Oktay Toker 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 (düzenlendi) bu diod iyi.ama voltajın düşüyor ben onun için dedim.pervane akımını göremeyince dönmez tabiki.sen fsp kullan.yok bunu öylesine kullanacağım diyorsan resimdeki 5408 i kullan daha iyi sağlıklı olur desemmi bilmiyorum. voltaj 10.5 civarı olur.karar senin.h7 veya h1 ampul testi yap merak ettim sonucu. pervane derken power içindeki pervanemi ney?yanlışmı anladım.eğer power içindeki pervane ise kendi kendine dönen.powerın zaten sorunlu demektir.fazla güvenme.diodla sürdüğün için voltaj düşüyor akım destegide yerinde oluyor zorlanmıyor power. 29 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) akü den sonra en temiz voltajı smps swich mode power supply saglamaktadır.son derece temiz filtre edilmiş voltajı verebilmektedir.kondansatörler ve kullanılan transistörler kadar sogutucu boyutu önemlidir.bunun sonrasında toroid trafolarla yapılan powerlar gelir.normal trafo ile yapılanlar oldukca kirli voltaja sahiptir.pealk degerleri dalgalı deniz gibidir.smps temizliğindeki voltajı alabilmek için en az 15.000mf. kondansatör anca yetmektedir. ama piyasada bunlar hep 2200mf.değerlerinde kullanılır.verimlilik çekilen gücün alındığı kaynağın bunu karşılaması ile orantılıdır.normal bir pc internet ortamında 75watt civarlarında akımla beslenir.oyun esnasında bu 2 katına çıkar.özel marka pc kasalarında 350 400 watt power kullanılmaz 200watt civarlarında ve tam verimlilik veren çekilen akımı sınırında karşılayan powerlar kullanılmaktadır.hesaplanmış ve takılmıştır.oem kasa toplanırken iyi olsun 500wat taklalım hesabı olmaz.tetikleme voltajı 3.3 volttur.en fazla anlık akım bu voltaj üzerinden çekilir.peak deger tepe çizgisidir en üst degerdir.maximum elde edilen temiz filtre edilmiş güçtür veya sinyaldir.power supply da en güçlü voltaj değeri 3.3 volta aittir ana besleme esasında budur.anakart üzerindeki kuzey güney audio ethernet vesaire chipsetler içindir bazı geri dönüş voltajı tabir edilen güçlü akım voltajlarını 5volt karşılar.ram ve pci slotlardaki kartlar ve power tetikleme vesaire içindir .12volt işlemci ağırlıklı kullanılır.3.3v 5v 12v pci slot üzerinden diger kartlardada kullanılır.kondansatör hayati öneme sahiptir bu doğru.tek kondansatör şişmesi olası bir çok hataya sebeb olur.kaliteli powerlarda eksi 12volt maximum 1.5amperdir.benim elimde 14 yıllık compaq at power ve 11 yıllık atx power supply var ve hala çalışıyor.8 yıllıkta dell power supply var.bu 3 en ufak akım fazlaldan akım çekilmesine karşı korumalı devreye voltaj kesinlikle vermez. o nedenle ampul baglandığı anda kendini korumaya almaktadır. şirkette power supply çeşitleri vardı asus,asususun yeni ürünü vento,fsp(arızalı),500watt nrp model siyah power ve şirketin sürekli kullandığı ve 6 tane oem ucuz power arasından seçtiği everest 250 watt powerlar ile,elimde bulunan 12volt 100watt ampulü test ettim.hepside sorunsuz çalıştı.kendi yaptığım ayarlı 15amper trafolu power ile ampulü yaktım 9 amper güç çekti.ampul yanık iken asus 300watt 18amper 11.98v. verdi.vento 350watt 15amper 11.89v.verdi.fsp 350watt 15amper arızalı şekilde 10.59v.verdi.nrp500watt 15 amper 12.02v.verdi.everest 250watt 8amper 11.35v verdi.test ettiğim powerlar çizgi elektronik sitesindeki test lerdede olumlu sonuçlar vermiştir.ama pc de tabiki.birde h7 ampul ile test edeyim diye düşünüyorum.ama degişen deger olacağını sanmıyorum.powerların çoklu soket ucunda bulunan ve standard olan yeşil renkteki uç ile yanında bulunan siya şase ucuna bir buton anahtar yardımı ile on off yaparak.12volt 5 volt 3.3volt uçlarına krokodil kablo baglantısı yaparak ,evinizde iş yerinizde okulda kullanabileceğiniz güçlü sayılabilecek cihazınız bulunsun derim.4pinli uçlardaki sarı kablo ucunda 12volt kırmızı kablo ucunda 5 voltsiyah kablo eksi uç yani şasedir.4lü kare uçtada sarı kablo 12volt.siyah eksi şasedir.diğer 4lü soket olan uçta sarı kablo 12voltturuncu kablo 3.3voltkırmızı kablo 5voltsiyah eksi şasedir. 450watt ve üzeri power supplylerde artı olarak 2 tane 6 pinli soket bulunur bunlarda sarı 12volt ve siyah şasedir.yeni power supplylerde pc hdd leri için artı olarak sata power soketi bulunur.bundaki uçlar.sarı 12voltkırmızı 5voltsiyah eksi şasedir.bazı modellerde turuncu 3.3volt ucuda eklidir.büyük soketin renk ve voltaj degerleri ve on off için kullanılacak uçlar resimde görülmektedir. 30 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) forum için yaz üstadım bilgi paylaşımı oluyor.herkes okusun.amacım bu.dikkat et ama o diodlar yanabilir veyua aşırı ısınabilir.ben güvenmedim o diodlara. 30 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Bencede diodlar çok cılız. Ayrıca kullandığın diodlar yüksek frekansa uygun değil.Çıkışta nihayetinde Dc de olsa yüksek frekans var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 diodsuz ampulü baglayınca 11.30 u normalde görmen gerekiyor.diodlu iken o voltajı görmen çok normal.iptal et diodları.ve ampul testinde zaten bu voltajla normal olamaz tam gücünde çalışmıyor ampul.testlerini power ile yapacaksan bu power seni çok yanıltabilir.akü var demiştin iyi ise onla devam et. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) balast nasıl gider anlamadım.ne alaka anlattığın olayla.ses açıksa akü voltaji ani düşer sapma olur 12nin üzerine zaten çıkamaz.bu voltaj aralığında oluşan akım dengesizliginde nasıl giderki balast.bu kadar dandikmi bu?akü şarz cihazları öyledir.diger türlüsü aküyü yer.mantığı biraz farklı ama çok degil.kademeli akım vardır.ford clubta uzunca yazmıştım bunu.şarz haricinde kullanabileceğin bir ürün degildir. 30 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Ben hala niye diod bağladığını anlayamadım.Gereksizki. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 power supply ile akü şarzını yapma bir daha.sonuçları kötü olur.yarım dalga ile şarz olur aküler.tam dogrultulmuş bir voltajın ucuna diod baglasyıp bir şeyler yapman taktıgın diodla ilgisiz çünki voltaj ile beraber akımıda düşürüyorsun.diodunda kendi drenci mevcut.en kısa sürede akü şarz devresi yapmalısın.googleda çıkar bir sürü basit ve pratiktir.elin yatkın nasılsa. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) yok abi daha öncede yapmıştım sıkıntı yok konuda gerkli malzeme kbpc5010 köprü diyotgerekli büyüklükte trafo63v 6800uf kondansatörben artı yönüne bir anahtar koydum sigorta ile beraber.kondansatörü çıkart bağlama.8 tane 0.47ohm taş direnç al hepsini paralel bagla.ve artı uca seri tak.daha iyi olur ben öyle şarz ediyordum. 30 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) abi taş direnç niye? voltajı düşürmezmi yüksek voltaj daha iyi değilmi?hayır düşürmez zaten 0 ohm altında deger amacı akım kontrolüdür trafoyu korumak için kullanılır.akü doldukca çekilen akım değişir bunun için trafoya yük binmeside değişir bunun önüne geçer trafoya binen yükü hafifletir.yük direnci olarak kullanılır.akü yüksek voltaj ile dolmaz verilen sabit akımla dolar.bunun için yarım dalga dc en iyi dolum şeklidir.12 volt aküye 18volt civarında yarım dalga besleme gerekiyor.ki tam akımını alabilsin.ideali budur.akünün amperine göre trafonun watt degeri değişir. 30 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 akü kaç amper ise ona göre alacaksın elişndeki trafo kaç watt.akün kaç amper.köprü diodu metal kılıf kullanacaksın en az 25amper olmalı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 (düzenlendi) diodun niye gümledği belli oldu. köprü diod bu.bunuda bir soğtucuya bağla,taş dirençle dediğimi yap uğraşma başka.en az 200watt trafo gerekiyor bence.60amper aküyü 350watt trafo ile dolduruyordum.gayet iyiydi.100watt yetmese bile işini görebilir.15 volt 150watt trafo biraz daha iyi olabilir.detaylı hesaba gerek yok bence. 1 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 Şarj olayı çok farklı bir iştir.Öyle gerlilimdi akımdı olmaz. Birincisi jell aküler için hücre başına 2.4 voltu asla geçmeyecek, tam dc ile dolduracaksın.Hiç bir power supply 12 volt luk jell yada sulu akü dolduramaz.Doldurur zannedersin. Jell (kuru tip ) 12 volt akü için hücre başına 2.2 volt verilir, en fazla tepe gerilimi olan 2.4 volta gelindiğinde şarj muhakkak durdurulur.Hiç bir jell akü 5-10 dolumdan sonra tepe gerilimi olan 2.4 volta çıkarılmaz.En fazla 2.3 volta kadar doldurulur ve şarj kesilir.Bu nedenle 12 volt supply 13.8 volta erişemeyeciği için şarj %15-25 seviyesinde kalır. Sürekli böyle kullanım plaka serleşmesine ve sülfatlaşmaya döner.Sulu aküler ise hücre başına en fazla 2.65 volta kadar şarj edilir.En sağlıklısı hücre başına 2.4 volta kadar doldurup şarj akımını akünün % 5 seviyesine indirip 4-5 saat daha şarja bırakmaktır.Araçlarda bu nedenle 2.3 hücre gerilimde şarj durdurulur.Araç aküsü için bu gerilim yeterlidir.Bu gerilimi üstünde aküde asit buharı salınımı başlar.Son olarak Şarj edilen akünün kapasitesinin % 10 nundan fazla akımlada şarj etmeyin.Uzun vadede plakaları eritirsiniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 (düzenlendi) servet üstadım yazdıkların en doğrusu katılıyorum.fakat bunun için akü şarzı için üretilmiş makina şart yada ciddi bir devre yapımı şart biliyorsun.en basit ve kuru akülere kolayca uygulanan bu yöntem.ben sanayideki akücü ustalarımdan öyle gördüm.elektronik yüksek mühendisi gerçekten çok iyi olan ustamında tam olmasada doğruladıgı bir yöntem. jel aküler her şekilde farklıdır ve yazdığım şarz yöntemi zaten kesinlikle olmaz.çünkü bahsettiğin voltajlar her bölüme darbeli akımla dolduruluyor.yeni nesil akü şarzı şart.basit örnek notebook bataryaları telefon ve mp3 pilleri bu tarz yöntemle dolar.aklıma şu geldi ve bence ucuz ve iyi yöntem her şeyi hazır.bildiğimiz ups ler bu işi her şekilde görür.1 tane wattlı tip alınır ve kullanılır.yanlız 12voltluk akülü olanı seçilmeli.24 volta uyarlanmış tipleride var.şarz için yeterli elektrikler gidicede işe yarar. 1 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 (düzenlendi) 40 veya 50 dolarlıklar işini görür düşüncesindeyim.en az 12 amper aküleri var.geçmiş olsun.telefon değiyorsa uğraş degmez ise bence uğraşma yan sanayi ekranlara gözün alışamaz.parana yazık derim. 1 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 40 50 dolarlık ups ler işini görür.servisinden yaptırman iyi için rahat olurgarantide veriyorlar. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Tam olarak konuya denk düşmeyebilir ancak ; ben var olan tüm bataryalar için aşağıdakine benzer Microprocessor kontrollü charger kullanıyorum. Bu charger ile PB , Ni-cd , Ni-Mh , Li-Po , Li-Ion gibi şarjlı bataryaları kolayca ve olması gerektiği gibi şarj ediyorum. 6 hücereye kadar balancer ile li-po şarj edebiliyor.Max 5A şarj akımı var ve buna 50Ah 'e denk gelir. 3-4 A şarj ile sanırım biraz daha fazla bekleyerek daha yüksek kapasitede pil şarj edilebilir.Kısa devre koruması.Otomatik hücre algılama.Şstenildiğinde deşarj ve lipo lar için depolama özelliği.Türkiyete kargo dahil maliyeri 33 USD. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Bu şarj cihazı değil .Adı üzerinde balans şarj cihazı.Balans sarj cihazları çok hücreli seri bağlı hücrelerin gerilim ortalamalarını düzenler.Bazı gözlerde düşme varsa onarır.(sülfatlaşmayı yok eder) Yaptığı işe göre bedava diyebilirim. Normalde 100 Amper balans cihazları 8000-10000 € civarında. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 (düzenlendi) Bu şarj cihazı değil .Adı üzerinde balans şarj cihazı.Balans sarj cihazları çok hücreli seri bağlı hücrelerin gerilim ortalamalarını düzenler.Bazı gözlerde düşme varsa onarır.(sülfatlaşmayı yok eder) Yaptığı işe göre bedava diyebilirim. Normalde 100 Amper balans cihazları 8000-10000 € civarında.Servet Usta ,Ne yaptın yahuu öldürdün bizi. Şarj cihazı değilmi Balans yapabilmesi için lipo pillerdeki gibi balance portlarının olması gerekir. Normal şartlarda lipo dışındaki billerin balance portları yoktur. Düz mantık seri bağlıdır. Bu bir charger yani şarj ediyor Bu ve buna benzer cihaz kulllanan sanırım onlarca arkadaşım vardır .. Sen toptan olayı bitirdin be yahuu.http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/u...?idproduct=5548The IMAX B6 is a very advanced charger, able to charge, balance and discharge Lion, LiPo, LiFe (A123), NiCd and NiMH batteries.Features;Microprocessor controlledDelta-peak sensitivityIndividual cell balancingLi-ion, LiPo and LiFe capableNi-Cd and NiMH capableLarge range of charge currentsStore function, allows safe storage currentTime limit functionInput voltage monitoring. (Protects car batteries at the field)Data storage (Store up to 5 packs in memory)Battery break in and cycling.Spec.Input Voltage: 11~18vCircuit power: Max Charge: 50W / Max Discharge: 5WCharge Current Range: .1~5.0ADischarge current range: .1~1.0ANi-MH/NiCd cells: 1~15Li-ion/Poly cells: 1~6Pb battery voltage: 2~20vWeight: 277gDimensions: 133x87x33mm 2 Aralık 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 (düzenlendi) Recebim Yazıcım Bende balans şarj cihazı kullanan kafilelerdenim Bendeki cihaz 300kg ağırlığında 130 amper kapasiteli,En fazla 160 volt gerilim veren minik bir yavru. Balans şarj cihazı olmasa idi bu alet niye balans şarj cihazı yazsınki? Yazardı bilmeme ne tip batarya şarj cihazı der geçerdi.Bak yineliyorum; Adı üstünde şarj cihazı ama normal karakter değil. Eğer üzerinde hücre kesim değeri yazmıyorsa ki bu cihazda yazmıyor, düzensiz şarj olan ve bu neden ile kapasite kaybı oluşan bataryaları restore eder,canlandırır, zindelik ve enerji verir. Sürekli bu cihazla şarj olan bataryalarda erken yaşta emekli olur 2 Aralık 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 (düzenlendi) Recebim Yazıcım Bende balans şarj cihazı kullanan kafilelerdenim Bendeki cihaz 300kg ağırlığında 130 amper kapasiteli,En fazla 160 volt gerilim veren minik bir yavru. Balans şarj cihazı olmasa idi bu alet niye balans şarj cihazı yazsınki? Yazardı bilmeme ne tip batarya şarj cihazı der geçerdi.Bak yineliyorum; Adı üstünde şarj cihazı ama normal karakter değil. Eğer üzerinde hücre kesim değeri yazmıyorsa ki bu cihazda yazmıyor, düzensiz şarj olan ve bu neden ile kapasite kaybı oluşan bataryaları restore eder,canlandırır, zindelik ve enerji verir. Sürekli bu cihazla şarj olan bataryalarda erken yaşta emekli olur Hala öldürmeye devam ediyorsun usta Minik olabilir , ucuzda olabilir ( Bu türünün en basit örneği 250 Usd ye kadar fiyatı olanlar var ) ancak tahminlerinin çok çok üstünde özellikleri mevcut. Aşağıda PDF url sini gönderiyorum göz atmanı rica ediyorum. Desteklediği pillerde hem şarj hemde deşarj için kesim özellipi var. 3.6 , 3.7 olan lipoları otomatik ayırt ediyor. Siz sadece basacağınız akımı set ediyorsunuz. Alma garibin ahını diyorum. Yapma etme. Bu charger ile şarj edilen bataryalar tam aksine en sıhhatli dönemlerini yaşar.http://www.kempley-helicopters.com/heli-ma...rger-Manual.pdf 3 Aralık 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts