İçeriğe Yönlendir

Ford Tourneo Connect Led stop

Yavuz Deniz

Recommended Posts

Uğur Kamil

Sol stop lambasıda bitirdim silikonladım yarına kadar kurumasını bekliycem...

Benzer 2 şey yapmak ne kadar zormuş yaa, bakınca boruların arasındakı boşluklarda uyumsuzluk var gibi görünüyor ama sorun degil bilerek yaptıgım bişey.

Lambaların boruya giren kısmı 9 cm üst kısmı 10 cm sağdakı stoptakı boruları 9 cm yapmıştım biraz zor giriyor lambalar içine o nedenle sol stoptakileri 9.5 cm yaptım. Bakınca hatalı yapılmış gibi duruyor ama lambalarını üzerine oturtunca aralardaki boşluk eşitlenecek..

10366973.jpg

94539196.jpg

66841873.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Kalıbınıda hazırladım yarın kaplama olayı yapılacak ondan sonra biraz zimpara işim var çarşamba yada perşembe günü boyacıya vericem...

76053196.jpg

41599942.jpg

82405752.jpg

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
güzel gidiyor hadi hayırlısıyla bitiripde biran önce arabana taksan :)

boyamayı nasıl yapıcaksın?

çapşamba yada perşembe günü boyacıya vericem haftaya bugün bitmiş olur bi aksilik çıkmazsa tamamen...

önce macunlanıp zımparalanacak ondan sonrada boyanacak, bu işlemleri oto boyacısı yapıcak

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
peki renk ne olacak?

Parlak siyah...

Yarın şipariş verdigim lambalar geliyor, bakalım 3 lambayıda takınca nasıl görüncek stop...

Bu arada elektirik baglantısında - sabit + değişiyor dimi? yoksa tam tersimi?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

çok güzel olmuş yine tebrik ediyorum.sanki her arada 3mm falan fark var gibi yazmışsın ama umarım sorun çıkmaz senin yönünden.ben çok fark edeceğini düşünmüyorum.ellerine sağlık.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
çok güzel olmuş yine tebrik ediyorum.sanki her arada 3mm falan fark var gibi yazmışsın ama umarım sorun çıkmaz senin yönünden.ben çok fark edeceğini düşünmüyorum.ellerine sağlık.kolay gelsin.

Yaptıktan sonra benımde dikkatimi çekti keşke diğeri gibi 9 cm yapsaydım dedim ama 9.5 cm sorun çıkaracagını sanmıyorum çünkü arkası 9 önü 10 cm biraz yukarı ve aşa ayarlamak mümkün montaj ederken...

Yarın bakalitçiden stop lambasını alıcam, bi aksilik çıkmazsada şipariş verdigim lambaları alıcam. Bugün geleceklerdi yanlışlıkla istanbuldakı şubelerine göndermişler...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bence hiç fark falan yok. Siz devam edin. Hayırlısyla bitirin.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Bence hiç fark falan yok. Siz devam edin. Hayırlısyla bitirin.

Çoğu bitti azı kaldı zaten...

1 hafta sana en kötü ihtimal 2 hafta sonra araç üzerine bitmiş halde olurlar...

Yarın stop lambasını aldımmı nekadar daha uğraşmam gerekecegini belli olur, aralarında küçük farklılıklar olcak kesin onları zimpara veya yapıcam bikaç uygulama ile birbirinin kopyası yapmam lazım...

İlkkez böyle bişey yaptıgım için biraz uzun sürü, hangi aracın stop lambası oldugu önemli değil böyle bi çalışma tekrar yapsam en fazla 1 haftada hallederim...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Sol stop lambasıda bitti, nerdeyse 0 hata var bu seferkinde...

Alttaki vidasını takmadım, üstekinide tam sıkmadım o nedenle tam oturmamış görünüyor...

unbenannt3q.jpg

unbenannt1pv.jpg

unbenannt2rk.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

üstadım süper dediğin gibi hata görünmüyor. :D heyecanla bekliyorum boyalı halini.bu işlem bitince geceuçuşu stickerlı halinide resimlemelisin bence. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
üstadım süper dediğin gibi hata görünmüyor. :D heyecanla bekliyorum boyalı halini.bu işlem bitince geceuçuşu stickerlı halinide resimlemelisin bence. :)

2 stop lambasıda(sağ ve sol) hafif içeri bakıyor, onları zimpara ile düzelttikten sonra boya işlemi yapılacak...

sticker'e uygun bi yer bulur yapıştırırm o sorun değil :):D

Yaptıktan sonra eğer müşteri çıkarsa bunları satıp yine aynı lambalarla birazdaha değişik tasarım yapma niyetim var, bitmiş halini gördükten sonra aklıma geldi keşke öyle yapsaydım dedim.

Nasıl oldugunu yaparsam görürsünüz, yapmadan düşüncemi internette paylaştımmı benden önce yapan oluyor...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

sana katılıyorum.uğraşırken tasarım bulmak fikir geliştirmek acayip iştah açıyor.ben mercek işinde ne fikirler buldum ama far boyutu çok küçük.önemli olan gerçekten farklı ve yakışanı yapmak ve yaptığın parçalar işlevselliğini daha güzel yapması. :D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Stop lambası üzerinde lambaları sabitlemek için toplam 6 delik açıcam(enaz) delikleri matkaplamı açmam daha uygun olur yoksa ısıtarak delerekmi?

Birde vidalar nereye denk geldigini yani tam olarak nereyi dilmem gerektigini en kolay yoldan nasıl anlaya bilirim??

