekli oldukca basit.

Lambaları Farba üretiyor, özellikle Otokar'ın yeni ürettigi araçlarının %90'da kullanılmaya başladılar.

Geri vites içinde LED olan bi lamba tasarlasalar çok güzel olacak :)

Görenlerin %90'ı beğeniyor stopları ama bazıları geri vites lambası üstekiler gibi birazdaha göze güzel bişey olsa güzel olurdu diyor...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Geri vites evet çok acayip duruyor.En iyi power ile olur ve güzel bir 60 derecelik yada 40 derecelik lens kullanmakta iyi netice verir.Geri vitesi ledli olarak geçen hafta Porshe jeep tipinde gördüm alt üst sıralı 10 led kullanılmış aracın yanına gittim lensli yapılmış ve ledi göremedim belli olmuyordu.gündüz bile acayip ışık şiddeti vardı.

Tekrar açma şansın olursa buraya sıgacak 5'li 6'lı falan ledli el fenerlerinin iç yansıtıcısını kullanabilirsin.Süper olur bence. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Geri vites evet çok acayip duruyor.En iyi power ile olur ve güzel bir 60 derecelik yada 40 derecelik lens kullanmakta iyi netice verir.Geri vitesi ledli olarak geçen hafta Porshe jeep tipinde gördüm alt üst sıralı 10 led kullanılmış aracın yanına gittim lensli yapılmış ve ledi göremedim belli olmuyordu.gündüz bile acayip ışık şiddeti vardı.

Tekrar açma şansın olursa buraya sıgacak 5'li 6'lı falan ledli el fenerlerinin iç yansıtıcısını kullanabilirsin.Süper olur bence. :)

Lambaları sökmem 2 dk iş oktay abi, stop lambasını araçtan söktükten sonra her lambayı tutan 3 tane vida var hangi lambayı sökmek istiyorsam onu tutan 3 vidayı sökmem yeterli...

Maliyeti ve ledler'le uğraşmak yüzünden erteliyorum şimdilik...

Şöyle bi alternatif daha var ama oda 150 tl cıvarında tutuyor(yine maliyetli) 2 tane daha stop lambası alıp geri vites lambasının yerine takıcam ve onun çevresi park ortası sis olacak geri vites lambası içinde tamponun altına gizli lamba olacak.

Estetik açıdan çok güzel durur ama :p

6561.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Akşam üzeri canım sıkılıyordu gittim stopları söktüm stopla geri vites lambasını yer değiştirdim. Bi sürede böyle kullanıyım dedim, göze daha hoş görünüyor...

10239.jpg

13117.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bugün bişey dikkatimi çekti, herkez geri vites lambası nekadar aşagıda olursa o kadar iyi aydınlatır diyordu ama bugün 1 saat önce hiç sokak lambası olmayan yerde 150m. falan geri gittim ve lambaların aydınlatması çok hoşuma gitti, orjinaline göre %10 daha iyi aydınlatıyordu eski haline görede %20 daha iyi aydınlatıyordu...

Belkide lambalar otobus gibi yüksek araca göre tasarlandıgı için olabilir...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bmc levent xl'nin geri vites lambalarından kullanılsa nasıl olur. Diğerlerinden hiç farklı durmazdı bence. Olmazsa bir araştırın çok pahalı değilse değiştirin.

post-3506-1306570417_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Bmc levent xl'nin geri vites lambalarından kullanılsa nasıl olur. Diğerlerinden hiç farklı durmazdı bence. Olmazsa bir araştırın çok pahalı değilse değiştirin.

Lambaların tanesine 55tl cıvarında bi fiyat istemişlerdi(burda yok arkadaşa sordurmuştum) bildigim kadarıylada led yoktu onlarda.

Burda servisi olmadıgı için yakından inceleme sansım yok o nedenle sanlı canlı inceleme fırsatım olur hoşuma giderse değiştirebilirim.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Geri vites lambası, yapısı nedeniyle göze diğerlerinden daha büyük görünüyor. Kenarlarına ortada daire şeklinde bir boşluk kalacak şekilde, yeterli kalınlıkta siyah film çekerseniz güzel olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Evet led yok bildiğimiz ampül mevcut. Ama bu takılırsa diğerleri ile aynı olacak. Hiç sırıtmayacak gibi..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Geri vites lambası, yapısı nedeniyle göze diğerlerinden daha büyük görünüyor. Kenarlarına ortada daire şeklinde bir boşluk kalacak şekilde, yeterli kalınlıkta siyah film çekerseniz güzel olur.

Yuvarlagı o kadar düzgün kesti diyelim 0 hata ile o yuvarlagı denk getirip lambanın üzerine monte edebilcek biri olacagını sanmıyorum...

Evet led yok bildiğimiz ampül mevcut. Ama bu takılırsa diğerleri ile aynı olacak. Hiç sırıtmayacak gibi..

Led olmayann bi lambaya o kadar para veymek pek mantıklı gelmiyor + boyutlarını bilmiyorum.

Onun yerine stop lambasından birtane daha alıp çecresini park(2 tane park lambasıolur tek stopta) ortasınıda sis lambası yapar tamponun altına gizli geri vites lambasıı takarım. Estetik olarak daha güzel görünür.

Son haliyle güzel oldu bi sürede böyle kullaniyim ondan sonra değişiklik yapmanın çözümlaerini ararım...

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...