İçeriğe Yönlendir

Getz için far yapısı & uygun ampul

Erkan Polat

Recommended Posts

Erkan Polat

Merhabalar.

Forumdaki bilgileri üye olmadan önce peydir inceliyordum. Ampul ve aydınlatma üzerine böyle bir forum olması çok güzel birşey, tebrikler.

Makyajlı 1.4 cc Getz aracım var. Aracımda sağ farı kırıldı diye değiştirdim. Kırık olan farı incelerken far ampulünün önündeki kaşık olarak adlandırdığım elamanın iç kısmının koyu mat renkte olduğu farkettim. ACaba bu normal mi ? Mantıken düşündüğümde böyle olmasının ampulun verdiği ışığın bir bölümün yutacağı kanısına vardım.

Mat ve koyu kısmı nasıl parlak bir malzemeyle parlatabilirim ?

Aracımın üzerinde fabrika çıkışı Philips marka H4 ampuller var. Fakat bırakın yağmurlu v.b hava şartlarını karanlıkta bile aydınlatmıyor. Denemek maksatlı Osram Super alıp tek farıma takıp test ettim. Fabrikasyon ampulden çok daha fazla aydınlatıyordu ama bu kadarı beni tatmin etmezdi. Osram Night Breaker H4 alıp takmayı planlıyorum.

Aslında xenon taktıracaktım ama kulaktan kulağa ve sanal ortamdaki olumsuz eliştirlerden ve maddi yönden bu düşünceme biraz ara vermiş oldum. Şyi birşey taktırmak istiyorum IMTEC Uzun/kısa beyaz 8000 K 500 lira ve üzerinde bir fiyat. Bu konudada bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim...

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ampulün önündeki şapka ışığın dağılımını şekillendiren bir parçadır, boyamakla bişeyi değiştiremezsin. Aydınlatmanı iyileştirmek için NB güzel bir seçim.

Ancak xenon yapmak istiyorsan öncelikle H4 kitlerle ilgili başlıkları incelemelisin, markasının A ya da B olması sonucu pek değiştirmez, sadece kendini kandırırsın, hepsi bu.

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Cevabınız için teşekkür ederim Selçuk bey.

Etrafımda duyduğum şeyler x marka xenon kitinin ucuz olmasının yanı sıra arabanın elektrik aksamında ciddi zarar verdiğini dile getiriyorlar.

Diğer bir husus ise Sis farlarımdaki ampulleri yaktığımda aydınlatmada çok şey fark ettirmiyor. Imtec H27 modeli cosmos blue bir çift ampul aldım, ama aracımdaki soketlerdeki tırnakları denk gelmediği için mecbur ger iiade ettim. Aracımdaki sis ampullerinin soket yeri L şeklinde sonradan aldığım ampullerde ise düz biçimdeydi. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim...

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Merhabalar.

Bu akşam Bauhustan 2 çift Nb aldım. Şşte benim ihtiyacıma karşılık verecek ampuller bunlar gerçektende, aracım üzerinde bulunan fabrikasyon Philips halojen ampule göre çok fark var...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Standart olarak gelen ampuller uzun ömürlü olmak zorunluluğu nedeniyle performanslı olmazlar. Sis farın için pek bişey diyemeyeceğim sanırım yanlış tipte ampul aldın, 880 denilen tipte olduğunu bir yerde duymuştum, o da markalı ampullerde bulamayacağın bir tiptir. Alacağın xenon kit aracına zarar vermese bile trafiği kör edecek ve iyi bir aydınlatma sağlamayacaktı zaten.

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Trafikte kimseyi aracımın ışıklarıyla rahatız etmek istemem. Eğer sislerin üzerinde bulunan fabrikasyon ampullerden daha iyi ışık veren ampul bulursam alıcam.

Farlara ise xenon taktırmayı çok istiyorum ama hem maddi hemde ampullerin önündeki şapka çıkarılması v.s gibi durum olur diye istemedim bu sebeple Nb ampul aldım. Farlardaki park ampullerinide 4 ledli ampullerle değiştirdiğimde çok daha iyi olacağına eminim...

Yardımlarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Duyarlı vatandaş, Doğru karar, Hayırlı olsun..

Yorum bağlantısı
Erkan Polat
Duyarlı vatandaş, Doğru karar, Hayırlı olsun..

Teşekkür ederim, kendime yapılmasını istemediğim birşeyide başkasına asla yapmam.

Saygılarla.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İnanç Karabolat

Merhaba,

Hyundaı getz araç aldım , ancak görüş problemi yaşıyorum.. farların camlarında sisli puslu bi tabaka var sanki ve ben neyle silersem sileyim çıkmadı... servis yeni farların tanesine 350 TL lira istiyor. yani toplamda 700 TL

bu far camlarını düzeltme imkanımız var mı , elimden hiç iş gelmez o yüzden bu işi yapacak bi servis veya özel hizmet veren yerler var mı bilgi verebilirmisiniz...

Yorum bağlantısı
Merhaba,

Hyundaı getz araç aldım , ancak görüş problemi yaşıyorum.. farların camlarında sisli puslu bi tabaka var sanki ve ben neyle silersem sileyim çıkmadı... servis yeni farların tanesine 350 TL lira istiyor. yani toplamda 700 TL

bu far camlarını düzeltme imkanımız var mı , elimden hiç iş gelmez o yüzden bu işi yapacak bi servis veya özel hizmet veren yerler var mı bilgi verebilirmisiniz...

sisli puslu yapı içeridemi yoksa dış yüzydemi? bence foto yollarsan sana daha iyi yardımcı olurlar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Merhaba,

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2332

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2718

Yorum bağlantısı
İnanç Karabolat
Merhaba,

Far camının dış tarafında mat bir görüntü var , en yakın zamanda fotoğraflarını çekerek paylaşacağım sizlerle , ama ne yaptıysam o tabakayı çıkartamadım , otjinal ampüller ile kör gibi gidiyordum daha sonra Osram NB aldım buradaki tavsiyelerle , hafta sonu denedim performans ta biraz iyileşme var ama diğer getz farlarına göre far camından kaynaklı performans kaybı çok üst düzeyde...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Far ve stop tamiri yapan yerler temizlik te yapıyorlar. Sanayide soruşturman lazım.

Yorum bağlantısı
İnanç Karabolat
Far ve stop tamiri yapan yerler temizlik te yapıyorlar. Sanayide soruşturman lazım.

http://www.fartemizligi.net/ diye bi adres buldum internet üzerinde.... irtibat telefonları ile görüştüm ve iki farın temizliğini hem dış plastik kısmın hende içteki çanak kısmının reflektörlerinin temizlenmesini mercekli farlar için 150 normal farlar için 100 TL ye yapıldığını söylediler...

Bana uygun bir fiyat geldi , hem sitelerinde daha önce yapılan uygulamalara ait fotolarda var ki , problemli farların görünüşleri ile benim araçtaki farların görünüşleri aynı durumda...

Bu firmayı bilen veya farlarına uygulama yaptıran arkadaşlar var mı acaba sitede... ???

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
http://www.fartemizligi.net/ diye bi adres buldum internet üzerinde.... irtibat telefonları ile görüştüm ve iki farın temizliğini hem dış plastik kısmın hende içteki çanak kısmının reflektörlerinin temizlenmesini mercekli farlar için 150 normal farlar için 100 TL ye yapıldığını söylediler...

Bana uygun bir fiyat geldi , hem sitelerinde daha önce yapılan uygulamalara ait fotolarda var ki , problemli farların görünüşleri ile benim araçtaki farların görünüşleri aynı durumda...

Bu firmayı bilen veya farlarına uygulama yaptıran arkadaşlar var mı acaba sitede... ???

Yaptıran var mı bilmem ama fiyat normal.

Yorum bağlantısı
İnanç Karabolat
benim orjınal farın tansei 150 tl saten bana pahalı geldi.

Getz in orjinal farlarının içinde far ayar motorunun da olması nedeniyle tanesi 340 TL...!!! iki far a 750 TL vermekten se , maksimum 100 TL ye bu parlatma işlemi yapılıyor. Senin aracın farları mercekli ise 150 TL ye farlarının içini dışını temizleyip yeni gibi yapıyorlar , ama yeni far almak istesen takımını 300 TL ye alacaksın yine bu durumda 150 TL karın var... :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...