Misafir 6 Ocak 2009 Paylaş 6 Ocak 2009 (düzenlendi) Reno Kangoo'ların arka kapı üstünde 3.cü stop lambası bulunmakta.Ledli fren lambalarının frenleme anında arkadan gelmekte olan sürücüler tarafından daha erken fark edildiğini bildiğim için 3.cü lambayı ledli hale getirmeye,sistemi yaparken fren anında belirginliği iyice arttırmak için stopun içine flaşör devresi monte etmeye karar verdim.Flaşör devresi freni basılı tutarsanız 10 saniye sonra devreye giriyor.Bu geçen sürede ledler sabit yanıyor. 6 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Ocak 2009 Paylaş 6 Ocak 2009 çok orjinal ve güzel olmuş.keşke bu flaşör olayını bir süre basılı tutunca değilde ani sert bastığımızda yanmasını sağlayabilsek. çünkü 10 saniye süresince değilde ani olarak basılınca dikkat çekmesi çok daha güzel olur. süre dışında acaba başka neyi bu sisteme dahil edebiliriz?şimdi mesela sen trafikte kırmızı ışıkta beklerken 10 saniye sonra arkada flaşör şeklinde yanmaya başlayacak. çok yakın duran biri için "noluyo ya" durumu oluşabilir Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 6 Ocak 2009 Paylaş 6 Ocak 2009 çok orjinal ve güzel olmuş.keşke bu flaşör olayını bir süre basılı tutunca değilde ani sert bastığımızda yanmasını sağlayabilsek. çünkü 10 saniye süresince değilde ani olarak basılınca dikkat çekmesi çok daha güzel olur. süre dışında acaba başka neyi bu sisteme dahil edebiliriz?şimdi mesela sen trafikte kırmızı ışıkta beklerken 10 saniye sonra arkada flaşör şeklinde yanmaya başlayacak. çok yakın duran biri için "noluyo ya" durumu oluşabilir şimdi onu şöyle yapıyorlardı ahmet 2 kademeli bir swich alıp pedalın altına koyup eger boyu yetmezse üstüne bı kaç aparat ekleyıp yapıyorlar.. Arkadaşımın arabasında var fakat nerde yaptırdı bılmıyorum ama sistem bu sekılde calısıyor Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2009 Paylaş 6 Ocak 2009 keşke bu flaşör olayını bir süre basılı tutunca değilde ani sert bastığımızda yanmasını sağlayabilsek. fren basınç hattına bi sistem yapılabilir(müşür mesela).frende oluşan çok yüksek basınç flaşörü tetikler gibi.aslında müsait bi vakitte deniyeyim bi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Ocak 2009 Paylaş 6 Ocak 2009 BMW lerde şu anda standart bu sistem zaten. Ledli stoplar eğer ani olarak frene basılırsa bir süre daha güçlü olarak yanıyor. Diğer üreticilerde nasıl onu bilmiyorum. Zaten Renault lar dahil çoğu araçta 4lü flaşörler yanar frene sert basılınca. Ama bu bahsettiğim tüm araçlarda zaten acil fren destek sistemi bulunuyor. Fren pedalına hangi hızda bastığınızı araç biliyor. Çok ani olarak fren pedalına basarsanız daha pedal dibe ulaşmadan araç kendi tam güç freni yapmış oluyor. bu sistem sonradan entegre edilemez fakat switch güzel fikir. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 6 Ocak 2009 Paylaş 6 Ocak 2009 fren basınç hattına bi sistem yapılabilir(müşür mesela).frende oluşan çok yüksek basınç flaşörü tetikler gibi.aslında müsait bi vakitte deniyeyim biselamlar servet abi bunu önermıyorum.. şu an benzerı bı durum üzerinde proje yürütüyorum fakat dünya üzerinde hangı sıtede sorduysam hangı elektronikciye sorduysam fren basınc degerlerıyle oynamayı önermıyor.. Canınız herşeyden önemlidir cevabını alıyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 fren basınç hattına bi sistem yapılabilir(müşür mesela).frende oluşan çok yüksek basınç flaşörü tetikler gibi.aslında müsait bi vakitte deniyeyim biSenin bu arabanda otomatik seviye ayarı yok mu ? Ani fren yaptığında ön ya da arka eğim sensörlerin belli bir uç değere ulaşıyordur, ondan yararlanma imkanın olabilir.BMW lerde şu anda standart bu sistem zaten. Ledli stoplar eğer ani olarak frene basılırsa bir süre daha güçlü olarak yanıyor. Diğer üreticilerde nasıl onu bilmiyorum.Yeni 5'te harika. En içteki sis lambaları yanıyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 (düzenlendi) Ya sen dahisin... Nerden aklına geldi bu... Şemayı ve parça listesini istiyorum.. Video görüntüsü istiyorum...Edit: Bu ledlerden de istiyorum 7 Ocak 2009 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 (düzenlendi) Sercan:Fren ana merkez çıkışında buluna ana boruya müşürü takarak yapabilirim.Bu şekilde frenin mevcud çalışmasına bi engelim olmaz.Swici önce yaptım ama aracın hızına göre pedala basma şiddeti değiştiğinden pek verimli olmadı.Ahmet:Evet dediğin oldu. Işıklarda arkadaki vatandaşların bi kaçı selektör yapıp lambayı işaret ettiler. Voltron:Arabanın orijinalinde B.A.S. fren asistanı var.Gazdan ayağımı hızlı çekip fren pedalına dokunduğum an fren kendiliğinden pedaldaki boşluğu alıyor.O noktadan ikaz almanın riskli olabileceğini düşünüyorum.Aracın orjinalinde otomatik far yükseklik sistemi yok.Xenon takınca ben ilave ettim.Oda aracın eğimine göre çalışıyor.Burdanda bi iş çıkmaz. Özyürek:Geçenlerde çil çil bi BMW'ye arkadan yapıştırıyordum.Herif önde ne olduysa zınk diye frene bastı bi baktım fren lambaları xenon gibi çakıyo aha dedim olay budur bende isterem dedim ve işe koyuldum.Şema ekte.şemadaki transistörün yerine BC 327 PNP transistör kullandım.ledleri transitörün emiteri ile + hattına seri olarak bağladım.senin lamba karatma devrenin aynısını yapıp (yer olmadığı için kaputun içine monte ettim).röle uçlarını transistörün emiteri ile collektörü arasına bağladım.Yanlız ilave sabit + gerekiyor timer için.Bi adres alalım kargo için.. 7 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 süre dışında acaba başka neyi bu sisteme dahil edebiliriz?Mesela proxy swiç( Cisim sensörü) takalım arka tampona.Arkadan fazlaca yaklaşan olunca flaş yapmaya başlasın.... Yorum bağlantısı
Guest eserr2 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 servet kardeş sen bu ledlerı nerden aldın bende dusunuyorumda yer sıkıntısı oldugundan bu ledlerle yaparsam cozum olur gıbı geldi sen nerden temın ettıgını soylersen bende calısmalara baslayacagım .birde hangi renkled kullandım sarı mı yoksa beyaz mı birde sence hangisini kullanırsak daha ıyı perfonmas alırız Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 GRUB ELEKTRONŞK 0212 243 09 06 Münir bey-Kadir Bey Selamımı söyleyin(Servet..Sedef Şstif Makinaları), fiyatlarda bişeyler yaparak verir.(Akla farklı şeyler gelmesin)Ben kırmızı led kullandım.KUllandığım ledler 16 volta kadar dayanabiliyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Ocak 2009 Paylaş 7 Ocak 2009 eğimi kullanmak çok mantıklı. çünkü 20km ile giderken bile ani basınca araç öne yığılıyor. Benim farlar bu yığılma esnasında aşağıya indiği gibi anında motor sayesinde yukarı çıkıyor. Sonra araç normal hale geldiğindede çizgi fazla yukarı çıktığı anda tekrar ortaya iniyor. Yani bunu çok güzel anlıyor bir şekilde bunu kullanarak kesinlikle yapılabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts