Murat Değirmenci 24 Haziran 2008 Paylaş 24 Haziran 2008 ARKADAŞLAR selamlar.proje test aşamasında kesinleştikten sonra fotoların tamamını yapım aşamasını sizlere ekleyeceğim.bitiş aşamasına sadece 2 gün kaldı.detaylı fotoğraflar 2 gün sonra...kısa bir bilgi vereyim.ledlerimiz süperflux ledlerden.bu uğurda zaten 40 tane kadar ledimiz gitti.kalanlarınıda eklerim.park lambaları yanıkken ledler düşük ışık veriyor frene basınca daha aydınlık oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2008 Paylaş 24 Haziran 2008 park lambaları yanıkken ledler düşük ışık veriyor frene basınca daha aydınlık oluyor.Şmkan varken park ve frenleri ayırmak daha doğru olmaz mı... Hem estetik hem güvenli olur bence... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 24 Haziran 2008 Paylaş 24 Haziran 2008 ledleri pertinaksın ters tarafına monte etmişiniz . lehimlemeyi çok düzgün yapın. çünkü dış ortam olduğu için kışın yazın sürekli ısınıp soğumadan lehimlerde çatlama olabiliyor. pertinaks üzerindeki o bakır halkalar lehim yaparken lehimi direk çeker düzgün olmasını sağlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Haziran 2008 Paylaş 24 Haziran 2008 Güzel olacak. Sinyali de yapıcaksın değil mi ? Ancak led sayısını epey artırman lazım, şu haliyle verdiği ışık yeterli olmaz, birbirine sıfırlayıp yaklaşık iki katı fazla led eklemelisin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2008 Paylaş 24 Haziran 2008 Bizde amma muhalefet etmişiz ha.. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 25 Haziran 2008 Paylaş 25 Haziran 2008 Şmkan varken park ve frenleri ayırmak daha doğru olmaz mı... Hem estetik hem güvenli olur bence...Bizim fiestalarda o dediğini nasıl yapacağız Mehmet Abi tam tesisat hakkında bir bilgim yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Haziran 2008 Paylaş 25 Haziran 2008 (düzenlendi) Sonuçta çift flamanlı bir ampul var ve bu ampule iki ayrı hat geliyor.. Ampulün flamanının düşük olanı parklarda yüksek olanı frenlerde yanıyor... Sizin yapmanız gereken, yapacağınız düzenekte park ve fren hattından gelen elektriği ayırıp ayrı ayrı ledlere bağlamak... 25 Haziran 2008 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Haziran 2008 Paylaş 25 Haziran 2008 Pwm'ini yapıp sönük/parlak olayını yaptıysa bence ayırmaya gerek yok, çok uğraştırır. Ancak ışığın yetersiz geleceğini sanıyorum o nedenden ledleri sıklaştırıp sayısını artırmak gerek. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 25 Haziran 2008 Paylaş 25 Haziran 2008 evet 4 lü kare grupların ortalarına birer adet daha konursa 12 adet daha eklenmiş olur Yorum bağlantısı
Murat Değirmenci 26 Haziran 2008 Yazar Paylaş 26 Haziran 2008 frenler ve park lambalarının ayırt edilebilmesi için zaten ddiğiniz pwm devresinden yapıldı.şimdilik bunu yapan arkadaşlarla deneme çalışması gibi bir olay yaptık bakalım istediğimiz sonuçları alabilecekmiyiz.yakındada sinyaller için çalışacağız daha sonrada bütün yanan lambalar için... Yorum bağlantısı
Musab Hoş1679652581 20 Ekim 2008 Paylaş 20 Ekim 2008 Abilerim iyiki varsınız ve iyiki böyle bi site kurmuşsunuz hepinize teşekkür ederim işte sorunum: 2004 model bi albeam var ledli stop yapmak istiyordum hatta arabadaki tek eksik diyebilirim. fakat pwm devresini her seferinde yakıyorum ledleri ayrı ayrı dizmeyi denedim (bi sıra fren için bi sıra parklar için) 2 gün sonra onlarda yandı ..resimleri yarın ekleyeceğim. ankarada bana yardımcı olacak bildiğiniz bir yer yokmu... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 23 Ekim 2008 Paylaş 23 Ekim 2008 devreyi nasıl kurdunuz hangi elemanları kullandınız. devrenin kaliteli bir resmi olursa yardımcı olabiliriz. Yorum bağlantısı
Musab Hoş1679652581 25 Ekim 2008 Paylaş 25 Ekim 2008 saolun;murat abinin yardımıyla yaptım resimleri eklerim Yorum bağlantısı
Murat Değirmenci 28 Ekim 2008 Yazar Paylaş 28 Ekim 2008 saolun;murat abinin yardımıyla yaptım resimleri eklerim eline sağlık kardeşim anlatmak istediklerimi tam anlamışsın ki işin hallolmuş tebrikler fotoları bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Musab Hoş1679652581 14 Kasım 2008 Paylaş 14 Kasım 2008 yapılış aşamasını resimlerini kaybettim ama bunlar son halleri Yorum bağlantısı
Muharrem Axoy 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 saolun;murat abinin yardımıyla yaptım resimleri eklerim eline sağlık çok güzel olmuş... yaptığın devreyi biraz açıklarmısın kac direnç kullandın? .. direnç olarak ne kullandın? ve nasıl bier bağlantı yaptırn ( 3 seri led e bağlı 220 ohm luk direnç diye tahmin ediyorum ama açıklarsan çok sewinirim)başka bir sorum daha olacak ;benzeer bi led uygulamasını albea aracımın tavan lambasında yaptım. ilk olarak 3 led i seri baglayıp 220 ohm dirençle toplam 12 led 4 direnç kullanarak yaptım fakat kapılar kapandığında sonmesi gereken ledler çok azda olsa yanıyordu . bende 4 er ledlik 2 plaka halinde mevcut bağlantıya paralel bağlantı yaptım(direnç kullanmadım).. artık ilk bağladığım 12 ledlik 4 dirençlik dewrenni üstundeki lenler kapı kapalıyken yanmıyor sadece son bağladıgım 4 er ledlik 2 plaka halindeki ledlerden aynı plakadaki 2 led çok az da olsa yanmaya devam ediyor.. bu durum akünün boşalmasına sebep olacağı korkusuyla ledleri düğmeden kapatıyorum. diyorum ki 7812(yanlış hatırlamıyorsam) regulatörü ile bu sorunu çözebilirmiyim.. bu konuda bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum..şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Regülatör voltajı hep aynı seviyede tutup devreyi korumaya yarar. Senin yaşadığın sorun bağlantı hatası nedeniyle oluyor ya da bir yerde bir kaçak var gibi. Belki de kapıyı kapattığın zaman bile voltaj tam sıfırlanmıyor, bu kadar düşük voltajla halojen ampul yanmadığı için sen farketmiyordun, led az akım çektiği için hafif yanıyordur. Bunu bir ölçü aletiyle ölçerek ya da elektrikçide netleştirebilirsin.Ek olarak, bir çok albea'da frene basıldığında sinyal lambalarının çok kısık yandığı dikkatimi çekmişti. Sonradan bunu düzelttiler mi bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Onur Koç 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 ledlerde kullanıcağım dirençleri hesaplamayı bilmiyorum.Bilsem bende bizim aracın stoplarını lede çeviricem.Birde ledleri pertinaks kullanmadan aracın mevcut olan far tasına montelesek olur mu? Çünkü bizim stoplar yanlış hatırlamıyorsam ismini freeroom diye geçen cinsten.Yani pürüzsüz saydam bir yapıya sahip.Birde en iyi led hangisidir?Tüvde sıkıntı olur mu? Park lambası çift flemanlı.Yani açınca parklar tuşa basınca geri sisler aktif oluyor bu işi nasıl çözebilirim.Ortalama olarak 100 ledden aşağı gitmez diye düşünüyorum.Yardımcı olacak herkese çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 Led stop modifiyesi biraz tehlikeli bir uygulama,gündüz fark edilmeme durumu var.Stopların resimlerini ekleyebilir misin?-Reflektör kullanıp ışık miktarını yükseltmek...-Power led ve lens kullanmak...Süper flux ve şerit ledle forumda yapılan modifiyeler var gece performansları genelde iyi ama gündüzleri vasatlar,bize asıl lazım olan ise gündüz görünür olmak,Onur bu arada sen hala mercek montajını yapmadın,üşengeçler listesine senide dahil etmek lazım Yorum bağlantısı
Onur Koç 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 Led stop modifiyesi biraz tehlikeli bir uygulama,gündüz fark edilmeme durumu var.Stopların resimlerini ekleyebilir misin?-Reflektör kullanıp ışık miktarını yükseltmek...-Power led ve lens kullanmak...Süper flux ve şerit ledle forumda yapılan modifiyeler var gece performansları genelde iyi ama gündüzleri vasatlar,bize asıl lazım olan ise gündüz görünür olmak,Onur bu arada sen hala mercek montajını yapmadın,üşengeçler listesine senide dahil etmek lazım Abi zorunlu 300 saatlık stajımı yapıyorum.Eve kaçta geldiğim hiç belli olmuyor.Havalimanına gittim 2 de evde oldum.Pazarları izinliyim fakat yorgunluktan sadece forumlarda geziyorum.Zaten stajın bitmesine son 2 hafta gibi birşey kaldı ardından yapıcam Abi çok önceden çekmiştim tozlu bir halde garajda beklerken resimde anlaşılmayan bir kısım varsa akşam vakti fotoları çeker eklerim.Şöylede tarif edeyim.En sol park+sis sol sağdaki sinyalen sağ fren lambası fren lambasının solunda kalan geri vites lambası ne gider abi bu stoplara yada orj kalması mi iyi olur? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 (düzenlendi) Stopları kesip biçmeyi gözün kesiyorsa bu resimlerini eklediğim ürünleri kullan,sağlıklı led stop yapımı bunlarla mümkündür...9,5 cm çapındadır lens 45 derecedir,9 adet 1 watt power led yeterlidir.Basit bir devre yardımı ile fren+park olarak kullanabilirsin.Işık miktarı gündüzleri etkilidir.Lens 5 cm çapında ve 30 derecedir.4 adet 1 watt power led yeterlidir.Sinyal için uygundur,geri vites için daha geniş açılı lens kullanılmalıdır...Geri vites için bu lens uygun olur 5 cm çapında ve 60 derecedir,bunda daha fazla ışık için 3 watt power led kullanılabilir...Bu ürünlerin hepsine uygun ölçüde soğutucu takılmalıdır,power ledler sıcağı hiç sevmezler ve mutlaka driver la sürülmelidir aksi halde dalgalı akımdan etkilenir ve bozulurlar...3 lü power led soğutucusu...4 lü power led soğutucusu...9 lu power led soğutucusu... 1 Temmuz 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Koç 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 Abi bunları nasıl sabitleyebilirim stoplara şekil olarak nasıl görünür sizce güzel olur mu devre yardımı ile demişsin abi ne tür bir devre satın almam gerekir? fren ile parklar birbirinden ayrı fakat park ile arka sisler aynı birde stopu açmak için ısı tabancası yeterli olur mu yoksa fırın mi? Keşke ön farlar gibi olsa 5 klips var açıyosun far camı eline geliyo Abi birde millet 50 ledden aşağı kullanmıyor ben bu kadar ledden performans alabilir miyim akşam akşam yoruyorum abi k.bakma http://www.dealextreme.com/p/1157ggk-3w-6500k-180lm-car-brake-white-light-bulbs-pair-dc-12-24v-117657 bu nasıl olur? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 (düzenlendi) Abi bunları nasıl sabitleyebilirim stoplara şekil olarak nasıl görünür sizce güzel olur mu devre yardımı ile demişsin abi ne tür bir devre satın almam gerekir? fren ile parklar birbirinden ayrı fakat park ile arka sisler aynı birde stopu açmak için ısı tabancası yeterli olur mu yoksa fırın mi? Keşke ön farlar gibi olsa 5 klips var açıyosun far camı eline geliyo Abi birde millet 50 ledden aşağı kullanmıyor ben bu kadar ledden performans alabilir miyim akşam akşam yoruyorum abi k.bakma Şefvaf epoxi ile sabitleyebilirsin.Şekil olarak nasıl olur dersen güzel olur,güzel görünür ama bu birazda senin el becerin ve hayal gücünle doğru orantılı olacak ışık miktarı oldukça tatmin edici olur.Fren ve parkın ayrı olması sorun değil sen bu uygulama ile fren+parkı aynı pcb üzerinden yapabilirsin,ürünleri alacağın elektronikçiye yapmak istediğin uygulamayı anlat o sana gerekli devreyi hazırlar,otomobilde kullanacağını söyle.Milletin 50 ledle yapamadığını sen 9 ledle yapacaksın buna emin ol Bence orjinal stoplara boş yere acı çektirme çıkma stop al rahat rahat uğraş,ama bu uygulamada merceğe benzemesin elini biraz çabuk tut Onur kardeşim hiç çekinme istediğin kadar soru sor yorulmadan,sıkılmadan elimizden geldiğince yardımcı olur cevap veririz,bizim yorgunluğumuzun giderilmesi için sizlerin açılan konuları ve projeleri tamamlaması yeterli olur... 1 Temmuz 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts