Mustafa Bağseven 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Sinyaller için modeli olcagını sanmıyorum.Smd ledlerle çok güzel bi aydınlatma elde etmişler. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 (düzenlendi) Bu ürünün fiyatı nedir?Sinyalleri için de modeli varmı?50 tl fiyatı, gri vites 20tl sinyalin fiyatını sormayı unuttum şiparş vermeye gittigimde ögrenirim 35 tl falanda o olur, fiyatlat 1 tanesinin fiyatı yani hepsinden 2 tane alıcam...BMC benzer ama ledsiz stoplara 80 tl istediSinyaller içinde resimde 1. sırada olan kullanılıyor Dış:reflektör / Şç:sinyal(led)...Sadece geri vites için led tasarım yok, yapıcam sıralamada bu şekilde olucak %99... 1 Ocak 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Işığı çok güzel.. Çok da güzel olacak.. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Stop lambalarının kalıbını yapabilcegim kolay şekil alan ve kuruyunca sertleşip boyana bilen bi ürün bilen varmı??Yoksa o işe ben hiç bulaşmiyim bakalit işi yapan birinemi yaptırıyım?Bunlara benler bişey yapmam yada yaptırmam gerekiyor... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Farların oturacağı kalıp aracın renginde olacak değilmi? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Farların oturacağı kalıp aracın renginde olacak değilmi?Mat veya parlak siyah düşünüyorum. Bu tarz stop lambaları siyah zemin üzerinde yapılıyor diye.Ayrıca boya olayı sorun değil, babamın arkadaşı oto boyacısı onda hallettiricem, siyah güzel durmazsa yada sıkılırsam araç rengine boyatırım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Gövde rengi çok yakışacaktır diye tahmin ediyorum... Kalıba gerek yok.. Fiberci uğraşsın.. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Lambaları nereden sipariş verdiniz?Otokar servisinden şipariş verdim.M-2010 modelinin lambalarındakı koda göre şipariş veriyorlar Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Kolay gelsin Uğur bey kalıp demişsiniz benim yaptıgım gibi vakum yapabilirsiniz fiberglass camdan yada fiberi kendinizde yapabilirsiniz yabancı forumlarda var tül cek ger recine sür cam elyafi sonra gene recine ve ardından macun zimpara ve astar boya biraz zahmetli ama hoş isler çıkıyor ortayaTşk ederim. fiberglas olayına kendim girmem hiç bilmedigim bi konu çünkü. Daha kolay bi şekilde yapmanın yolu varsa kendim yapıcam yoksa bu işle uğraşan birine yaptırıcam mecburen... Stop lambasını nasıl açıcam peki? ısıtarakmı?(connect'in orjinal stopunu)Dış kısmında kaporta ile birleşen noktada yumuşak plastik var araca monde edince su girmemesi için ısıtırken o kısım zarar görürmü? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 madem aldığın stop parçaları böyle çıkıntılı olacak.neden orjinal stop camını kullanmıyorsun.yada ikinci el bul onun üzerinde çalış.orjinal stoplarını ya boyarsın yada başka şekilde izole edersin. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 madem aldığın stop parçaları böyle çıkıntılı olacak.neden orjinal stop camını kullanmıyorsun.yada ikinci el bul onun üzerinde çalış.orjinal stoplarını ya boyarsın yada başka şekilde izole edersin.Orjinal stop dedigim araç üzerindekiler değil onlar duracak satarken geri takılacaklar...Arkadaşın aracının sol stop lambasının camı azcık çatlamıştı onu aldım(orjinal) bunu hallettikten sonra çıkma yada yan sanayi 1 tane sağ stop alıcam.Tamamı fiberglassta yapılabilir ama montaj yerlerini yapmak zor olur diye stop lambasının kalıbı üzerinde oynamak daha mantıklı geldi... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Orjinal stop dedigim araç üzerindekiler değil onlar duracak satarken geri takılacaklar...Arkadaşın aracının sol stop lambasının camı azcık çatlamıştı onu aldım(orjinal) bunu hallettikten sonra çıkma yada yan sanayi 1 tane sağ stop alıcam.Tamamı fiberglassta yapılabilir ama montaj yerlerini yapmak zor olur diye stop lambasının kalıbı üzerinde oynamak daha mantıklı geldi... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 vallaha uğur bey ısı tabancası ile ben açmıştım kalında bir spatula ile gevsete gevsete açmıştım vw arka sis farım çatlaktı onun içini temizlemiştim.fakat ön farlardan 10 kat daha zor resmen açılmasın diye yapmışlar.Camı umdugumdan kolay ve hasarsız şekilde açtım, cam hasar görmemesi gerkse böyle sorunsuz açılmazdı kesin Hafta sonu stop lambasının iç kısımdaki bölmeleri kesip boru beya benzer bişeyle stopların takılacakları yerleri belirliycem ondan sonrada dış görünümü için fiberglascıya vericem(zor olan kısım buraya kadar)...Elektirik baglantıları konusunda kafama takılan bikaç şey var ama görünüm olarak stopları bitiriyim baglantı aşamasına gelince bilgilerinize tekrar başvurmam gerekicek...Uzun zamandır bu stopları yapma niyetim vardı ama bi türlü cesaret edemiyordum bu siteyi görünce(yapılanları) el becerim ve birazda bilgim oldugu için artık yapmaya başliyim dedim...Bu arada yardımcı olan arkadaşlara tşk ederim... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 Ocak 2011 Paylaş 4 Ocak 2011 Hafta içi stoplarla uğraşmiycaktım ama canım sıkıldı ne yapiyim diye düşünürken stoplarla uğraşıyım biraz dedim, stop lambasının içindeki bölümleri kırdım takıcam lambaların rahatlıkla yerine oturabilmesi için... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor stoplar... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 (düzenlendi) gayet güzel oluyor. sonucu merak ediyorum. 7 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 gelişmeleri kademe kademe merak ederek incelemek gayet hoş oluyor Gelişmeleri aynı şekilde bende merak ediyorum, bi aksilik çıkmazsa yarın sağ stop bitmiş olacak inş(fiberglas olayı hariç). Çıkma sol stop bulamadım halla eğer önümüzdeki haftaya kadar bulamazsam yan sanayi alıcam onuda hallettikten sonra fiberglascıya vericem stopları... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 Sağ stop bitti silikonlandı kurumsı bekleniyor... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 üstadım beyaz silikon yerine şu farda kullanılan kırmızıdan kullansaydın daha iyi olurdu.birde silikon öncesinde patexin sprey ile temizlemeli yapıştırıcısı var onu kullansan bence çok daha uzun ömürlü olur.bu parçalar dik duracağı için çok hassas olacak.belki pileksi daha sıkı tutacak ama yinede tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 (düzenlendi) üstadım beyaz silikon yerine şu farda kullanılan kırmızıdan kullansaydın daha iyi olurdu.birde silikon öncesinde patexin sprey ile temizlemeli yapıştırıcısı var onu kullansan bence çok daha uzun ömürlü olur.bu parçalar dik duracağı için çok hassas olacak.belki pileksi daha sıkı tutacak ama yinede tavsiye ederim.Öneriniz için tşkler, bu konu hakkında bilgim olmadıgı için direk silikonla yaptım. Bi sorun çıkacagını sanmıyorum ama çünkü fiberglasla kaplanacakları için onunda yardımı olacagını düşünüyorum, 1-2 sayfa önce ekledigim 2 connect'inkide sadece fiberglasla yapılmış benımkisi gibi boru ve silikon yok. Bu konuyu hatırlattıgınız iyi oldu eğer silikonlar kuruduktan sonra sağlam olmazsa yanlardan vida veya benzer bişeyle sabitlerim Bu ilk projem oldugu için ufak tefek hatalar veya yanlış ürünler kullanma durumu illakı olacak, eğer connect üzerinde güzel durursa stoplar aynısından 1 tanede arkadaşın aracına yapma niyetimiz var oda connect.. 8 Ocak 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 Öneriniz için tşkler, bu konu hakkında bilgim olmadıgı için direk silikonla yaptım. Bi sorun çıkacagını sanmıyorum ama çünkü fiberglasla kaplanacakları için onunda yardımı olacagını düşünüyorum, 1-2 sayfa önce ekledigim 2 connect'inkide sadece fiberglasla yapılmış benımkisi gibi boru ve silikon yok. Bu konuyu hatırlattıgınız iyi oldu eğer silikonlar kuruduktan sonra sağlam olmazsa yanlardan vida veya benzer bişeyle sabitlerim Bu ilk projem oldugu için ufak tefek hatalar veya yanlış ürünler kullanma durumu illakı olacak, eğer connect üzerinde güzel durursa stoplar aynısından 1 tanede arkadaşın aracına yapma niyetimiz var oda connect..burda sürekli yazmamızın sebebi birbirimizin hatalar varsa veya farklı fikirler varsa paylaşmak tamamlamak için yazıyoruz. bu silikon hava değişimlerinde atar tutmaz.bence tam kurumadan bunu kavlatın kırmızı silikon ve pateks temin edin kullanın.1 kerede bitsin iş.kurusa bile çektiğinizde elinize gelecektir zaten. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 (düzenlendi) burda sürekli yazmamızın sebebi birbirimizin hatalar varsa veya farklı fikirler varsa paylaşmak tamamlamak için yazıyoruz. bu silikon hava değişimlerinde atar tutmaz.bence tam kurumadan bunu kavlatın kırmızı silikon ve pateks temin edin kullanın.1 kerede bitsin iş.kurusa bile çektiğinizde elinize gelecektir zaten.Söküp temizlemesi baya zor olur ve aynı şekilde hatasız sabitlemek zor olur(biraz uğraştırdı) silikon kuruduktan sonra silikonun üzerine ve silikon sıkmadıgım kısımlarda söylediginiz ürünleri kullansam olurmu?Sol tarafı ve alt ve üst tarafları müsait oralardan vida ilede sabitleyebilirim... 8 Ocak 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 (düzenlendi) Silikon kurudu, fiberglass kaplanıcak kısımları kagıt bant ile kapladım kabaca nasıl bi görütü olacak diye görmek için...Oktay Toker Söyledigi gibi silikonla çok sağlam olmadı baskı uygulayınca birazcık esniyor, bahsedilen yapıştırıcıları nerden bulabilirim? İnternet üzerindende olabilir...Buda Photoshop'lu hali aşa yukarı buna benziycek. 9 Ocak 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts