İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Uğur Kamil

Bakalitçiden aldım stop lambasını, ordanda babamın arkadaşına uğradım(oto boyacısı) normalde böyle küçük parçalarla uğraşmıyorum dedi komple macunlanacak zımpara falan uğraşması çok diye ama babanın hatrı var seni kıramiycam 2 sini 25 tl hallederim dedi stopları verirken 20 tl anlaşırım ben onunla... :good1:

Araç üzerinde nasıl durdugunu görmek için takıp bikaç resim çektim, akşam ayrıntılı yakından resimlerini çekerim...

unbenannt1xk.jpg

unbenannt3wf.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

boşuna silikon yapıştır demişiz sanki.bu taş gibi olmuştur hiç bir şey olmaz buna. :good1: çok güzel olmuş. :D iyi iş çıkardın üstadım.ellerine sağlık.

bu stopları nasıl sabitleyeceksin.aklımada hiç gelmedi.bu işlemden önce boruya içten somun veya vida tutturmak için bişiler taksaydın.varmı bir düşüncen.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
boşuna silikon yapıştır demişiz sanki.bu taş gibi olmuştur hiç bir şey olmaz buna. :good1: çok güzel olmuş. :D iyi iş çıkardın üstadım.ellerine sağlık.

bu stopları nasıl sabitleyeceksin.aklımada hiç gelmedi.bu işlemden önce boruya içten somun veya vida tutturmak için bişiler taksaydın.varmı bir düşüncen.

Gayet saglam olmuş, herhangi bi sert temas almadıgı süre bişey olmaz :unsure2:

Stopları sabitleme konusuna gelince bende bilmiyorum desem yeridir, silikonla yapıştırmayı düşünüyorum ama yeterli gelmeyebilir o nedenle lambaların arkasında 3 tane vida var ama çok ucun değil stop lambasının arkasından çıkmıyor enaz 1 tanesini bi şekilde uzatıp onunlada sabitlemeyi düşünüyorum. Vida sabitlemeye yarar silikonda su almasnını engeller ve sabitleme yardımcı olur...

cam elyafı ile yapılmış gayet hoş fakat yüzeyin pürüzsüz olması için macun vs yada zımpara yapmıyacakmısnız? vede ne renk olacak ? kolay gelsin güzel gidiyor.

Üsteki mesajdada yazmıştım babamın arkadaşıyla görüştüm diye(oto boyacısı) önce macunlanacak sonra zımpara ondan sonrada boyanacak.

Rek konusunda parlak siyahmı yoksa mat siyahmı olsun kararsızım hala..

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Renk olarak ben olsam piano black dedikleri siyah boya uygulaması yaptırırdım.Çok güzel olcak stopların

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Renk olarak ben olsam piano black dedikleri siyah boya uygulaması yaptırırdım.Çok güzel olcak stopların

O nasıl bişey? Örnek resim varmı?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

stopların vida diş kalınlığına göre saplama vida al.ve arkadan hizaya göre del somunlada ve yıldız rondela ile sık.eğer diş yerine vida varsa araya uzun somunlar var onunlada uzatabilirsin.stopların kendi contası vardır muhakkak.yok ise bisiklet lastiğinin şamlıyelinden bul incecik kes ve araya koy.silikona hiç gerek kalmaz.

renk olarak parlak siyah.piyano black de parlak siyahtır ama çok tatlı siyah.lcd tv ler var bu renkte.yazar bu ismi.internetten bulursun resimleri.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
stopların vida diş kalınlığına göre saplama vida al.ve arkadan hizaya göre del somunlada ve yıldız rondela ile sık.eğer diş yerine vida varsa araya uzun somunlar var onunlada uzatabilirsin.stopların kendi contası vardır muhakkak.yok ise bisiklet lastiğinin şamlıyelinden bul incecik kes ve araya koy.silikona hiç gerek kalmaz.

renk olarak parlak siyah.piyano black de parlak siyahtır ama çok tatlı siyah.lcd tv ler var bu renkte.yazar bu ismi.internetten bulursun resimleri.

Şipariş verdigim diğer lambalar gelsinde ondan sonra sabitleme konusunda ne gibi bi işlem yapıcagımı bakıcam zorlanacagımı sanmıyorum...

Lambaların kendi contası var ama eğer istedigim kadar sağlam sabitleyemezsem ek olarak silikonda kullanmayı düşünüyorum :good1:

Parlak siyah ile piyano black arasında çok bi fark yok gibi parlak siyah istedigim sonucu verir gibi düşünüyorum, 20 tl boya masrafı var sıkıldıkça renk değişimi yaparım... :D

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

plakalıktaki ford ambleminin olduğu yerdeki renk koyu gri galiba.düşündünmü?ben o renği sevdim oda güzel olur.farklı stop ama klasik renk siyah. :good1:

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
plakalıktaki ford ambleminin olduğu yerdeki renk koyu gri galiba.düşündünmü?ben o renği sevdim oda güzel olur.farklı stop ama klasik renk siyah. :D

Orası nikelaj, o rengi boya ile tutturmak zor :good1:

Şlk olarak büyük ihtimal parklak siyah olacak, sıkılınca araç rengine yada mat siyaha geçerim fazla maliyetli değil boya işi...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Orası nikelaj, o rengi boya ile tutturmak zor :good1:

Şlk olarak büyük ihtimal parklak siyah olacak, sıkılınca araç rengine yada mat siyaha geçerim fazla maliyetli değil boya işi...

iyice bakınca gördüm.resimden dolayı öyleymiş.nikelajıda hiç sevemedim.60lı modellerde daha şık duruyor nikelaj.renk ve zevk tartışılmazmış. :D:unsure2:

Yorum bağlantısı
Serkan Engin
(düzenlendi)
O nasıl bişey? Örnek resim varmı?

bu renk parlak siyah yani ön taraf değilde yandaki renk ama

SUB%2025%20-%20Piano%20Black.jpg

birde modüllerin çapı kaç santim acaba

tarihinde Serkan Engin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
iyice bakınca gördüm.resimden dolayı öyleymiş.nikelajıda hiç sevemedim.60lı modellerde daha şık duruyor nikelaj.renk ve zevk tartışılmazmış. :good1::D

Nikelajlar ve bi kaç aksesuar benım istedigm dışında takıldı, bayidede bakmadan herhangi bi connect'in işlemlerini yaptılar oda showroom'da duran üzerinde aksesuarlar takılı model denk geldi. aksesuarların yarı fiyatını almadılar yanlışlık yaptıkları için...

birde modüllerin çapı kaç santim acaba

Ön kısmı 9.8 yani 10 cm sayılır, arkası(boruya giren kısım) 9cm

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Dün bişey fark ettim, en üsteki lambanın yerinde küçük bi yakumluk var. Bakalitçiye verirken bi sorun yoktu sanırım fiberglassın fazlalıgını keserken sağ tarafını biraz fazla kaçırmış...

Ortadaki ve altakine göre 0,3 cm falan sağa bakıyor lambayı takınca, diğer lambalar gelmedigi için henüz hepsini takıp sırıtıp sırıtmadıgını test edemedim malesef(büyük ihtimal sırıtır).

Diğerlerini zımparalayıp aynı seviyeye getirebilirim ama bu seferde lambalar 0,3 cm sağa doğru bakıcak buda görüntüyü bozabilir.

Acaba boruya küçük bi ek yapsam daha sonra macunlanıp boyandıgında bi sorun çıkarırmı? hem yatıştırsam hemde ısıtarak bir birine sabitliycem komme veya esneme olmaz yani ama üzerinde fiberglas kaplı olmiycak 0,3 cm olan parcanın mac ve boyada soru olurmu?

Bi aksilik çıkmazsa hafta sonu sol stop lambasınıda yapıcam, bi aksilik çıkmazsa ay sonu biticek tamamiyle stop lambaları...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

stop içi boşluğu bu seviyeyi kurtarmıyormu?şimdilik işlem yapma.diğerlerine göre yaparsın.ek ile uğraşma derinse sert plastik yada lastiğe çentik açarak oturt üzerinede stop baskı uyğulasın.aslında resimle görsek iyi olurdu.çok ciddi sorun olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
stop içi boşluğu bu seviyeyi kurtarmıyormu?şimdilik işlem yapma.diğerlerine göre yaparsın.ek ile uğraşma derinse oraya çentik açarak sert plastik yap oturt üzerinede stop baskı uyğulasın.aslında resimle görsek iyi olurdu.çok ciddi sorun olacağını sanmıyorum.

Normalde sorun üstekinde gibi görünüyor araç üzerinde takılı değilken ama bu resime bakınca yanılmıyorsam sorun en altakinde ve azcık ortada olanda..

Zimpara ile düzeltilebilir...

Diğer lambalar gelsin bi takıyım o zaman daha iyi anlaşılır sorun hangisinde diye...

unbenannt3nx.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

en üsttekinin tepe tarafında sorun var gibi.üstadım gönye yada cetvel testinden geçir.ortaya çıkar.ve çok farkettirecek bir sorun değil gibi.conta altına ince bir katman dolanman gerekibilir.kırmızı silikon yada denizci silikonu ilede katman oluşturup maket bıçağıyla sıyırabilirsin buda olur.

üstadım harbi güzel oldu yahu.ellerine sağlık. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Oktay Toker

Sendeki stop lambasında bu parça varmı?(ampullerin takıldıgı parça?

Yan sanayi satılan stop lambalarında bu parça yok tek olarakta satılmıyor(belki serviste vardır) 40 tl yan sanayi stop lambası 60 tl orjinal stop lambası(onda var) bende olan sağ orjinal oldugu için onda vardı alıcagım sol stopla yok.

Bu parça üzerine baglantılarını yapacaktım bu sayede orjinal gibi rahatlıkla sökülüp takılacaktı...

Bu parşayı çıkma nerde bulabiliriz(rizede yok) veya söket bölümünü yapabilirmiyim??

untitlfed1.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Sadece bu parçayı değilde komple stobu çıkma olarak bulabilirsin. Zaten orjinal stopta bu parça mevcut. Fordların çıkmaları çok olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Sadece bu parçayı değilde komple stobu çıkma olarak bulabilirsin. Zaten orjinal stopta bu parça mevcut. Fordların çıkmaları çok olur.

sanayide satılan stop lambalarında bu parça yok, bikaç yere sordum...

şipariş verdigim lambaları almaya gittigimde eğer rize merkezdeki sanayidede bulamazsam servisten orjinal stop lambasını alıcam 60 tl'ye...

20 tl'lik bi fark için söketsiz yapmayıp kabloları kesmeye değmez...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Orjinalin dışında bu parça evet yok. Ya sıfır yada çıkma bulmanız gerek.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Orjinalin dışında bu parça evet yok. Ya sıfır yada çıkma bulmanız gerek.

çıkma bulmak için istanbuldakı arkadaşlarla görüşmem gerekicek, hem onları yormuş olucam hemde planlarımda gecikmeye neden olacak küçük bi miktar için uğraşmaı düşünmüyorum.

Cumartesi gidip servisten alıcam inş. şipariş verdigim lambalarda gelmiştir. otokar'ın servisi çok yavaş çalışıyor, ne zaman şipariş versem 2-3 hafta gelmesi sürüyor...

- - - - - - - -

Az önce servise uğrayıp orjinal sol stop lambası aldım(60 tl) otokardan şipariş verdigim lambalarda pazartesi gelicek bugün kargoya verilmişler...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

üstadım maalesef üzerinde ampul duyularının olduğu kısım yok.bu stop camını aldığım yere bakmam lazım.en kısa sürede gitmem gerekiyor zaten.sol taraf için mutlaka bakarım. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
üstadım maalesef üzerinde ampul duyularının olduğu kısım yok.bu stop camını aldığım yere bakmam lazım.en kısa sürede gitmem gerekiyor zaten.sol taraf için mutlaka bakarım. :)

Düşündügün için tşkler ama gerek kalmadı, 60 tl orjinal stop lambası aldım servisten az öncede çamını söktüm :) ...

gelişmeler çok güzel o yamuklukta benim canımı sıktı acaba en üsttekini biraz daha zımparalayıp 0 dereceye getirip sonrasında 0.3 mm bir conta bulup onu oraya yapıştırsan? böyle olmazmı ?

Çok büyük bi sorun değil o, sağ tarafftakinide yapıyım fiberlgass işlemi bitsin(ondada sorun çıkar kesin) ondan sonra 2 sinide zimparalayarak yada ek yaparak hallederim...

Benden kaynaklanan bişey değil fiberlass işlemini yapan kişi fazlalıgı keserken biraz fazla kaçırmış...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...