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Stop lambası üzerinde lambaları sabitlemek için toplam 6 delik açıcam(enaz) delikleri matkaplamı açmam daha uygun olur yoksa ısıtarak delerekmi?

Birde vidalar nereye denk geldigini yani tam olarak nereyi dilmem gerektigini en kolay yoldan nasıl anlaya bilirim??

matkap daha uygun olur.ısı ile delmeyi tavsiye etmem.

işaretlemeyide stop vidalarının ve tabanın boyuna göre çubuklar kes agaç plastik ne kolayına gelirse.işaret vuracağın yere yani çubuğun altına koyu renk bişiler sür reçel vazalin vesaire.sonra stopu yavaşça istediğin şekli ile oturt ve bastır.izler çıkmış olur.matkap ile delersin.daha temiz iş olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
matkap daha uygun olur.ısı ile delmeyi tavsiye etmem.

işaretlemeyide stop vidalarının ve tabanın boyuna göre çubuklar kes agaç plastik ne kolayına gelirse.işaret vuracağın yere yani çubuğun altına koyu renk bişiler sür reçel vazalin vesaire.sonra stopu yavaşça istediğin şekli ile oturt ve bastır.izler çıkmış olur.matkap ile delersin.daha temiz iş olur.

öneri için tşk ederim daniycem...

şipariş verdigim lambalar dün 4:30'da gelmiş, işim oldugu için gidip alamadım akşamda geç geldim ece bu nedenle bi kaçgün geçikme olacak stoplarda sanırım...

bugün lambaları alıcam, bakalım lambaları takınca nasıl duracak....

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Lambaları eve bırakırken acele ile telefonla bi resim çektim, akşam fotograf makinesi ile daha ayrıntılı resimler çekerim...

Lambaların maliyeti(KDV dahil) :

Stop+ park lambası 54 tl x 2 : 108 tl

Sinyal lambası 53 tl x 2 : 106 tl

Geri vites lambası: 18 x 2 : 36 tl

Toplam: 240 tl ödedim, stop lambasını tek alırken 4 tl almamıştı şimdikilerdende 6 tl almadı(küsüratları yani)

Bu arada led'lerde geri vites ampulleride 12V...

unbenannt1xc.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Led'li aldığın iyi oldu, uğraştığına değecek ve güzel bir sonuç olacak.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Led'li aldığın iyi oldu, uğraştığına değecek ve güzel bir sonuç olacak.

+katılıyorum.boyalı hali süper olacak.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Düşündügümden fazla zımpara işi çıkıcak gibi görünüyor, az önce sağ stop lambası üzerinde uğraştım büyük bi kısmı bitti sayılır...

Geri vites lambasnı kırmızı folyo kaplasam stop lambası gibi ortası beyaz kalsa yayıcagı ışıkta nekadar bi kayıp olur??

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

kırmızı renğe bürüneceği için daha fazla ışık yayılacak.fren lambası misali.görsellik değişecek.

100 numaralı su zımparası kullanıyorsan iyi olur.pürüzleri gidermek oldukca zor iş.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
kırmızı renğe bürüneceği için daha fazla ışık yayılacak.fren lambası misali.görsellik değişecek.

100 numaralı su zımparası kullanıyorsan iyi olur.pürüzleri gidermek oldukca zor iş.

Pürüzleri gidermek için uğraşmıyorumki, sağ stopta biraz fazla hata var ilk yaptıgım oldugu için onu düzeltmeye çalışıyorum. 0.3-0.4 cm falan en üsteki kısım dışarı çıkık olmuş. Bakan 10kişiden 1kişi belki fark eder ama benım gözüme batıyor onu düzetmeye çalışıyorum eğer düzltemezsem bakalitçiye gidip sadeece o kısmı kesip yeniden yapabilirmiyiz diye bilgi alıcam...

Sol stopta aynı hatayı yapmadım ama, sağ stopta direk silikonla yapıştırdıgım için kuruyana kadar azda olsa kayma oldu soldakinde aynı hataya düşmemek için hepsini tek tek hızlı yapıştırıcı ile sabitledim her açıdan ölçerrek ondan sonra silikonladım...

Pürüssüz bi yüzey sağlamak için boyacı macun çekip zımpara yapıcak...

Plastik borunun üzerine macun + boya tutarmı?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
çelik macun tutar.

o nasıl bişeşey??

Benım bahsettigim silikon ile altakı parçaları 0.3 cm genişletsem üzerine boru yapıştırarak boyacı üzerine macun çekip boyaya bilirmi sorunsuz...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

çelik macun otolarda genelde çürük ve darbe almış düzeltilemeyen kısımlarda,plastik tamponlardada kullanılan kuruyunca kemik gibi olan ve zımpara ilede pürüzsüz hale gelebilen çok ideal bir dolğu ürünüdür.

boyacı için sorun olacağını sanmıyorum.boyanır.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
çelik macun otolarda genelde çürük ve darbe almış düzeltilemeyen kısımlarda,plastik tamponlardada kullanılan kuruyunca kemik gibi olan ve zımpara ilede pürüzsüz hale gelebilen çok ideal bir dolğu ürünüdür.

boyacı için sorun olacağını sanmıyorum.boyanır.

Bilgi için tşkler...

Lambaların arkasına ucun vida almak için müsait bi zamanda sanayiye gidicem, gittigimde boyacıya uğrar bilgi alırım oda sorun olmaz derse alt'dakı 2 lamba yerini dışarıya doğru 0.3 cm genişleticem...

Soldakine göre 0.1-0.2 cm falan dışarı çıkık olucak ama birbirinden uzak mesafede olucakları için hiç kimse o farkı fark etmez :blush:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...