İçeriğe Yönlendir

206 gti far camı açılmıyor

Nejat Çandar

Recommended Posts

Nejat Çandar

merhaba arkadaslar farlarıma mercek takıcaktım fakat far camının inadı yüzünden takmak simdilik kısmet olmadı neler neler yaptım ısıttım kastırdım 2saatte actıgım yer 8-10cm bunuda bir kenara bırak farın silikon kanalları zarar gördü ve acma islemine devam edersem komple zarar görüp cöpe atıcaz sanırım bu 206 farlarını acanların nasıl acabildigini hala anlamıs degilim bunun özel bir yöntemi yada baska birseyimi var bilgisi olan arkadaslardan cözümler bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar
birde ısı tabancasını dene mutlaka açılacaktır

onunlada denedim hemde cok ısıttım içindeki orjinal silikon ısıdan hicbir sekilde etkilenmiyor far kırılacak diye simdilik bıraktım birkac arkadastan bu konuyla ilgili yöntemler bekliyorum ama daha haber yok..

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

hiç bir şekilde ayrılmıyorsa bunun çaresi ve yöntemi yok gibi ama mercek takacaksan başka yöntemleri var

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar

evet mercek islemi yapıcm bütün hersey hazır ama far camı acılmıyor cok az acıldı 5cm falan ama far dagılacak ve kırılacak cam yuvaları zarar gördü zaten bayagı mutlaka yöntemi var bunun acanlar nasıl acıyo daha önce baska arabaların actım hicte zorlanmadım ama bu beni illallah dedirtti:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

bu plastikler polikarbondan üretili kolay kolay kırılmaz sıpatula ile biraz zorla bakalım yinede açılmazsa,arka kapağı mercek yerleştirecek kadar keseceksin mecbur.

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar

arkadan kesip yapmak istemiyorum daha sorunlu olur bence..bu farlar yapılması zor olan bir tip olsa vazgecicem ama yapan yapıyo o yüzden hırs yaptım:D:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

aslında ii izole edilirse bi sorun olmaz,mercek takmak güzel bişi xenon için lazım zaten,dediğim gibi sıpatula ile zorla bakalım

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar
aslında ii izole edilirse bi sorun olmaz,mercek takmak güzel bişi xenon için lazım zaten,dediğim gibi sıpatula ile zorla bakalım

birde öyle deniyim ama zorlamanın sonucunda camın gectigi ince plastikten yapılmıs yuvalar(silikonladıgımız yer)kırılıyor yada yamuluyor bende toplamda 20cm'ye yakın yer yamuk ve kırık farlarımda sıfırdı:(

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

kalan yuvalar yeter sanırım,kaliteli ısıya dayanıklı silikon kullandığın zaman yine eskisi gibi olacaktır

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar
kalan yuvalar yeter sanırım,kaliteli ısıya dayanıklı silikon kullandığın zaman yine eskisi gibi olacaktır

yarın denedikten sonra tekrar yazarım, cok sağol bilgi verdigin icin..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

hava tabancası bölgesel olarak çok ısıttığı için malzeme kemikleşiyor kolay kırılıyor.

en güzeli fırına atarak denemeniz.

150 derece fırına atın

3 4 dakikada bir kontrol edin.

hertürlü aradaki silikon farın kendisinden daha önce eriyecektir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben fordun dandik farını 180 dereceye 8 dakika atıyordum...

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar
(düzenlendi)

evet maalesef valeo marka:(ama bunları acan arkadaslar var ve bunları acmanın bir taktigi var hepsi bu acılmaz diye birsey yok sadece ben acamıyorum durum bu:(

tarihinde nc5Racer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

VALEO marka 206 farı ısıtmakla,pişirmekle,yakmakla, eritmekle açılmaz.Boşuna uğraşıp farı heba etmeyin.Farı bozmadan kesinlikle açamazsınız.Depo yada TYC marka farları açmak okadar kolayki, farın birleşim yerlerini çakmakla bile ısıtsanız cam gövdeden ayrılıyor.

Yorum bağlantısı
Nejat Çandar
VALEO marka 206 farı ısıtmakla,pişirmekle,yakmakla, eritmekle açılmaz.Boşuna uğraşıp farı heba etmeyin.Farı bozmadan kesinlikle açamazsınız.Depo yada TYC marka farları açmak okadar kolayki, farın birleşim yerlerini çakmakla bile ısıtsanız cam gövdeden ayrılıyor.

bugün kendi farlarımı daha berbat etmemek icin cok eski olan ve kullanılacak halde olmayan farlarımı fırına attım sonuc camı eridi:D:D bir sekilde ben veya bir baskasına bu isi insaallah yaptırıcam 1haftadır aracımda farlar yok sislerle idare ediyorum allahtan sislerdede xenon varda önümü görüorum geceleri:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

eğer farı açamıyorsan romeoilkerin dediği gibi farı heba etme,fırındada açılmıyorsa boşuna uğraşma çünkü her uğraştığın an far camı çizilecek hatta farın üzerinde çila belki kendiliğinden çıkacaktır,bence arkadan mercek sığacak kadar kes derim sonuçta kesilmiş olduğunu dıştan kimse görmeyecek.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercek uygulamasının ayrı farlarda uygulanması daha mantıklı.

Sorun olursa hızlıca halojene geri dönersin. Zaman darlığın olmaz. Tek dezavantajı maliyeti olabilir ki bence kasmaya değmez. Şki tane açılabilenlerden yeni ya da temiz çıkma far alıp üzerinde çalışırsan orjinalleri de zedelememiş olursun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...