İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Park ve fren lambası en üstte olsa daha iyi olur bence.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Park ve fren lambası en üstte olsa daha iyi olur bence.

Sıralama konusunda henüz net karar vermedim, hepsinin ölçüsü aynı bütün işlemler bittikten sonra her şekilde test edip karar vericem(geri vites lambası ve sinyal henz gelmedi) :)

Boruları daha sağlam sabitlemek için siyah silikon kullansam faydalı olurmu??

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ugur Kamil.

O boruları eger silikonla yapıştırdıysan söküp japonla yapıştırmalısın.Yada epoxy yapıştırıcı kullanmalısın.Epoxy biraz geç kurur ama iyi tutar

Çünkü boruların kalınlıgı tahmini olarak 3mm diyelim.3mmlik bir yüzeyi silikon tutmaz.Zamanla düşer.Silikonla yapıştırmak için yüzeyin en az 1cm kalınlıkta olması gerekli.Ben 1cm kalınlık olan yerlerde silikon kullandım düşme olmadı.

Epoksiyi yapıştırdıktan sonra bide iç taraftan diplere sörersen harika bi şekilde donar.Epoksi zaten boşlukları doldurma özelligine de sahip.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Geri vites lambasına ince bir siyah film çeksen daha şık durur. En aşağıda olması daha güzel.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Ugur Kamil.O boruları eger silikonla yapıştırdıysan söküp japonla yapıştırmalısın.Yada epoxy yapıştırıcı kullanmalısın.Epoxy biraz geç kurur ama iyi tutarÇünkü boruların kalınlıgı tahmini olarak 3mm diyelim.3mmlik bir yüzeyi silikon tutmaz.Zamanla düşer.Silikonla yapıştırmak için yüzeyin en az 1cm kalınlıkta olması gerekli.Ben 1cm kalınlık olan yerlerde silikon kullandım düşme olmadı.Epoksiyi yapıştırdıktan sonra bide iç taraftan diplere sörersen harika bi şekilde donar.Epoksi zaten boşlukları doldurma özelligine de sahip.
Japondan daha etkili hızlı yapıştırıcılar var, yapıştırıcıyı sürdükten sonra spreyi sıkıyorsun anında donuyor o zaman bu işimi görür yani dimi??

madwolf.jpg

Silikonu borunun altına sıkmadım(o şekilde saglam olmaz zaten) içinden ve dışından cevresini komple silikonladım, yan kısımlardanda silikonladım şuan için sağlamlık konusunda sorun yok eğer stopların ağırlıgı ve araçtakı sarsıntı birleşince uzun vadece silikonlar sorun çıkarmazsa bişey olmaz yani...

Geri vites lambasına ince bir siyah film çeksen daha şık durur. En aşağıda olması daha güzel.
Öneriniz için tşkler, koyu renklerin yanında beyz fazla sırıtır bencede söylediginiz gibi bişey güzel olur...Fiberglas kaplama işi bitip boyansın stoplar ve salı günü şipariş verecegim diğer lambalar gelsin(fabrikada sayım varmış şipariş almıyorlardı) ondan sonra neler yapılabilcegini daha rahat karar verilir bütün işlemleri uygulayarak test ederiz... tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Pattex in celik macunu mevcut pattex tamir expres macun seklinde ve donunca resmen celik oluyor.

Ama saglam olsun dersen pattex auto ile yapistir sonrinda ise pattex tamir expres ile yapistir okadar saglam olurki japondan daha saglam olacagina inaniyorum

katılıyorum.

bunları bauhause gibi markette bulabilirsin.yada bu tazr mamulleri satan yer varsa.olmadı en basiti internet ortmından aynı firmalardan online satış olarak temin edersin.fiyat çok farketmiyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Önerileriniz için tşkler arkadaşlar. Ben Rize'de oldugum için bahsettiginiz ürünleri burda bulmam zor internet üzerindende şipariş ver gelmesini bekle falan uzun sürer o nedenle yarın üste bahsettigim yapıştırıcıdan alıcam...

Fiberglass kaplanıcagı içni bi sorun olacagını sanmıyorum ama çarşamba günü bakalitçiye stop lambasını bırakırken sorarım eğer daha saglam bişeyle yapıştırsan daha iyi olur derse bahsettiginiz yapıştırıcıdan şipariş veririm...

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
(düzenlendi)
Önerileriniz için tşkler arkadaşlar. Ben Rize'de oldugum için bahsettiginiz ürünleri burda bulmam zor internet üzerindende şipariş ver gelmesini bekle falan uzun sürer o nedenle yarın üste bahsettigim yapıştırıcıdan alıcam...

Fiberglass kaplanıcagı içni bi sorun olacagını sanmıyorum ama çarşamba günü bakalitçiye stop lambasını bırakırken sorarım eğer daha saglam bişeyle yapıştırsan daha iyi olur derse bahsettiginiz yapıştırıcıdan şipariş veririm...

kaplama olacağı için bencede bir sorun olmayacaktır .o boruların cıkması için kaplattığınız malzemede cıkması gerekecek ki zor bir ihtimal..

tarihinde Halil ?ahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Bugün bakalitçiye gidip stopları gösterdim, çorapla şekillendirme işlemini senin yapman lazım dedi ben uğraşamam onunla(zaman yok hemde fazla para alırım) yapıldıktan sonrada gayet sağlam olur bi sorun çıkmaz dedi...

Kadın çorabı ile şeklini verme işini bu akşam sorunsuz hallederim inş...

Bu konu hakkında bilgisi veya önerisi olan varmı?

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Yapıştırıcı olarak Epoxy kullanmanızı tavsiye ederim. Ben uygulamamda epoxy kullanmıştım. Şeffaf bir rengi var ve çok kuvvetli bir yapıştırıcıdır. Öyleki uçak sanayinde gövde dahil bir çok yerde kullanılır. Yaklaşık 1 dk içinde oynamayacak şekilde tutunur ve bir daha ayrılmaz.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Şekillendirme işlemide tamam, bi aksilik çıkmazsa yarın fiberglas kaplanması için bakalitçiye vericem...

untitfffled1.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
merak ettim şekillendirme çorap ile hele öylle elastik bir çorapla nasıl oluyor. :good1:

Esnek bi kumaş olması gerekiyor, en kolay bulabilcegin kadın çorabı olur dedi bakalitçi...

Çarabın bi tarafını sabitledikten sonra diğer tarafından çekerek oyukların nekadar eğimli olucagını falan ayarlıyorsun ondan sonra diğer 3 tarafı yapıştırıyorsun, bundan sonraki işlemi bakalitçi yapıcak.

Kullanıcagı ürünün adını bilmiyorum, çarabın üzerine bişey sürücek ve sertleşicek(esnekligi kaybolucak) ondan sonrada sertleşen çorabın şekline görede fiberglass yapılcak....

Bu şekilde bi alt yapı yapmadan direk fiberglas yapılırsa boruların arasındaki boşlukları istenilen şekilde ve eşit biçimde ayarlamak imkansız gibi bişey....

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlısıyla şu işlem bir bitsin ne kadar tutacağını merak ediorum. Böyle bir işe bende kalkışmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

şimdi gayet iyi anladım.çok mantıklı.diğer taraf için stop buldunuzmu?

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Hayırlısıyla şu işlem bir bitsin ne kadar tutacağını merak ediorum. Böyle bir işe bende kalkışmak istiyorum.

Tutacak derken? Sağlamlık olarak diyorsan sorun çıkacagını sanmıyorum, fiberglas kaplamasınıda 0.5 cm falan yaptırmayı düşünüyorum. İnce olurda herhangi bi temasta kırılma şansı yüksek olur çünkü...

Tasarımın telif hakkı bendedir izinsiz kullanımda ciddi para ödemek zorunda kalırsınız :good1: Şaka bi yana Transittede güzel durabilir, stopların genişligi nekadar? Aldıgım stop lambaları 10 cm

şimdi gayet iyi anladım.çok mantıklı.diğer taraf için stop buldunuzmu?

Bu şekilde fiberglass yapılıyor biliyordum ama bu işlemi kendisi yapar diye tahmin ediyordum ama işleri yoğun oldugu için ve bu tarz değilde daha çok kalıpta çalıştıgı için kendisi ben yaparsam hem maliyeti fazlalaşır hemde uzun sürer dedi bende ben hallederim dedim güzelde oldu bakalım yarın ne diycek görünce...

Henüz bulamadım malesef, Rize'deki servise ve İstanbuldakı arkadaşlara haber verdim gittikleri servise haber verdiler eğer işime yarıycak sol stop lambası denk gelirse haber verecekler.

Bu stop'un bitmiş halini görene kadar diğerini yapmayı düşünmüyorum o zamana kadar çıkma stop bulamazsam 35 tl yan sanayi alıcam...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Tutacak derken? Sağlamlık olarak diyorsan sorun çıkacagını sanmıyorum, fiberglas kaplamasınıda 0.5 cm falan yaptırmayı düşünüyorum. Şnce olurda herhangi bi temasta kırılma şansı yüksek olur çünkü...

Tasarımın telif hakkı bendedir izinsiz kullanımda ciddi para ödemek zorunda kalırsınız :) Şaka bi yana Transittede güzel durabilir, stopların genişligi nekadar? Aldıgım stop lambaları 10 cm

Telif hakkına saygımız sonsuz. :good1:

Ne kadar tutacak derken maddi kısmını kastettim. Bizim stopalrın ebatları neredeyse sizin araçla aynı diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Telif hakkına saygımız sonsuz. :D

Ne kadar tutacak derken maddi kısmını kastettim. Bizim stopalrın ebatları neredeyse sizin araçla aynı diyebilirim.

Sabah bakaliciye bırakmıştım az önce uğradım durum ne diye recine'yi sürmüş ve çorap serleşmişti, resim çekecektim ama resimde anlaşılacak bi durum yoktu :unsure2: Birazdan diğer işlemlere başliycam dedi yarın öğleden sonra alıcam ondan sonra boyacıya bırakıcam orda fazla bi masrafım olmaz tanıdık oldugu için uygun fiyata hallediyor işimi...

Maliyet olayına gelince düşündügümden birazdaha pahalı olcak gibi görünüyor. Tahminim toplamda 400 tl cıvarında tutacak benzim masrafım hariç :)

Sinyal ve geri vites lambalarınıda bugün sipariş verdim eğer fabrikada varsa pazartesi gelicek yoksa 1-2 hafta bekliycem :good1:

Stop lambalarınıda alınca ayrıntılı olarak nereye nekadar harçadıgımı yazarım :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
uğur üstadım stop bu ise elimde mevcut yollayım sana istersen.yanlız buda sağ taraf.r yazıyor.

Stop bu ama malesef sizdekide sağ, sağ sola solda sağa takılmıyor malesef :good1:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Stop bu ama malesef sizdekide sağ, sağ sola solda sağa takılmıyor malesef :good1:

sol bulmaya çalıştım ama yoktu. paralısı var ama sormadım.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
sol bulmaya çalıştım ama yoktu. paralısı var ama sormadım.

Farklı yerden parayla alıp kargo ile gelmesi aşa yukarı aynı tutuyor, 25 tl buldum 10 tl'de kargo 35 yapıyor uğraşmaya değmez...

Bugün servisteydim orjinal stop lambası 60 tlmiş, 40 tlye sanayide vardı.

Ben ampullerin takıldıgı soketli kısmıda olsun istiyorum(bendekinde var) baglantıları onun üzerinde yapmak kolay ve soket iptal olmuycagı için söküp takmak kolay olucak araç üzerinden...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

hüseyin üstadım senin işine yararsa yollayım sana.sadece bu tarz modifiyeye göre çünki camı kenarından kötü darbe almış.iç tası sağlam.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
hüseyin üstadım senin işine yararsa yollayım sana.sadece bu tarz modifiyeye göre çünki camı kenarından kötü darbe almış.iç tası sağlam.

Eğer işine yarıycak biri olmazsa 1-2 ay dursun sizde, benım stoplar bittikten sonra araç üzerinde bi görelim ve net maliyeti ortaya çıksın duruma göre arkadaşın connect'inede yapabiliriz bu tarz bi stop o zaman ihtiyacımız olabilir...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Bende stop var abi çok teşekkür ederim.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...